Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.497 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Een aantal keer per maand krijgen we een mailtje met het verzoek aandacht te besteden aan een evenement in Helmond. Op zich zouden we dat graag doen. Want mensen die iets organiseren in onze stad, hebben (vinden wij) een streepje voor.
De moeilijkheid is echter dat dat onderwerpen zouden worden waarop weinig te reageren valt. En dat is over het algemeen wel de bedoeling bij onderwerpen die we op De weblog van Helmond aansnijden.
Daarom openen we dit log. In deze agenda kan iedereen het zelf aankondigen. Als je een evenement, een festival, een concert, een voorlichtingsbijeenkomst, een open dag, een spelletjesmiddag, een lezing, een expositie of een bijeenkomst op welk gebied in Helmond wilt aankondigen, kun je in een reactie hieronder je wervende tekst plaatsen. Andere Helmonders kunnen daar dan hun voordeel mee opdoen, als zij op zoek zijn waar ze naar toe kunnen gaan.

Helemaal onderaan staat het reactieveld waar ook jij je evenement kunt aankondigen.

Alléén bij dit topic staan de laatste reacties bovenaan

Zondag 19 augustus van 12:00 tot 21:00 uur: Custom Car Meeting
Al ruim 10 jaar een geweldig autotreffen in het centrum van Helmond. Dit jaar weer op de Markt en ook in de Ameidestraat, Kerkstraat en Veestraat. Vele custom cars, stockcars, bikes, food, kids area met springkussens, drinks en live rock ’n roll market etc.

Beantwoorden
Custom Car Meeting

PROGRAMMA CARAT concerten 15 juli:
12.00 uur: harmonie Excelsior (B-orkest) uit Gemert.
Het B-orkest van Excelsior Gemert bestaat bijna in zijn geheel uit muzikanten die pas op volwassen leeftijd met muziek zijn begonnen of die na een aantal jaren weer graag wilden beginnen.

13.30 uur: het Vrijetijdsorkest uit Deurne
Het orkest speelt overal, voor instellingen en o.a. de Fiets- en Wandelvierdaagse.
De muzikale leiding is in handen van Marco van Dulmen.

Beantwoorden

@deze CARAT concerten zijn op zondag 22 juli 2018 (excuus voor de verwarring):

Beantwoorden

CARAT CONCERTEN gratis toegang,! Programma
12.00 uur: Blazerij de Molshoop uit Nuenen
Blazerij de Molshoop,38 jaar oud, is een 18-koppige blaaskapel met een groot repertoire, dat varieert van Zuid-Amerikaans, tot blues en dixieland. Ook hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80 vormen onderdeel van het repertoire.
13.30 uur: Muziekband Just4Fun uit Eindhoven.
Just4Fun is een populair “blaasorkest” met 34 muzikanten. De stijl, bestaande uit bekende muziek uit het heden en verleden, maakt het orkest heel herkenbaar.
14.00 uur: Irish Koffie (Uden, Helmond en Schijndel)

Beantwoorden

Zondag 8 juli weer Carat concerten, aanvang 12 uur. Programma:

12.00 uur: harmonie Excelsior (B-orkest) uit Gemert.
Het B-orkest van Excelsior Gemert bestaat bijna in zijn geheel uit muzikanten die pas op volwassen leeftijd met muziek zijn begonnen. De eerste lichting in 1982, de tweede lichting in 1989, de derde lichting in 2008. Daarnaast spelen er leden mee die na hun muzikale jeugdjaren een aantal jaren niets aan muziek hebben gedaan, maar toch weer graag wilden beginnen.

13.30 uur: het Vrijetijdsorkest uit Deurne
Het orkest speelt overal, voor instellingen en o.a. de Fiets- en Wandelvierdaagse.
De muzikale leiding is in handen van Marco van Dulmen.

Beantwoorden

Carat paviljoen Programma 1 juli:
Zondag is er wederom een editie van Phileutonia & Friends. Een middag met vol met muziek, deze keer geheel passend in de goede Carat traditie. Een mooie zondagmiddag van 12 tot 4.
De aftrap is met de Rimboband, bekend van onder andere hun optreden op Paaspop afgelopen editie. Phileutonia vervolgt de middag met een gezamenlijk optreden van heel Phileutonia. De jeugd wordt daarbij in het zonnetje gezet met onder andere een workshop instrumentmaken en optredens van basisschooljeugd in het kader van hun muziekproject samen met Phileutonia. Dit alles wordt ondersteund door vrolijke muziek van Pieporkest- en Tikgroepleden, Philbee en Harmonieorkest. Jeugdkapel Applaus zal het feest afsluiten. Zoals gezegd: een echt Carat-concert!

Beantwoorden

Ook komende ZONDAG gratis CARAT-CONCERTEN in de Warande!

Programma 24 juni
12.00 uur: Helmonds Muziekcorps orkest en slagwerkensemble
13.00 uur: Stage Fright uit Lierop
14.00 uur: Vocalgroup Perfect Sound uit Valkenswaard
15.00 uur Popkoor Brand New Voices uit Brandevoort, Helmond

– Het harmonieorkest van Helmonds Muziek Corps speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling, de eerste divisie (voorheen Vaandelafdeling), van de KNMO. Dit niveau wil men tot in de lengte van jaren vast te houden. Jaarlijks worden er dan ook muziekstukken van het hoogste niveau gespeeld.

– Stage Fright is een regionaal gemengd koor van ongeveer 60 leden. De leden zijn afkomstig uit Lierop, Someren, Asten, Mierlo, Helmond en Geldrop. Ons koor is een popkoor maar wil zich onderscheiden door nummers te zingen die niet door elk koor gezongen worden en waarvan er geen dertien in een dozijn gaan. Ook bijzondere nummers zoals o.a. Afrikaanse behoren tot het repertoire.

– Vocal Group Perfect Sound is sinds 1986 actief in Valkenswaard. De groep telt momenteel zo’n veertig zangers en zangeressen. Allemaal mensen die in hun vrije tijd graag samen zingen.De keuze van de muziek is vooral Engelstalige lichte muziek. Denk hierbij aan popsongs, jazzy-nummers en musicalmuziek. Deels wordt a capella gezongen, deels met piano en/of combo.

– Popkoor Brand New Voices uit Brandevoort, Helmond
Met dertig enthousiaste, swingende zangliefhebbers zingen we popnummers: de mooiste, sterkste, leukste en meest ontroerende uit de pophistorie vanaf de jaren zestig tot de meest actuele.

Beantwoorden

ELKE ZONDAG gratis CARAT-CONCERTEN in de Warande!
Programma 17 juni:
12.00 uur: Slagwerkgroep De Vooruitgang uit Stiphout
13.00 uur: Zanggroep Cascade uit Eindhoven
14.00 uur: Harmonie Gerwens Muziekkorps

Het hele jaarprogramma staat op de vernieuwde website http://www.caratconcerten.nl

Beantwoorden

Laat uw Helmond zien!

Wat maakt Helmond zo bijzonder? Iedereen heeft wel een speciale plek in Helmond. Een plek waar u graag komt, waar u een unieke band mee hebt of een plek die nog ontdekt moet worden. Hoe ziet uw Helmond eruit? Laat zien waarom u trots bent op Helmond en doe mee met de fotowedstijd. Ingezonden foto’s worden beoordeeld door een vakkundige jury, onder leiding van fotograaf Gerard van Hal. De meest aansprekende foto’s zijn te bewonderen in de bank én in de weekkalender van 2019. Die gratis beschikbaar is voor leden en klanten. Zo kan iedereen het hele jaar door genieten van ons mooie Helmond. Stuur daarom uw mooiste foto van Helmond op voor 15 juni 2018. Wellicht bent u wel de winnaar van een professionele fotocursus. Ga voor deelname en de voorwaarden naar https://sites.rabobank.nl/helmond/fotowedstrijd

Deadline insturen foto’s: 15 juni 2018
Thema: ‘’Laat uw Helmond zien’’

Beantwoorden
Rabobank Helmond

Op donderdag 7 juni 2018 organiseert Ondernemers Café Helmond in samenwerking met ROC Ter Aa een bijeenkomst voor ondernemende mensen, met als thema: ‘Is er nog jeugd voor onze toekomst’. De avond staat in het teken van de aansluiting van het (MBO) onderwijs op het bedrijfsleven. Naast kopstukken uit het onderwijs, de politiek en het bedrijfsleven komen ook enkele oud-leerlingen van het ROC aan het woord.

Vanaf 17:30 uur bent u van harte welkom in de aula van ROC Ter Aa aan de Keizerin Marialaan 2 in Helmond.
Om 18:00 uur opent een buffet dat u wordt aangeboden door ROC Ter Aa. U kunt daarvan kosteloos gebruik maken. Aanmelden voor dit kosteloos buffet kan via [email protected], dit kan tot 4 juni.
De themabijeenkomst start om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te borrelen.

Wij ontmoeten u graag op 7 juni a.s.
Ondernemers Café Helmond en ROC Ter Aa

Beantwoorden

Zaterdag 26 mei:
symposium ‘In Beweging’ georganiseerd door Vereniging Reuma Actief i.s.m. het Elkerliek ziekenhuis in Wijkhuis de Fonkel. Met o.a. lezingen van bekende artsen, gezondheidsmarkt en beweegdemo’s.
Vrije inloop tussen 10.00 en 15.00 uur.

Beantwoorden

Grote Noord-Korea foto-expositie van Magnum-fotograaf Carl de Keyzer

In Kunsthal Helmond zijn van 17 juni t/m 23 september foto’s van de Belgische fotograaf Carl de Keyzer (1958) te zien onder de titel Carl de Keyzer – DPR KOREA Grand Tour. De Keyzer won prestigieuze fotoprijzen en publiceert in vele bekende magazines en dagbladen.
Carl de Keyzer maakte vier reizen naar Noord-Korea in 2015 en 2017. Hij bezocht gedurende 60 dagen meer dan 220 locaties in het meest geïsoleerde land ter wereld. De Keyzer is de eerste westerse fotograaf die zoveel locaties in het land van 25 miljoen inwoners bezocht. Weliswaar steeds begeleid door twee staatsgidsen en een chauffeur met minibus.
Magnum
De Keyzer is sinds 1994 lid van het beroemde Magnum fotografencollectief. Hij maakte in vele landen meerjarige fotodocumentaires waaronder India, Rusland, de Verenigde Staten en Cuba. Zijn thematiek omvat machtsstructuren en dan vooral de permanente dreiging van het verval van die macht. Hij zoekt steevast naar de impact die macht heeft op het alledaagse leven. Zijn foto’s kenmerken zich door een dubbelgelaagdheid. Je moet in zijn werk op de details letten. Ook enige ironie is De Keyzer niet vreemd. Dat kwam in Noord-Korea goed van pas, want van de 400 foto´s die hij aan de censuur voorlegde werden er -tot zijn eigen verbazing- slechts drie afgekeurd.
De Keyzer wist dat hij binnen de beperkte mogelijkheden in Noord-Korea voluit zijn kwaliteiten moest inzetten. Nét even eerder of later afdrukken dan officieel de bedoeling was. Nét iemand in beeld brengen die officieel buiten beeld had moeten blijven. Of een combinatie van beeldelementen samenbrengen die vragen oproepen bij de kijker. Menigmaal ontdekken wij in zijn foto’s de absurditeit van deze nauwelijks te bevatten werkelijkheid die Noord-Korea heet.
Documentaire
Museum Helmond toont in de foto-expositie (locatie: Kunsthal Helmond) 90 grootformaat kleurenfoto’s van Noord-Korea. Daarnaast exposeert het museum één opmerkelijk schilderij uit de privécollectie van de fotograaf. Het doek is een eerbetoon aan de huidige leider Kim Jong Un. In de filmzaal wordt permanent de veelgeprezen documentaire ‘Under the Sun’ (2016) van de Russisch-Letse regisseur VitalyMansky vertoond. Een verontrustende film over het achtjarige meisje Zin-Mi die met haar ouders een modelgezin vormt.
Op zondag 1 juli en zondag 2 september leidt Carl de Keyzer bezoekers van 14.30-15.30 uur rond door zijn foto-expositie in Kunsthal Helmond. Aanmelden is niet nodig.
Gesloten land
Noord-Korea, ook wel DemocraticPeople’sRepublic of Korea genoemd, is één van de meest gesloten landen ter wereld. Dit laat-communistische bolwerk wordt sinds 2011 geleid door alleenheerser Kim Jong Un, opvolger van grootvader en oprichter van Noord-Korea, Kim IlSung en vader Kim Jong Il. Samen vormen zij de zogeheten Kim Dynastie. Noord-Korea bestaat officieel sinds 1948. De landsgrenzen zijn bepaald bij de wapenstilstand van 1953, nadat een allesvernietigende drie jaar durende oorlog tussen Zuid- en Noord-Korea was uitgevochten. Noord-Korea wordt gesteund door Rusland (voorheen de Sovjet-Unie) en China. Zuid-Korea wordt gesteund door de Verenigde Staten. Op de 38ste breedtegraad loopt de demarcatiezone, waar beiden landen elkaar in de gaten houden met een grote militaire macht.
Catalogus
Bij de tentoonstelling is een lijvige catalogus verschenen. Deze is geheel in stijl vormgegeven. De rode hardcover lijkt een communistische ‘bijbel’, de twee als leporello gevouwen delen verwijzen naar de boeddhistische oorsprong van Korea en het dunne Chinese papier doet denken aan reclamefolders (ook een vorm van propaganda). De catalogus is tijdens de looptijd van de expositie te koop in de museumwinkel in Kunsthal Helmond.
Over Magnum
Het fotoagentschap Magnum Photos werd in 1947 opgericht door Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger en David Seymour. Inmiddels heeft Magnum wereldwijd vier redactiekantoren. Magnum levert foto’s aan de pers, uitgevers, reclamebureaus, televisie, galeries en musea. Henri Cartier-Bresson verwoorddeooit Magnums credo: “Magnum is a community of thought, a shared human quality, a curiosity about what is going on in the world, a respect for what is going on and a desire to transcribe it visually.”

Kaesong
Een meisje speelt accordeon in het Kaesong Schoolchildren’s Palace. De accordeon is een populair instrument dat van de Sovjet-Unie is overgeërfd. Nu produceert de DVK zijn eigen accordeons. 5 November 2015 4:00 PM © Carl de Keyzer/Magnum Photos 2018.

Pyongyang
De grote menigte wuift hun familieleden en vrienden uit in het Pyongyang Railroad Station. De hoofdstad is het centrum van een uitgebreid binnenlands spoorwegnet en heeft ook internationale treinen naar China. 8 June 2017 9:00 AM© Carl de Keyzer/Magnum Photos 2018.

Meer van zijn Korea-foto’s.

Beantwoorden

LIVE: L.A. vation (USA)
zaterdag 16 juni van 22:00 tot 1:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

L.A.vation is een zeer gewaardeerde U2 tributeband uit Los Angeles, Californië en levert een ongelooflijk authentieke weergave van een echt U2-concert.

L.A.vation is uitgegroeid tot een internationale sensatie tijdens het uitvoeren van meer dan dertig jaar U2 hits voor duizenden op festivals, clubs en privé-evenementen in heel de Verenigde Staten Staten, Mexico, Midden- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Europa.

Met de onvergelijkbare Jason Thiesen die gepassioneerd presteert als Bono, gaat L.A.vation veel verder dan alleen het spelen van de nummers van U2, ze brengen de 4 jongens uit Dublin vlak voor je ogen tot leven! Gitarist Bart Davis reconstrueert getrouw het voetstampende, magische gitaarartiestenschap van ‘The Edge ‘, zoals bassist Howard Ulyate de melodische, rotsvaste lage kant van Adam Clayton levert. Tenslotte zorgt drummer en muzikaal leider Jorgen Ingmar voor het ritmische hart en ziel van de band als Larry Mullen Jr.

Gemarkeerd door hun griezelige fysieke gelijkenis en geluid-gelijke precisie, L.A.vation verbaast zich met hit na hit van elk van U2’s blockbuster-albums met nummers als “New Yearʼs Day”, “With Or Without You”, “Beautiful Day”, “One” en “Vertigo”.. Als je “Still Haven’t Found What You’re Looking For” bent, sluit je ogen en je waant je op een echte U2-show. Beter nog, houd ze open … je moet het zien om het te geloven!

Tickets € 15,- (incl fee) aan de bar en via universe.com
Deur € 20,-

Showtime: 22:00u
Doors open: 15:00u

Meer info:
http://www.u2lavation.com/
https://www.facebook.com/LAvation-The-Worlds-Greatest-Tribute-to-U2-175316795826188/
https://www.universe.com/events/live-l-a-vation-no-1-tribute-to-u2-tickets-helmond-KPSB4Q

Beantwoorden

In stadswandelpark de Warande is het altijd al goed toeven, maar op zondag 10 juni is het extra leuk om er heen te gaan. Dan vindt hier tussen 12.00 en 17.00 uur de jaarlijkse ‘Natuurmarkt Helmond’ plaats. In bijna 50 kramen geven organisaties voorlichting en demonstraties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op het hele gezin! Deze markt, met ieder jaar vertrouwde en nieuwe deelnemers, biedt de nodige doe-activiteiten en interactie met het publiek, zodat je je geen moment hoeft te vervelen. De markt is niet-commercieel van opzet en daarmee uniek te noemen. De toegang is gratis. De Natuurmarkt Helmond wordt gehouden in en rondom de Bijenhal in stadswandelpark De Warande (Kluis 1, 5707 GP Helmond).
Op de website http://www.imkersvereniginghelmond.nl/natuurmarkt vindt u een nadere omschrijving van de activiteiten.

Beantwoorden

Zondag 27 mei | Masterclass Eric Vloeimans
De Nederlandse top-trompettist Eric Vloeimans is begiftigd met ‘een schitterende toon die met de jaren veelzijdiger wordt’ (de Volkskrant). Op zondagmiddag vertelt deze musicus in een masterclass alles over zijn opvatting van muziek maken. Een masterclass die boeit voor alle muzikanten, of je nu trompet speelt of een heel ander instrument.

27 mei | 12.30u-13.30u | Vooruitgang Kloosterstraat 5 in Stiphout | bijdrage EUR 5,00

Beantwoorden

Fierljeppen in Brandevoort

Voor de 11e keer organiseren wij de Brandevoortsefieljepkampioenschappen

Op Zondag 9 September vanaf 13 uur kan ook jij mee fierljeppen
Schrijf je in met een team naam en met Max 4 personen

Het mogen dames en heren teams zijn
Mail naar [email protected]

Kijk ook op onze Facebook site fierljeppen Brandevoort in Helmond NB

Verdere info volgt

Beantwoorden
Fierljep commissie

Diabetes Reset wandelingen
Elke zaterdagochtend in Helmond de Diabetes reset wandelingen. Voor mensen met Diabetes type 2 en/of veel overgewicht waarin we onderweg gezellig kletsend elkaar gaan helpen om diabetes om te keren en gewicht te verliezen aan de hand van je leefstijl als medicijn. Het is geheel vrijblijvend en iedereen mag meelopen.

Zaterdagochtend tussen 9 en 11 uur starten we vanuit de wijk Dierdonk in Helmond.

We gaan wandelen in de prachtige natuur in de omgeving van Helmond. Samen naar de mooiste plekjes.

https://www.jeleefstijlalsmedicijn.nl/diabetes-reset-wandelingen-in-gezond-helmond/

Beantwoorden

Pick Up Music Club
vrijdag 25 mei van 22:00 tot 3:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Deze editie van Pick Up Music Club pakt het meteen goed uit met maar liefst 5 DJ’s!

Pick Up Music Club is een evenement in Muziekcafé waarbij uitsluitend vinyl gedraaid wordt.
Organisator DJ Frogson opent en sluit de avond en daartussen draaien telkens 3 à 4 Gast-DJ’s een uur lang hun persoonlijke vinylcollectie.

Line-up:
– Paul Brans,
– Johan Peels,
– Peter de Wert
– Hans Michels
– DJ Frogson

Door een grote mate van vrijheid is de Pick Up Music Club steeds bijzonder verrassend! De Pick Up Music Club is de kans voor vinylverzamelaars om hun passie te delen met andere verzamelaars of muziekliefhebbers!

Interesse? Mail dan naar [email protected] onder vermelding van vermelding gast-DJ.

Pep Records is sponsor van de Pick-Up Music Club en wie lid is van de Pick Up Music Club ontvangt 10% korting bij aankoop van nieuwe releases bij Pep Records. Lid worden is eenvoudig, ga naar:
https://www.facebook.com/Pickupmusicclub en ‘like’ deze pagina.

Beantwoorden

LIVE: Stage Experience Mei 2018 #2/2
zondag 27 mei van 18:00 tot 23:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Elke 2e en laatste zondag van de maand heeft Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

Line up:
19:00uur
Phe
Genre: Stoner rock
https://www.facebook.com/Phe-633475596816192/
https://phemusic2.bandcamp.com/releases

20:15uur
Lokotov Mocktail
Genre: Rock
https://www.facebook.com/lokotovmocktail

Bands die graag een tryout-show willen komen doen, of die nauwelijks ooit uit de repetitieruimte uit komen, of die nog nooit voor publiek hebben gestaan, of die nog nooit met een geluidsman hebben gewerkt, of die simpelweg verslaafd zijn aan spelen….. het zijn allemaal goede redenen om op zondagmiddag naar Muziekcafé te komen. Interesse om op te treden? Via [email protected] kan je met Dani Rogosic in contact komen voor eventuele vragen, voor deelname etc.

Backline is aanwezig

Aanvang 18:00u
Toegang: gratis
Doors open 15:00u

Beantwoorden

Electro Swing Club met The Lost Dicks (Pim & Bram)
vrijdag 1 juni van 22:00 tot 3:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

E(lectro) S(wing) C(lub): Helmond

In een lang verloren tijd schiepen 2 moeders een wonder: Een twee-eïige eenling, genaamd The Lost Dicks (Pim & Bram).
Dit tweekoppige DJ duo staat te popelen om jullie te verwennen met de juiste electronische swing. Een scheiding door ruimte en tijd weerhield hen er niet van zich te verenigen met één glorieus doel: het Muziekcafé Helmond te doen schudden op zijn grondvesten! Met de lekkerste schwung en fijnste groove brengen zij electroswing als nooit te voren.

DJ duo The Lost Dicks bevat Double-o-Soul en Mippens in één verpakking! Kortom Feest = √Feest^2

Electro Swing is een muziekgenre dat vintage, moderne swing en jazz mixt met house, hip hop en EDM

Toegang is gratis

Beantwoorden

LIVE: Familie van Dijk, tribute to De Dijk
zaterdag 14 juli van 22:00 tot 1:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

De band Familie Van Dijk brengt een hommage aan Nederlands beste Nederpopband De Dijk.

Met een greep uit het brede en rijke repertoire van deze Amsterdamse formatie brengt Familie Van Dijk de lekkerste meezingers, de heftigste tranentrekkers en de meest meeslepende swingers ten gehore! Iedereen kent wel een liedje dus iedereen zal een optreden van Familie Van Dijk ervaren als een feest van herkenning! Van ‘ Mag het licht uit’ tot ‘Blanke Man’ en van ‘Lovesong 100001’ tot ‘Dansen op de vulkaan’, dit en nog veel meer hits zullen deze avond de revue passeren.

De zeven doorgewinterde muzikanten verzorgen ‘een reis door het nostalgische universum van muzikale hoogtepunten’.

Familie Van Dijk benadert de songs van De Dijk op hun eigen manier, maar vergeten daarbij niet om de magistrale en herkenbare arrangementen overeind te houden.

Toegang is gratis

Meer info:
http://www.familievandijkband.nl/
https://www.facebook.com/familievandijkband/


Beantwoorden

LIVE: Metalite (SE) + Vernon

zondag 1 juli van 18:00 tot 22:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Metalite is een nieuwe metalsensatie uit Zweden.

Dit vijftal maakt een vliegende start met hun unieke sound van melodieuze metal, namelijk: opgericht in 2015, geformeerd in 2016, debuutalbum in 2017 en in 2018 al in Muziekcafé! (Een dag eerder treden ze op op het Duitse Rockwolf-festival.)

De carrière van Metalite wordt op elke manier gesteund door grote namen uit de scene, denk bv aan producer Jacob Hansen (Volbeat, Evergrey) en dat is een duidelijk teken van vertrouwen.
Dat hun YouTube-clip van ‘Afterlife’ in no time bijna een miljoen keer bekeken is, mag eveneens een vote of confidence heten.

Zweden staat erom bekend dat daar ’s werelds beste metal gemaakt wordt en Metalite is dan ook de nieuwste toevoeging.

Vernon is een hard rock/metal band uit Eindhoven en omstreken. Vernon is kenmerkelijk aan strakke en melodische riffs, sterke sound en een energieke live performance! Een mix van old school heavy- en thrash metal, dit geheel word compleet gemaakt met drums, geïnspireerd door moderne metal.

Vernon pakte de 2de prijs op het BMM festival, en stond onder andere als headliner op het Turf festival en opende BarberQ 2017 in Mierlo.

Op 3 Februari 2018 hebben zij hun EP genaamd Black Valentine uitgebracht.

Dus kom dit metalwonders op zondag 1 juli aanschouwen.
Toegang is gratis!! (hoe is het mogelijk!)

Meer info Metalite:
http://www.metalite.se/
https://www.facebook.com/metalitemetal/
http://metalgodstv.com/metalite-album-review-heroes-in-time/
http://www.lordsofmetal.nl/en/interviews/view/id/6213

Metalite – Power Of Metal (Live)

Here's another short clip from our debut show that took place at Harry B James in Stockholm earlier this month. Enjoy!

Gepostet von Metalite am Montag, 29. Januar 2018

Meer info Vernon:
https://www.facebook.com/Thevernonband/

https://open.spotify.com/album/2xQ1XQJ3EnVl2mRVzMCTzt?si=zgHTsTq9S_2Ags8AZbcU-w

Powered by Chaos Metal Meeting – #Helmond #Metal #ChaosMetalMeeting#Concerts

Beantwoorden

LIVE: Kiss, tribute by Kissterious

zaterdag 26 mei van 22:00 tot 1:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Kissterious biedt haar publiek een extravagante & spectaculaire show op elk denkbaar niveau!

Kissterious weet precies die herkenbare jaren 70 Kiss sound live te produceren en hun shows laten zich kenmerken door de grote hoeveelheid energie, klassieke special effects, flame jets, Co2, bloed- en vuurspuwen, een prachtig groot flashing LED Logo en die typische jaren 70 Marshall Backline.

Dat de band met Kiss-make-up en authentieke Kiss-kostuums optreedt, zal daarom dan ook geen verrassing zijn.

Toegang is gratis

Meer info:
http://kissterious.com/
https://www.facebook.com/kissterious/

Beantwoorden

LIVE: Rod Stewart, tribute by Nod Stewart & the Faces
zaterdag 9 juni van 22:00 tot 1:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Rod Stewart wordt deze avond flink geëerd door Nod Stewart & the Faces. Dit tribute-project bestaat uit een aantal topmusici die Nederlands rijk is.

Een band met dezelfde rauwe energie en brutaliteit, afgewisseld met breekbare emotie gebundeld in de altijd herkenbare sound en van Stewart. Sluit je ogen en je bent ineens terug in de 70’s, 80’s en 90’s. Nod Stewart & The Faces is niet zomaar een tribute band die het repertoire braaf naspeelt. Ze weten de kern en energie tot op de noot te vangen, maar ze zijn als fan van het eerste uur ook in staat muzikale uitstapjes te maken die geheel in stijl blijven. Koppel dit vervolgens aan hun decennialange muzikale carrières met bekende acts in binnen- en buitenland en het recept is daar voor een heerlijke tribute band. Oftewel, liefde en energie gekoppeld aan vakmanschap.

Natuurlijk komen alle hits voorbij van The Faces en van Rod solo. En om het reünie gevoel te versterken worden die hier en daar afgewisseld met iets minder bekende nummers die Rod nauw aan het hart liggen, weten wij uit welingelichte kringen.

De bandleden speelden in (of namen op met) o.a.: Golden Earring, I’ve got the Bullets, Rick DeVito, Focus, VOF de Kunst, Charlie Dée, Guus Meeuwis, George Kooymans and Frank Carillo, Vreemde Kostgangers en vele vele anderen.

Showtime is 22:00u
Tickets kosten € 6,- (via Universe komt er een kleine fee bij)

Meer info:
https://www.nodstewart.com/
https://www.facebook.com/NodStewart/


https://nl.wikipedia.org/wiki/Rod_Stewart

Beantwoorden

LIVE: Danish Demolition Tour
vrijdag 28 september van 21:00 tot 1:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Het beste uit de Deense metal scene staat op het podium van Muziekcafe en betreft de bands Hellhorse, Siamese, Aphyxion en Defecto.

De Deense metal scène staat tegenwoordig in vuur en vlam. Het kleine land is het meest bekend van H.C. Andersen, als geboorteland van Lars Ulrich, Volbeat en het verslaan van ‘Die Mannschaft’ op het Europees Kampioenschap Voetbal in 1992, en brengen een boost van talent voort welke niet meer gezien is sinds de hoogtijdagen van 2003-2006 met Hatesphere, Raunchy en Mnemic.

Dit is je kans om aan boord te komen van de nieuwe golf van Deense hardrock en metal. Deze Deense package bevat:

Defecto, die in 2017 geopend hebben voor Rammstein en Metallica, en staan momenteel bekend als één van de populairste heavy bands in Denemarken.

Helhorse hebben getoerd door Europa als support van oa Slayer, AC/DC en Phil Campbell.

Siamese zijn de bekroonde hardrockers die onlangs 4 miljoen streams bereikten voor hun nieuwste album Shameless.

APHYXION, de jonge rockers die vandaag de dag nog steeds het record hebben als de jongste band ooit op Wacken Open Air en Copenhell, ze stonden er op 16-jarige leeftijd.

Kom, zie, luister en laat je vooral verrassen wat Denemarken vandaag voortbrengt in de Hardrock & Metal scene. Je zal er geen spijt van krijgen.

Meer info:

Tickets Ç 5,- aan de bar of via:
https://www.universe.com/events/danis-demolition-tour-tickets-helmond-NWK76G

Helhorse:
http://www.facebook.com/helhorse

Siamese
http://www.facebook.com/siamesedk

APHYXION:
http://www.facebook.com/aphyxion

Defecto:
https://www.facebook.com/defectoband/

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 19 april 2018 om 12:05:

Ik twijfel ook niet aan de neutraliteit/objectiviteit van De weblog van Helmond. Je moet reclame-uitingen wel in de gaten houden. Voor je heet weet gaat Hema, AH en Jumbo ook deelnemen.

Beantwoorden

@Edwards op donderdag 19 april 2018 om 11:49:

Nee hoor. Het Muziekcafé maakt gewoon gebruik van de mogelijkheid om hier hun evenementen te promoten. Lees eventueel de introductietekst bovenaan.

Beantwoorden

Heeft De weblog van Helmond aandelen/opties gekocht van Muziekcafe Helmond?

Beantwoorden

Whole lotta RoSi Party Night

vrijdag 18 mei van 21:00 tot 3:00
Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701NS Helmond

Whole lotta RoSi Party Night!

Wat als er een DJ en een voormalig MC werknemer een feestje geven in het Muziekcafe?? Juist ja de tent op zijn kop en vol gas dansen en plezier.

En passant vieren Simone en DJ Frogson hun verjaardag bij het MC door hun meest favoriete en swingende songs te delen. Van The Beatles naar Coldplay en van The Greenday naar The Bee Gees.

Reden genoeg dus om een borrel te komen pakken en die beentjes los te laten op de dansvloer.

Verwacht een avond vol dansbare deuntjes!!!

Beantwoorden

Oorveeg, voorrondes 1, 2 en 3

15 mei – 17 mei, leke dag van 19:00u tot 23:30u
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

De langst lopende bandbattle van Nederland 0492PopPodium heeft sinds vorig jaar een nieuwe naam: Oorveeg.

Dit jaar voor de 25ste keer kunnen bands met elkaar strijden om de titel: Winnaar Oorveeg 2018 en wint daarmee de complete prijzen pot onder het mom van “The winner takes it all”.

Zit je in een band en wil je een mooie duw in de rug, schrijf je dan nu in! Inschrijven kan tot medio april via http://www.oorveeg.nl/
” The Winner takes it all” oftewel de nummer 1 neemt alle prijzen mee naar huis! Echter een plek in de finale staat sowieso goed of je band CV. Sterker nog, omdat er honderden bands zich in zullen schrijven, is een plek in de voorrondes ook al een mijlpaal!

Dus heb jij voor minstens 30 minuten aan eigen werk en is erg een zekere mate van kwaliteit? Inschrijven dan! Ow ja….. er mag best een covertje tussen het eigen werk zitten 😉

Beantwoorden

LIVE: Stage Experience Mei 2018 #1/2

zondag 13 mei van 18:00 tot 23:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Elke 2e en laatste zondag van de maand heeft Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

Line up:

19:15uur
Ramkoers
Genre: Zware rock
Facebook.com/ramkoers

20:30uur
Yesterday’s History
Genre: Rock


Bands die graag een tryout-show willen komen doen, of die nauwelijks ooit uit de repetitieruimte uit komen, of die nog nooit voor publiek hebben gestaan, of die nog nooit met een geluidsman hebben gewerkt, of die simpelweg verslaafd zijn aan spelen….. het zijn allemaal goede redenen om op zondagmiddag naar Muziekcafé te komen. Interesse om op te treden? Via [email protected] kan je met Dani Rogosic in contact komen voor eventuele vragen, voor deelname etc.

Backline is aanwezig

Aanvang 18:00u
Toegang: gratis
Doors open 15:00u

Beantwoorden

DJ: Disco Soul Experience

vrijdag 11 mei van 22:00 tot 3:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Een avond los gaan op oude dansklassiekers dat is toch wat we allemaal willen?

Het meeste dans-materiaal komt uit de jaren zeventig, maar toch zal hier en daar een 60’s en een 80’s-song en zelfs nog recentere muziek de revue passeren.

Ga uit je dak op nummers als Thriller of Superstition, meezingen met legendes als Aretha Franklin of James Brown. Studio 54 zou trots zijn op zo’n avond.

“Put on your Disco shoes and dance dance dance”

Dat dit thema veel toppers bevat, blijkt wel uit deze willekeurige top 100 die van internet geplukt is.

1 Chic Le freak
2 Trammps Disco inferno
3 Daft Punk feat. Pharrell & Nile Rodgers Get lucky
4 Dan Hartman Relight my fire (long version)
5 Michael Jackson Don’t stop ‘till you get enough
6 Earth Wind & Fire September
7 Chaka Khan I’m every woman
8 Tavares Heaven must be missing an angel
9 Donna Summer Love to love you baby
10 O’Jays Back Stabbers

DJ Frogson
Aanvang: 22:00
Toegang is gratis
Deuren open: 15:00

Beantwoorden

LIVE: Thin Lizzy, tribute by Live and Dangerous

Donderdag 10 mei van 17:00 tot 21:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Eindelijk heeft Helmond op Hemelvaartsdag ook iets te bieden!
Op diverse podia verspreid over het centrum staan een stuk of 10 geweldige tributes!

Live and dangerous is een Thin Lizzy-tribute band met Arnhem als thuisbasis en zal op het buitenpodium van Muziekcafé staan/.

De band speelt vooral tracks van het in 1978 opgenomen live album “Live and Dangerous”, aangevuld met tracks van andere albums.

Thin Lizzy bestaat nu nog steeds en heeft sinds de oprichting verschillende bezettingen gekend. Maar de oprichter van de band, Phil Lynott, tevens de zanger/bassist, is in 1986 al overleden. Met Phil Lynott als frontman, was Thin Lizzy een rockband met soul en funk invloeden. Live and Dangerous benadert de sound juist uit deze periode.

Meer info:

Beantwoorden

Ultimate 80’s Party XXL!

zaterdag 5 mei van 22:00 tot 4:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

De ultieme 80’s Dj GEERT XXL neemt je mee terug naar de jaren 80 en zal een dansfeest van jewelste creëren.
Passende aankleding, fantastische muziek, bijzondere clips en een vette lichtshow zorgen voor de juiste ambiance.

Beantwoorden

Millennium Party!

vrijdag 4 mei van 22:00 tot 3:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

De beste songs vanaf 2000 tot heden komen vanavond langs. De 00’s en de 10’s staan centraal want ook daar zijn vele nummers geproduceerd die Muziekcafé-waardig zijn. Met de twenties in aantocht werd ook wel eens tijd dat de tens onder de aandacht werd gebracht!

Bekendste 00’s-bands zijn o.a.: Coldplay, Radiohead, Oasis, Muse terwijl de 10’s erg bekend staat om o.a. Mumford & Sons, The Lumineers, Drake, Lady Gaga, Miley Syrus.

Toegang is gratis

Beantwoorden

Guilty Pleasure Night

vrijdag 27 april van 22:00 tot 3:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Lekker fout, maar toch wel lekker. De nummers waarvan je niet het meest trots op bent dat je ze graag hoort. Deze avond kan het allemaal en zelfs betrekkelijk anoniem want ondanks de lange playlist met guilty pleasures, zijn verzoekjes zeker welkom.

DJ C0C0nuts @ the buttons tonight!

Doors open @ 15:00h

Beantwoorden

Kings Night
26 april om 20:00 tot 27 april om 7:00
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Deze nacht gaan we door totdat de slingermarkt geopend is!
DJ Frogson neemt je mee op een koninklijke muziekreis waarbij het feestgehalte bepalend is voor de platenkeuze.

Meelallen, meezingen, meedansen, een borrel hier en een borrel daar, het dak gaat er af in Muziekcafé voor Koning Pintenman (voorheen prins Pils).

Leve de koning!
Gratis toegang

Beantwoorden

LIVE: Stage Experience April 2018 #2/2
zondag van 17:00 tot 22:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Elke 2e en laatste zondag van de maand heeft Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

Line up:
18:00uur
Into FM uit Boxtel
Genre: akoestisch Duo
https://www.facebook.com/intofm/

19:15uur
Guess What uit Boxtel
Genre: Rock Coverband

20:30uur
Burning Clocks uit Oss
Genre: Alternative stonerrock
Website
https://www.facebook.com/burningclocksband/

21:45uur
Cradle FC
Genre: post-punk
https://cradlemusic.wordpress.com/

Bands die graag een tryout-show willen komen doen, of die nauwelijks ooit uit de repetitieruimte uit komen, of die nog nooit voor publiek hebben gestaan, of die nog nooit met een geluidsman hebben gewerkt, of die simpelweg verslaafd zijn aan spelen….. het zijn allemaal goede redenen om op zondagmiddag naar Muziekcafé te komen. Interesse om op te treden? Via [email protected] kan je met Dani Rogosic in contact komen voor eventuele vragen, voor deelname etc.

Backline is aanwezig

Aanvang 17:00u
Toegang: gratis
Doors open 15:00u

Beantwoorden

Frogson’s Indie Night

vrijdag 20 april om 22:00 tot 21 april om 3:00

Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

De indie-specialist DJ Frogson neemt het publiek mee naar de wereld van de alternatieve muziek. Hij put hiervoor uit genres als britpop, artrock, garage, postpunk en culthits.

Speciale aandacht is er immer voor de upcoming bands en albums en voor independent music. Maar ook maistream geworden klassiekers vinden hun weg naar de draaitafel waardoor de avond een heel gevarieerd muziekaanbod behelst.

Indie betreft eigenlijk de bands die het juist anders doen, baanbrekend zijn, die niet de geijkte paden bewandelen. Zodra een band met zijn muziek doorbreekt, dan zou de band niet meer een indieband kunnen zijn op basis van de definitie.

Voorbeelden van indie-bands:
Arctic Monkeys, Nirvana, Bloc Party, dEUS, Editors, Franz Ferdinand, Handsome Poets, Imagine Dragons, Kaiser Chiefs, Kings of Leon, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Radio Head, Blur, Oasis, Arcade Fire, Joy Division, Florence and the Machine, Spinvis, Aphex Twin en Pulp.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Indie_(muziek)

https://www.facebook.com/events/171630343613455/

Beantwoorden

De Modelspoorclub Oost Brabant houdt op zondag 25 maart a.s. een “open dag” in het clublokaal, gelegen aan de Pastoor van Leeuwenstraat 23 te Helmond (zij-ingang links aan de Dasstraat).

De toegang is gratis en het clubgebouw is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Kom kijken naar onze bestaande, nieuwe en vernieuwde modelspoorbanen. We tonen onze nieuwe baan TURF, over de turfwinning in de Deurnese Peel. Maar ook onze bestaande banen Triorama en Houthuizen zijn werkend te zien.

De leden van de vereniging geven u graag nadere uitleg over de modelspoorhobby, onze vereniging en de mogelijkheden voor nieuwe leden om mee te bouwen.

Kinderen mogen op enkele banen zelf de treinen besturen. Ook worden er demonstraties gegeven van de diverse technieken die bij het bouwen van modelspoorbanen te pas komen.

Zie ook http://www.modelspoorcluboostbrabant.nl en
http://www.facebook.com/modelspoorcluboostbrabant

U bent van harte welkom.

Beantwoorden
Modelspoorclub Oost Brabant

LIVE: Beth Hart, tribute by Heart
zaterdag 28 april van 22:00 tot 1:00, Muziekcafé Helmond,Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

HEART is de Nederlandse Beth Hart-tributeband.

Nu kent niet iedereen Beth Hart, maar ter illustratie: Beth staat altijd als Headliner op het affiche van de grote bluesfestivals. Daarnaast heeft ze samen gewerkt met o.a. Bonamassa, Jeff Back, Slash. Een dame van grote betekenis dus.

In 2016 werden 5 bevriende en ervaren muzikanten gegrepen door de songs van Beth Hart en besloten ze deze tribute-act te formeren. De lovende try-out leidde snel tot grote optredens waar onder andere de goed ontvangen live track “whole lotta love” werd opgenomen.

Zangeres Kim kruipt in de huid van Beth en doet dat op onnavolgbare wijze. Haar sound en podiumperformance zijn uniek en ze neemt het hele publiek direct mee in haar weergaloze enthousiasme.

De 4 koppige instrumentalisten ondersteunen Kim met een strakke en gelikte sound. Beleef de mooiste songs van Beth Hart en andere blues giganten, kom naar HEART!

Meer info:
https://www.facebook.com/bethheartmusic/
https://en.wikipedia.org/wiki/Beth_Hart

Beantwoorden

LIVE: Hoodoo Monks
zaterdag 21 april van 22:00 tot 1:00, Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Hoodoo Monks is Chicago-blues van de bovenste plank! Een trio met ballen, een muzikale hoogmis,… je moet het meemaken en gezien hebben want zij zijn al ‘The Coming Thing’ in het Nederlandse blueslandschap. Deze fanatieke heren prediken hun songs met zoveel passie en plezier dat je er niet onderuit kunt… Dit is real time bluesmusic !

Met de moddervette komst van drummer Pit Maypole (Spades, Bjorn van der Doelen, Patricia Vonn) verandert het originele Hoodoo Monks duo naar een stampende driemansformatie, in een heet stomende en swingende blues trein die alsmaar meer fans en publiek warm maakt en meeneemt…

In 2017 is het eerste “one-day-recording” album uitgekomen. “Legends of the Blues”. Afgelopen jaar speelde de band in de rol van “Heat-up and support” als voorprogramma van The return of the RED DEVILS ft BIG PETE. De beide zalen (Fluor en De Bosuil) worden niet alleen opgewarmd maar ook aangenaam geraakt en verrast. Dit is een bijzondere combinatie…en dit is pas het begin…

Vele festivals zijn inmiddels bezworen met deze pittige, stomende, authentieke en moderne blues benadering, zoals deze te horen is op hun debuut-cd “Blues Of The Legends”.

Muzikanten:
Erik T (Ex Vibrotones) – zang Bluesharp,
Benito Esteban – Guitar
Pit Maypole – Drums

Meer info:
https://www.facebook.com/hoodoomonks/Beantwoorden

LIVE: Pristine (NO)
vrijdag 13 april van 22:00 tot 0:00, Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Pristine brengt de psychedelische rock/blues muziek uit de jaren zeventig over naar het tweede decennium van de 21° eeuw. Het debuutalbum verscheen in 2011 en tussendoor maakte frontvrouw Heidi Solheim nog drie solo-albums, dus je kan wel zeggen dat deze dame een bezig bijtje is. Pristine slaagt er in om de luisteraar van de stoel te blazen met zowel composities als vocale kwaliteiten. Heidi is verantwoordelijk voor zowel de muziek als de teksten van Pristine en zoekt haar inspiratie in de seventies bij mensen als Jimi Hendrix, Pink Floyd, Led Zeppelin, Cream, Grand funk Railroad om de bekendste te noemen.

In Noorwegen geniet Solheim behoorlijk wat bekendheid door haar deelname aan The Voice en als producente van kindermuziek (onder de noemer Dinosaus), maar wie vreest dat de muziek van Pristine daardoor zoetsappig klinkt, zal aangenaam verrast worden.

Het rokerige, doorleefde, maar buitengewoon krachtige stemgeluid van Solheim grijpt de luisteraar namelijk vanaf de eerste luisterbeurt bij de strot.

Het recordlabel Nuclear Blast heeft naast de gecontracteerde band Blues Pills een goede zet gedaan door deze Noorse formatie te laten tekenen. De muzikaliteit spat ervan af; de groep is divers en kan een breed publiek aanspreken. Met Heidi Solheim heeft het label een zangeres van wereldformaat in de gelederen weten te sluiten. Als Pristine op deze weg doorgaat, ligt de wereld voor het grijpen.

Meer info:
http://www.pristinemusicproduction.com/
https://www.facebook.com/Pristineband/

Tell Me (Official Music Video)

We got a new music video out! Directed by the fabulous Stein Simonsen. Hope you like it! :)Thanks to Arctic Event & Lydteamet Tromsø who kindly lent us their premises and Hammond Organ.

Posted by Pristine on Samstag, 28. September 2013

Beantwoorden

Paas-BBQ “We smelten de Paashaas”
zondag 1 april van 18:00 tot 23:00, Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Tijd voor een nieuwe traditie in Muziekcafé, namelijk Paas-BBQ.

Iedereen is uitgenodigd om een sappige braadworst of een overheerlijke sjasliek te komen eten. Samen met wat brood, salades en sausjes vormt dit een perfect excuus om je familie op tijd ‘gedag’ te zeggen; beter nog: neem ze gewoon mee!!
Tijdens, vooraf en aansluitend uiteraard de beste muziek die oooit gemaakt is (en er is best ruimte voor verzoekjes)!

Toegang is gratis

Beantwoorden

LIVE: Nona!
zondag van 18:00 tot 21:00, Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Muziekliefhebbers opgelet!!

Nona is een fantastische mix van soul, jazz en R&B en staat op 4 maart in Muziekcafe Helmond!
Mocht je sterk denken aan Amy Winehouse, dan is dat niet vreemd. Haar sound heeft sterke overeenkomsten.

In 2018 wordt deze band flink in de publiciteit gezet door 1 van de 3 grootste platenlabels.

Hoe cool is dat om volgend jaar na hun doorbraak te kunnen zeggen dat je die band al een keer in Muziekcafe hebt gezien.

Toegang is gratis

Beantwoorden

LIVE: Get Your Gun (DK)

zondag 18 februari van 18:00 tot 21:00 @ Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Get Your Gun is een Deense rocksensatie die momenteel buiten de eigen landsgrenzen voet aan de grond probeert te krijgen.

Get Your Gun is een bijzondere mix van de agressieve aard van stoner-rock met typische Scandinavische melancholie en de donkere sprookjes van country- en folkmuziek.

Hun debuutalbum The Worrying Kind kwam in de lente van 2014 al uit in enkele landen en inmiddels is er sinds een paar maanden een zelfs nog vuigere opvolger uitgekomen met de naam Doubt Is My Rope Back To You.

Stonden in 2015 nog op Eurosonic / Noorderslag en dat zegt meer dan genoeg over hun excessieve kwaliteiten.

Deze band zit midden in hun Europese promotoer en zou op weg van Luxemburg naar Hamburg en zouden eigenlijk een rustdag hebben. Deze dag leverden ze graag in voor een optreden in Muziekcafe Helmond!

Elk optreden van Get Your Gun is een indringende show waarin elke toon en noot gespeeld wordt alsof het de laatste keer is. Dus wil je overvallen worden door een orkaan van muziek, dan mag je deze avond NIET missen.

Toegang is € 5,-
Tickets verkrijgbaar aan de bar of via universe.com
(https://www.universe.com/events/live-get-your-gun-dk-tickets-helmond-F3ZYPX)

Meer info:
http://www.getyourgun.dk/
https://www.facebook.com/getyourgundk/Beantwoorden

Nolly Braakenburg exposeert bij Gerard van Hal.

Kunstenaar Nolly Braakenburg komt met haar beelden uit steen naar Helmond. Zij wil eigenlijk niet meer met haar loodzware beelden sjouwen, maar maakt voor deze expositie graag een uitzondering. ‘We zijn daar heel blij mee!’ reageert Gerard van Hal. ‘Als je naar haar beelden kijkt zie je dat ze de steen met respect benadert. Nolly is een beeldhouwer die de steen echt goed kan lezen.’

‘Zolang ik me kan herinneren heb ik getekend en geschilderd. Karel Vermeeren, de tekenleraar op de middelbare school raadde me aan om daarmee door te gaan.
Ik heb kort op de academie gezeten, waar Kees Bol erop hamerde om vooral goed te kijken.
Tóen was er die workshop beeldhouwen een aantal jaren geleden. Ik was totaal verkocht! Daarna heb ik jaren les gehad van verschillende beeldhouwers. Het beeldhouwen is van een hobby eigenlijk een passie geworden.
Ik maak beelden in steen. De 3 dimensies intrigeren me. Elke steen heeft zijn eigen karakter: de hardheid, structuur en kleur. ’t Resultaat is altijd verrassend. De steen geeft je iets cadeau. Het liefst werk ik buiten, als ’t weer het toelaat.’; aldus Nolly.

Op zaterdag 3 februari om 15.30 uur opent Nolly Braakenburg haar expositie bij Gerard van Hal Fotografie. Onder het genot van een drankje kunt u dan haar werk bewonderen en een praatje maken met de kunstenaar. U bent van harte welkom in het atelier aan de Kerkstraat 46 te Helmond. Het werk van Nolly is te zien t/m 31 maart 2018. Gerard van Hal Fotografie bevind zich midden in het centrum van Helmond, dus loop gerust even binnen en geniet van het aanbod.

Beantwoorden

Open Avond ROC Ter AA Helmond
Op maandag 5 februari a.s. houdt ROC Ter AA Helmond een open avond. Voor alle belangstellenden staan op die avond van 18.00 tot 21.00 uur de deuren van de gebouwen aan Keizerin Marialaan 2, Nieuwveld 59 en 61 in Helmond en Goorsedijk 6 in Mierlo open.

Tijdens de open avond kunnen toekomstige studenten, ouders/verzorgers en andere belangstellenden uitgebreid bekijken welke opleidingsmogelijkheden de mbo-colleges van ROC Ter AA bieden.

Op alle mbo-colleges van ROC Ter AA (Bouw & Design, Business, Dienstverlening, ICT, Onderwijs & Kinderopvang, Techniek & Technologie, Zorg & Welzijn, Entreeopleidingen en VAVO) zijn studenten en medewerkers van ROC Ter AA en vertegenwoordigers van leerbedrijven aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Verder worden er demonstraties en presentaties gegeven.

Negen nieuwe opleidingen
Met ingang van het komende schooljaar verzorgt ROC Ter AA negen nieuwe opleidingen: Medewerker productpresentatie, Financieel administratief medewerker, Medewerker evenementenorganisatie, Secretaresse, Logistiek medewerker, Applicatie-ontwikkelaar (tweetalig) en Procesoperator A, B en C.

Een goede keuze
Een opleiding bij ROC Ter AA is een goede keuze; in de Keuzegids* MBO 2018 is ROC Ter AA gestegen tot het derde hoogst genoteerde ROC van Nederland. Achttien opleidingen hebben zelfs het predicaat ‘Topopleiding 2018’ gekregen.

Aanmelden
Voor toekomstige studenten bestaat de mogelijkheid om zich tijdens de open avond aan te melden voor een opleiding. Vergeet dan niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Beantwoorden

LIVE: Reggae Rhythms

2 juni om 20:00 tot 3 juni om 4:00 @
Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, Helmond

Het festival Reggae Rhythms is een avondvullend Reggae-programma met de bands Edjahcation, Eazzup Reaggea en Heights Meditation.

Op de grens naar de zomer kan er bij Muziekcafe al flink gedanst worden op het genre dat dit jaar haarn 50ste verjaardag viert.

Eazzup staat voor One Love One Heart, en Roots Lovers Rock.
Deze in 2016 opgerichte band bestaat uit zeven muzikale, ervaren reggae music lovers afkomstig uit regio Eindhoven en Tilburg. Met heel veel eigen werk en een aantal ‘classic riddims’ met eigen lyrics word het met deze muziek een reggaetrip die je nog lang blijft navoelen.

Edjahcation Reggae probeert met hun eigen repertoire mensen aan het dansen te krijgen en een gevoel van vrijheid te creëren, echter wel vaak met een serieuze boodschap in hun lyrics.

Heights Meditation -Reggaeband is op dit moment een band die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse reggaescene. Met maar liefst 3 hoofdzangers als Rankin Otty, Danny Otten en Leo Tan gaat deze band je verassen met Dancehall, One-drop en voor de liefhebbers onder ons wat heerlijke nummers in het Sranang Tongo.
Heights Meditation heeft al op diverse grote podia gestaan zoals Reggaefestivals als Rastaplas & Reggae Geel en hebben in het voorprogramma van één van Jamaica`s grootste talenten op dit moment gestaan: Romain Virgo. Deze band is één van de meest gevraagde reggaebands in Nederland, niet zo gek met de titel Benelux Reggae Contest op zak!
Met eigen nummers als ‘Princess’ en ‘From far’ maar ook klassiekers als ‘Pale Moonlight’ of ‘Never let me go’, weet Heights Meditation bij elk optreden het publiek mee te nemen op hun muzikale reis en de liefde voor reggaemuziek over te brengen.

DJ Frogson
Aanvang: 20:00u
Toegang € 6,- aan de deur of aan de bar
(https://www.universe.com/events/live-reggae-rhythms-tickets-helmond-N6YFMT)
Deuren open 15:00

Meer info:
http://www.heightsmeditationband.com/
https://www.facebook.com/heightsmeditation/

https://www.facebook.com/MusicRootsReggae/

https://edjahcation.jimdo.com/
https://www.facebook.com/edjahcation.reggae/Beantwoorden

DJ: Let’s go Crazy: Prince Tribute Night!

30 maart om 21:00 tot 31 maart om 3:00u @ Muziekcafé LIVE
Zuid Koninginnewal 39, 5701NS Helmond

Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat Prince ons is ontvallen. Een groot genie is niet meer, maar de muziek leeft voort!

Vanavond staat in het teken van Prince. De avond zal gevuld worden met de bekende hits, (Kiss, Purple Rain, Raspberry Beret) maar ook zeldzame opnames en concertregistraties (op scherm) zullen voorbij komen. Daarnaast muziek van zijn vele projecten (denk aan de Time, Family, Jill Jones)

Doe mee met een heuse Prince-quiz met diverse LIVE-muziek-vragen en win leuke prijzen!!

Deze maand is ook de opening van de Prince-exhibitie in Amsterdam en dit is natuurlijk de uitgelezen kans om in de juiste “paarse” stemming te komen!

Tip: kleed je paars of Peach en Black en verdien een borrel!

Peace and b wild!

Beantwoorden

DJ-Tribute to the 60´s, by My Generation

2 maart om 22:00 tot 3 maart om 3:00u @ Muziekcafé LIVE
Zuid Koninginnewal 39, 5701NS Helmond

In een maand vol tributes mogen de 60s zeker niet ontbreken. Een tijdperk van vrijheid, verandering en muzikale ontdekkingen.

Deze avond gaat Frogson los met muziek van oa. The Doors, Jimi Hendrix, The Hollies, The Kinks, Donovan, The Outsiders, The Monkees en ga zo maar door.

Stuk voor stuk bekende bands met bekende hits!
White rabbit ? Satisfaction? Born to be wild?? Deze zullen zeker passeren!

Dus pak je peace tekens uit de kast, gooi je haren los en freak out !!

Aanvang 22:00u
Toegang gratis
Deuren open 15:00

Beantwoorden

LIVE: Ragepyre CD-Release + supports

12 mei om 22:00 tot 13 mei om 1:00u @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

De driemans formatie RAGEPYRE komt vanaf 22.00 uur blazen vanaf het podium. Denk Hardcore, denk Metal, denk Punk. Met invloeden van bands zoals Crowbar, Suicidal Tendencies, Machinehead en Biohazard zetten ze de start van het weekend op stelten. Blazen ze het vuur naar voren. Een muur van kracht en geweld door de speakers. Alles omver knallend. Oordopjes, neem ze maar mee!

Met hun nieuwe plaat, de opvolger van hun EP ‘Don’t Touch Me’, die tot ver over de landsgrenzen goede kritieken kreeg. Hun eerste langspeler heet ‘Kamikaze’ en is bruter, wreder en agressiever dan hun eerdere materiaal. Live nog meer geweld. Op 12 Mei een avondvullend programma, met een dik voorprogramma. Wie dan? The BULLHAMERS uit Nijmegen en DEFORMUS uit Den Bosch!

De bezoekers op 12 Mei krijgen de unieke kans al een cd te kopen ! Voor 5 euro heb je dus het schijfje en een dikke avond in een geweldige venue in Helmond in de MuziekCafe in de lente van het nieuwe jaar. Dus ben erbij!

Bullhammers:

Bullhammers is een band uit Brabant en Gelderland, zelf noemen ze hun straatje Working Class Rock ’n Roll. Live komt vaak de term Old School Hardcore naar voren. Raakvlakken met bands als Motörhead, Zeke, Sheer Terror en Slapshot zijn niet te missen, een muzikale combinatie van rock, punk en oi met een ruige strot.

https://www.facebook.com/Bullhammer/

Deformus:

DEFORMUS (Old School Metal) Biografie
Deformus werd opgericht in het begin van 2014. Ze wilden metal maken waarop je gewoon niet één label kunt plaatsen.
Met een verleden en passie voor allerlei soorten metal zochten ze naar een manier om alle soorten invloeden in hun liedjes te combineren. De naam Deformus die staat voor ‘vervormen’ is daarom de perfecte naam voor deze 4-mannen formatie uit Den Bosch, Nederland.
Deformus maakt krachtig en intens old school metal met een combinatie van groovende en zware stoner / sludge riffs met snelle en agressieve thrash riffs.
Op 6 september 2017 brachten ze hun eerste EP ‘There Is No Way Back’ uit en vanaf dat moment zullen ze zien wat ze nog meer kunnen bereiken!
Deformus – There Is No Way Back is available on Spotify, iTunes, Apple Music and Deezer

http://facebook.com/deformus/

Beantwoorden

MC PubQuiz!

dinsdag 20 februari van 20:00 tot 23:30u @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

MC Pubquiz @ Muziekcafé #5

Kom nog meer te weten over popmuziek, topografie, geschiedenis, showbizz, sport, film en test je kennis aan de hand van verrassende, interessante, grappige en leuk vragen.

Na 6 rondes met in totaal 60 vragen en 1 ronde met fotovragen zal bij menigeen de algemene kennis weer goed bijgespijkerd zijn, ondanks alle knappe koppen in Muziekcafé.

Inschrijven kan vanaf nu, maar ook op de avond zelf vanaf 20:00u.
Om 20:30u begint dan de quiz.
Deelname kost € 4,- pp en elk team moet uit minimaal 2 en maximaal 5 personen bestaan.

Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen!

Beantwoorden

Carnavaldiscobal XXL

10 februari om 21:00 tot 11 februari om 4:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Deze avond worden alle soorten muziek met natuurlijk een hoog feest percentage gedraaid.

Geen strak thema dus, maar alles is deze avond mogelijk. Rock, disco, classics etc. etc.

Wees dus voorbereid op een grandioos feest met de beste muziek.

Helmunten zijn verkrijgbaar bij Muziekcafé

Muziekcafé is deze dag open van 15:00 tot 04:00
DJ Geert XXL

Beantwoorden

LIVE: Vernon EP-Release + support van Smegmatics

3 februari om 21:00 tot 4 februari om 2:00 u @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Vernon is een nieuwe heavy metal band opgericht in een garage in 2015. Met de roots van Metallica, Mötorhead en Judas Priest, zal dit Eindhovense viertal je met ´Blast From the Past´ veel herkenbaarheid brengen maar wel met voornamelijk eigen werk. Met scheurende solo´s en strakke riffs blazen zij je helemaal omver.

Vernon pakte de 2de prijs op het BMM festival 2017, stond onder andere als headliner op het Turf Festival 2017, opende BarberQ 2017 in Mierlo met als titel de Cherry Chop Favourites en wist in hun korte bestaan al een plekje op Eurosjopper te bemachtigen.

Nu is deze band eindelijk toegekomen om een debuut-EP te lanceren en Muziekcafé is vereerd dat ze deze avond mag hosten!

Er volgen nog enkele supportbands om van deze avond een vet metal-feest te maken

Vocals/Rhythm guitar: Jorg van Bree
Lead guitar: Loet Braamkolk
Bass guitar: Dennis Meijer
Drums: Rick van Dooremolen

SmegmaticS komt de EP-release supporten.
Smegmatics is de vrees van iedere artiest door bekende zonder de herkenbaarheid te verliezen. Hits uit de jaren 70 tot aan heden worden uitgekleed, bewerkt en in een vlotter pak gehesen en zo ontstaat een guilty pleasure voor iedereen.

Meer info:
https://www.facebook.com/Thevernonband/

http://smegmatics.nl/
https://www.facebook.com/smegmatics/

Beantwoorden

Rocking through the 90’s 00’s & 10’s

2 februari om 21:00 tot 3 februari om 3:00u @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

DJ PiMNSC draait de mooiste 90’s, 00’s en 10’s rock-hits aan elkaar maar hij schuwt ’t ook zeker niet om wat new wave er tussendoor te gooien, zolang het maar uptempo is en zolang het maar rockt!
De laatste 25 jaar (en een beetje) biedt meer dan genoeg vette songs om vele avonden mee te vullen.

Om je een beetje ‘Heads Up’ te geven, denk aan artiesten als Foo Fighters, Editors, Simple Minds, Oasis, Rage Against The Machine, Queens of the Stone Age

DJ PiMNSC
Aanvang 21:00u
Toegang is gratis
Deuren open 15:00u

Beantwoorden

LIVE: Sound of Seattle (USA) + Sister May (BE)

19 mei om 22:00 tot 20 mei om 2:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Deze avond zal een reis door de tijd zijn met de geschiedenis van de Seattle-sound met maar liefst 2 bands, namelijk Sounds of Seattle en Sister May.

Sound of Seattle bestaat uit 5 geweldige muzikanten met Jonny Smokes als energiek middelpunt. De reis begint eind jaren zestig met bluesnummers van o.a. Hendrix, met flink wat rock van b.v. Heart wordt de jaren zeventig door gespeeld, waarna de 80’s vertegenwoordigd worden door metal van Queensryche en Sanctuary. De negentiger jaren zijn misscihen wel het meest kenmerkend voor de Seattle-sound, denk daarbij aan Pearl Jam, Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden.

Sister May is een typisch resultaat van deze Seattle-sound. Met een vlammende mélange van hardrock en grunge moet je denken aan bands als Screaming Trees, Buffalo Tom en zeker ook Nirvana en Pearl Jam. Hun sound is nieuw en fris en toch zo ontzettend herkenbaar en daardoor maakt deze band een flinke kans om straks tussen de grotere namen op festivals te belanden.
De toonaangevende site Dump Magazine plaatste in december 2017 nog de EP van Sister May op plaats 17 van must-have-albums!

Aanvang show: 22:00
Toegang: gratis
Deuren open: 15:00

Meer info:
SISTER MAY
http://vi.be/sistermay
https://www.facebook.com/SisterMay/
http://www.luminousdash.com/portfolio-items/sister-may/

SOUNDS OF SEATTLE
https://www.facebook.com/sostributenl/

Beantwoorden

LIVE: Stage Experience Maart 2018 #2/2

clock
zondag 25 maart van 17:00 tot 22:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Elke 2e en laatste zondag van de maand heeft Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

Line up:
Band Four
Genre: Blues, Rock ’n Roll
https://m.facebook.com/bandfourofficial/

Out Of The Way uit Amsterdam
Genre: blues- / hard- / alternative rock
https://www.facebook.com/outofthewayband/

CU at Sunrise uit Eindhoven
Genre: Blues- / Indie- / alternative rock met eigenwerk
https://www.facebook.com/cuatsunrise/

Bands die graag een tryout-show willen komen doen, of die nauwelijks ooit uit de repetitieruimte uit komen, of die nog nooit voor publiek hebben gestaan, of die nog nooit met een geluidsman hebben gewerkt, of die simpelweg verslaafd zijn aan spelen….. het zijn allemaal goede redenen om op zondagmiddag naar Muziekcafé te komen. Interesse om op te treden? Via [email protected] kan je met Dani Rogosic in contact komen voor eventuele vragen, voor deelname etc.

Backline is aanwezig

Aanvang 17:00u
Toegang: gratis
Doors open 15:00u

Beantwoorden

LIVE: Stage Experience Maart 2018 #1/2

zondag 11 maart van 17:00 tot 22:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Elke 2e en laatste zondag van de maand heeft Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

Line up:
The Fifth Ace Band
Genre: Rock (covers en eigen werk)
https://www.facebook.com/TheFifthAceBand/

Green River
Genre: blues- pop- & classic-rock (covers)
https://www.facebook.com/Green-River-413652125356965/
http://www.green-river.nl/html_nl/home.php

Portland Row
Genre: 90’s rock (grunge / stoner) met eigenwerk
https://www.facebook.com/events/326651954484055/

Bands die graag een tryout-show willen komen doen, of die nauwelijks ooit uit de repetitieruimte uit komen, of die nog nooit voor publiek hebben gestaan, of die nog nooit met een geluidsman hebben gewerkt, of die simpelweg verslaafd zijn aan spelen….. het zijn allemaal goede redenen om op zondagmiddag naar Muziekcafé te komen. Interesse om op te treden? Via [email protected] kan je met Dani Rogosic in contact komen voor eventuele vragen, voor deelname etc.

Backline is aanwezig

Aanvang 17:00u
Toegang: gratis
Doors open 15:00u

Beantwoorden

LIVE: Join & Jam on Stage Maa 2018

donderdag 8 maart van 20:30 tot 23:30 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Elke 2e donderdag van de maand heeft ‘t Muziekcafé de allerbeste jamsessie van de regio.

Meedoen betekent ook anderen een groeikans geven want vaardige spelers zorgen dat minder vaardige spelers ook goed uit de verf komen.

Jamleider Dani Rogosic coördineert het geheel en zorgt ervoor dat alle muzikanten royaal de tijd krijgen om mee te jammen. Eveneens regelt Dani dat er gevarieerde genres aanbod komen.

Er is een speciale ‘Join & Jam on Stage’-facebookpagina met meer dan 200 muzikanten waardoor onderling contact makkelijk gelegd kan worden. Via [email protected] kan je met Dani in contact komen voor eventuele vragen.

Backline is aanwezig (ook keyboard en zelfs conga’s)

Voor wie geen instrument beheerst, ook een enthousiast publiek is belangrijk.

Muziekcafé is open vanaf 20:00u

Beantwoorden

LIVE: Led Zeppelin, tribute by Steeler

3 maart om 22:00 tot 4 maart om 2:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Zaterdag 3 maart komen de mannen van Steeler voor een ramvette tribute-show van hun idolen van Led Zeppelin.

Steeler staat voor ‘A Whole Lotta Led Zeppelin’.
Deze 4-mans Led Zeppelin-tribute uit Rotterdam is ontstaan uit de liefde voor de Heavy Rock sound van de vroege tot mid jaren zeventig. Een band bestaande uit vier ervaren muzikanten die alles op alles wilden zetten om het gevoel en de benadering van die legendarische live optredens van die tijd weer tot leven te brengen.
Steeler neemt je mee terug naar deze legendarische performances met een non-stop Classic Rock Show die je helemaal omver blaast. Een show met de juiste dynamiek, kleding en show elementen die het publiek meenemen in een geweldige live ervaring.

Steeler ontstond uit een spontane jamsessie waarbij enkele nummers van Led Zeppelin gespeeld worden. De onmiskenbare energie die daarbij vrij kwam, smaakte naar meer. Juist die energie is zo typerend aan een optreden van Steeler.

De carrière van Led Zeppelin, bekend van o.a. Stairway to Heaven, loopt grotendeels van eind Jaren zestig tot aan 1980. Robert en Plant en Jimmy Page konden in deze band hun liefde voor hardrock volledig tot hun recht laten komen. Door de astronomische albumverkopen mag deze band zich één van de best rockbands aller tijde noemen.

Aanvang 22:00
Toegang € 5,- deur / bar / FB-tickets
Deuren open: 15:00

Meer info:
http://www.steeler.nl/
https://www.facebook.com/SteelerRocksZepBeantwoorden

Pick Up Music Club

23 februari om 21:00 tot 24 februari om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Pick Up Music Club is een evenement in Muziekcafé waarbij uitsluitend vinyl gedraaid wordt.
Organisator DJ Frogson opent en sluit de avond en daartussen draaien telkens 3 à 4 Gast-DJ’s een uur lang hun persoonlijke vinylcollectie.

Line-up:
– Malu van de Kerkhof
– Hugo Vogels
– Miguel Gelo
– TBA
– DJ Frogson

Door een grote mate van vrijheid is de Pick Up Music Club steeds bijzonder verrassend! De Pick Up Music Club is de kans voor vinylverzamelaars om hun passie te delen met andere verzamelaars of muziekliefhebbers!

Interesse? Mail dan naar [email protected] onder vermelding van vermelding gast-DJ.

Pep Records is sponsor van de Pick-Up Music Club en wie lid is van de Pick Up Music Club ontvangt 10% korting bij aankoop van nieuwe releases bij Pep Records. Lid worden is eenvoudig, ga naar:
https://www.facebook.com/Pickupmusicclub en ‘like’ deze pagina.

Beantwoorden

My Generation presents: Get on the Dance Floor

16 februari om 22:00 tot 17 februari om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

My Generation is het wekelijkse radioprogramma op omroep Helmond dat opvalt door de aparte muziekkeuze.
Deze avond staat My Generation LIVE in Muziekcafé en presenteert het een echte dansavond met een dubbele Dj-bezetting.

DJ’s Nebur de Lyon en Frogson nemen je mee op een reis door de tijd met muziek uit alle decennia!
De nadruk ligt op 60s Swing en Mod, 70s Disco en Funk en 80’s wave en hits. Daaromheen kleuren ook nieuwere hits de avond
Gegarandeerd dansen en “oh jaaa” momenten!

Nebur de Lyon is een bekende naam in het Eindhovense DJ circuit. Zijn draaistijl is met vinyl en alles kan, als het maar dansbaar is of een fijne groove heeft.

Frogson gaat de uitdaging aan en probeert een antwoord te draaien op de plaatjes van Nebur. Zodat de dansvloer niet stil hoeft te staan!

Verwacht bekende hits en vergeten juweeltjes. Kortom een avond om niet te missen.

DJ Frogson en DJ Nebur de Lyon
Aanvang 22:00
Toegang is gratis
Deuren open 15:00

Beantwoorden

Carnaval: Butskes Kroegenreundje + MC Wild Flügelparty

13 februari om 12:00 tot 14 februari om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Op carnavalsdinsdag staat voor het eerste Butskes Kroegenreundje op het programma.
Deelnemers dienen hun stempelkaart met 11 stempels te vullen uit diverse kroegen. In elke kroeg zal een interessante opdracht uitgevoerd moeten worden om zo’n stempel te verkrijgen.
De reundjeslaupers worden muzikaal begeleid door muziekkapellen.

’s Avonds zijn er te gekke Flügel-aanbiedingen en kan er aan het rad van fortuin gedraaid worden met nog meer aanbiedingen.

Helmunten zijn verkrijgbaar bij Muziekcafé

DJ Frogson
Aanvang 12:00 (tot 03:00u)

Beantwoorden

Carnaval: Prijsbloaze en Ranjabal voor de kids en Shot-avond

12 februari om 12:00 tot 13 februari om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Feest voor de kids ‑en pa/ma dansen, zingen, chips en nog veel meer. Daarna gewoon carnavalsfeest.

Vandaag ook prijsblo­aze met enkele leuke kapellen. Je zult wel heel stevig in de schoenen moeten staan om niet mee te gaan hossen, springen en zingen.

’s Avond zijn er vette shot-aanbiedingen want van al dat bier krijg je af en toe het heen en weer 😀

Helmunten zijn verkrijgbaar bij Muziekcafé

DJ Frogson
Aanvang 12.00 (tot 03:00u)

Beantwoorden

Carnavalsoptocht + afterparty ‘MC-Style’

11 februari om 12:00 tot 12 februari om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

De optocht stopt voor de deur en het dak gaat eraf.
DJ Frogson gaat vanaf 12.00 helemaal los achter de draaitafels dus kom snel naar binnen en feest bij Muziekcafe lekker door.

Helmunten zijn verkrijgbaar bij Muziekcafé.

DJ Frogson
Aanvang 12:00 (tot 03:00u)
Toegang is gratis

Beantwoorden

CARNAVAL: Foute Avond XXL

9 februari om 21:00 tot 10 februari om 4:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Al jaren een begrip in het Muziekcafé. FOUTE AVOND!!
De beste, foutste en raarste plaatjes komen voorbij.
Wat eigenlijk net niet kan, kan vanavond wel.
Dansen, feesten en losgaan of de foutste plaatjes van de afgelopen 50 jaar.

Trek je mafste pak aan en kom geniet van een avond vol nummers die je niet vaak in Muziekcafé zal horen.

Helmunten zijn verkrijgbaar bij Muziekcafe.

Muziekcafe is openen vanaf 15:00u en sluit pas om 4:00u
Entree is gratis

Beantwoorden

LIVE: Join & Jam on Stage Feb 2018

8 februari om 21:00 tot 9 februari om 0:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Elke 2e donderdag van de maand heeft ‘t Muziekcafé de allerbeste jamsessie van de regio.

Meedoen betekent ook anderen een groeikans geven want vaardige spelers zorgen dat minder vaardige spelers ook goed uit de verf komen.

Jamleider Dani Rogosic coördineert het geheel en zorgt ervoor dat alle muzikanten royaal de tijd krijgen om mee te jammen. Eveneens regelt Dani dat er gevarieerde genres aanbod komen.

Er is een speciale ‘Join & Jam on Stage’-facebookpagina met meer dan 200 muzikanten waardoor onderling contact makkelijk gelegd kan worden. Via [email protected] kan je met Dani in contact komen voor eventuele vragen.

Backline is aanwezig (ook keyboard en zelfs conga’s)

Voor wie geen instrument beheerst, ook een enthousiast publiek is belangrijk.

Muziekcafé is open vanaf 20:00u

Beantwoorden

LIVE: Stage Experience Januari 2018 #2/2

Elke 2e en laatste zondag van de maand heeft Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

Line up:
18:00uur Punkyard uit Deventer
Genre: Punk/Rock
https://www.facebook.com/pg/punkyardband/

19:15uur Vitreum uit Zutphen
Genre: rock met een stonerrandje

20:30uur The Droeftoeters uit Eindhoven
Genre: Acoustic Folk Punk & Ska

Bands die graag een tryout-show willen komen doen, of die nauwelijks ooit uit de repetitieruimte uit komen, of die nog nooit voor publiek hebben gestaan, of die nog nooit met een geluidsman hebben gewerkt, of die simpelweg verslaafd zijn aan spelen….. het zijn allemaal goede redenen om op zondagmiddag naar Muziekcafé te komen. Interesse om op te treden? Via [email protected] kan je met Dani Rogosic in contact komen voor eventuele vragen, voor deelname etc.

Backline is aanwezig

Aanvang 17:00u
Toegang: gratis
Doors open 15:00u

Beantwoorden

DJ: Disco Soul Experience

26 januari om 22:00 tot 27 januari om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Een avond los gaan op oude dansklassiekers dat is toch wat we allemaal willen?

Het meeste dans-materiaal komt uit de jaren zeventig, maar toch zal hier en daar een 60’s en een 80’s-song en zelfs nog recentere muziek de revue passeren.

Ga uit je dak op nummers als Thriller of Superstition, meezingen met legendes als Aretha Franklin of James Brown. Studio 54 zou trots zijn op zo’n avond.

“Put on your Disco shoes and dance dance dance”

Dat dit thema veel toppers bevat, blijkt wel uit deze willekeurige top 100 die van internet geplukt is.

1 Chic Le freak
2 Trammps Disco inferno
3 Daft Punk feat. Pharrell & Nile Rodgers Get lucky
4 Dan Hartman Relight my fire (long version)
5 Michael Jackson Don’t stop ‘till you get enough
6 Earth Wind & Fire September
7 Chaka Khan I’m every woman
8 Tavares Heaven must be missing an angel
9 Donna Summer Love to love you baby
10 O’Jays Back Stabbers
11 Karen Young Hot shot
12 MFSB T.S.O.P (The sound of Philadelphia)
13 Brothers Johnson Stomp
14 Earth Wind & Fire feat. The Emotions Boogie wonderland
15 Tom Browne Funkin’ for Jamaica
16 L.T.D. Back in love again
17 Kool & The Gang Fresh
18 Rose Royce Car wash
19 George McCrae Rock your baby (long version)
20 B.B. & Q. Band On the beat (long version)
21 Earth Wind & Fire In the stone
22 Rufus & Chaka Khan Ain’t nobody
23 Barry White You’re the first, the last, my everything
24 George Benson Give me the night
25 Wild Cherry Play that funky music
26 Rose Royce R.R. Express
27 KC & The Sunshine Band That’s the way I like it
28 Dayton The sound of music
29 Chic Good times
30 Michael Jackson Off the wall
31 Change A lover’s holiday
32 Sugarhill Gang Rapper’s delight
33 A Taste Of Honey Boogie oogie oogie
34 Earth Wind & Fire Star
35 Donna Summer Last dance
36 Shalamar I can make you feel good
37 Jacksons Can you feel it (long version)
38 Jocelyn Brown Somebody else’s guy
39 KC & The Sunshine Band Give it up
40 Brass Construction Movin’
41 Whispers And the beat goes on
42 Crusaders feat. Randy Crawford Street life (long version)
43 Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Blurred lines
44 George Duke Shine on
45 Kool & The Gang Celebration
46 Three Degrees Dirty Ol’ man
47 Harold Melvin & the Blue Notes Don’t leave me this way
48 KC & The Sunshine Band Get down tonight
49 Donna Summer Bad girls
50 Michael Jackson Rock with you
51 Heatwave Boogie nights
52 First Choice Doctor love (long version)
53 Prince 1999
54 Change feat. Luther Vandross The glow of love
55 Al Jarreau Boogie down
56 Patrice Rushen Forget me nots (Long Version)
57 Blues Brothers feat. Aretha Franklin Think
58 Bee Gees Nights on broadway
59 Rick James Superfreak
60 Sister Sledge He’s the greatest dancer
61 Hues Corporation Rock the boat
62 Kool & The Gang Ladies night
63 Chic I want your love
64 Earth Wind & Fire Fantasy
65 Change Change of heart
66 Donna Summer On the radio (long version)
67 Pino D’ Angio Ma quale idea
68 Jacksons Blame it on the boogie
69 Emotions Best of my love
70 Sister Sledge We are family (long version)
71 Luther Vandross Never too much
72 Incognito Always there (long version)
73 O’Jays Love train
74 Pasadenas Tribute (right on)
75 Chic My forbidden lover
76 McFadden & Whitehead Ain’t no stopping us now
77 Candi Staton Young hearts run free
78 Trammps Shout
79 Oliver Cheatham Get down saturday night (long version)
80 Sylvester You make me feel (mighty real) (long version)
81 Lionel Richie All night long
82 Thelma Houston Don’t leave me this way
83 Pointer Sisters Jump (long version)
84 Stevie Wonder Another star (long version)
85 Earth Wind & Fire That’s the way of the world
86 Yarbrough & Peoples Don’t stop the music
87 Vickie Sue Robinson Turn the beat around
88 Justin Timberlake Rock your body
89 Shakatak Down on the street
90 Spargo You and me
91 Chic Chic cheer
92 Rick James Glow
93 Quincy Jones Ai no corrida
94 Loleatta Holloway Love sensation (long version)
95 Barry White Let the music play
96 Lipps Inc. Funky town
97 Michael Jackson Thriller
98 Jamiroquai Cosmic girl
99 Aretha Franklin Who’s zoomin’ who
100 Average White Band Let’s go round again

DJ Frogson
Aanvang: 22:00
Toegang is gratis
Deuren open: 15:00

Beantwoorden

DJ: 90’s Grunge ’n Roll

19 januari om 22:00 tot 20 januari om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

De 90’s is een tijdperk met vele veranderingen in de muziek zoals de opkomst van stoner-, grunge- en Indierock.

Vanavond staat in het teken van deze verschillende soorten rock aangevuld met een stevig portie Britpop. Denk hierbij aan de alternatievelingen als Beck, Rage against the Machine en Radiohead, maar ook aan Nirvana, The Offspring, Oasis en Foo Fighters.

Dompel je onder in de muziek en ga los, schreeuw, dans en spring mee!

DJ Frogson
Aanvang: 22:00
Toegang is gratis
Deuren open 15:00

Beantwoorden

MC Pubquiz @ Muziekcafé #4

dinsdag 16 januari van 20:00 tot 23:30 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Kom nog meer te weten over popmuziek, topografie, geschiedenis, showbizz, sport, film en test je kennis aan de hand van verrassende, interessante, grappige en leuk vragen.

Na 6 rondes met in totaal 60 vragen en 1 ronde met fotovragen zal bij menigeen de algemene kennis weer goed bijgespijkerd zijn, ondanks alle knappe koppen in Muziekcafé.

Inschrijven kan vanaf nu, maar ook op de avond zelf vanaf 20:00u.
Om 20:30u begint dan de quiz.
Deelname kost € 4,- pp en elk team moet uit minimaal 2 en maximaal 5 personen bestaan.

Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen!

Beantwoorden

DJ: Highway to Hell

13 januari om 22:00 tot 14 januari om 4:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Metal-queen en hard-rock-specialiste DJ Lizz gaat een avondje bouwen aan een snelweg naar de hel. Wellicht hoe later hoe harder! Haar kennis over dit genre overschrijdt elke grens dus ook die van het ongrijpbare. Lekker beuken in de pit, het kan en het mag allemaal. Gas er op dus!

DJ Liz
Aanvang: 22:00u
Toegang: Gratis
Doors open: 15:00u

Beantwoorden

DJ: New Cool Dance Night

12 januari om 22:00 tot 13 januari om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Rhythm ’n Hop Night

Een avond die doet denken aan de Havana Soul Swing avonden (maar dan zonder de Latin en Salsa).

Dat wordt dansen tot je een ons weegt op bekende R&B-hits zoals oa: Pony (Genuwine), Gett Off (Prince, Yeah (Usher) en Cosmic Girl (Jamiroquai) en niet te vergeten de old-skool Hip Hop-songs van Me Myself and I (De La Soul), It’s Like That (Run DMC) en Wild Thing (Tone Loc)

Probeer maar eens niet te dansen op deze muziek!!

Beantwoorden

LIVE: The Goon Mat & Lord Benardo (BE)

zaterdag 24 februari van 22:00 tot 1:00 @ Muziekcafé Helmond, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Deze twee wild dampende garagerockbluesmannen uit Luik brengen explosieve, vuile rhythm ’n bluesrock.

Goon Mat, alias Matthias Dalle, is een old-school bluesgitarist die over de hele wereld heeft opgetreden. Hij heeft de techniek van een jonge Elmore James en het rauwe van Iggy and the Stooges en speelt wilde Blues-Trash-Boogie. Zijn rechterhand is Lord Benardo, alter ego van Fabian Bennardo, die het mondharmonicaspel naar nieuwe hoogten stuwt…

Hun debuutalbum is nog maar net verschenen en ze staan al in Muziekcafé.

Deze jongens openen de show niet rustig, maar geven meteen vol gas!

Meer info:
https://www.facebook.com/thegoonmatandlordbenardo/
http://www.thegoonmatandlordbenardo.com/


Beantwoorden

Opening laatste overzichtstentoonstelling Tijdloos

Donderdag 18 januari vindt in de Cacaofabriek de opening van de laatste Tijdloos tentoonstelling plaats. Deze opening gaat gepaard met een vol programma met een workshop ‘Omgaan met dementie in tien tips’, een woordje door wethouder Nathalie van der Zanden, Live muziek en de bekendmaking van de winnaar van ‘Het beste idee voor…’.

U bent van harte welkom om 12.45 uur om na een kop koffie of thee het programma te volgen dat om 13 uur start in zaal 3.

Met Tijdloos willen we de beeldvorming over mensen met dementie positief beïnvloeden en daarmee een bijdrage leveren aan het doorbreken van het helaas nog steeds bestaande taboe rondom dementie.

Daarnaast wil Tijdloos de bestaande informatievoorziening rondom dementie zichtbaarder maken. Ook wil Tijdloos door middel van kwalitatieve kunstuiting(en) een positieve bijdrage leveren in de levenskwaliteit van mensen met dementie.

En tenslotte wil Tijdloos een brug slaan tussen het veld van de culturele sector en de organisaties en instellingen die bezig zijn met dementie en daarmee een duurzame, blijvende samenwerking tot stand brengen.

Dit doen we door het maken van foto’s van mensen met beginnende dementie in het beroep dat ze uitoefenden en het beroep waar ze eigenlijk van droomden.

Deze foto’s worden geheel belangeloos gemaakt door fotografen van Fotoclub Helmond. Elk model wordt in een andere setting gefotografeerd, passende bij hun (droom)beroep.

In totaal worden zeven personen met beginnende dementie op de foto gezet. Naast de foto’s wordt door verschillende Helmondse schrijvers een geschreven portret gemaakt. De verhalen en foto’s worden op verschillende plekken in Helmond tentoongesteld, gedurende 2017.

De laatste editie wordt grootst gevierd met een overzichtsexpositie in De Cacaofabriek vanaf half januari 2018.

Door gesprekken met de modellen willen we er ook achter komen wat zij missen in Helmond, wat hen frustreert of waar ze tegenaan lopen. Voor deze bevindingen gaan we op zoek naar oplossingen, in de vorm van een wedstrijd die 19 september gelanceerd wordt in Bibliotheek Helmond. De winnaar van de wedstrijd wordt bekend gemaakt op 18 januari in de Cacaofabriek.

Meer informatie over project Tijdloos kunt u online vinden via facebook.com/TijdloosHelmond

Beantwoorden

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als bij u prostaatkanker wordt vastgesteld kan het zijn dat u moeite heeft daarover te praten.
Ook mensen uit uw omgeving weten daar vaak geen raad mee.
Soms moet je iets overwinnen om erover te praten.
Om toch bespreekbaar te maken waar u mee zit nodigt de ProstaatKankerStichting u uit
om uw ervaringen en vragen te delen met lotgenoten, die allemaal weten wat je doormaakt.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op maandag 15 januari in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Ben je anders gaan eten toen je prostaatkanker kreeg?
Ook uw partner en familie is welkom
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Beantwoorden

Zaterdag 13 januari 2018 hardstyle in De Cacaofabriek Helmond met o.a. de DJ’s DEETOX, REBELION, STEREOTUNERS en BREAK ZERO!!!!
Entree vanaf 16jaar.

Tickets in de voorverkoop verkrijgbaar voor maar 10euro via onderstaande link:
http://www.cacaofabriek.nl/pop/info/id/2013/Xplosion_8_-_Hardstyle_In_Cacaofabriek

Meer info http://www.cacaoafbriek.nl

Beantwoorden

Zaterdag 13 januari 2018 hardstyle in De Cacaofabriek Helmond met o.a. de DJ’s DEETOX, REBELION, STEREOTUNERS en BREAK ZERO!!!!
Entree vanaf 16jaar.

Tickets in de voorverkoop verkrijgbaar voor maar 10euro via onderstaande link:
http://www.cacaofabriek.nl/pop/info/id/2013/Xplosion_8_-_Hardstyle_In_Cacaofabriek

Beantwoorden

zondag 4 februari 2018 van 12:00 tot 20:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

MC Toeptoernooi 2017

Wie mag zich straks kronen als toepkoning 2018?
Op zondag 4 februari gaan we er achter komen!

De legendarische toepwedstrijd waar de jongens en de meisjes worden gescheiden van de mannen en de vrouwen.

Het vernuftige score-systeem voorkomt dat notoire ‘passers’ een ronde ver kunnen komen, dus er moet echt gekaart worden.

Naast de eer zijn er prachtige prijzen te verdelen.
Voor een borrelhapje wordt gezorgd.

Inschrijven kan aan de bar en kost € 10,-. en komt geheel ten goede aan het prijzengeld.

https://www.facebook.com/events/132246220895156/

Beantwoorden

LIVE: The Freeborn Brothers (PL)
1 september 2018 om 22:00 tot 2 september 2018 om 1:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

The Freeborn Brothers uit Polen nemen je mee op een trip in een wereld waar zigeunerharten en Amerikaanse folk mekaar ontmoeten en waar melodie en energie de dienst uitmaken! Live muziek, theater en circus weirdness, dat is de blauwdruk voor elk Freeborn Brothers concert. Hun muziek neigt naar roots en folk, zonder dit ook echt te zijn. Onmogelijk om er een label op te plakken, want dit is een heel unieke band.

In 2014 speelden ze tweehonderd shows in veertien landen in Europa. Dit jaar ligt de lat zo mogelijk nog hoger met toerplannen in Brazilië en de Verenigde Staten.

Twee full albums hebben ze op hun actief. ‘Two Man Orchestra’ verscheen eind 2013. Recenter kwam ‘Gypsy Hobo Trash Grass’ uit. Na de rauwe, dirty sound van het eerste album, evolueerde de band naar een meer melodieuzere sound, recht uit hart en ziel.

Line up:
Niko Soszynski – banjo, drums, vocals
Mateusz Plesniak – accordion, guitar, vocals
Paweł Kuś – double bass, bass, vocals
Arek Hawro – trumpet
Krzysztof Rakoczy – trombone

Meer info:
http://freebornbrothers.com/
https://www.facebook.com/freebornbrothers/

Beantwoorden

LIVE: Sisters of Suffocation, Daemonos & The Cursed Crew
zondag 15 april 2018 van 17:00 tot 22:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Death Metal op zondag in Muziekcafé en dat gewoon ergens half april!

Sisters of Suffocation (SoS) is een in Eindhoven gevestigde Death Metal band die vastbesloten is om hun liefde voor extreme muziek te verspreiden en de wereld roze te versieren!
Ze zijn pas 3 jaar bezig en in hun debuutjaar mochten ze meteen al op Eindhoven Metal Meeting optreden. 2016 en 2017 wisten zo ook menig fesitval te bereiken, zoals Stonehenge Festival, Antwerp Metal Fest, Dynamo Metal Fest, AMF, Lowlands, Zwarte Cross en nog veel meer.
Hun eerste EP verscheen in april 2016 waar duidelijk merkbaar is dat hun passie niet alleen Death Metal is, maar ook Black, Thrash en Progressive Metal maar wel met een oldskool-randje.
Een opmerkelijke band in de scene en niet alleen omdat ze uit louter jonge dames bestaat!

Daemonos werkt inmiddels zo’n 4 jaar aan een strakke combinatie van de brutaliteit van Death Metal met het koude van Black Metal door middel van snerpende gitaren, aardschokkende baslijnen, demonische drums en een onmenselijke vocalen.
Strak geluid, fantastische performance en een magnefieke uitstraling, dat is Daemonos!

The Cursed Crew uit Eindhoven is female-fronted en ze zijn opgericht in 1602, maar bepaalde bronnen melden dat het wel eens 415 jaar later geweest zou kunnen zijn.

Meer info:
https://www.facebook.com/sistersofsuffocation/

http://daemonos.com/
https://www.facebook.com/DaemonosOfficial

https://www.facebook.com/Thecursedcrew/Beantwoorden

Wave To The Future: Xtort & Palais Ideal
14 april 2018 om 20:00 tot 15 april 2018 om 2:00 Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Xtort. Industrial, New Wave, Post-Punk en EBM. Elektronisch en hard. Elementen van DAF, Cabaret Voltaire en Laibach vernieuwd en voorzien van een confronterende show. Met ex leden van HOER

Palais Ideal , Deze Synthpop en new wave act heeft zijn wortels in Eindhoven.
In 2017 waren ze er in 1 keer, releases op het Duitse Dark Vinyl label, een tour met Clan of Xymox en nu een deel van Wave invasion. Palais Ideal noemt als belangrijkste invloeden The Cure, Editors, Joy Division, Interpol, The Sound and the Sisters of Mercy.

Meer info:
https://xtort.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/xtort/

http://www.palaisideal.net/
https://www.facebook.com/Palais-Ideal-1587769398199336/

nothing is real

by xtort

Posted by xtort on Samstag, 30. September 2017

Posted by Palais Ideal on Samstag, 3. Juni 2017

Beantwoorden

LIVE: Blaze Bayley (UK) + Luke Appleton
maandag 2 april 2018 van 18:00 tot 22:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Na een verpletterend optreden van Blaze Bayley met Absolva in 2017 in Muziekcafé kon een vervolg niet uitblijven. In samenwerking met Sjerruf Music Support komt hij weer terug voor een, naar verwachting, wederom spetterende show. En dat ter promotie van zijn laatste meesterwerk Infinite Entanglement Pt.III (het derde deel van de Infinite Enganglement Trilogy) die uitkomt op 3 maart 2018.

Blaze Bayley is het meest bekend als de vervanger van Bruce Dickinson in de metalband Iron Maiden. Bayley maakt deze overstap terwijl hij al behoorlijk succesvol was met de band Wolfsbane. Na zijn Iron Maiden-periode (’95 – ’99) wist hij zijn populariteit in stand te houden met de bands Blaze (’99 – ’04) en de Blaze Bayley Band (’04 – ’07). Vanaf 2007 tourt hij alleen nog rond onder eigen naam.

Luke Appleton verzorgt het voorprogramma. Appleton is bekend van o.a. Iced Earth en Fury en stond eerder ook al als voorprogramma in shows van o.a. Volbeat, Saxon, Y&T, MSG.

DJ Sjerruf draait deze avond weer de beste heavy metal tracks! Heavy Music, Play It Loud

Time table:
18:30u: Luke Appleton
20:00u: Blaze Bayley

Tickets zijn te koop aan de bar of via: https://www.ticketmaster.nl/event/208417

Meer info:
http://www.blazebayley.net/
https://www.facebook.com/officialblazebayley
https://en.wikipedia.org/wiki/Blaze_Bayley
https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfsbane_(band)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Blaze_(band)
https://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Maiden

http://lappleton896.wixsite.com/lukeappleton
https://www.facebook.com/luke.appleton.79/


#IronMaiden #BlazeBayley #Wolfsbane #MuziekcafeHelmond #Metal #DjSjerruf

Beantwoorden

LIVE: Jimi Hendrix, tribute by Hendrix Alive Project
31 maart 2018 om 22:00 tot 1 april 2018 om 1:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Als afsluiter van de tribute-maand staat zaterdag 31 maart vanaf 22:00u Hendrix Alive Project op het podium van Muziekcafé Helmond.

Hendrix Alive Project is zonder twijfel de toonaangevende Jimi Hendrix Tribute van Nederland.
Het repertoire bestaande uit een enorm aantal nummers wordt beschreven als wild, opwindend en energiek en er wordt ook gezegd: “Als je je ogen dicht…… ben je terug in de tijd”. Het vele tours door Nederland en buitenland, met name Engeland, heeft Hendrix Alive Project doen veranderen vanuit een ruwe ongeslepen diamant naar een fonkelende parel onder de tribute-bands.

Gitaarvirtuoos Eelco Bisschop en consorten begonnen ruim tien jaar geleden met deze tribute van de legendarisch gitarist Jimi Hendrix. Binnen de kortste keren maakte de band al deel uit van de Clash of the Coverbands competitie.

Meer info:
https://www.facebook.com/pages/The-Hendrix-Alive-Project/119184451988

Beantwoorden

LIVE: Pearl Jam, Tribute by Once
24 maart 2018 om 22:00 tot 25 maart 2018 om 1:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Once brengt een weergaloze ode aan Pearl Jam en neemt het publiek mee naar de grungerock hoogtijdagen van de jaren 90. Hits van alle Cd’s komen voorbij en natuurlijk ontbreken de klassiekers “Alive”, “Jeremy”, en “Rearviewmirror” niet .
De muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld en zetten een boeiende en energieke performance neer. De zanger zingt de sterren van de hemel en klinkt bijna exact als leadzanger Eddie Vedder.

Once is een project van Once in a Blue Moon. Na 8 jaar optreden en werken aan eigen nummers, soms aangevuld met covers van o.a. Pearl Jam, was het tijd voor een kleine pauze om weer nieuwe inspiratie op te doen. Stil zitten was geen optie, dus werd er gekozen voor een nieuw project, namelijk Once.

Pearl Jam is een band, opgericht in Seattle in 1990 dat samen met Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden verantwoordelijk is de stroming grungerock. Pearl Jam behoort tot de best verkopende rockbands ter wereld.

Aanvang 22:00
Entree gratis

Meer info:
http://www.oncepearljam.nl/
https://www.facebook.com/once.apearljamtribute
https://www.youtube.com/watch?v=6PmzvrsA00g

Beantwoorden

LIVE: Status Quo, tribute by Back to Back
23 maart 2018 om 22:00 tot 24 maart 2018 om 1:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Status Quo-tribute Back to Back

Back to Back is een Limburgse Status Quo tributeband die eind 2016 is opgericht. Ze brengen Quo nummers ten gehore uit het pré “In the army now” tijdperk. Hits worden afgewisseld met albumtracks.

Heerlijke intro’s, stevige gitaarriffs, snijdende solo’s, een beukende ritmesectie en last but not least de mooie harmonische zangpartijen waar Status Quo om bekend staat.

De band bestaat uit de charismatische frontman Daniel Roumen die qua uiterlijk, stem en gitaarspel grote gelijkenis vertoond met de jonge Francis Rossi. Hij wordt daarbij muzikaal ondersteund door Jo Stals (gitaar en mondharmonica), Frenk Aendenroomer (bas en zang) en Hans Lemmen (Drum en zang)
Stuk voor stuk Quo-fans en ervaren muziekanten die weten wat er verwacht wordt van een Status Quo tributeband.

De band heeft in haar relatieve korte bestaan al en aardige naam opgebouwd in binnen en buitenland. Zo zal de band komend jaar onder andere acte de précence geven op de grote Duitse Status Quo fanclubmeeting.

Stil blijven staan is onmogelijk bij deze band die iedereen mee terugneemt naar de tijd dat Status Quo nog een Top 40 kanon was.

Meer info
https://www.facebook.com/statusquocoverband/Beantwoorden

LIVE: Elvis Presley by Blue Moon Trio
17 maart 2018 om 22:00 tot 18 maart 2018 om 1:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Tribute to Elvis Presley

Blue Moon Trio uit Eindhoven/Geldrop bestaat uit muzikanten die hun sporen in de rock’n roll/rockabilly al lang hebben verdiend.
Met voornamelijk muziek uit het Elvis Presley-repertoire van de Sun-periode uit de jaren 50 (dus zonder drums) speelt dit trio de sterren van de hemel.
Exact 40 jaar geleden is Elvis overleden, maar zijn muziek is nog altijd springlevend. Naast het Elvis-repertoire speelt dit trio ook nog enkele andere covers van grootheden uit dit muzikale tijdperk, zoals Buddy Holly, Johnny cash, Carl Perkins enz.

De gelijkenis van de zanger qua uiterlijk met de jonge Elvis is erg groot en ook zijn bewegingen en uitstraling doen niet ten onder aan de echte Elvis uit de beginjaren van zijn muzikale loopbaan.
Zanger Guy Pisters is dan ook pas 22 jaar, terwijl zijn medemuzikanten Huub Goosen (rhythm/lead guitar) en Deon Buck (double bass/backing vocals, ex-contrabassist van CC Jerome’s Jetsetters) al een dagje ouder zijn.

Meer info:
https://www.facebook.com/BlueMoonTrioNL/


Beantwoorden

LIVE: The Ramones by OneTwoThreeFour + support
16 maart 2018 om 22:00 tot 17 maart 2018 om 1:00 @Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

OneTwoThreeFour (est. 2017) speelt de aller-laatste show van begin tot eind, 32 nummers, iets meer dan een uur pure Punk Rock Mayhem. Waar al de andere Ramones tributes eruit zien als het origineel en enkel de bekendere songs spelen, wil deze band iets anders doen. OneTwoThreeFour focust zich op de muziek waarbij tijdens deze tour de aller-laatste show, We’re Outta Here, integraal gespeeld wordt. Meestal met 4 man, soms met gastmuzikanten erbij.

Het idee om deze tribute op te zetten kwam een aantal jaar geleden bij Stein van den Akker (bas, vocals), maar was nooit echt van de grond gekomen. Begin 2017 is de knoop doorgehakt en is de band het repetitiehok ingedoken. De originele line-up bestaat uit Julien van Haasteren (vocals), Ludo Schlechtriem (drums) en Stein. Halverwege 2017 is de band versterkt met gitarist Marc Eijkhout en is de band compleet.

Aangezien alle 4 de muzikanten te jong zijn om de show live meegemaakt te hebben, leek dit de perfecte tribute voor de grondleggers van de Punk. Alle leden zijn levenslange fans en zien dit als de ultieme tribute voor hun favoriete band.

Meer info:
http://onetwothreefour.nl/
https://www.facebook.com/OneTwoThreeFourPlays/

Beantwoorden

LIVE: Tribute 2 U2 by Mount Temple
10 maart 2018 om 22:00 tot 11 maart 2018 om 1:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

U2, de grootste band van de wereld behoeft geen introductie. De vier Ierse rockgoden staan al bijna veertig jaar aan de absolute wereldtop!

De Nederlandse U2 Tribute Mount Temple doet er alles aan om er voor te zorgen dat iedereen zich bij een U2 concert waant. De sound, de looks en zelfs de instrumenten zijn zo veel mogelijk gelijk aan die van de echte band. Vroege knallers als I Will Follow en Electric co, legendarische stadionhits als Where The Streets Have No Name en Bad, onbekendere tracks als Exit en In Gods Country maar ook nieuw werk als The Miracle of Joey Ramone zijn te verwachten tijdens een show van Mount Temple.

Inmiddels zijn er al optredens geweest in o.a. De Vorstin-Hilversum, Het Blok-Nieuwerkerk, Nirwana-Lierop, versterkte en acoustische optredens bij diverse radiostations en hebben we de muziek verzorgd op de officiele U2/U2FT afterparty na de U2 concerten in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam waar we twee avonden een twee uur durende set hebben gespeeld in Cafe 3&20 op de Arena boulevard.

Dus laat je meevoeren met de grootste hits van U2 tijdens een avond met Mount Temple!

Meer info:
http://www.mounttemple.nl/
https://www.facebook.com/MounttempleU2Tribute/Beantwoorden

LIVE: Limp Bizkit by Full Nelson+RATM by Rage Against The System
9 maart 2018 om 22:00 tot 10 maart 2018 om 1:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Vrijdag 9 maart om 22:00 treden Full Nelson – Limp Bizkit Tribute en Rage Against The System – Tribute band op in het Muziekcafé Helmond, dé Limp Bizkit Tribute band van Nederland en één van de betere Rage Against the Machine-tributes van ons land.

Ruim zes jaar zijn de vijf Brabantse jongens van Full Nelson samen en brachten zijn hun gezamenlijke passie Limp Bizkit naar tal van podia door heel Nederland. Door hun combinaties van rap, harde gitaar riffs, strak drumwerk en vele samples houdt Full Nelson het publiek in een ijzeren greep. Een echte Limp Bizkit Tribute op fantastisch niveau.
Limp Bizkit, met zanger Fred Durst, is een metal/rapcore band uit de verenigde staten met wereldwijd méér dan 50 miljoen verkochte albums. Een uitstekende band om te eren deze tribute-maand bij ’t Muziekcafé en Full Nelson weet dat als beste vorm te geven.

De enige echte Rage Against The Machine tribute-band speelt onder anderen nummers als ‘Killing in the Name’, ‘Bombtrack’ of ‘Bulls on Parade’.
Pas een paar jaar zijn deze 4 heren bij elkaar in deze band en delen ze hun passies voor RATM en voor live-optredens. Deze passies zijn duidelijk terug te horen in de rauwe protest-toon en de muzikale boosheid die de originelen ook met hun publiek deelden.

Tickets kosten € 5,- aan de bar / deur of € 5,80 via Ticketmaster
https://www.ticketmaster.nl/event/213593

Meer info:
http://www.fullnelson.nl/
https://www.facebook.com/fullnelsonband
https://www.youtube.com/watch?v=9KzxDtRGqvY

https://www.facebook.com/ratstribute/

Beantwoorden

@Muziekcafé Helmond
Wat geweldig dat jullie zoveel gaan organiseren deze maanden!! Ben net nieuw in Helmond en ik zag al een paar prachtige avondjes in jullie line up staan waar ik graag naar toe kom. Tot snel. En gelukkig heb ik een foute trui 🙂

Beantwoorden

LIVE: Dr. Rock + Bon Scotch, It’s a HeadBangers Ball
17 februari 2018 om 22:00 tot 18 februari 2018 om 1:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Een avond met 2 hele vette tributes van 2 hele vette bands!

BON SCOTCH
Bon Scotch geldt als dé AC/DC tribute band van dit moment die het oudere werk uit de tijd van zanger Bon Scott op een waardige manier vertolkt. Onder leiding van een charismatische leadzanger evenals de in schooluniform geklede gitarist zorgt deze energieke band voor de ultieme AC/DC beleving.
Met een show waarin alle klassiekers zoals o.a. Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, TNT, en Let There Be Rock van het Bon Scott-tijdperk voorbij komen, en een sound die werkelijk ongelofelijk dicht bij het origineel in de buurt komt is er voor de AC/DC-liefhebber geen betere manier om je weer in de 70’s te wanen dan met Bon Scotch.

DR. ROCK
Deze show met een pure Iron Maiden-tribute waarin het album Number of the Beast centraal staat, aangevuld met nog een aantal klassiekers van deze band.

Eind jaren negentig besloten drie enthousiaste muzikanten uit Beek en Donk om de muziek te gaan maken die ze zelf ook echt goed vonden namelijk: hardrock en heavy metal. Met covers van o.a.Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, en Ronnie James Dio werden festivals, cafés, en concertzalen in de omgeving totaal geïndoctrineerd! Na een onderbreking van 5 jaar werd een 5e bandlid toegevoegd om weer te knallen als vanouds.

It’s a HeadBangers Ball met DJ SJERRUF die deze avond verder aanvult met harde rock en heavy metal uit de jaren 70 en 80.

‘Dus maak de nekspieren vast los, smeer je stembanden goed, en bereid je voor op een lekkere set met louter klassiekers.’

Tickets à € 5,- aan de bar / deur / ticketmaster
https://www.ticketmaster.nl/event/208405

Meer info:
http://www.bonscotch.nl/
https://www.facebook.com/bonscotch.nl/

https://www.doctor-rock.nl/biografie.html
https://www.facebook.com/doctorrock.hardrocktribute/Beantwoorden

Haringhappen
14 februari 2018 om 20:00 tot 15 februari 2018 om 3:00 @ Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Muziekcafé houdt oude tradities graag in ere dus op aswoensdag betekent dat haring happen om de keeltjes weer te helpen genezen.

Tijd dus om even bij te komen en adem te halen. Lekker naborrelen om de kater weg te werken en met een visje erbij aan de bar hangen! Elk jaar worden er meer haring besteld en voor deze avond gaan we over de 200 heen 😀

De niet-haringhappers kunnen zich tegoed doen aan bitterballen.

Beantwoorden

LIVE: Prinz Klauz
Zaterdag 27 januari 2018 vanaf 22:00u @ Muziekcafé Helmond

TRIBUTE TO THE HEAVY METAL HEROES
De energieke “Tribute to the Heavy Metal Heroes” show is een ode aan de helden van de Heavy Metal waarbij zij de diverse stromingen (oa Nu- , British en Industrial) binnen dit genre aan bod laten komen. Naast de vaandeldragers Metallica, Iron Maiden, Motorhead, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Judas Priest en Rammstein, kun je diverse verrassingen, gastmuzikanten maar ook eigen interpretaties verwachten.Een gevarieerd programma voor een breder publiek, want Prinz Klauz laat zien dat concessie-loze heavy metal toegankelijk kan zijn, vol met herkenbaarheid voor zowel de kenner als de leek.

PRINZ KLAUZ
Wat onveranderd is gebleven is het geluid, een dikke rock en metal sound. Prinz Klauz brengt vooral Hard Rock & Heavy Metal, en wordt geroemd vanwege de strakheid van de band (niet te verwarren met de lichamen van de bandleden) en het contact tussen band en publiek wat steevast veel reactie oproept. Enkele recenties: “Je vergeet gewoon dat het een coverband is … een geweldige rocksound”; “Die gasten zijn erg goed op elkaar ingespeeld, ontzettend strak, met een energie die je zelden ziet”; “Prachtig hoe het publiek er helemaal in op gaat. Heb ook echt staan te genieten”; “Een uitgebalanceerde set met een hoog entertainmentgehalte”Prettige jurycommentaren tijdens de 6 voorrondes die Prinz Klauz naar de finale leidde van de Clash of the Coverbands Benelux 2012. In een uitverkocht 013 Tilburg en voor honderdduizenden TV kijkers, stond Prinz Klauz met de Heavy Metal Show in de finale met de negen beste deelnemers van de Benelux, ruim 1.000 bands achter zich latend.

PODIA
Naast de 013 Tilburg stond Prinz Klauz inmiddels in de Effenaar Eindhoven, De Vorstin in Hilversum, Paard van Troje in Den Haag en een hele reeks van festivals en poppodia op het lijstje, waaronder Graspop, Paaspop, Lowlands en FESTYLAND. De band gedijt het beste als het letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgt om los te gaan, met hier en daar een vette knipoog. Want het hoeft allemaal niet zo serieus.

HEAVY MUSIC, PLAY IT LOUD
De avond wordt verder ingevuld met de beste rock&metal classics door DJ SJERRUF. Requests? Vraag ze aan op een bierviltje.

Tickets à € 6,- aan de bar / deur / Ticketmaster:
https://www.ticketmaster.nl/event/208403

Meer info:
http://www.prinzklauz.nl/
https://www.facebook.com/RockbandPrinzKlauz


Beantwoorden

LIVE: Dos Hombres (DE)
Zondag, 21 januari 2018 vanaf circa 17:00u @ Muziekcafé Helmond

Dos Hombres staat voor pure akoestische rock en entertainment. Vol gas spelen ze urenlang de beste akoestische rock-classics waarbij de liefde en de passie voor muziek en performen overweldigend voelbaar is. Alleen nummers met 100% van Dos Hombres halen het op de setlist.

Met Detlef “Poschi” Poschmann en Jörg Reuter zijn 2 volbloed-muzikanten met een indrukwekkende CV en alleen al daarom zeker de moeite waard om te komen genieten.

Toegang is gratis

Meer info:
http://www.doshombres.net/
https://www.facebook.com/people/Dos-Hombres/100014061186374

Beantwoorden

Wave to the Future: met Noire Antidote & Red Velvet Deception
Zaterdag 20 januari 2018 vanaf 22:00u @ Muziekcafé Helmond

Ook Helmond wordt gepakt door de golf aan New Wave acts, Wave to the future brengt een inkijkje in de wereld van New Wave, Postpunk, Gothic en Industrial.

Red Velvet Deception. Post-punk gedreven door drummachine en synthesizers. De sound van Sisters Of Mercy gemengd met de melodieën van the Cure.

Electronisch duister en dansbaar, op het snijvlak van Industrial, Electro en Dark Ambient brengt Noire Antidote een eigentijdse kijk op het donkere genre

Meer info:
http://www.redvelvetdeception.nl/
https://www.facebook.com/pg/RedVelvetDeception/


https://www.facebook.com/noireantidote/


Beantwoorden

Muziekcafé Elvisdag
Zaterdag 6 januari 2018 vanaf 20u @ Muziekcafé Helmond

Tijdens de jaarlijkse Elvisdag meteen in het eerste weekend na oud op nieuw wordt de legendarische Elvis Presley muzikaal herdacht in Muziekcafé!

Vier heel uiteenlopende bands zorgen voor een geweldige tribute-avond aan The King of Rock ’n Roll

Line up (nog onbekende volgorde):
– Mark Elbers
– CC Jerome & the Memphis Maffia
– Blues Prestley (met o.a. Patrick vd Pol)
– Junior Marvel & the Hi-Tombs

DJ Harrie van de Westerlo

Presentatie Mike van Lierop

De beste look-a-like krijgt een velletje consumptiemuntjes cadeau.
Traditioneel zal ook de Elvis-quiz (circa 15m) een plek krijgen deze avond.

Verder zal het nodige aan deco het Muziekcafé om toveren tot een Amerikaanse fifties-kroeg.

Tickets à € 6,- verkrijgbaar via Ticketmaster (excl Fee) / bar / deur
https://www.ticketmaster.nl/event/208975

Meer info:

Beantwoorden

Nieuwjaarsborrel
Maandag, 1 januari 2018 vanaf 15:00u @ Muziekcafé Helmond

De kroeg is nog maar net schoon van een geweldige oud op nieuw-party, of de deuren van Muziekcafé gaan alweer open!

Even nog wat handen schudden en knuffelen om het nieuw jaar feestelijk in te luiden en natuurlijk even proosten!

Hoe 2017 ook geweest mocht zijn, hopelijk dat 2018 voor éénieder een topjaar mag worden en hopelijk dat Muziekcafé een positieve rol daarin speelt!

Namens het gehele Muziekcafé-team: GELUKKIG NIEUWJAAR!!

Vat ’t ein!!

Beantwoorden

MC New Year Party!
Zondag 31 december 2017 vanaf 20:00u @ Muziekcafé Helmond

Vier Oud en Nieuw bij Muziekcafé.

Op oudejaarsavond kan je voor € 25,- (met spatjes even overleggen) van 20:00u tot 01:00u onbeperkt drinken (bier, wijn, fris). Je kan natuurlijk ook gewoon afrekenen.
Voor hapjes (o.a. oliebollen) wordt gezorgd en om 0:00u is er dik vuurwerk en champagne.

Vanaf 01:00u Zal DJ Frogson flink wat topnummers van het afgelopen jaar voorbij laten komen, en kan je herinneringen op halen met je beste vrienden.

Hoe laat Muziekcafe haar deuren sluit ligt aan jullie.

Ben er bij (en op tijd want vol=vol)!

Muziekcafé is al open om 15:00u

Beantwoorden

LIVE: Steeds Wa’k Woo (Quo meets Earring)
Zaterdag 30 december 2017 vanaf 22:00u @ Muziekcafé Helmond

Meer dan 30 jaar bandervaring staat Steeds Wa’k Woo garant voor een spetterende, retestrakke set Quo nummers, waar ook klassiekers als ‘Matchstick man’ en ‘Paperplane ‘niet ontbreken maar ook met latere hits als ‘In the army now’.

De show begint met een voorprogramma van dezelfde band met weergaloze covers van niemand minder dan The Golden Earring.
Of het nu een kroeg show is, een festival ,of een motor treffen, wij spelen de tent gegarandeerd plat….

De forse doos luchtgitaren die ze elk optreden uitdelen voor de ‘grote’ en kleine kinderen onder ons maakt het compleet tot 1 groot feest der herkenning!

Nu al legendarisch door de natuurgetrouwe verschijning van de afzonderlijke bandleden.

Meer info:
http://www.quocoverband.nl/
https://www.facebook.com/steedswakwouw/

Beantwoorden

Guilty Pleasure Night
Dinsdag 26 december 26 2017 vanaf 20u @ Muziekcafé Helmond

Lekker fout, maar toch wel lekker. De nummers waarvan je niet het meest trots op bent dat je ze graag hoort. Deze avond kan het allemaal en zelfs betrekkelijk anoniem want ondanks de lange playlist met guilty pleasures, zijn verzoekjes zeker welkom.

Vergeet niet om een foute trui aan te trekken en een borrel van het huis te scoren 😀

DJ C0C0nuts @ the buttons tonight!

Doors open @ 20:00h

Beantwoorden

X-MAS PARTY
Maandag, 25 december 2017 vanaf 20:00u @ Muziekcafé Helmond

Van oudsher een hele drukke en gezellige avond in Muziekcafé die bol staat van de dansbare muziek.

De dansvloer wordt weer van stal gehaald zodat iedereen de gelegenheid krijgt om de aangevreten pondjes er meteen weer vanaf te dansen.

En met een foute trui aan zullen die pondjes extra snel verdwijnen.

Beantwoorden

MC Kerst-BBQ

Zondag 24 december 2017 vanaf 20:00u @ Muziekcafé Helmond

De kerst-BBQ is een echte traditie geworden op kerstavond in Muziekcafé en dat dit op een zondag valt, maakt niets uit, dan halen we gewoon een hoop sappig vlees en verse salades bij.

Lekker eten, drankjes en gezelligheid in overvloed. Zorg dat je erbij bent want gevreten zal er worden!

Trek een foute trui aan en verdien een borrel van de zaak 😀

Familieverplichtingen?
Gewoon je familie meenemen naar Muziekcafé natuurlijk en tot 03:00u de beste kerstavond van hun leven bieden.

Muziekcafé is al om 15:00u geopend

Beantwoorden

LIVE: No Time Funky Soulband
Zaterdag, 23 december 2017 avanf 22:00u @ Muziekcafé Helmond

NO TIME is DE Funky Soul en allround LIVE band van Limburg in binnen en buitenland met net die extra groove. Met een aanstekelijke enthousiasme en getalenteerde musici weten ze elke kroeg en popzaal om te toveren tot een kolkende dansmassa waarbij de meeste nummers ook nog driftig mee gezongen zullen worden door het publiek.

Een kleine greep uit hun repertoire: The Jacksons, Earth Wind and Fire, Sister Sledge, Joss Stone, Bruno Mars, Prince

Meer info:
https://www.facebook.com/NoTimeSoulBand/


Beantwoorden

Muziekcafe Helmond Speelt Voor Serious Request
Vrijdag, 22 december 2017 vanaf 15:00u (of eerder)

Vrijdag 22 december steunt Muziekcafé het doel van Serious Request.
De gehele opbrengst van die dag gaat naar het Rode Kruis.

Daarvoor willen we de hele dag live-muziek op het podium hebben.

Wat is de bedoeling?
De hele dag door is er LIVE-muziek met steeds 20 to 30 minuten per band en een snelle wissel.
Muziekcafé opent al eerder dan de normaal 15:00u als het aantal bands dat toelaat.

Niemand ontvangt salaris of gage of wat dan ook, dus ook het personeel niet en ook Muziekcafé zelf niet. Hooguit onkosten worden vergoed. De opbrengst gaat volledig / 100% naar Serious Request!

Wat is het doel?
Zoveel mogelijk geld te verzamelen dat op zaterdag 23 december bij het Glazen Huis in Apeldoorn overhandigd kan worden.

Wat kan jij doen?
Heb je geen band? Dan kan je in de fooienpotten een bijdrage leveren, maar met elke consumptie die je drinkt gaat dus het grootste deel ook naar het goede doel. Uiteraard kan je vrienden motiveren om eveneens naar de Serious Request-dag in Muziekcafé te komen. Dat kan bv door het FB-evenement te delen.

Ken je een band?
Deel dit bericht met die band zodat zij weten dat ze een positieve bijdrage kan leveren.

Heb je wel een band?
Mail je interesse naar [email protected] met als onderwerp ‘Deelname Serious Request door ’. Geef aan uit hoeveel personen de band bestaat, welke genre je speelt, en tussen welke tijden je zou kunnen en willen optreden.
Om praktische redenen staat de backline van Muziekcafé op het podium.

Meer info:
https://www.npo3fm.nl/seriousrequest
https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/3fm-serious-request-2017-brengt-verscheurde-families-weer-samen/

Beantwoorden

Muziekcafé 21 jaar A-Live!
Woensdag, 20 december 2017 vanaf 20:00u @ Muziekcafe Helmond

Op woensdag 20 december bestaat Muziekcafé Helmond 21 jaar!

Meer dan 20 jaar en duizenden bands verder staat Muziekcafé nog steeds als een huis! Deze avond moet natuurlijk gevierd worden en Muziekcafé zorgt voor de 1e borrel. Later zullen de bitterballen rijkelijk stromen (rollen).

Voor deze avond is een ‘All You Can Drink’-bier/wijn/fris-menu beschikbaar à € 21,- per persoon en dat is geldig tot 01:00u.

DJ Dance-a-lot zorgt voor passende muziek

Op naar de 25 jaar met fantastische muziek

Beantwoorden

MC PubQuiz!
Dinsdag, 19 december 2017 vanaf 20:00u @ Muziekcafé Helmond

Eindelijk weer een pubquiz in Muziekcafé!

Kom nog meer te weten over popmuziek, topografie, geschiedenis, showbizz, sport, film en test je kenns aan de hand van verrassende, interessante, grappige en leuk vragen.

Na 6 rondes met in totaal 60 vragen en 1 ronde met fotovragen zal bij menigeen de algemene kennis weer goed bijgespijkerd zijn, ondanks alle knappe koppen in Muziekcafé.

Inschrijven kan vanaf nu, maar ook op de avond zelf vanaf 20:00u.
Om 20:30u begint dan de quiz.
Deelname kost € 4,- pp en elk team moet uit minimaal 2 en maximaal 5 personen bestaan.

Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen!

Beantwoorden

Stage Experience December 2017
Zondag, 17 december 2017 vanaf 17:00u

Elke laatste beschikbare zondag van de maand heeft ‘t Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor steeds 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

18:00 Prix d’amis

19:15 the bald and the beard

20:30 Scarlet Rose

Bands die graag een tryout-show willen komen doen, of die nauwelijks ooit uit de repetitieruimte uit komen, of die nog nooit voor publiek hebben gestaan, of die nog nooit met een geluidsman hebben gewerkt, of die simpelweg verslaafd zijn aan spelen….. het zijn allemaal goede redenen om op zondagmiddag naar Muziekcafé te komen.

Belangrijk is dat een band ook werkelijk wat kan en een serieuze inslag heeft en dat er zeker 30 minuten aan speelbaar materiaal is. Het doel is om elke band zo’n 45 minuten showtime te geven.
Het uitgangspunt is in ieder geval ‘beginnende’ bands, maar een band met een inmiddels gevestigde naam is net zo goed welkom.
Interesse? Via [email protected] kan je met Dani Rogosic in contact komen voor eventuele vragen, voor deelname etc.

Backline is aanwezig (ook keyboard en zelfs conga’s)

Doors open vanaf 15:00u

Beantwoorden

LIVE: The Invisibles – Vintage Offbeat Dance Machine
Zaterdag, 16 december 2017 @ Muziekcafé Helmond

The Invisibles zijn een postmoderne Jamaicaanse ska band. In slechts 2 jaar zijn ze erin geslaagd om te bereiken: een EP, meer dan 50k visualisaties (en counting) op hun YouTube-kanaal, een paar top vermeldingen op de Facebook-pagina’s van wat muziek legendes (zoals Talking Heads, The Pogues en Toots and the Maytals) en een indrukwekkende line-up gemaakt van de beste muzikanten in het genre hier in Nederland en uit het buitenland. Hun Vintage Offbeat Dance Machine speelt hun eigen muziek, roestvrij Jamaicaanse nummers, plus een ontelbaar aantal covers van alle-tijden-top-100 pop hits, evergreens en Italiaanse internationale klassiekers.

Met DJ Frogson

Meer info:
http://www.theinvisibles.eu/
https://www.facebook.com/wearetheinvisibles


Beantwoorden

Ke!Hard De V!nyll!ng !n met DJ Sjerruf
Vrijdag, 15 december 2017 vanaf 21:00u @ Muziekcafé Helmond

Ontspan je nekspieren, gooi je haar los en schudden met die hoofden. Dat is een avond HeadBangen op de beste rock & metal van Vinyl met DJ SJERRUF

Beantwoorden

Join & Jam on Stage December 2017
Donderdag, 14 december 2017 vanaf 20:30u

Elke 2e donderdag van de maand heeft ‘t Muziekcafé de allerbeste jamsessie van de regio. Altijd is er een basisband aanwezig en vaak treedt een band op met een setje van circa 30 minuten.

Mee doen betekent ook anderen een groeikans geven want vaardige spelers zorgen dat minder vaardige spelers ook goed uit de verf komen.

Jamleider Dani Rogosic coördineert het geheel en zorgt ervoor dat alle muzikanten royaal de tijd krijgen om mee te jammen. Eveneens regelt Dani dat er gevarieerde genres aanbod komen.

Er is een speciale ‘Join & Jam on Stage’-facebookpagina met zo’n 150 muzikanten waardoor onderling contact makkelijk gelegd kan worden. Via [email protected] kan je met Dani in contact komen voor eventuele vragen.

Backline is aanwezig (ook keyboard en zelfs conga’s)

Voor wie geen instrument beheerst, ook een enthousiast publiek is belangrijk.

(De jamsessie is vooral bedoeld voor muzikanten. Voor bands is ook een maandelijks evenement ‘Stage Experience’ in het leven geroepen op de één van de laatste zondagen van de maand. Check de agenda op de Muziekcafe-site voor meer informatie.)

Muziekcafé is open vanaf 20:00u

Beantwoorden

In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 11.000 mannen prostaatkanker vastgesteld.
Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen en eist jaarlijks 2.500 levens.
Bij mannen rust er nog een groot taboe op deze ziekte.
Daarom willen lotgenoten van de ProstaatKankerStichting prostaatkanker bespreekbaar maken door ervaringen te delen.

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als bij u prostaatkanker wordt vastgesteld kan het zijn dat u moeite heeft daarover te praten.
Ook mensen uit uw omgeving weten daar vaak geen raad mee.
Soms moet je iets overwinnen om erover te praten.
Om toch bespreekbaar te maken waar u mee zit nodigt de ProstaatKankerStichting u uit
om uw ervaringen en vragen te delen met lotgenoten, die allemaal weten wat je doormaakt.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op maandag 18 december in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Hoe kan ik zelf de regie in handen houden?

Ook uw partner en familie is welkom
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis

Beantwoorden

Ook dit jaar kunt u het jaar weer afsluiten met de heerlijke oliebollen (zowel met als zonder krenten) van de Roverscouts! U kunt de oliebollen bestellen via ons mailadres [email protected] Voor meer informatie, zie de flyer hieronder of stuur ons een mailtje.

Beantwoorden

Hallo liefhebbers van ut Hellemondse Dialect.

Op zotterig 18 november zal in de Kakouwfubriek, ut Hellemonds Dictee 2017 afgenomme worre. Bert Koipers hi ut Hellemondse Dictee geskrèève en unnen hille bekèènden hellemonder die gallie allemòl kèènt zal allie ovverhoiere.
Ut begèènt um 20.15 uure en ’n kartje kòòst €7,50 an de kassa

Hawdoe,
Bestuur Haw ut Hellemonds

Beantwoorden

Vandaag:

Beantwoorden

———————————————————————————————————-
Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als bij u prostaatkanker wordt vastgesteld kan het zijn dat u moeite heeft daarover te praten.
Ook mensen uit uw omgeving weten daar vaak geen raad mee. Soms moet je iets overwinnen om erover te praten.
Om toch bespreekbaar te maken waar u mee zit nodigt de ProstaatKankerStichting u uit
om uw ervaringen en vragen te delen met lotgenoten, die allemaal weten wat je doormaakt.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op maandag 20 november in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Hoe ervaren ik en mijn omgeving prostaatkanker?
Ook uw partner en familie is welkom.
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Beantwoorden

Dinsdag 14 november treedt jazzgitarist Jorrit Westerhof met zijn trio 3times7 live op in de grote popzaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond. Aanvang van het concert: 21.30 uur.

Maar vergis je niet: het wordt geen zachtzinnige borrelnootjes-variant van jazz, maar een maalstroom van dwarse psychedelica, opwindende spanningsbogen die zuigen van grillig tot melancholisch, plus de rokerige, bezopen klankkleur van blues.
Een aangenaam psychedelisch orkestje, met een drummer die zichzelf zo ongeveer van z’n kruk af drumt. Kom dus op tijd.

Beantwoorden

28 oktober Brandoween, Monster Mania
Op zaterdag 28 oktober vindt weer Brandoween plaats, het leukste Halloween feest in Brandevoort, Helmond. Huizen, straten en pleinen worden omgetoverd tot een griezelige plaats waar overal monsters te vinden zijn. Het evenement trekt jaarlijks 2500 kinderen en volwassenen en het thema van de zestiende editie is “Brandevoort Monster Mania”.

Monster Mania
Vorige jaar ontdekten we dat Brandevoort behekst werd door de harteloze heks Pommelijn. Als laatste zagen we de baron, die nu een kwaadaardige magiër is, wegvluchten. Wat is er met hem gebeurd? Nou, op zijn vlucht vond hij een kist van een duistere en sterkere magiër, gevuld met de meest vreemde monster. Van de oorwurm, die maar steeds hetzelfde irritante deuntje blijft zingen totdat het in je hoofd blijft zitten, tot monsters die enge dromen veroorzaken en nog veel meer. Om wraak te nemen op Brandevoort zal de Baron deze monsters op 28 oktober in Brandevoort loslaten. Hoe krijgen we ze weer allemaal gevangen? We kunnen alle hulp gebruiken, van tovenaars en heksen tot vampieren en spoken, jong en oud, we hebben je hulp nodig!

Knutselparty en Griezel Hour
Brandoween begint traditioneel met de KidsCreatief Party in het Sportpark Brandevoort. Kinderen kunnen allerlei Halloween-knutsels maken, zoals pompoen uithollen, knutselen, geschminkt worden en nog veel meer. Na de KidsParty verzamelt iedereen zich voor het Griezel Hour en begint de voorpret voor de grote Spookoptocht. Tijdens het Griezel Hour is er live entertainment en muziek. Het is fantastisch om te zien hoeveel kinderen en ook volwassen verkleed aan het evenement deelnemen.

Spooktocht
Als de schemering invalt start de Spooktocht. Jaarlijks lopen 2500 kinderen en volwassenen de tocht langs de versierde straten en spookpleinen zoals ‘Moeras Donksvoort’ en ‘Ieeeekendonksevoort’. Speciaal voor de kinderen is tijdens de spooktocht een spannende speurtocht uitgezet om zoveel mogelijk monsters onderweg te herkennen en vangen. Alle deelnemers aan de speurtocht krijgen het sprookje “De Baron van Brandevoort”, die speciaal is geschreven voor de speurtocht. Ook ontvangen ze een goodiebag met leuke extra’s en iets te drinken voor onderweg.

Rustpunt
Nieuw dit jaar is het rustpunt bij Basisschool De Vendelier. De tocht komt hier twee keer langs, dus monsterjagers kunnen zelf bepalen wanneer ze even een momentje rust willen nemen. Hier wordt samen met onze sponsoren gezorgd voor iets te eten en te drinken tegen een heel laag bedrag.

Programma
Het programma in het kort:
15.30u KidsCreatief Party (VOL=VOL)
Kosten: € 7,00 per kind (op basis van voorinschrijving en onder begeleiding van ouder)
17.30u Griezel Hour
Kosten: gratis
18.30u Lampiontocht + Speurtocht
Kosten: € 3,00 per kind (op basis van voorinschrijving)
20.15u -21.30u Afterparty & Prijsuitreiking

Informatie & Kaartverkoop
Meer informatie over het evenement, de route en kaartverkoop van de KidsCreatief Party en de Spooktocht/Speurtocht is te vinden op http://www.brandoween.nl.

Beantwoorden

Sfeer en gezelligheid voor iedereen op de Jaarmarkt !
Wanneer? Zondag 5 november van 10.30 – 15.00 uur.
Waar? Vrije School Peelland en Kindercentrum de Kindertuin (Helmondselaan 71, Helmond)
Waarom? Omdat je positief verrast wordt!

Terwijl vuurrode paddenstoelen hun hoed al boven de grond uitsteken, Jan de Wind ons om de oren blaast en de regen ons kleddernat maakt, bereiden wij ons voor op de gezelligste Jaarmarkt van de Peel en de hele verre omtrek. Wie zijn wij? Wij zijn de leerlingen, ouders, leraren en leidsters van Vrije School Peelland en De Kindertuin. We organiseren opzondag 5 november een supergezellige herfstmarkt. De herfst met zijn mooie kleuren zorgt voor heel veel inspiratie! Overal op school en in de Kindertuin bruist het inmiddels van de ideeën en activiteiten. We gaan er een hele mooie dag van gaan maken voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s en voor jou! Dus, kom eens kijken en genieten.
Onze herfstkramen zullen op 5 november weer uitpuilen met cadeautjes en heel veel moois en lekkers. Ons befaamde restaurant gaat je laten watertanden, de theetuin brengt behalve een lekker kopje thee wat rust in je dag. Het rad van avontuur zal weer een lach op veel gezichtjes toveren. Geen mens, geen kind hoeft zich te vervelen, want we hebben weer volop activiteiten en workshops. Natuurlijk kunnen kleine kinderen in De Kindertuin ook gewoon even lekker spelen!
We organiseren onze (bekende) Jaarmarkt voor iedereen die van gezelligheid houdt! Zoals elk jaar gaat ook nu weer een deel van de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat die naar een kindertehuis in Sint Maarten.
Kom kijken, luisteren en proeven van onze heerlijke hapjes en onze geweldige sfeer in De Kindertuin en de basisschool.
En, kom vooral meedoen en laat je positief verrassen!

Beantwoorden
Vrijeschool Peelland

NACHT VAN CULTUUR
zaterdag 14 oktober van 19.00 uur tot na middernacht.
Voor de kinderen workshops, voorlezen, poppenkast, muziek, speurtocht stoepkrijt, dans en schiettent. Verder: Bert Kuijpers, John v.d. Sanden, Otine van Erp, Rocco Verdult, Raymon Hofkens, Hilbert Geerling, Dolfje Weerwolfje, de Healthy Sisters, En drumband DYNAMO, liveband GROOVE PALOOZA, het GRUWELORKEST, FABLE DUST, TR3AT en de SONIC BLAST drumband.

Programma van Speelhuis, Cacaofabriek, Kunstkwartier, Museum Helmond en de bibliotheek. Dit alles IN de BIBLIOTHEEK in de stad

Beantwoorden

Gratis reparaties op 3 dagdelen per maand bij Repaircafé Rijpelberg.

Vrijwilligers repareren uw defecte huishoudelijke apparaten, fietsen, speelgoed, gereedschap en nog veel meer. Repareren is duurzaam en spaart ook nog eens geld uit. Heel slim dus! Op https://www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg/ vindt u de openingstijden.

Nieuwe vrijwilligers die handig zijn met gereedschap, elektronica, een bandje kunnen plakken of met een naaimachine uit de voeten kunnen zijn welkom! Voor meer informatie: kom eens langs of bel naar Johan Megens, coördinator, 06 – 19 34 22 12.

Beantwoorden
Repaircafé Rijpelberg

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als bij u prostaatkanker wordt vastgesteld kan het zijn dat u moeite heeft daarover te praten.
Ook mensen uit uw omgeving weten daar vaak geen raad mee. Soms moet je iets overwinnen om erover te praten.
Om toch bespreekbaar te maken waar u mee zit nodigt de ProstaatKankerStichting u uit
om uw ervaringen en vragen te delen met lotgenoten, die allemaal weten wat je doormaakt.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op donderdag 16 oktober in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Heb je nog vragen vóór of na de behandeling?
Ook uw partner en familie is welkom.
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Beantwoorden

Jullie zijn goed bezig proficiat 🤝👏

Beantwoorden
Wilma van Lieshout

@Marie1902 op zaterdag 30 september 2017 om 14:49:

Wat draaide ze goed!! Toppers❤️

Beantwoorden
Lisanne van den Enden

Ja Jenny, ik ook op de mijne!
Veel succes Kevin Ras en Ferry Timmers.

Beantwoorden

Dat kan ik mij voorstellen Jenny!

Beantwoorden

Wat goed Ferry en collega, proficiat 👏👍

Beantwoorden

Succes vanavond!! Go for it!!

Beantwoorden

zeer trots op mijn zoontje

Beantwoorden

Helmondse Hardstyleformatie “Necroformers” vandaag in Time Out (22.00 uur)

Platencontact
De Helmondse Kevin Ras (28) en Ferry Timmers (31) zijn -mede dankzij hun energieke stijl achter de draaitafels en hun unieke mixtechniek en trackkeuze- zeer populair bij liefhebbers van Hardstylemuziek. Sinds zij “Necroformers” oprichtten in 2013 zijn zij veelgevraagde entertainers in Helmond en ver daarbuiten. Sinds hun pas verworven platencontract loopt het helemaal storm.

Op 24 maart jongstleden maakte het duo op hun -tot BIERday Bash omgedoopte- verjaardagsfeest bekend een platencontract te hebben getekend bij de Zwanenburgse Prospectz Records. De door hen als VIP’s uitgenodigde trouwe fans gingen uit hun dak van blijdschap. Dit was een verdiende kroon op het jarenlange succes van de Necroformers op het podium en het regelmatig opnemen van tracks in hun studio. Die tracks maakten zij samen met een ghost producer, waarop de opnames werden doorgestuurd naar alle mogelijke platenlabels. Tot Prospectz Records (nu Node 6 Records geheten) Ferry en Kevin uitnodigde voor een gesprek. Toen was het bingo! Hun droom kwam uit: met de release van de track “Choose to die” was hun felbegeerde platencontract een feit.

Touringcar vol fans
Het eerste optreden van de Necroformers vond plaats in 2013 bij Dynamo in Eindhoven. Al heel snel daarna mochten ze een thuiswedstrijd spelen in Helmond bij Zeezicht. In de ruim vier jaar dat de formatie bestaat hebben Ferry en Kevin al tussen de grootste namen, zoals Ran-D, Adaro en Thera, in de scène gestaan. En niet zonder trots!

Vanavond is het podium van Time Out in Gemert drieënhalf uur lang exclusief voor hen. Ze beloven verrassende classics te brengen en ook nieuwe tracks. Er is zóveel animo voor dit optreden dat het niet moeilijk was een touringcar tot de nok te vullen met Helmondse fans. Deze bus zal vertrekken vanaf het station Helmond Brouwhuis om 21.00 uur en vanaf het Centraal Station om 21.10 uur.
Als de Necoformers zijn uitgespeeld neemt Phuture Noize het van hen over.

Rood Wit 62 in de Rijpel
Al op jonge leeftijd voetbalden Kevin Ras en Ferry Timmers bij Rood Wit 62 in De Rijpel. Ze schelen drie jaar in leeftijd en kenden elkaar aanvankelijk alleen van zien. In 2012 kwamen ze samen in één team. Kevin als keeper en Ferry als rechtsback.
Al gauw kwamen ze er achter dat ze meer dan één passie deelden. Kevin, die op zijn twaalfde al in het bezit was van een draaitafel en op zijn achtste al helemaal idolaat was van Hardstyle, had al meerdere optredens als DJ achter de rug. Ferry nog niet, maar daar kwam snel verandering in. Al binnen een maand of drie draaiden ze samen.
Toen ze met vrienden samen zaten te kijken naar Lord of the Rings ontstond de naam Necroformers, afgeleid van de necromancers in de film en “to form” (formeren).

Door mails te sturen naar horecagelegenheden en concertgebouwen, met daarin een link naar een promomix op een daarvoor bestemde site, kregen ze het voor elkaar dat organisaties hen gingen vragen om op te treden. Sinds april 2013 gaat het hard met het duo, met vele boekingen in Helmond en ver daarbuiten. Ze hebben binnen hun genre inmiddels een gevestigde naam opgebouwd.

Het optreden van Necroformers begint vandaag om 22.00 uur
in Uitgaanscentrum Time Out
Handelseweg 11
5423 SB Handel

Beantwoorden

Reünie ABN Helmond op 11 november

Zaterdag 11 november is er een reünie voor oud-medewerkers (zonder partners) die tot de fusie bij ABN Helmond en de bijkantoren hebben gewerkt. Een gezellige middag van 14.00 tot 19.00 uur bij Borrelbar De Haven. Kosten voor de middag zijn € 27,50 p.p. inclusief hapjes en drankjes.
Was jij tot de fusie werkzaam bij ABN Helmond? Dan ben je van harte welkom. Stuur een mailtje naar Nelly Langewouters op [email protected] of Caroline van Berlo op [email protected] om je aan te melden.

Beantwoorden

‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….’
organiseert
in samenwerking met LEV groep

Een interactieve avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij een kind met autisme in de leeftijd tot 15 jaar.
Ga met elkaar in gesprek aan de hand van diverse toneelscènes over de invloed van autisme op een gezin. De scènes worden gespeeld door een semiprofessionele toneelgroep.
Iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt, ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, leerkrachten: allen zijn van harte welkom!

Dinsdag 3 oktober 2017
Helmond, locatie: LEVgroep, Penningstraat 55
Parkeerruimte aanwezig.
Zaal open vanaf 19.45 uur.
Avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Toegang gratis.

Graag van te voren aanmelden bij:
Els Maas
Telefoon: 040-2858744
Email: [email protected]
of via contactformulier op website: http://www.ikzieikziewatjijnietziet.com
U kunt zich eveneens aanmelden via LEVgroep. Gebruik hiervoor de website http://www.lerenmetlev.nl
Het aanbod treft u aan onder de afdeling Z’inzicht of ga direct naar leren met LEV

LET OP: Laatste mogelijkheid om de avond bij te wonen in Helmond!!!

Beantwoorden

Op 1 oktober 2017 Regionale Ontmoetingsdag Veteranen Brabant Zuidoost in De Fonkel. Met een “blauwe hap” (rijstmaaltijdl)

Beantwoorden

In kader autovrije zondag en voor helder milieu
HELDER HELMOND FIETST

Vandaag houdt Helder Helmond weer haar jaarlijkse fietstocht voor zowel leden als belangstellenden. Dé lokale politieke partij van Helmond doet dit al jaren als alternatief voor een autovrije zondag die tot 2010 in veel Nederlandse steden werd gehouden. In buurland België is zondag 17 september wel de jaarlijkse autovrije zondag en daar haakt Helder Helmond graag op haar manier bij aan. Daarmee draagt Helder Helmond een bescheiden steentje bij aan een helder milieu. We verzamelen dit maal op het kasteelplein voor het kasteel in het centrum. Daar zullen we om 12.00 uur (twaalf uur) stipt vertrekken. Einde uiterlijk 16.00 uur (vier uur). Wie haar of zijn fiets en/of zichzelf zo origineel mogelijk oranje kleurt, maakt kans op een leuke prijs! Deelname is gratis.

Beantwoorden

BENEFIETCONCERT IN DE CAROLUS

Op zondag 12 nov. organiseren het Carolus Borromeus en Rotary Quartier van Peellandt (QvP) een uniek eenmalig optreden van het Rotary orkest Duitsland. Dit orkest is bereid om in Nederland te spelen voor het goede doel van de Carolus:’het Schoolbusproject Sri-Lanka’.
Met de opbrengst van de kaarten gaan wij de kinderen in Sri Lanka ondersteunen met een schoolbus project.

Dit unieke concert wordt gegeven door het ‘Rotary Orchester Deutschland’; een speciaal samengesteld gelegenheidsorkest van 65 leden. Het Mecklenburger kamerkoor komt met 45 leden het programma versterken.
Het symphonieorkest bestaat uit 65 amateur én professionele musici die allen direct of indirect verbonden zijn met Rotary. De leden van het orkest komen uit heel Duitsland en een paar uit Nederland.

Tweemaal per jaar geeft het orkest een uitvoering in een stad waar het door een plaatselijke Rotaryclub is uitgenodigd. Dit jaar worden op twee opeenvolgende dagen concerten gegeven in Kevelaer (D) en Helmond. In Helmond is iedereen welkom op zondagochtend 12 november van 11.00 tot ca. 12.15 uur in de aula van het Carolus Borromeus College in Helmond waar een onverwacht fantastische akoestiek is
Uitgevoerd wordt het beroemde ‘Duitse Requiem’ van de componist Johannes Brahms.

Omdat de orkestleden al hun eigen reis- en verblijfkosten betalen, gaat de netto opbrengst uit de kaartverkoop en sponsorpakketten maximaal naar het goede doel.

De entreekaarten voor het concert kosten € 20,00. Ze zijn eenvoudig online te bestellen op onze site http://www.rotaryqvp.nl of via http://www.ticketview.nl/shop/rchelmond.

U bent van harte welkom!

Beantwoorden

Dans avond elke maand in het TOV gebouw te Helmond
Op 7 Oktober 2017 treden voor u op The Jerseys aanvang 20.30 tot 00.30.
Zaal open om 19.30 , entree 5 euro.
Muziek uit jaren 60 van een zeer bekende band uit de regio Eindhoven .
Tov gebouw ligt aan de Azalealaan 40 te Helmond .
Voor info 06 20450184 of kijk op Facebook voor de agenda.

Beantwoorden

Mount Temple speelt in maart 2018 in het Muziekcafé

Adrie Bijsterveld, een trouwe Helmond Sport-fan, heeft Mount Temple (de bekende U2 coverband in Nederland) benaderd om in het Muziekcafé een onvergetelijke avond weg te geven. Daarna heb ik het M.C benaderd of ze interesse hadden voor maart 2018, en toevallig is dit de tributemaand van dat café. Na overleg over en weer zagen ze veel potentie in het optreden en is de band vastgelegd voor zaterdag 10 maart 2018.
Mount Temple speelt vanaf 22.00 uur de onvergetelijke U2 nummers van weleer, M.C is open vanaf 15.00 uur. Dit alles o.a onder het mom van de “AA-SIDE EVENT” de vriendengroep van Helmond Sport. Uiteraard is iedere U2-fan van harte welkom, om samen een mooi feest neer te zetten.
De entree is geheel gratis.

U2, de grootste band van de wereld behoeft geen introductie. De vier Ierse rockgoden staan al bijna veertig jaar aan de absolute wereldtop!
De Nederlandse U2 Tribute Mount Temple doet er alles aan om er voor te zorgen dat iedereen zich bij een U2 concert waant. De sound, de looks en zelfs de instrumenten zijn zo veel mogelijk gelijk aan die van de echte band.
Vroege knallers als I Will Follow en Electric co, legendarische stadionhits als Where The Streets Have No Name en Bad, onbekendere tracks als Exit en In Gods Country maar ook nieuw werk als The Miracle of Joey Ramone zijn te verwachten tijdens een show van Mount Temple.
Inmiddels zijn er al optredens geweest in o.a. De Vorstin-Hilversum, Het Blok-Nieuwerkerk, Nirwana-Lierop, versterkte en acoustische optredens bij diverse radiostations en hebben we de muziek verzorgd op de officiele U2/U2FT afterparty na de U2 concerten in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam waar we twee avonden een twee uur durende set hebben gespeeld in Cafe 3&20 op de Arena boulevard.
Dus laat je meevoeren met de grootste hits van U2 tijdens een avond met Mount Temple!

Beantwoorden

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als bij u prostaatkanker wordt vastgesteld kan het zijn dat u moeite heeft daarover te praten.
Ook mensen uit uw omgeving weten daar vaak geen raad mee.
Soms moet je iets overwinnen om erover te praten.
Om toch bespreekbaar te maken waar u mee zit nodigt de ProstaatKankerStichting u uit
om uw ervaringen en vragen te delen met lotgenoten, die allemaal weten wat je doormaakt.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Het thema is: Prostaatkanker: hoe kun je er mee leven?
U bent van harte welkom op maandag 18 september in inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Ook uw partner en familie is welkom.
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

Beantwoorden

Kerkproeverij: Op de fiets langs Helmondse kerken. Er is een fietstocht uitgezet langs acht Helmondse kerken die op 10 september open zijn tussen 14.00 en 17.00 uur

Op zondag 10 september 2017 wordt er op initiatief van de RK-parochies en Protestantse Gemeente een fietstocht georganiseerd ‘van kerk naar kerk’.
Een mooie gelegenheid om elkaar en elkaars kerkgebouw te ‘proeven’ en wat beter te leren kennen.De volgende kerken zijn open: Parochiekerk Goddelijke Voorzienigheid en St. Anna, Bethlehemkerk, Kapel Elkerliekziekenhuis, Kapel Binderen, St. Luciakerk, H. Edith Steinkerk, H. Lambertuskerk en de St. Trudokerk.
De deelnemende kerken zijn open van 14.00 tot 17.00 uur. In alle kerken ligt een routebeschrijving voor u klaar. Er kan in iedere kerk gestart worden. Ook staan koffie, thee en limonade klaar. In de Goddelijke Voorzienigheid is er soep! Verder is er informatie over de kerk en/of een rondleiding.In de Bethlehemkerk doen de Moldavië-gangers verslag van hun werkvakantiereis.

Beantwoorden

Beantwoorden

ArtORO: Kunst verbindt!
Open Atelierdag op vrijdag 1 september

Op vrijdag 1 september organiseert ArtORO haar eerste Open Atelierdag. De deuren van de vijf ArtORO’s in de regio staan dan tussen 14.30 en 20.00 uur open voor belangstellenden. Om 15.00 wordt op alle locaties de nieuwe website van ArtORO gelanceerd.
Kunst Verbindt! Dat was het uitgangspunt van ORO toen in het afgelopen jaar vijf ArtORO’s in de regio werden gerealiseerd. Bij ArtORO krijgt de creativiteit van mensen met een verstandelijke beperking alle ruimte om zich te ontwikkelen. De ateliers en de begeleiding zijn daar volledig op aangepast. Er wordt onder andere gewerkt met keramiek, glas en hout; er wordt geschilderd, getekend en er worden mozaïeken gemaakt.
Het verbindende element staat hoog in het vaandel. Zo wordt op twee locaties samengewerkt met medewerkers en cliënten van zorginstelling SWZ, is er een samenwerking met GGZ Oost-Brabant en zijn kunstenaars, bedrijven en winkels in de wijken waar een ArtORO is gevestigd, vaak nauw betrokken bij initiatieven, projecten en werkzaamheden.Als het aan ORO ligt wordt die samenwerking in de komende tijd verder uitgebreid. Tijdens de Open Atelierdag zijn kunstenaars of ondernemers die daar ideeën over hebben dan ook meer dan welkom.
De Open Atelierdagen vinden plaats bij:
ArtORO Helmond (Van Speijk, Van Speijklaan 73)
ArtORO Someren (De Viersprong, Singel 1)
ArtORO Gemert (Kunstlokaal, Vondellaan 49)
ArtORO Deurne (Het Rijtven, De Loop 4)
ArtORO Laarbeek (De Nieuwe Werf, Wethouder Heinsbergenplein 4)

Beantwoorden

Yoppers Grand Café

Op zaterdag 9 september is er een Yopper Grand Café in de kapel op het Elkerliek terrein.
De bijeenkomst met als thema “Hoe kun je zelf jouw gezondheid positief beïnvloeden met voeding en beweging?” begint om 14.00 uur tot 16.30 uur. (inloop vanaf 13.00 uur en napraten tot 17.30 uur)

Toegang 2 euro p.p.
Gastsprekers zijn:
Karin Overbeek – Diëtist, werkzaam bij de Zorggroep, aangesloten bij ParkinsonNet en Coördinator Diëtetiek ParkinsonNet
Ewald Overbeek – Fysiotherapeut, werkzaam bij Praktijk Fysiotherapie Acupunctuur & Fysiosport Buitenlust te Venray en aangesloten bij ParkinsonNet
Het Yoppers Grand Café Helmond is speciaal voor mensen die voor hun 50e levensjaar de diagnose “Ziekte van Parkinson” hebben gekregen.

Beantwoorden

Bridgekroegendrive op en rondom de Markt

Op zondag 3 september vindt de 12e bridgekroegentocht Helmond Troef plaats. Aanvang 10.00 uur, einde ca. 17.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt EUR 40,00 per paar incl. ontvangst met koffie en vlaai en een goedverzorgde lunch. Sluitingsdatum is 27 augustus. Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. beide spelersnamen, adres, woonplaats en telefoonnummer. Inschrijving is definitief wanneer inschrijfgeld is ontvangen op onderstaand rekeningnummer: IBAN NL89 RABO 0113195222 ten name van Helmond Troef.
Voor uitgebreide informatie zie http://www.helmondtroef.wordpress.com
Helmond Troef wordt georganiseerd voor iedereen die het bridgespel een warm hart toedraagt. Gezelligheid staat voorop, spelersniveau is ondergeschikt, dus ook spelers die minder ervaren zijn of onlangs een bridgecursus hebben afgesloten zijn van harte welkom!

Beantwoorden

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als bij u prostaatkanker wordt vastgesteld kan het zijn dat u moeite heeft daarover te praten.
Ook mensen uit uw omgeving weten daar vaak geen raad mee. Soms moet je iets overwinnen om erover te praten.
Om toch bespreekbaar te maken waar u mee zit nodigt de ProstaatKankerStichting u uit
om uw ervaringen en vragen te delen met lotgenoten, die allemaal weten wat je doormaakt.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op 21 augustus in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Prostaatkanker: moet ik positief denken of mag ik bang zijn?
Ook uw partner en familie is welkom.
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Beantwoorden

Kunstroute Warande zaterdag 19 en zondag 20aug van 12.00uur tot 17.00uur.

Voor het vierde jaar gaat Kunstroute Warande weer van start en gezien de belangstelling van afgelopen jaren hopen we wederom op een succesvol 2017. De organisatie die bestaat uit Martin van der Velden, Astrid Biemans, Walther van den Biggelaar en Adjan Broeders hebben voor deze opzet gekozen zodat alles beloopbaar is en dus alle kunst binnen behapbare tijd te zien is.
De route loopt via Overhorst, Laagveld, Gistel en Horst en dus een mooie route in de omgeving van de Warande. Er zijn door een zevental bewoners in deze buurt die de kunstroute een warm hart toe dragen tuinen en soms ook een gedeelte van hun huis beschikbaar gesteld om deze Kunstroute mogelijk te maken.
Er zijn 17 deelnemende kunstenaars met werk zowel figuratief als non figuratief bestaande uit materialen als cortenstaal,glas, metaal, steen, brons en doek ook toepassingen als gemengde technieken komen voorbij.
Grotendeels is het zoals gezegd een buitengebeuren in mooie tuinen, waar de exposanten hun werk laten zien aan de bezoekers. De kunstenaars zijn aanwezig zodat er een directe wisselwerking kan plaatsvinden tussen bezoekers en degene die het betreffende werk heeft gemaakt. Er is de nodige aandacht besteed aan de plaatsingen van de kunstwerken zodat deze ook de aandacht krijgen die zij verdienen.
Om niet elk jaar hetzelfde werk te presenteren zijn er voor een fors gedeelte nieuwe kunstenaars uitgenodigd zodat de kwaliteit van de kunstroute steeds vernieuwend en verrassend is. Op deze manier is er dan ook bij dit jaarlijks terugkerend gebeuren het element van vernieuwingen in het aanbod van kunst en kunstenaars het gene wat deze Kunstroute o.a zo aantrekkelijk maakt.
Vooraf kan iedereen op http://kunstroutewarande.nl/deelnemers.html alvast een kijkje nemen en natuurlijk niet vergeten noteer deze datums alvast in je agenda.
Wij hopen dan ook dat er net als voorafgaande jaren veel belangselling is door het kunstminnend publiek die er net zoveel zin in hebben als alle bertrokkenen.

Wij heten jullie dan ook van harte welkom op 19 en 20 augusus bij Kunstroute Warande.

Beantwoorden

Stadskunstenaar Rocco Verdult is vanavond te zien op RTL4 bij RTL Summer night om 21:30 uur. Beau van Erven is nieuwsgierig naar zijn ludiek project “Helmondial” waarbij Helmonders door Rocco uitgenodigd zijn om een foto te maken op hun vakantiebestemming met een plaatsnaambordje Helmond op broekzakformaat.
Om Helmond te promoten in het buitenland! Top! Kijken dus, of bij uitzending gemist.

Beantwoorden

Taalloket in de Week van de Alfabetisering

Heeft u moeite met het lezen van brieven/folders of het invullen van vragenlijsten van het Elkerliek? Kom dan van maandag 4 september tot en met donderdag 7 september langs bij het taalloket in de centrale hal, locatie Helmond.
Onder het genot van een kopje soep helpen we u graag. Het taalloket is geopend van 10.00 – 16.00 uur.

In Nederland is 1 op de 9 mensen laaggeletterd, dat zijn ca. 1,3 miljoen laaggeletterden tussen de 16 en 65 jaar. Naar schatting heeft Helmond meer dan 10.000 laaggeletterden. Zij hebben in het dagelijks leven moeite met lezen en schrijven, maar ook met rekenen en digitale vaardigheden. Dat kan lastig zijn bij het begrijpen van informatie over gezondheid, behandeling en medicijnen. Tijdens de Week van de Alfabetisering besteden we in het Elkerliek extra aandacht aan laaggeletterdheid.

Meer weten over laaggeletterdheid? Kijk op http://www.lezenenschrijven.nl

Beantwoorden

Zaterdag 8 en zondag 9 juli is er in de Cacaofabriek een prachtige afstudeerexpositie (pdf) van de Vakopleiding van de Fotovakschool in Boxtel.
Een echte aanrader. Alvast 3 foto’s van “The power of rugby women” van Brigitte Jansen uit Tilburg om je een beetje warm te maken. 🙂

Beantwoorden

H20 | Helmond unplugged
Zaterdag 9 september om 20:30 uur “Helmond Unplugged” editie 2017.

In een intieme setting brengen zangers en zangeressen met Helmondse roots of postcode, hun vertolking van de ultieme cover. Zonder fratsen, sterker nog, op authentieke wijze: ”Unplugged”.
Elke artiest brengt met maximaal één begeleider het voor hem/haar bijzondere lied van een ander ten gehore. Na een korte introductie van de (muzikale) biografie van de artiest en het motief van de keuze voor het nummer, volgt de song.
Puur, met akoestische begeleiding. Intiem waar het moet en in een eigen bewerking waar gewenst. Een breed scala aan muziekgenres komt voorbij. Pop, fado, blues, country, rock, alles mag….
Helmond Unplugged is toe aan de 6e editie en uitgegroeid tot een populair evenement.

Beantwoorden

Lotgenoten prostaatkanker

Als u prostaatkanker hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.

Daarom bent u van harte welkom op maandag 17 juli in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.

Het thema is: Welke behandelingen van prostaatkanker zijn er voor mij mogelijk? Heb ik ook zelf een keuze?
Ook uw partner en familie is welkom.
De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Met vriendelijke groeten,
Pierre Martens (PKS)

Beantwoorden

http://www.cacaofabriek.nl/pop/info/id/1909/Neil_Diamond_-_Memories_Tribute_Band

NEIL DIAMOND TRIBUTE SHOW in de Cacaofabriek 9 december

Beantwoorden

Soul Market terug bij Cacaofabriek Helmond

De Soul Market met haar vertrouwde live-muziek, verantwoorde producten en biologische hapjes is terug bij de Cacaofabriek in Helmond. De Soul Market biedt alles wat goed is voor de soul! Kom op zondag 2 juli daarom met het hele gezin genieten van dit bruisende lifestyleevent.

De succesvolle Feelgood Market uit Eindhoven maakt onder de naam Soul Market weer een uitstapje naar Helmond. Net als bij de Eindhovense variant gaat deze markt om ontspanning, fijne mensen ontmoeten en eerlijk eten. Daarnaast vind je allerlei stands met creatieve, vaak handgemaakte, producten. Je kunt langs de kraampjes afstreunen of languit genieten van de live-band op het zitzakterras. Tussen de band door draait DJ Djer vrolijke plaatjes voor het echt zomergevoel!

Breng creativiteit terug
Met de Soul Market proberen we alle bezoekers op een laagdrempelige manier te betrekken bij de markt. Het doel is om iedereen te laten ontspannen, vermaken en inspireren. De schermen mogen een dag uit en de ouderwetse gezelligheid komt terug. Om dit te bereiken, kunnen we iedereens hulp gebruiken. Ben jij een originele, eigenzinnige, gepassioneerde designer, theatermaker of performer en heb je zin om ons te helpen bij het doel? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Voor jong en oud
Wat is goed voor je soul? Je kunt je laten masseren of vragen om voeding- of gezondheidsadviezen. Je kunt lekker eten en verschillende workshops volgen. Ook kinderen krijgen de kans om zich uit te leven.
Er zijn springkussens aanwezig en je kunt megabellen blazen. De schminkbus staat ook klaar om ieder snoetje te versieren.

Een eigen kraam?
Er is nog ruimte voor enkele kramen op de Soul Market en die kun jij bemachtigen! Laat heel Helmond en omstreken genieten van jouw lekkerste hapjes of je mooiste kunst. Ook wanneer je gezondheidsproducten of bepaalde workshops aanbiedt, kun je je aanmelden voor een eigen stand. Je aanmelden doe je via [email protected]

Toegang is gratis!
De Soul Market vindt plaats op zondag 2 juli van 12.00 tot 18.00 uur bij de Cacaofabriek in Helmond. Je hoeft geen entree te betalen en ook het parkeren is gratis. Kijk voor extra inspiratie of meer informatie op http://www.facebook.com/soulmarket.nl en http://www.feelgoodmarket.nl

Beantwoorden

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als u prostaatkanker hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op maandag 19 juni in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Prostaatkanker heb je niet alleen.?
Ook uw partner en familie is welkom.
De gratis bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur.

Beantwoorden

Garagesale/voordeurverkoop Prontowijk Helmond Oost

Zondag 25 juni 2017 organiseert de Prontowijk in Helmond-Oost een garagesale/voordeurverkoop. Bewoners uit de wijk halen spullen die overbodig zijn geworden van de zolder en verkopen dit vanuit hun eigen voordeur, oprit of garage. De rommelmarkt vindt plaats vanaf de Bakelsedijk tot aan de Montgolfierstraat

Bezoekers zijn van harte welkom in de Prontowijk op zondag 25 juni van 10:00 tot 16:00 uur. Op verschillende punten in de wijk kunnen bezoekers een deelnemerslijst en plattegrond krijgen. Entree is gratis.

Aanmelden voor de rommelmarkt is gratis en kan door een mail te sturen naar: [email protected]

Beantwoorden

BOTTE PECH WEDEROM HET THEATER IN

Op 14 juni 2017 gaat Botte Pech wederom het theater in. Deze keer staan Anita Maas (Someren) en Marij Coolen (Helmond) op de vlakke vloer van het Annatheater in Helmond.
In januari 2015 krijgt Anita het verpletterende bericht dat zij borstkanker met uitzaaiingen heeft en dat zij ongeneeslijk ziek is. Vanuit dit gegeven ontstaat de gedachte om een theaterstuk te maken. Zo is Botte Pech ontstaan. Botte Pech gaat over de zoektocht van elke betrokkene bij iemand die (borst-)kanker heeft. Soms confronterend, dan weer met humor. “In het theaterstuk Botte Pech laten we onze eigen kwetsbaarheden zien als mens met een ongeneeslijke ziekte, en die van directe omgeving en zorgprofessional. Verhalen roepen verhalen op. Het is onze ambitie om Botte Pech integer te brengen in een metafoor die iedereen herkent. Botte Pech ontwapent, hebben we gemerkt. Het neemt weerstand weg en nodigt uit om op een heel natuurlijke manier verhalen te delen. Een lach en een traan, alle twijfels en angst, het rustgevende van troost en de wil en drang om te leven. Dat zijn de thema’s die aan bod komen in Botte Pech. We nodigen iedereen van harte uit om de voorstelling bij te wonen.”

Kaartjes voor Botte Pech zijn te bestellen via de website http://www.bottepech.nl of per e-mail [email protected]. Graag tot ziens op 14 juni in het Annatheater, Floreffestraat 21a in Helmond. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Beantwoorden

Beantwoorden
Boeremèrt Brouwhuis

De grote Helmondse filmquiz Cacaofabriek,
2e Pinksterdag maandag 5 juni 2017

Beste filmliefhebbers,

2e Pinksterdag 5 juni is het weer zo ver, de grote Helmondse filmquiz
in de Cacaofabriek Helmond, georganiseerd door de “Cinepuur”
vrijwilligers.
Veel leuke fragmenten, met veel vragen waarop je het antwoord vast
wel weet, een aantal waarvoor je even diep moet graven en zoals altijd
een aantal vragen voor die hard cinefielen. Hoe dan ook een gezellige
middag samen met andere filmliefhebbers en mooie prijzen!

Dus: 5 juni aanvang 14:00 in de Cacaofabriek te Helmond.

Om deel te kunnen nemen:

-aanmelden door het sturen van een email naar

[email protected] met als onderwerp: filmquiz
-of op de dag zelf ter plekke in de Cacaofabriek

-geef teamnaam door en groepsgrootte

-groepsgrootte 1,2 3 of (max) 4 personen

-Deelname is gratis!
-Wees er op tijd bij, want vol is vol!

Tot de 5e!

Beantwoorden

Pinksterpop 2017
Zondag 4 juni a.s. vind bij Lokaal42 op de markt in Helmond voor de 6de maal in successie het jaarlijkse Pinksterpop plaats.

Het gratis toegankelijke festival op 1ste Pinksterdag start om 14.00 en heeft een breed aanbod in muziek. In totaal zullen 4 bands het podium betreden, en bij Lokaal42 zijn we trots op het programma dat we dit jaar mogen presenteren. Het streven om jaarlijks minimaal 1 coryfee uit de Nederlandse muziek historie naar de Markt in Helmond te halen is dit jaar meer dan geslaagd. Met de mannen van Captain Gumbo, Dany Lademacher & the Wild Romance en Hans La Faille en Jimmy Bellmartin staat er een indrukwekkende line-up die zijn sporen in de Nederlandse muziek geschiedenis ruimschoots verdiend heeft.

Beantwoorden

#FAIL, falen is het nieuwe winnen in de Cacaofabriek
Derde editie #drinkingaboutmuseums Brabant over briljante mislukkingen.

Op woensdag 31 mei organiseert De Museumdocent een derde #drinkingaboutmuseums in de expo van de Cacaofabriek te Helmond. De avond duurt van 20 tot 22 uur en staat in het teken van briljante mislukkingen.
#drinkingaboutmuseums is een informele gelegenheid waar professionals uit de culturele wereld en liefhebbers van kunst, bibliotheken, musea, galeries, muziek, literatuur en film samen komen. Om te praten over museumcollecties, perikelen in de cultuurwereld, het laatste boek dat je las of de film die iedereen moet zien.
Woensdag 31 mei vindt de derde editie plaats van#drinkingaboutmuseums Brabant, met dit keer een wel heel dubieus thema. We gaan kijken naar mislukkingen: projecten die net niet gingen zoals je hoopte, plannen die niet door konden gaan, of ideeën die voor je neus werden weggekaapt.

Soms zijn mislukkingen juist briljant, en brengen ze je op een onverwacht tof pad.
De plakstrip op post-its werd ontdekt toen de uitvinder eigenlijk op zoek was naar een lijm die nooit meer losliet.

We starten de avond met enkele zeer inspirerende, korte presentaties, bieden je de mogelijkheid om jouw mislukkingen anoniem op te biechten en sluiten uiteraard af met een drankje.

Dit keer nodigen we jullie uit in de EXPO van de Cacaofabriek, om 20 uur.
Aan het eind van de avond betaal je wat jij het waard vond.

Er is plek voor maximaal 30 personen en opgeven doe je via EventBrite:https://www.eventbrite.nl/e/tickets-fail-falen-is-het-nieuwe-winnen-34255566321

Beantwoorden

Vandaag van 19:00 tot 23:00:

Van januari t/m mei vinden de voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker plaats. In 125 horecagelegenheden en sportkantines door heel het land spelen zo’n 8.000 recreatieve pokerspelers mee. Hiermee is het ONK Poker het grootste en gezelligste pokertoernooi van Nederland. Ook in Helmond vindt er een voorronde plaats.

Het mooie aan het Open Nederlands Kampioenschap Poker is dat het evenement draait om de gezelligheid en dat iedereen van 18 jaar en ouder mee kan doen. Deelnemen kost slechts €12,50. Je hoeft geen ervaren of goede pokerspeler te zijn om er aan mee te doen. Heb je vrienden, familie of kennissen die ook nieuwsgierig zijn naar het spel dan kunnen zij ook meedoen.

De winnaar van het vorige seizoen Binh-an Nguyen kreeg na zijn overwinning een sponsoraanbieding om plaats te nemen in team ONK Poker waarmee hij meerdere internationale toernooien heeft gespeeld. Deze kans ligt ook voor jou op de loer als je je weet te kwalificeren voor de landelijke finale. Dus schrijf je direct online in.

Toernooi informatie:

-Speltype: Texas Hold em No Limit
-Startstack: 15.000 punten
-Blindlevels: 15 minuten
-De winnaar gaat naar de landelijke finale
-Beste 5% gaat naar de halve finale
-Beste 6 tot 10% krijgt een wildcard voor de halve finale

Beantwoorden

A.s. zondag 7 mei treedt het Helmonds Slavisch Koor op bij Carat, de Warande in Helmond. Aanvang is om 13:00 uur.
Voorafgaand kunt u Accordeonvereniging AK beluisteren. Aanvang 12:00 uur.
We wensen u veel luistergenot!

Beantwoorden
Helmonds Slavisch Koor

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als u prostaatkanker hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op maandag 15 mei in Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Communiceren met je arts, hoe doe je dat?
Ook uw partner en familie is welkom.
De gratis bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur.

Beantwoorden

Maandag 8 mei organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Dit keer wordt er gesproken over hoe integreer je NAH in het gezin. Deze avond zal een GZ psycholoog van SWZ samen met een moeder van een ervaringsdeskundige hun ervaringen delen hoe je NAH kunt integreren binnen een gezin. Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond.

Beantwoorden

Beantwoorden

Beantwoorden

Natuurmarkt Helmond 2017

11 juni 2017 vindt in de Warande in Helmond de 35e editie van de Natuurmarkt Helmond plaats. Deze markt biedt plaats aan particulieren, verenigingen en anderen om hun hobby, beroep en/of boodschap gericht op natuur en/of duurzaamheid te presenteren aan een breed publiek. Ook dit jaar weer probeert de organisatie een zo breed mogelijk aanbod op het gebied van natuur en duurzaamheid te brengen. Naast de oude getrouwe deelnemers probeert de organisatie ieder jaar ook weer een aantal nieuwe deelnemers te trekken met een ander aanbod. Daarbij zoekt ze deze vooral in Helmond zelf. Mocht u als particulier, vereniging of anderszins een bijdrage denken te kunnen leveren aan de natuurmarkt verzoekt de organisatie u om contact met haar op te nemen. Dit kan via de website: http://www.imkersvereniginghelmond.nl/natuurmarkt

Beantwoorden

Morgenavond vanaf 19.30 uur in Woonzorgcentrum Savant de Ameide een muziekavond door De Notenkrakers.

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

LIVE: Blaze Bayley + support Virtual Mission
zondag van 18:00 tot 22:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Onder het mom van “Iron Maiden krijgen we niet in z’n geheel naar Helmond, dus dan maar in delen.” heeft muziekcafé een geweldige act weten te strikken voor een spetterend optreden.

Blaze Bayley is vooral bekend als de jarenlange vervanging van Bruce Dickinson in de metalband Iron Maiden. Bayley maakt deze overstap terwijl hij al behoorlijk succesvol was met de band Wolfsbane. Na zijn Iron Maiden-periode wist hij zijn populariteit in stand te houden met de band Blaze en de Blaze Bayley Band.

Enkele facts over Bayley:
Al ruim dertig jaar toert hij de hele wereld over.
Zijn discografie bestaat uit ruim 20 albums verspreid over de bovenstaande bands.
Hij heeft op elk metalfestival ter wereld gestaan, wellicht met zo’n beetje iedere andere metalgrootheid.

Virtual Mission verzorgt het voorprogramma. Deze zeskoppige band is de nieuwste progressieve heavy metal band van Nederland. Haar roots liggen in Helmond liggen en bestaat uit ex-bandleden van de bands Casual Silence, Sylver Myst en Darwin’s Pride.

Tickets zijn te koop aan de bar of via: http://www.ticketmaster.nl/event/178997

Let op: het aantal tickets voor dit optreden is zeer beperkt dus wees er snel bij!

Meer info:
http://www.blazebayley.net/
https://www.facebook.com/officialblazebayley
https://en.wikipedia.org/wiki/Blaze_Bayley

Beantwoorden

LIVE: Sex Pistols / The Ramones, tributes by Sick Pistons/Rumbones
15 april om 22:00 tot 16 april om 2:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Vandaag staan geweldige tributes op het podium van de Sex Pistols en van The Ramones verzorgd door de bands Sick Pistons en Rumbones.

Sick Pistons voelen zich geroepen om de originele 70’s punk-sound van de Sex Pistols in leven te houden. Dit unieke eerbetoon met de rauwe energie en de explosieve rocksound blijft tijdens elke riff, tijdens elke schreeuw trouw aan de geest van de Pistols. Om het originele geluid zo perfect te krijgen, bestaat de bezetting van Sick Pistons niet uit vier maar uit vijf muzikanten, en dat is beslist geen concessie!

Rumbones eren die andere grote punkband die in de jaren zeventig en begin jaren tachtig actief was, namelijk The Ramones. Alhoewel de ‘Originelen’ allen niet meer onder ons zijn, weet Rumbones ook de juiste snaar te raken. Met snelle songs meppen ze er in korte tijd een flink aantal songs doorheen met dezelfde ongebreidelde energie en de wijdbeense poses als de vier antihelden uit de Big Apple.

Meer info:
http://www.sickpistons.com/
https://www.facebook.com/Sick-Pistons-1406926449537539/

https://www.facebook.com/rumbones/Beantwoorden

Pick Up Music Club
vrijdag van 21:00 tot 1:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Pick Up Music Club is een evenement in Muziekcafé waarbij uitsluitend vinyl gedraaid wordt en vind plaats steeds op de 2e vrijdag van de maand. Tevens heeft Pep Records altijd een collectie aan vinyl te koop deze avond en aansluitend op zaterdagmiddag.

Line-up van gast-DJ’s:
Zie http://www.pickupmusicclub.nl/423609123

Organisator Roland van der Heijden opent en sluit de avond en daartussen draaien telkens 3 à 4 Gast-DJ’s een uur lang hun persoonlijke vinylcollectie.

Door een grote mate van vrijheid is de Pick Up Music Club steeds bijzonder verrassend!
De Pick Up Music Club is de kans voor vinylverzamelaars om hun passie te delen met andere verzamelaars of muziekliefhebbers!

Interesse? Mail dan naar [email protected] onder vermelding van vermelding gast-DJ.

Pep Records is sponsor van de Pick Up Music Club en wie lid is van de Pick Up Music Club ontvangt 10% korting bij aankoop van nieuwe releases bij Pep Records.
Lid worden is eenvoudig, ga naar https://www.facebook.com/Pickupmusicclub en ‘like’ deze pagina.

Voor een uitgebreide keuze aan vinyl, surf naar: http://www.peprecords.nl/

Beantwoorden

Voorleesbus Blikkie viert feest: 10.000ste kind bezoekt Blikkie!

Voorleesbus Blikkie, een project van Bibliotheek Helmond-Peel, is nog geen drie jaar geleden gestart. Blikkie ontvangt op woensdag 12 april bij Kindcentrum Mozaïek het 10.000ste kind. Reden voor een feestje. We zijn apetrots, dat we in zo’n korte tijd, zoveel kinderen een bijzondere voorleeservaring en veel plezier mochten geven. Het 10.000e kind wordt verwacht tijdens een voorleessessie bij Kindcentrum Mozaïek in Helmond.

Blikkie is een oldtimer, een verlengde Citroën HY uit 1971, speciaal omgebouwd om te kunnen voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 2-8 jaar. Een geschenk van Bibliotheek Helmond-Peel aan Helmond bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de bibliotheek. Voorlezen gebeurt in meerdere sessies van een half uur, aan gemiddeld 13 kinderen per keer. Het voorlezen en het chaufferen wordt gedaan door een vijftiental enthousiaste vrijwilligers.

Blikkie wordt ingezet op diverse locaties buiten de bibliotheek, binnen regio Helmond. Met name bij scholen voor primair onderwijs, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Maar ook bij speeltuinen, festivals en evenementen, daar waar veel kinderen worden bereikt.

Blikkie zorgt voor meer leesplezier, ondersteunt bij het verbeteren van taalvaardigheid en helpt ‘ontlezing’ en laaggeletterdheid tegengaan. Het biedt een opvallend en beeldbepalend voorbeeld van aandacht voor lezen. De reacties van de kinderen op Blikkie zijn altijd uitbundig, ontroerend en leerzaam. Blikkie zal ook de komende jaren blijvend worden ingezet.

Circa een op de tien Nederlanders is laaggeletterd. In Helmond zelfs 17%. Veel kinderen hebben bij binnenkomst op de basisschool een achterstand in hun woordenschat van 2.000 woorden. Met een kwartier (voor)lezen per dag leert een kind 1.000 nieuwe woorden per jaar. Voorlezen is niet alleen leuk maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind.

Burgemeester Elly Blanksma van Helmond en schrijver Jacques Vriens zijn ambassadeur van Blikkie de Voorleesbus. Blikkie heeft al meerdere prijzen gewonnen. In januari 2017 is project Blikkie verkozen tot eerste Parel in Route 2020 van VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken). Een landelijke erkenning.

Rob Mientjes
Communicatiemedewerker namens Voorleesbus Blikkie

Beantwoorden

Beantwoorden

Bijeenkomst prostaatkanker
Als u prostaatkanker hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op donderdag 24 april in Inloophuis de Cirkel,
Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is: Kies ik voor kwaliteit of verlenging van leven?
Ook uw partner en familie is welkom.
De gratis bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur.

Beantwoorden

Met genoegen mogen wij mededelen dat we na jaren (door omstandigheden) weer een Harleydag mogen organiseren in het centrum van Helmond.
Wij van Harley Davidson Club Helmond organiseren deze dag met samenwerking met Lokaal 42, op de Markt in Helmond.
Niet zoals velen gewend zijn op 1e paasdag, maar op Zondag 7 mei vanaf 12.00 uur.

Een dag met vele (custom) Harley Davidson’s uit alle hoeken van Nederland, België en zelfs Duitsland. Een markt, luisteren naar geweldige live optredens onder het genot van een drankje en een hapje. Iedereen is welkom op de deze gezellige dag.

Beantwoorden

Join & Jam on Stage April 2017
donderdag 13 april van 21:00 tot 1:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Elke 2e donderdag van de maand heeft ‘t Muziekcafé de allerbeste jamsessie van de regio. Altijd is er een basisband aanwezig en vaak treedt een band op met een setje van circa 30 minuten.

Mee doen betekent ook anderen een groeikans geven want vaardige spelers zorgen dat minder vaardige spelers ook goed uit de verf komen.

Jamleider Dani Rogosic coördineert het geheel en zorgt ervoor dat alle muzikanten royaal de tijd krijgen om mee te jammen. Eveneens regelt Dani dat er gevarieerde genres aanbod komen.

Er is een speciale ‘Join & Jam on Stage’-facebookpagina met zo’n 150 muzikanten waardoor onderling contact makkelijk gelegd kan worden. Via [email protected] kan je met Dani in contact komen voor eventuele vragen.

Backline is aanwezig (ook keyboard en zelfs conga’s)

Voor wie geen instrument beheerst, ook een enthousiast publiek is belangrijk.

(De jamsessie is vooral bedoeld voor muzikanten. Voor bands is ook een maandelijks evenement ‘Stage Experience’ in het leven geroepen op de één van de laatste zondagen van de maand. Check de agenda op de Muziekcafe-site voor meer informatie.)

Muziekcafé is open vanaf 20:00u

Beantwoorden

LIVE: T-99
zaterdag 8 april van 22:00 tot 1:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

T-99, de onverwoestbare driemanstank van de Nederlandse rootsrock is terug en zal op 8 april Muziekcafé Helmond optreden in Muziekcafé Helmond.

Rockband T-99 is van alle markten thuis. Van eclectische roots tot spannende rhythm & blues, vuige garagerock en exotische surfmuziek en zelfs Balkablues – de perfecte soundtrack voor een b-film van het meest bizarre soort. De diversiteit die T-99 al jaren op platen laat horen, nemen ze moeiteloos over in energieke en spraakmakende liveshows.

Sinds 1999 geeft T-99 de rootsrock voor het de eerst een lekkere schop onder de kont door haar te injecteren met surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. Zo maakt het trio vier hoogwaardige (en steevast goed ontvangen!) albums en delen ze en passant podia met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat. Ook op festivals bleek T-99 een constante factor te zijn en treden ze op in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en zelfs in de Verenigde Staten. Uiteraard zaten daar o.a. Noorderslag, North Sea Jazz Festival, Latitude (UK), Popkomm (DE), Belgium Rhythm & Blues Festival (BE), Zwarte Cross en Eurosonic bij.

Dan is het 2009 en tijd voor een pauze en diverse toffe zijprojecten waarin de drie geniale muzikale vagebonden even hun ei in kwijt kunnen (Cuban Heels, Maison Du Malheur).

Gelukkig kroop het muzikale bloed waar het niet gaan kon: een door Björn -zZz- Ottenheim stiekem in elkaar gehosselde reünie voor een Sleazefest in IJmuiden werd onverwacht een groot succes. Dit leidde tot de release van een doeltreffende ‘Best Of’, getiteld ‘Various Sounds Of T-99’ (Excelsior, 2015). De begeleidende toer sloeg enorm aan. Rockpodia en festivaltenten van Appelscha tot Zundert werden geteisterd door de diep bonkende rootsrock van T-99. Plafonds kwamen naar beneden, programmeurs grijnsden van oor tot oor, en fans van het eerste uur vielen elkaar huilend van geluk in de armen: men had T-99 gemist!

Afgelopen 3 november kwamen ze met een nieuw album en gevolgd met een nieuwe tour. Dit alles onder het gekmakende motto: BEDLAM! Een bijna ontsporend album vol muzikale en geniale tekstuele gekte, nog maar net op het spoor gehouden door de beste drie rootsrockers van Nederland.

Voorverkoop van tickets € 6,00 aan de bar of via http://www.ticketmaster.nl/event/179387
Deurverkoop is € 7,50

Meer info:
http://www.t-99.com/
https://www.facebook.com/T99music

Beantwoorden

Pattern (techno)
vrijdag 7 april van 22:00 tot 4:00
Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

PATTERN . techno
Compromisloze donkere techno.. Laat je onderdompelen en meevoeren in zware bassen en hypnotiserende geluiden .

Line up:
– ELROY
– DNKR (live set!)
– ENQODER (live set!)
– MARK GEERDINK

https://www.facebook.com/pattern.series

Beantwoorden

Open avond in Helmond-Brandevoort

Op donderdag 13 april houden Openbare basisschool Brandevoort en kinderdagverblijven Hoevestein, Vestein en peuterspeelzaal Jip en Janneke een open avond van 18.00 tot 19.30 uur. Kom je ook?

Thema Duurzaamheid: recyclen
Presentaties op alle locaties
Iets te drinken en een gezonde snack in de hal bij de kinderdagverblijven

Adressen:
de Plaetse 150, 5708 ZS Helmond
Hulshoeve 4, 5708 SL Helmond
Koolstraat 3, 5708 ZM Helmond

Beantwoorden

LIVE: The Wise Guyz (UA) + Hi-Tombs
zondag 2 april van 16:00 tot 22:00

Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

The Wise Guyz is de nieuwe sensatie in de rockabilly-scene!

Dit Oekraïnse trio heeft zich laten beïnvloeden door beste Amerikaanse muziekstromingen zoals country en western, jump blues en rockabilly.
Opgericht in 1999 door frontman Chris Bird begonnen ze met neo-rockabilly en old-school psychobilly. In hun beginjaren wisselden ze nogal eens van muzikant en ontdekten ze uiteindelijk hun ware passie, namelijk authentieke rockabilly waarvoor ze in 2007 de basis legden. Een jaar later volgde hun debuutalbum ‘Non-Stop Boogie’ (2008) waarna elk jaar een nieuw album verscheen met bijna uitsluitend eigen werk.
Dankzij ‘Tasmanian Devils’ in 2010 kwam hun internationale carrière pas goed van de grond waardoor ze voet aan de grond kregen in Duitsland en spoedig volgden Polen en Spanje.
In Nederland zijn ze nog één van de best bewaarde rockabilly-geheimen, maar dat staat op het punt om te veranderen.

Met drie in eigen beheer uitgebrachte albums en een hun vierde album via het platenlabel El Toro Records, waren ze gereed om in de internationale muziekwereld te gaan maken.
Aan hun 5e album wordt al even gewerkt maar door hun drukke tourschema komen ze er steeds niet aan toe.

Slechts enkele weken zitten ze in west-Europa en treden ze op in o.a. Engeland, België en Nederland, mis dit dus niet!!

Hi-Tombs: echte Rockabilly uit de 50′s, ongepolijst en rauw! Zij spelen eigen werk, maar denk ook aan de nummers van artiesten als Carl Perkins en Johnny Burnette.
Na veel ervaring uit andere bands kwam dit trio in 2007 bij elkaar. Junior Marvel is het nieuwste lid van de band en houdt met zijn grooves de sfeer er goed in. De mooie contrabas die aan de frontzanger is gekluisterd maakt het plaatje van deze mannen compleet. Na optredens in binnen- en buitenland zijn zij nog steeds volop aan de weg aan het timmeren, en met resultaat!

Grote optredens waren o.a. op Rockin’ around Turnhout, Bethune Retro Rock in Frankrijk en het prestigieuze Screamin’ Festival in Spanje.

Voor de echte 50′s liefhebber is deze band een genot om naar te kijken en te luisteren!

Tickets à € 6,- via bar/deur/Ticketmaster (ontvang een gratis consumptiebon per ticket via Ticketmaster!) http://www.ticketmaster.nl/event/181867

Meer info The Wise Guyz (UA):
https://www.facebook.com/wiseguyzrockabillycats

Meer info Hi-Tombs:
https://www.facebook.com/hitombs/

Beantwoorden

LIVE: Rockcity on Tour
zaterdag 1 april van 22:00 tot 1:00

Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Veel goede bands komen uit Eindhoven en dat heeft wellicht ook te maken met de Rock Academy die in de lichtstad gevestigd is. Vanavond dus 4 bands uit de buurgemeente, 4 bands die zeer serieus bezig zijn met carrière proberen te maken.

Evora bestaat uit 5 muzikanten waarvan 3 de gitaar hanteren. Het zou een dromerig genre zin wat ze spelen, en hoe ze dat vorm geven, blijft de grote vraag.

Embrace the Waves is een vierkoppige band die is ontstaan in Eindhoven. Het genre van deze band valt onder psychrock, surfrock en funkrock. De strakke en gecompliceerde drumpartijen van Tom Koonen, groovy en catchy bas- en melodielijnen van Lieve Frey op toetsen en galmende gitaarriffs van Daniël van Overveld vormen een goede basis voor de poëtische en maatschappijkritische teksten die door Elianne Lamberts op een overtuigende manier gezongen worden.

Wanneer het triphop trio SABBARDEYA het podium bestijgt nemen de drie sleutel elementen; duisternis, enigmatisch en daadkracht je zintuigen over. Ze brengen een kruising van Björk, Nine Inch Nails en Portishead. Het doel is om jou te raken en het publiek mee te nemen in de unieke samenstelling van drums, bas, synths en zang dat zorgt voor interessante dansbare composities.

TSAR BOMPA staat voor hard, ruw, catchy, noisy, dansbaar, schrijnend, anti-climax, haat en verveling. Langdradige, zware riffs met snelle drums en veel geschreeuw waarbij de instrumenten en leden van de band je om de oren vliegen. Met uiterste finesse brengen deze heren een onnavolgbare show van spektakelstukken en feestelijke chaos.

Meer info:
https://www.facebook.com/evorawave/
https://www.facebook.com/embracethewavesband/
https://www.facebook.com/SABBARDEYA/
https://www.facebook.com/tsarbompa/

Beantwoorden

LIVE: Rage Against the Machine, tribute by Rage Against the System
vrijdag 31 maart van 22:00 tot 1:00

Muziekcafé Helmond
Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS Helmond

Deze avond komt Rage Against the System een machtige tribute geven in Muziekcafé Helmond.

De enige echte Rage Against The Machine tribute-band speelt onder anderen nummers als ‘Killing in the Name’, ‘Bombtrack’ of ‘Bulls on Parade’.

Pas een dik jaar zijn deze 4 heren bij elkaar in deze band en delen ze hun passies voor RATM en voor live-optredens. Deze passies zijn duidelijk terug te horen in de rauwe protest-toon en de muzikale boosheid die de originelen ook met hun publiek deelden.

Meer info:
https://www.facebook.com/ratstribute/

Beantwoorden

ZONDAG 26 MAART
LIVE: Stage Experience

Elke laatste beschikbare zondag van de maand heeft ‘t Muziekcafé haar podium beschikbaar gesteld voor steeds 4 à 5 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience!

LINE UP

16:00 Coaltrain
Coverband met vooral bluesrock

17:15 Liam Key Inversa
Ethereal

18:30 Faith Ablaze
Thrashcore-Metal

19:45 Moontrip

Bands die graag een tryout-show willen komen doen, of die nauwelijks ooit uit de repetitieruimte uit komen, of die nog nooit voor publiek hebben gestaan, of die nog nooit met een geluidsman hebben gewerkt, of die simpelweg verslaafd zijn aan spelen….. het zijn allemaal goede redenen om op zondagmiddag naar Muziekcafé te komen.

Belangrijk is dat een band ook werkelijk wat kan en een serieuze inslag heeft en dat er zeker 30 minuten aan speelbaar materiaal is. Het doel is om elke band zo’n 45 minuten showtime te geven.
Het uitgangspunt is in ieder geval ‘beginnende’ bands, maar een band met een inmiddels gevestigde naam is net zo goed welkom.
Interesse? Via [email protected] kan je met Dani Rogosic in contact komen voor eventuele vragen, voor deelname etc.
De STAGE EXPERIENCE is steeds op zondag. De data voor 2017 volgen nog…

Backline is aanwezig (ook keyboard en zelfs conga’s)

Doors open vanaf 15:00u

Toegang is gratis

Beantwoorden

ZATERDAG 26 MAART
LIVE: The Cure, tribute by I Found the Cure

Vandaag kunnen The Cure-fans zich in hun handen wrijven in ’t Muziekcafé met de band I Found The Cure.

Deze vijf jonge en ambitieuze muzikanten leggen met name de nadruk op de unieke The Cure-sfeer en een energieke live performance. Met de combinatie van de juiste New Wave sounds, ontplofte kapsels en excentriek make-up weet “I Found The Cure” het publiek een echte The Cure-ervaring te geven.
Eind mei stond deze band nog in de Melkweg tijdens een 80’s-festival waar alleen de beste tributes voor uitgenodigd waren!

The Cure is/was een New Wave-band rondom frontman Robert Smith en scoorde wereldfaam door een dikke stempel te zetten op de New-Wave-muziekscene van de jaren tachtig met hits als A Forest, Lullaby en Boys don’t Cry.

New Wave staat voor moeilijk te classificeren muziek uit de periode eind 70’s tot bijna eind 80’s, dat zo’n beetje na de punk z’n intrede deed. Vaak, maar zeker niet altijd getypeerd als donker, meeslepend artistiek en zweverig. Het gebruik van synthesizers kreeg wel een voorname rol binnen deze scene. Bekendste vertgenwoordigers zijn o.a. A-ha, Talk Talk, Elvis Costello, Depeche Mode, Simple Minds.

Toegang gratis

Meer info:
https://www.facebook.com/ifoundthecure

Beantwoorden

VRIJDAG 24 MAART
LIVE: The Cult, tribute by Brother Wolf

Strak, hard en authentiek!
Zo wil Brother Wolf de songs van The Cult overbrengen op het publiek.
Er is met name gekozen voor het klassieke repertoire van The Cult uit begin jaren ’80 (Love, Electric albums), vanwege de mooie mix tussen oude hardrock en galmende New Wave.

Na de zomer van 2012 zijn de bandleden de repetitieruimte in gedoken en hebben een selectie gemaakt van het materiaal. Ze zijn ook op “snuffelstage” geweest door meerdere gigs van The Cult te bezoeken. Met geluidsman Jordi Langelaan, eigenaar van Barn in the Meadow studio, wordt gestreefd de originele sound van The Cult zo goed mogelijk neer te zetten.

De bandleden van Brother Wolf zijn allemaal rasmuzikanten die hun sporen hebben verdiend in talloze bands. Een perfecte show neerzetten met de beste sound en een aanstekelijke drive; dat is waar de bandleden van Brother Wolf voor gaan. Iedere keer weer.

Meer info:
http://www.brotherwolf.nl/
https://www.facebook.com/OfficialBrotherWolfPages/

Beantwoorden

De Modelspoorclub Oost Brabant houdt op zondag 26 maart a.s. een “open dag” in het clublokaal, gelegen aan de Pastoor van Leeuwenstraat 23 te Helmond (zij-ingang links aan de Dasstraat).
De toegang is gratis en het clubgebouw is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Kom kijken naar ons vernieuwde en grotere clublokaal. Naast bestaande tentoonstellingsbanen, die deels worden uitgebreid en verbeterd, kunt u ook onze banen in aanbouw zien. De banen moeten gereed zijn bij onze SpoorGroep Zuid tentoonstelling die op 18 en 19 november in Helmond plaatsvindt.
De leden van de vereniging geven u graag nadere uitleg over de modelspoorhobby, onze vereniging en de mogelijkheden voor nieuwe leden om mee te bouwen. Kinderen mogen op speciale banen zelf de treinen besturen. Ook worden er demonstraties gegeven van de diverse technieken die bij het bouwen van modelspoorbanen te pas komen.

Zie ook http://www.modelspoorcluboostbrabant.nl en
http://www.facebook.com/modelspoorcluboostbrabant

Beantwoorden
Modelspoorclub Oost Brabant

@Pietje op maandag 6 maart 2017 om 20:51:

U komt toch ook?

Beantwoorden

Bijeenkomst prostaatkanker

Leven met kanker is niet vanzelfsprekend.
Als u prostaatkanker hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Lotgenoten hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.
En ook hoe je ondanks je beperkingen toch kwaliteit van leven kunt hebben.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op maandag 20 maart in inloophuis de Cirkel,
Evertsenstraat 19, Helmond.
Het thema is: Hoe leef je met de gevolgen van de behandeling?
Er komen twee verpleegkundigen van het Elkerliek Ziekenhuis die graag willen luisteren naar de ervaringen van de lotgenoten.
Ook uw partner en familie is welkom.
We beginnen om 14.00 uur tot 16.00 uur. De bijeenkomst is gratis.

Beantwoorden

Opening pand Stichting LIEF

Op zaterdag 11-03-2017 om 19:30 uur opent stichting LIEF officieel de deuren van hun pand.
Alle belangstellende zijn welkom vanaf 19.00 uur om de “winkel” te komen bekijken.
En na de opening nog een hapje en een drankje te nuttigen.
Stichting Lief deelt dagelijks voedselpakketten uit, aan mensen met een laag inkomen die moeilijk of niet rond kunnen komen, en levert een totaal pakket aan goederen op één locatie welke de mensen nodig hebben.
In het pand is nu ook een kleding en speelgoed winkel gemaakt, waar de leden van de stichting op afspraak kosteloos kunnen winkelen.

Ook is er een gezellige ruimte gemaakt, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar ze activiteiten gaan plannen. Zoals een kaart en spelletjes middag of avond voor kinderen maar ook voor volwassenen.
Ze zijn ook zeer dankbaar dat ze het pand in Mierlo-Hout waar voorheen de videotheek gevestigd zat, mogen gebruiken.
Heeft u een minima uitkering?
Of kunt u maandelijks niet of nauwelijks rondkomen? Schrijft u zich dan in op http://www.stichtinglief.nl
.
Zonder giften kan LIEF niet bestaan. De stichting kan nog steeds kleding, goederen, speelgoed, levensmiddelen en donaties gebruiken.

Beantwoorden

Documentaire ‘Het doet zo zeer’ mét Heleen van Royen in de Cacaofabriek

Op vrijdag 3 maart om 19.00 uur is er een speciale voorstelling in filmzaal 3 van de Cacaofabriek van ‘Het Doet Zo Zeer’ waarbij Heleen van Royen na afloop beschikbaar is om vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan met het publiek. Prijs €15,-
In ‘Het Doet Zo Zeer’ schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven.

‘Het Doet Zo Zeer’ is het regiedebuut van schrijfster Heleen van Royen, die bekend werd door haar boeken De Gelukkige Huisvrouw en De Ontsnapping.
‘Het Doet Zo Zeer’ ging in wereldpremière op het Internationale Film Festival Rotterdam en werd daar uitstekend ontvangen, zowel door publiek als pers. De film scoorde zelfs een tweede plek in de publieksprijs, achter Oscar-favoriet ‘Moonlight’.

Beantwoorden

@GroenLinks Helmond op woensdag 15 februari 2017 om 10:10:

Ik meende dat het ED die pubkwis zou organiseren, tenminste dat zeiden ze die avond dat ze wonnen.

Beantwoorden

Op vrijdag 10 maart organiseert GroenLinks samen met de Cacaofabriek de 2e editie van de Helmond Quiz: dé Pubquiz met alleen maar vragen over Helmond! Locatie: Popzaal Cacaofabriek, aanvang 20.00 uur. Teams van 2-5 personen, deelname is gratis.

Met Arie Willems als presentator, Stadshistoricus Giel van Hooff en ‘Skoolmister’ Berry Wijnen als copresentator en een live-optreden van Patrick van de Pol (Elvis songs).
Vorig jaar ging de 1e prijs in een volle popzaal naar het team van het ED. Doe je ook mee? Vooraf inschrijven kan via [email protected]

Beantwoorden

Minor

Start jouw carnaval met Minor op vrijdag 24 februari in de Geseldonk. Na twee succesvolle voorgaande jaren zal ook dit jaar zal Minor in samenwerking met carnavalsvereniging De Houtse Kluppels het beste carnavalsfeest van Helmond organiseren!
Het feest heeft een carnavalstintje en zal dus iets anders zijn dan je van Minor gewend bent. Maar ook deze dertiende editie zullen verschillende DJ’s als Mastreat, The Kingz en Boevenbende de zaal weer volledig op de kop zetten. Van 19.30 tot 20.30 uur kun je naar binnen, en het feest gaat door tot 00.00 uur. Zorg dus dat je op tijd bent!

Zoals altijd is de consumptieprijs €1,-, en kost een ticket €3,-.
De ticketverkoop gaat hard, maar Minor is nog niet uitverkocht. Wil je ook komen? Koop dan snel een ticket bij Jan Linders Mierlo-Hout of Primera Brandevoort, of online via http://www.ticketview.nl/shop/minor, want dit feest mag je absoluut niet missen!
Voor meer informatie, kijk op http://www.jongerenmierlohout.nl of facebook.com/Minorfeest.

Beantwoorden

XPLOSION 7 – zaterdag 1 april 2017 van 22.00 tot 05.00

(Raw)Hardstyle en Hardcore in de Helmondse Cacaofabriek met de DJ’S Regain, Malice (Gearbox), Rooler (Gearbox), Luminite (Gearbox), The Shade, Jax, 4Cer, Croniq, Rescuer en MC’ Renegade.

Entree vanaf 16jaar, voorverkooptickets verkrijgbaar voor €10,– aan de kassa bij De Cacaofabriek of via de site http://www.cacaofabriek.nl/pop/info/id/1605/Xplosion_7

Beantwoorden

Morgen is het open dag
Op zondag 12 februari 2017 van 11:00 tot 15:00 uur zetten we onze deuren weer open voor alle leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders/verzorgers.
Tijdens deze dag kunt u samen met uw zoon/dochter nader kennismaken met het Carolus Borromeus College. U kunt een kijkje nemen in vaklokalen en vragen stellen aan alle docenten en mentoren. We proberen op deze dag een beeld te geven van het reilen en zeilen op onze school, maar ook van de speerpunten zoals IBC, 3D-design, XL-leren, internationalisering, mavo-plus en gymnasium.

Beantwoorden

Op woensdagmiddag 22 februari zetten Kindercentrum de Kindertuin en Vrije School Peelland (Helmondselaan 71) hun deuren open om kennis te maken met hun bijzondere manier van onderwijs. Vanuit de samenleving is op dit moment veel belangstelling naar het vrijeschoolonderwijs.
Sinds kort heeft in Helmond ook Kindercentrum de Kindertuin in Helmond haar deuren geopend. De Kindertuin werkt vanuit de pedagogische visie van het vrijeschoolonderwijs. Na een opstartfase is er inmiddels een goedlopende buitenschoolse opvang en twee sfeervolle peutergroepen, beide gevestigd in het gebouw van de Vrije School Peelland, Helmond. De Kindertuin hoopt spoedig een nieuwe groep van 0-4 jaar (Hazeltje) te kunnen openen.
Hans Dekker, directeur van de basisschool, geeft aan dat Kindercentrum de Kindertuin en Vrije School Peelland zich onderscheiden door hun bijzondere pedagogische en didactische visie in een warme, rustige omgeving, die aansluit bij de ontwikkelingsfase van het opgroeiende kind.
Bij de kinder- en buitenschoolse opvang van de Kindertuin, maar ook in de kleutergroepen van de vrijeschool staat het spel van de kinderen centraal. Natuurlijke materialen omgeven de jonge kinderen en laten hen spelenderwijs het goede van deze wereld ontdekken.
Op de basisschool worden de kinderen zo breed mogelijk uitgedaagd. Je ontdekt op de Vrije School Peelland je eigen talenten niet alleen op het gebied van rekenen en taal, maar ook in de wekelijkse lessen fluiten, handwerken, schilderen, vormtekenen, koorzingen en vele andere creatieve gebieden. Hans Dekker stelt dat onderwijs in dienst staat van de persoonlijkheidsvorming, zowel individueel als in relatie tot de gemeenschap. Dat vraagt om onderwijs dat verbreedt en de ontwikkeling van een vrije persoonlijkheid aanmoedigt in cognitiviteit, inventiviteit, originaliteit en creativiteit.
Nieuwsgierig? Kom dan een kijkje nemen op de open middag op woensdag 22 februari van 14.00 – 17.00 uur. Er zijn rondleidingen, een film over het vrijeschoolonderwijs, mogelijkheid om met de medewerkers te spreken en voor de kinderen leuke workshops te volgen (brood bakken, schilderen, vilten, autobaan etc.). Voor meer informatie: http://www.kindertuin-helmond.nl of http://www.vrijeschoolpeelland.nl

Beantwoorden
Kindercentrum de Kindertuin

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker.
Kanker heb je niet alleen. Als u prostaatkanker hebt, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Lotgenoten hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie rond een behandeling belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op maandag 20 Februari in inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
We beginnen om 14.00 uur tot 16.00 uur. De bijeenkomst is gratis.
Ook uw partner, familie en begeleidende kennissen zijn welkom.
Het thema is: Voel je je gesteund en erkend door de reacties van je partner, vrienden en familie?

Beantwoorden

Michiel van Geel, misschien?

Beantwoorden

@Michiel op woensdag 1 februari 2017 om 19:54:

Michiel? Welke Michiel? Wat, waar en waarom is duidelijk. Wie en in welke functie niet.

Beantwoorden

WIJ GAAN VOOR SAMEN.
In het nieuws lees ik tegenwoordig dingen die mij zorgen maken. Geweld, zoals in Quebec. Woede en intolerantie. Onbegrip, onzekerheid, soms angst. Ik wil daar niet in meegaan, ik wil niet dat dit mijn leven bepaald.

Wij wonen met z’n allen hier in Nederland, we kunnen met z’n allen het leven in onze wijk, dorp of stad prettig maken en houden. Voor onszelf, voor onze ouders en voor onze kinderen.

Komende vrijdag, 3 februari, ga ik voor samen.
Met een aantal raadsleden van onze Peelgemeenten en andere geïnteresseerden ben ik 12:15 in Helmond, vlak voor het gebed bij de Fatih moskee, Molenstraat 103 in Helmond.
Ontmoeten. Begroeten. Praten. Samen. Zie ik jou ook?

Beantwoorden

Beantwoorden

Hebt of Kent u een Kind met Autisme?
Samen ervaringen delen!!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….
Op dinsdagavond 21 februari a.s. hebt u de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen over hoe het is te leven in of nabij een gezin met een kind met een vorm van autisme.
‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….’, een burgerinitiatief van Els Maas, organiseert een interactieve avond voor ouders en iedereen die zich betrokken voelt bij een kind met een vorm van autisme in de leeftijd tot 15 jaar.
Op deze avond krijgen de aanwezigen de gelegenheid om aan de hand van diverse toneelscènes met elkaar in gesprek te gaan over de invloed van autisme op een gezin. De scènes worden gespeeld door een semiprofessionele toneelgroep.
Els Maas, ouder van een kind met een vorm van autisme, leidt de avond.

Dinsdag 21 februari 2017
Helmond, locatie: Kantoorgebouw LEVgroep, Penningstraat 55
Zaal open vanaf 19.45 uur.
Avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Toegang gratis.

Graag van te voren aanmelden bij:
Els Maas
Telefoon: 040-2858744
Email: [email protected]
of via contactformulier op website: http://www.ikzieikziewatjijnietziet.com
U kunt zich eveneens aanmelden via LEVgroep. Gebruik hiervoor de website http://www.lerenmtlev.nl
Het aanbod treft u aan onder de afdeling Z’inzicht of ga direct naar https://www.lerenmetlev.nl/zinzicht/default.asp?training=93

Beantwoorden

Bij Inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Is iedere 3de maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst van de Prostaatkankerpatiënten.
Ook uw partner, familie en begeleidende kennissen zijn welkom.
De bijeenkomst is gratis.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Lotgenoten hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie belangrijke steun geven.

Beantwoorden

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als u prostaatkanker heeft, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Lotgenoten hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op 21 november a.s. bij inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond. Aanvang om 14.00 uur tot 16.00 uur.
De bijeenkomst is gratis.
Het thema is: Hoe ervaren ik en mijn omgeving prostaatkanker?
Ook uw partner, familie en begeleidende kennissen zijn welkom.

Beantwoorden

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….
Op dinsdagavond 1 november a.s. hebt u de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen over hoe het is te leven in of nabij een gezin met een kind met een vorm van autisme.
‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….’, een burgerinitiatief van Els Maas, organiseert een interactieve avond voor ouders en iedereen die zich betrokken voelt bij een kind met een vorm van autisme in de leeftijd tot 15 jaar.
Op deze avond krijgen de aanwezigen de gelegenheid om aan de hand van diverse toneelscènes met elkaar in gesprek te gaan over de invloed van autisme op een gezin. De scènes worden gespeeld door een semiprofessionele toneelgroep.
Els Maas, ouder van een kind met een vorm van autisme, leidt de avond.

Dinsdag 1 november
Helmond, locatie: Kantoorgebouw LEVgroep, Penningstraat 55
Zaal open vanaf 19.45 uur.
Avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Toegang gratis.

Graag van te voren aanmelden bij:
Els Maas
Telefoon: 040-2858744
Email: [email protected]
of via contactformulier op website: http://www.ikzieikziewatjijnietziet.com
U kunt zich eveneens aanmelden via LEVgroep. Gebruik hiervoor de website http://www.lerenmetlev.nl
Het aanbod treft u aan onder de afdeling Z’inzicht of ga direct naar http://www.lerenmetlev.nl/zinzicht/default.asp?training=93

Beantwoorden

In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 11.000 mannen prostaatkanker vastgesteld.
Het is de meest voorkomende kanker bij mannen en eist jaarlijks 2.500 levens.
Hoe ouder mannen worden, hoe groter de kans dat zij prostaatkanker krijgen.
Bij mannen rust er echter een groot taboe op deze ziekte.
De gevolgen die we bij de behandeling vaak zien zijn incontinentie, impotentie en vermoeidheid.
Daarom willen lotgenoten van de (PKS) ProstaatKankerStichting prostaatkanker bespreekbaar maken door ervaringen te delen.

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker
Als u prostaatkanker heeft, kan het zijn dat u behoefte heeft aan lotgenotencontact.
Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan u helpen.
Lotgenoten hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen.
Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie belangrijke steun geven.
Daarom bent u van harte welkom op 17 oktober a.s. bij inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19, 5703 AM, Helmond.
Het thema is deze keer: Heb je nog vragen vóór of na de behandeling?
Ook uw partner of familie is welkom.
We beginnen om 14.00 uur tot 16.00 uur. De bijeenkomst is gratis.

Beantwoorden

Circus Renz Berlin 2 weken in Helmond

Circus Renz uit Berlijn is bezig met de nieuwe Europatour 2016 en zal van 29 september t/m 9 oktober een bezoek brengen aan Helmond. Het in 1842 opgerichte, grootste, circus van Nederland komt met een geheel vernieuwd programma en zal hier daverende voorstellingen verzorgen.

Het grote circusdorp zal worden opgebouwd op het evenemententerrein aan de Torenstraat. De grote circustent zal vanuit de verre omtrek te zien zijn en biedt plaats aan 1000 toeschouwers.
Natuurlijk zijn er, zoals gebruikelijk bij circus Renz, vele dieren te bewonderen, zowel in de show als op het buitenterrein. Zeer bijzonder is het feit dat er onlangs weer vele dieren zijn geboren, die natuurlijk te bezichtigen zijn voor de bezoekers.

Ondanks het feit dat wilde dieren niet meer mogen optreden in circussen in Nederland is circus Renz er weer in geslaagd een fantastisch programma neer te zetten. Artiesten uit de gehele wereld, die de afgelopen jaren vele prijzen hebben gewonnen, zullen het programma compleet maken met fantastische luchtacrobatiek, jonglage, clownerie en vele dierenacts, waaronder Siberische steppenkamelen, honden en vele paarden.

Maak de show in Helmond mee en beleef de betoverende wereld van zand en zaagsel.
In diverse winkels en plaatselijke kranten zullen reductiekaarten verschijnen waarmee u met zeer aantrekkelijke kortingen een bezoek kunt brengen aan het circus.

Het ideale uitje voor het hele gezin!

Voor verdere info: http://www.circus-renz-berlin.nl

Voorstellingen: 29 september t/m 9 oktober

donderdags 19.00 uur ( 29 september première}
vrijdags 17.00 uur (familiedag, kind. 10 euro, volw. 15 euro)
zaterdags 15.00 uur
zondags 14.00 uur

Beantwoorden

SPORT & CREA MARKT RIJPELBERG

De Belangengroep Rijpelberg in samenwerking met Volleyball club Helmond, WVR & JIBB Helmond organiseren op zondag 25 september een sfeervolle markt, geïnspireerd door vooral sport- en creativiteit. Deze sport & Crea markt vindt plaats op het wederhof in het hart van Rijpelberg. Dit centrale punt biedt een prachtige gelegenheid om vooral voor (sport)verenigingen of voor creatievelingen vanuit de omstreek hun sport of hobby te promoten.

Schrijf je in voor het volleyball tournooi 25 september. Jong en oud zijn welkom! Deel dit bericht zodat het een leuk toernooi kan gaan worden. Zeg het voort!
Let op: Inschrijven kan t/m 18 september a.s.!

http://wijkraadrijpelberg.nl/inschrijfformulier-volleybaltoernooi-25-september-2016/

Beantwoorden

Beantwoorden

Ervaringen delen over autisme in je gezin en naaste omgeving:

Ook in dit seizoen organiseert ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….’ weer een aantal avonden waarop mensen zelf ervaren en hun ervaringen delen over hoe het is te leven in of nabij een gezin met een kind met autisme.
Ouders van kinderen met een vorm van autisme en iedereen die zich betrokken voelt bij een gezin met een kind met autisme is van harte welkom.

De eerstvolgende avond wordt georganiseerd in samenwerking met LEVgroep op maandag 19 september a.s..

Op deze avond krijgen de aanwezigen de gelegenheid om aan de hand van diverse toneelscènes met elkaar in gesprek te gaan over de invloed van autisme op een gezin. De scènes worden gespeeld door een semiprofessionele toneelgroep onder leiding van Annette Tol.
Els Maas, ouder van een kind met een vorm van autisme, leidt de avond.

Ouders en iedereen die zich betrokken voelen bij een kind met een vorm van autisme in de leeftijd tot 15 jaar, is van harte welkom.

Maandag 19 september 2016
Helmond, locatie: LEVgroep, Penningstraat 55.
Parkeerruimte aanwezig.
Zaal open vanaf 19.45 uur.
Avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Toegang gratis.

Graag van te voren aanmelden bij:
Els Maas
Telefoon: 040-2858744
Email: [email protected]
of via contactformulier op website: http://www.ikzieikziewatjijnietziet.com

U kunt zich eveneens aanmelden via LEVgroep. Gebruik hiervoor de website http://www.lerenmetlev.nl
Het aanbod treft u aan onder de afdeling Z’inzicht of ga direct naar http://www.lerenmetlev.nl/zinzicht/default.asp?training=93

Beantwoorden

Buurtvereniging Apostelwijk ( Mierlo-Hout ) viert in het weekend van 17 en 18 september haar 25 jarig bestaan. Een uitgebreid programma is samengesteld. Zaterdagavond is een muziek avond met live- orkest. Zondagmiddag vanaf 14.00 uur een gevarieerd gezinsprogramma. Hoogtepunt gaat ongetwijfeld de roofvogelshow worden die vanaf 16.00 uur in het wijkpark aan de Thorbeckestraat wordt gegeven. Ook worden oud wijkbewoners uitgenodigd om de festiviteiten bij te wonen. Oud bewoners kunnen zich aanmelden via [email protected] ( is geen verplichting want de entree voor het feestweekend is gratis !)

Beantwoorden

Fanfare Unitas en Gilde St. Antonius Abt presenteren ‘Muziekfestijn op het kerkplein’

Op zondag 24 juli wordt voor de derde keer op het kerkplein in Mierlo-Hout het Muziekfestijn gehouden. De organisatie is in handen van de commissarissen van Fanfare Unitas en ’t Gilde. De toegang is gratis en de gehele opbrengst komt ten goede aan beide verenigingen.

De zomervakantie staat voor de deur. Hoe leuk is het om dat in te luiden met live muziek, een hapje en drankje op het Kerkplein. Dit jaar staat zangeres Marloes centraal die haar nieuwe single ‘Verliefd op dromen’ gaat presenteren. Marloes heeft gezorgd voor een 14-tal gevarieerde top artiesten die deze dag zullen optreden. Als verassing heeft Marloes een landelijk bekende zanger bereidt gevonden om de nieuwe CD single aan haar uit te reiken. Het radioprogramma Puur Hollands van Omroep Helmond zal de gehele dag live uitzending maken.

In de samenwerking staat voorop dat het muziekfestijn voor iedereen gratis toegankelijk is. Een keur aan sponsoren maken het mogelijk om een groots maar vooral gezellig kerkplein in te richten. Ook de kinderen zijn van harte welkom en kunnen zich vermaken met springkussens. Diverse eetkramen maken het helemaal af om de dag goed door te komen.

Vanaf zondagmiddag 24 juli van 14:00 tot 20:00 uur kunt u genieten van non-stop artiesten. De presentatie is in handen van Ewan Mack. De organisatie nodigt u graag uit om te proosten op de zomervakantie, onder het genot van een spectaculair muzikaal programma.

Beantwoorden
Muziekfestijn op het kerkplein

VriendenConcert Pabo

Speciaal voor de vrienden van Zanggroep Pabo brengen wij een concert op
zondag 10 juli 2016. Wilt U ook onze vriend(in) worden? Kom kijken en geniet van deze middag.
Primeur zal het optreden van Pabo-Junior zijn onder muzikale leiding van Ceciel Verlijsdonk.

Aanvang: 14.00 uur ( zaal open vanaf 13.30uur)
Locatie: Kanaaldijk NW 27-b Helmond ( Phileutonia-gebouw)

Meer informatie is te vinden op onze website; http://www.zanggroeppabo.nl

Beantwoorden

Roadshow ‘Laat je niet overvallen’
Dinsdag 31 mei 2016
Groene Campus, Scheepsboulevard 1, 5705 KZ Helmond

De ‘Laat je niet overvallen’ roadshow toert weer door het land. Op deze boeiende interactieve voorlichtingsbijeenkomsten leren winkeliers en hun medewerkers hoe zij het risico op een overval, afpersing, winkeldiefstal en agressie kunnen verkleinen. Op 31 mei 2016 staat een bezoek aan Helmond op het programma.
Voorkomen is beter dan genezen

Zorg dat u bent voorbereid en bezoek een van de gratis bijeenkomsten ‘Laat je niet overvallen’.
Programma
18.00 uur Ontvangst met koffie/thee en een broodje
18.30 uur Opening door burgemeester Blanksma
18.45 uur Presentatie Politie
19.00 uur Start workshop ‘Afrekenen met winkeldiefstal en agressie’, inclusief acteur
20.00 uur Korte pauze
20.15 uur Start workshop ‘Voorkom een overval’
21.15 uur Napraten en drankje
21.45 uur Einde

De bijeenkomst is geheel kosteloos voor u en uw medewerkers en worden u aangeboden door de gemeente, de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).
Zorg dat u erbij bent!

Aanmelden via http://www.veiligondernemenbeginthier.nl/laat-je-niet-overvallen/aanmeldformulier-roadshow-laat-je-niet-overvallen-helmond/

Beantwoorden

Uitnodiging:
Op donderdag 9 juni 2016 vanaf 15.00 uur organiseert Coöperatief Samenwerkingsverband Amicazorg U.A. een lezing over eenzaamheidsbestrijding.
Amicazorg is actief om middels nieuwe plannen binnen Helmond op een vernieuwende manier eenzaamheid aan te pakken. Om u mede te interesseren in de ontwikkelingen op dit gebied hebben wij gemeend een lezing te verzorgen.

• 15.00 uur opening door Bob Woutering van Amicazorg
• 15.15 uur lezing door dhr Arie Ouwerkerk, directeur Stichting Coalitie Erbij http://www.eenzaam.nl/
• 15.45 uur lezing door Ivan Wolffers
* 16.15 Pauze krijgt nog invulling
• 16.45 uur lezing door dhr Theo van Tilburg, hoogleraar Sociologie
• 17.15 uur afsluiting door Bob Woutering van Amicazorg

De lezing wordt gehouden in Het Beginstation, Stationsplein 71 – 73 5701 PE Helmond

Wij zouden het fijn vinden wanneer u bij binnenkomst een waardebon zou kopen van De Hellemond Gift, het (relatie) geschenk van de Helmonder aan de Helmonder. Wanneer u dan als geste de waardebon in een daarvoor bestemd mandje zou willen deponeren dan kunnen de bonnen aan mensen worden uitgereikt die eenzaam zijn. http://hellemondgift.nl/

Aanmelden graag via: [email protected] telefonisch evt. via 06-13671086 en vol = vol

Beantwoorden

Hebt of kent u een kind met autisme?

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….

Op dinsdagavond 10 mei a.s. hebt u de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen over hoe het is te leven in of nabij een gezin met een kind met een vorm van autisme.
‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….’, een burgerinitiatief van Els Maas, organiseert een interactieve avond voor ouders en iedereen die zich betrokken voelt bij een kind met een vorm van autisme in de leeftijd tot 15 jaar
Op deze avond krijgen de aanwezigen de gelegenheid om aan de hand van diverse toneelscènes met elkaar in gesprek te gaan over de invloed van autisme op een gezin. De scènes worden gespeeld door een semiprofessionele toneelgroep.
Els Maas, ouder van een kind met een vorm van autisme, leidt de avond.

Dinsdag 10 mei
Helmond, locatie: Kantoorgebouw LEVgroep, Penningstraat 55
Zaal open vanaf 19.45 uur.
Avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Toegang gratis.

Graag van te voren aanmelden bij:
Els Maas
Telefoon: 040-2858744
Email: [email protected]
of via contactformulier op website: http://www.ikzieikziewatjijnietziet.com
U kunt zich eveneens aanmelden via LEVgroep. Gebruik hiervoor de website http://www.lerenmetlev.nl
Het aanbod treft u aan onder de afdeling Z’inzicht of ga direct naar http://www.lerenmetlev.nl/zinzicht/default.asp?training=93

Beantwoorden

NATUURMARKT HELMOND

In stadswandelpark de Warande wordt op ZONDAG 5 JUNI van 12.00 tot 17.00 uur weer de jaarlijkse Natuurmarkt Helmond georganiseerd. Meer dan 50 organisaties en verenigingen zullen demonstraties en voorlichting geven op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op een breed publiek, van jong tot oud! De markt biedt doe-activiteiten en interacties met het publiek. Er wordt veel aandacht besteed aan kinderactiviteiten. De markt wordt ieder jaar georganiseerd door ‘Imkersvereniging Helmond e.o.´. De toegang tot de markt is GRATIS.

Wilt u er een ‘dagje uit’ van maken? De Natuurmarkt is heel goed te combineren met een bezoekje aan een gratis concert in het Carat-muziekpaviljoen (vanaf 12.00 uur), de midgetgolfbaan, het dierenpark of het gezellige terras van Paviljoen de Warande.

De Natuurmarkt wordt gehouden in en rondom de ´Bijenhal´ in stadswandelpark de Warande. (GPS-adres is Kluis 1, 5707 GP Helmond). De ingang tot de markt bevindt zich aan de Aarle Rixtelseweg.

Een impressie van de natuurmarkt van 2014 en 2015 vindt u op http://www.imkersvereniginghelmond.nl/natuurmarkt/index.php. Daarop ziet u ook de groeiende lijst van activiteiten van de imkervereniging en gastdeelnemers voor de natuurmarkt van dit jaar.

Beantwoorden

RON MEYER BEZOEKT HELMOND

Op 30 maart komt Ron Meyer, de partijvoorzitter van de SP, op bezoek in Helmond. Hij komt die avond kennis maken met de Helmondse SP afdeling. Op 28 november 2015 werd hij op het partijcongres door de leden verkozen als nieuwe voorzitter. Hij volgde daarmee Jan Marijnissen op, die na 28 jaar voorzitterschap een stap terug deed.

Op uitnodiging van de SP Helmond komt Ron Meyer nader kennis maken met het bestuur van de afdeling, de fractie en de wethouders. Het blijft echter niet bij een kennismaking met de afdeling alleen. Ron Meyer brengt ook een bezoek aan de Leonardusbuurt, waar hij bijgepraat zal worden over enkele projecten in die wijk, zoals het onlangs opgestelde wijkontwikkelprogramma, de aanpak ‘achter de voordeur’ en het Vliegertapijt.

Hans Verbakel, raadslid en afdelingsvoorzitter voor de SP in Helmond: ‘We willen natuurlijk niet alleen in ons kantoor zitten: we willen vooral ook laten zien wat er in Helmond allemaal gebeurd! De Leonardusbuurt krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Daar pleiten wij als SP al jaren voor en we zijn blij dat daar nu, samen met woningbouwvereniging Volksbelang en andere maatschappelijke partners in de stad, stevig werk van wordt gemaakt.’

Ron Meyer wordt, samen met een delegatie Helmondse SP’ers, om 19.00 uur ontvangen bij het Vliegertapijt, Bij de Populieren 1.

Beantwoorden

Gezellige dansavond in de Boerderij. Live muziek van de East Rock Revival Band. We beginnen om 20.00 uur en de entree is slechts 2,50.

Dansschoenen aan en dan zien we u op zaterdag 16 april.

Beantwoorden

‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, een burgerinitiatief van Els Maas, organiseert, in samenwerking met Stichting OOK Begeleiding, een interactieve avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij een kind met autisme in de leeftijd tot 15 jaar.

Op deze avond krijgen de aanwezigen de gelegenheid om aan de hand van diverse toneelscènes met elkaar in gesprek te gaan over de invloed van autisme op een gezin. De scènes worden gespeeld door een semiprofessionele toneelgroep.

We nodigen ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, leerkrachten en iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt, van harte uit om deze avond bij te wonen.

Dinsdag 29 maart 2016 in Helmond, Locatie: Ouder & Kindcentrum Helmond, Europaweg 99, Helmond

Dinsdag 5 april 2016 in Geldrop, Locatie: Stichting OOK begeleiding, Nieuwendijk 13, Geldrop

Parkeerruimte aanwezig.
Zaal open vanaf 19.45 uur.
Avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Toegang gratis

U kunt zich aanmelden via
‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….’
Els Maas
tel.: 040-2858744
Email: [email protected]
Of via het inschrijfformulier op de website: http://www.ikzieikziewatjijnietziet.com
Ook kunt u zich aanmelden via
Stichting OOK Begeleiding
E-mail: [email protected]
Telefonisch: 040-2857868

Beantwoorden

(Paas)Darttoernooi zaterdag 26 maart.

Hierbij willen wij jullie uitnodigen voor een darttoernooi dat georganiseerd wordt door de Supportersvereniging Helmond Sport (SVHS).

Het darttoernooi zal plaatsvinden op zaterdag 26 maart om 16.00 uur in het supporterscafé van Helmond Sport.

Er zal worden gedart om prachtige prijzen.

Het toernooi is voor zowel leden als niet-leden. Kortom, iedereen is welkom!

Leden SVHS kunnen vanaf heden inschrijven en deelname voor hen is gratis.

Niet-leden SVHS kunnen zich ook vanaf heden inschrijven en de kosten bedragen voor hen 5 euro.

Minimaal aantal deelnemers is 32.
Maximaal aantal deelnemers is 64.

Inschrijven kan men bij Lincy Gloudemans via [email protected] of tijdens thuiswedstrijden van Helmond Sport. De inschrijving loopt tot zaterdag 26 maart 15.30 uur.

Met vriendelijke sportgroeten,
Activiteitencommissie SVHS

Beantwoorden

GROOVEPIT HELMOND PRESENTS

28 mei 2016 SOULSATURDAY NUMBER ONE
20.00 – 2.00 uur

TOV gebouw Azalealaan 40 Helmond

GRATIS ENTREE

DJ Dafaan aka Gollie
DJ John Erkelens

Verdere info [email protected]

Beantwoorden

Zaterdag 16 april 2016 organiseert GROOVEPIT HELMOND
PARTY # 2 de grootste soul disco funk happening

locatie TOV gebouw Azalealaan 40 Helmond
inloop vanaf 19.30 uur

Er zijn nog een beperkt aantal kaartjes
Johan van Hout 06 2935 1990
Geert Vermulst 06 2278 0844

DJ Johan van Hout
DJ’s Geert en Ron Vermulst
LIVE Kenneth Shearman BACK IN TIME
DJ Liz
DJ Dafaan aka Gollie
DJ John Erkelens

Zorg dat je op tijd een kaartje hebt want vol is vol
GEEN VERKOOP AAN DE DEUR

Voor meer info [email protected]

Beantwoorden

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

Als je hoort dat je prostaatkanker hebt, gaat er heel wat door je heen. Zo’n uitslag roept veel vragen op en zet alles in een ander daglicht, ook voor de mensen om je heen.
Daarom willen lotgenoten je in deze moeilijke en onzekere periode bijstaan. Zij houden op maandag 21 maart in Helmond een bijeenkomst voor patiënten, hun familie en kennissen. Aanvang is 14.00 uur. Zij kunnen ervaringen uitwisselen en vragen stellen over zaken waar zij mee zitten. Het thema is: Je bent incontinent geworden, wat nu?
De bijeenkomst is gratis en vindt plaats in inloophuis De Cirkel, Piet Heinstraat 59, Helmond
Echt de moeite!

Beantwoorden

@leny op woensdag 24 februari 2016 om 17:36:

sorry al gevonden

Beantwoorden

Kinderboerderij De veldhoeve houdt op zondag 29 mei een rommelmarkt, van 10.00- 16.00 ,graag inschrijven voor 15 april
Overdekte kraam 20,- halve kraam 10,-, grondplaats 5,- gedeeltelijke opbrengst voor kinderboerderij
U kunt bellen naar 0492539309 of mailen naar [email protected]
Graag s`morgens bellen en vragen naar het beheer, Leny,Neeltje, of rinie

Beantwoorden

Hallo waar kun je een evenement plaatsen ,want dat is niet duidelijk,,groetjes

Beantwoorden

Digitale Veiligheid Vergroten tijdens gratis Privacy Café.

Veilig chatten, versleuteld mailen en anoniem het internet op. Moeilijk is het niet, maar je moet net weten hoe. Het Privacy Café helpt iedereen gratis zijn of haar digitale veiligheid te vergroten. Van jong tot oud, van ervaren tot beginner.

U kunt uw laptop, smartphone of tablet meebrengen. Deskundige vrijwilligers geven praktisch advies uw apparaat beter te beveiligen.
Laat u zich liever eerst voorlichten of wilt van gedachten over dit onderwerp wisselen? Ook dan kan Privacy Café uw bezoek waard zijn.

Zondag 21 februari wordt het Privacy Café wordt voor het eerst in Helmond gehouden.

Waar? Bibliotheek van Helmond aan de Watermolenwal.
Hoe laat? 13:00 – 16:00 uur
Inschrijven? Niet verplicht, maar wel gewenst. Het aantal deelnemers is begrensd.

Zie ook:
https://helmondpeel.biblio-shop.nl/activiteiten/inschrijven/141/privacy-cafe-in-bibliotheek-helmond
https://privacycafe.bof.nl/agenda/2102-bibliotheek-helmond-2016-2-21/

Beantwoorden

d’Opkamerkomedianten spelen “Een verhuizing en andere ongemakken”

Toneelvereniging d’Opkamerkomedianten Stiphout kondigt met trots haar nieuwe reeks voorstellingen aan; vanaf vrijdag 4 maart 2016 wordt zes keer de komedie “Een verhuizing en andere ongemakken” gespeeld. In dit door Carl Slotboom geschreven stuk zijn we onder regie van Marij Hendriks getuige van een verhuizing die nou niet bepaald op rolletjes loopt.

Richard en Dorris betrekken hun nieuwe statige woning, maar voordat ze van hun nieuwe woning kunnen genieten zal eerst de verhuizing afgerond moeten worden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Verhuizers die het werk bepaald niet uitgevonden hebben, een spraakwaterval van een buurvrouw en de bezoekende schoonfamilie zorgen voor de nodige ongemakken. Als schoonzus Bets in hogere sferen raakt, is het hek van de dam en de chaos compleet. En het leek nog wel zo’n simpele verhuizing te worden…

Het wordt weer genieten en vooral lachen bij het Stippents toneel! De voorstelling wordt op 4, 5, 6, 9, 11 en 12 maart om 20.00 uur gespeeld in zalencentrum De Smed aan de Dorpsstraat 40 in Stiphout. De voorstelling van 6 maart is een matineevoorstelling en begint om 14.00 uur. Kaarten á € 7,50 zijn al verkrijgbaar via onze website http://www.opkamerkomedianten.nl.

Beantwoorden

@Muziekcafé Helmond op maandag 11 januari 2016 om 09:46:

Gisteravond in het Muziekcafé:

Beantwoorden

David Bowie, een van de grootste popartiesten overleed gisteren.

Ontegenzeggelijk heeft hij met zijn repertoire een eigen stempel gezet in de muziekwereld vanaf de jaren 60 tot heden. Een prachtig nummer is “Tonight” van Bowie samen met Tina Turner. Wat een heerlijke expressieviteit!

Evenzo zijn Space Oddity, Let’s spend the night together, Heroes, Jean Genie en China girl. Geweldige nummers.

Een hele generatie groeide op met Bowie, Turner, Mercury, Stewart en Jagger opgegroeid. De muziek galmde op schoolfeesten, in dancings en thuis.
Om nooit te vergeten…

Rust In Peace David

Beantwoorden
Jean Pierre Poppeliers

@Muziekcafé Helmond op maandag 11 januari 2016 om 09:46:

oooh dat is leuk !!

Beantwoorden
Marjo Van de Kimmenade

In memoriam: David Bowie

Vanavond vanaf 21.30 uur staat het Muziekcafé in het teken van muzikant, artiest, acteur, trendsetter David Bowie. Vanaf opening tot aan sluiting wordt de hele avond aan dit geweldige pop-icoon gewijd zodat eenieder hem kan herdenken of zijn of haar eigen manier.

Bowie-kenner DJ Frogson draait vanavond uitsluitend Bowie op vinyl. De gehele avond zal op de TV-schermen divers Bowie-beeldmateriaal getoond worden, waaronder The Greatest Hits-DVD, Ziggy Stardust Live en een concertregistratie van zijn laatste Reality-toer.

David Bowie, alias David Robert Jones, wordt gezien als de meest vernieuwende artiesten van de 20e eeuw. Elk decennium wist Bowie het publiek te verassen met een nieuwe sound, vaak ook met een nieuwe stijl. Vele beroemde bands vonden inspiratie in het gehele Bowie-concept, waaronder U2 en Joy Division. David Bowie’s muzikale nalatenschap is aanzienlijk en wordt door slechts weinigen geëvenaard. David Bowie is 69 jaar geworden.

Entree gratis.
Aanvang: 21.30 uur
Muziekcafé Helmond aan de Zuid Koninginnewal 39 is geopend vanaf 20.00 uur

Beantwoorden

Hebt of kent u een gezin met een kind met autisme?

‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, een burgerinitiatief van Els Maas, organiseert een interactieve avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij een kind met autisme in de leeftijd tot 15 jaar.
Op deze avond krijgen de aanwezigen de gelegenheid om aan de hand van diverse toneelscènes met elkaar in gesprek te gaan over de invloed van autisme op een gezin. De scènes worden gespeeld door een semiprofessionele toneelgroep.
We nodigen ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, leerkrachten en iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt, van harte uit om deze avond bij te wonen.

Donderdag 4 februari
Helmond, locatie: LEVgroep, Penningstraat 55, Lokaal 4.01
Parkeerruimte aanwezig.
Zaal open vanaf 19.45 uur.
Avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Toegang gratis.

Graag van te voren aanmelden bij:
Els Maas
Telefoon: 040-2858744
Email: [email protected]
of via contactformulier op website: http://www.ikzieikziewatjijnietziet.com
U kunt zich eveneens aanmelden via LEVgroep. Gebruik hiervoor de website http://www.lerenmetlev.nl
Het aanbod treft u aan onder de afdeling Z’inzicht of ga direct naar http://www.lerenmetlev.nl/doehetzelf/default.asp?training=93

Beantwoorden

Beantwoorden

Beantwoorden

Winterfestijn Helmond, een muzikaal nieuwjaar!

Tot en met zondag 3 januari 2016 is er van alles te beleven op het Winterfestijn Helmond. Naast de schaatsbaan, ijsglijbaan Crazy River en de Kerst & Sfeermarkt wordt er een feestelijk en muzikaal programma gepresenteerd!

Een nieuw jaar!
Op vrijdag 1 januari luiden we gezamenlijk het nieuwe jaar in met een swingend optreden van de Feliciano’s! Kom deze middag vanaf 14.00 u. luisteren en dansen op folkmuziek die vol soul, energie en optimisme zit.

Zaterdag 2 januari
Op zaterdag 2 januari starten we om 14.00 u. met wereldmuziek, zigeunermuziek en Portugese fado’s van The Gipsy Mood. Aansluitend zal Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia een prachtig repertoire ten gehore brengen. The Gipsy Mood sluit deze muzikale middag af rond de klok van 17.30 u.

Bag on Wheels
Zaterdagavond 2 januari treedt de unieke, zevenkoppige, energieke band Bag on Wheels op. Vanaf 20.30 u. brengen zij vette covers en originele medleys! http://www.bagonwheels.nl.

De laatste dag
Op zondag 3 januari, de laatste dag van het Winterfestijn Helmond, vindt er vanaf 14.00 u een groot familiefeest plaats. De band Stoot! (bekend van de Kasteeltuinconcerten) komt deze middag een spetterend optreden verzorgen. Een bijzondere laatste dag staat ons te wachten! http://www.stootmusic.nl.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 11 december 2015 om 06:38:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 11 december 2015 om 06:38:

Pijnlijk stil gisteren op het Winterfestijn, er was haast niemand en er waren maar weinig kraampjes op de kerstmarkt. 🙁 Hopelijk vanavond drukker!
360-foto op http://www.panohost.nl/winterfestijn_hdr/

Beantwoorden

Dave Vermeulen zaterdagavond op het Winterfestijn
Morgenavond van 20.00 tot 21.00 uur is er een optreden Dave Vermeulen van de tv-talentenjacht The Voice of Holland. Het optreden van deze Helmonder zal plaatsvinden op het Winterfestijn op het Havenpark. De toegang is gratis.
Daarna, rond 21.30 uur, betreedt de band Funtain het podium. Zij brengen tot 23.00 uur een gevarieerd repertoire aan nummers uit de jaren ’60 en ’70.
Vanaf vanmiddag tot en met zondag 3 januari 2016 is het Winterfestijn Helmond. Behalve een schaatsbaan, ijsglijbaan (een soort bobsleebaan maar dan met een rubberen band ipv een bobslee) en Kerst- & Sfeermarkt zijn er in die 3 weken diverse optredens op het podium in het midden van dit winterse dorpje, zie het volledige programma.

Beantwoorden

D66 Helmond organiseert op woensdag 9 december 2015 een avond in het teken van Duurzaamheid. Mevrouw Petra Downs – Hovestadt, bestuurslid D66 Helmond en eigenaar van het Helmondse duurzaamheidscentrum Groen4Life, verzorgt een boeiende lezing, getiteld “Van Ego naar Eco, transitie naar duurzaam ondernemerschap”. Over psychologie en het ecologische principe van wederkerigheid. U bent van harte welkom!

Beantwoorden

Hebt of kent u een gezin met een kind met autisme?

Op de dinsdagavond 24 november a.s. hebt u de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen over hoe het is te leven in of nabij een gezin met een kind met een vorm van autisme.
Elkaar Luisterend Steunen, een burgerinitiatief van Els Maas, organiseert een interactieve avond onder de naam “Ik zie,ik zie, wat jij niet ziet….”.
Op deze avond krijgen de aanwezigen de gelegenheid om aan de hand van diverse toneelscènes met elkaar in gesprek te gaan over de invloed van autisme op een gezin. De scènes worden gespeeld door een semiprofessionele toneelgroep. Els Maas, ouder van een kind met een vorm van autisme, leidt de avond.
Ouders en iedereen die zich betrokken voelt bij een kind met een vorm van autisme in de leeftijd tot 15 jaar is van harte welkom.

Dinsdag 24 november
Helmond, locatie: Kantoorgebouw LEVgroep, Penningstraat 55, Lokaal 4.01
Zaal open vanaf 19.45 uur.
Avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Toegang gratis.

Graag van te voren aanmelden bij:
Els Maas
Telefoon: 040-2858744
Email: [email protected]
of via contactformulier op website: http://www.ikzieikziewatjijnietziet.com

Beantwoorden

15-11-2015 / LEZING JEF DE JAGER IN DE BIBLIOTHEEK HELMOND

In samenwerking met de bibliotheek organiseert het Industrieel Atrium een lezing van Jef de Jager over zijn nieuwste boek : Willem Prinzen, fabrikant, politicus en filantroop’.

Zondag 15 november 14:00u-15:30

Bibliotheek Helmond-Peel bij de podiumruimte op de begane grond.

Bijna was Willem Prinzen de eer te beurt gevallen om bij leven een straat naar hem vernoemd te zien. Hij weigerde, maar een half jaar na zijn dood kwam die straat er toch! Een openlijke waardering door zijn stads- en tijdgenoten voor al zijn publieke diensten. Die waren inderdaad niet gering: Jaren lid van de eerste kamer en van de gemeenteraad. Daarnaast was hij-meestal als stille kracht en financier- betrokken bij vele katholieke instellingen, plaatselijk en landelijk, van het Capucijnenklooster in Helmond, tot het sanatorium Dekkerswald te Groesbeek. Tot in China heeft hij zijn sporen nagelaten. Willem Prinzen, een markante persoonlijkheid, die een papieren monument ten volle verdient.

Tijdens de lezing, die om 14:00u begint en rond 15:30 is afgelopen, zal Jef de Jager vertellen over zijn bijzondere boek en hieruit fragmenten voordragen. Na afloop van de lezing kunt u hem vragen stellen en natuurlijk een gesigneerd exemplaar van het boek over Willem Prinzen aankopen voor slechts € 13,50.

Wilt u deze lezing bijwonen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden door een email te sturen naar [email protected]

De entree is gratis.

Beantwoorden
Het Industrieel Atrium

A.s zondag 8 november wordt er weer een gezellige wintercreabeurs met workshops en demonstraties gehouden geheel in de winterse sfeer in wijkcentrum de Boerderij in Helmond. De wintercreabeurs begint om 11:00 uur voor bezoekers en sluit rond 15:00 uur.
De entree is gratis.
Op de eerste verdieping worden korte workshops gegeven. De exposanten kunnen hier een kleine vergoeding voor vragen. Dit zijn oa: tegeltjes inkleuren met winter Sint en kersttekeningen, van een dennenappel een uiltje maken, tekstbordjes, een kerstkaart met stamping up, een hanger bord en mok van keramiek versieren, sieraden maken van een espresso cup en fimoklei, een snoeptaartje maken, een waxinelichtje van steen enz.
Ook kinderen kunnen hier aan meedoen.
De eigengemaakte creaties die je bij binnenkomst ziet zijn : glasschalen met verschillende kleureffecten, pallet en steigerhoutcreaties, diverse vogelhuisjes, bloemstukken in de winterse sfeer en kerst, 3D kaarten, gehaakte tassen en poncho’s, glasengeltjes patchwork, kerstkransen, sieraden, hobbyartikelen en nog veel meer om op te noemen.
Kom lekker snuffelen op deze gezellige creabeurs en shop alvast de cadeautjes voor de aankomende feestdagen! Iedereen is van harte welkom in wijkcentrum de Boerderij, Harmoniestraat 105 in Helmond-noord.

Beantwoorden

Beste Allemaal,

In de week van 6 tot en met 12 December vind de collecte plaats voor de NCFS oftewel de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. CF is beter bekend als taaislijmziekte, een erfelijke chronische aandoening. Door een fout in de genen blijft het slijm (wat op veel plaatsen in het lichaam belangrijke functies heeft) taai. Dit heeft schade tot gevolg, in alle organen maar vooral de longen. De levensverwachting is beperkt, gemiddeld rond de 40 jaar. Er wordt hard gewerkt aan goede medicatie, en er lopen veel onderzoeken op dit gebied. Maar we zijn er nog niet. Dus geef gul aan de collectant, of wie meer wil doen kan meelopen!
Indien u interesse heeft stuur een mailtje met uw naam en de wijk of buurt van uw voorkeur naar [email protected].

Bij voorbaat vriendelijk dank!
Hartelijke Groet,
Paulien Noordzij

Beantwoorden

November Nicaragua Maand!

In deze maand proberen wij de inwoners van Helmond zo veel mogelijk te informeren over onze werkzaamheden als Stichting voor San Marcos, Nicaragua (Midden-Amerika)

Stedenbanden in Nederland maken een moeilijke tijd door omdat vanuit de regering de financiële bijdrage steeds kleiner wordt.
Echter wij zijn van menig dat we de inwoners van San Marcos na bijna 30 jaar ondersteunen niet in de steek kunnen laten en zijn daarom op zoek gegaan naar andere manieren om onze projecten voort te kunnen zetten.
Dit jaar zijn we veel aanwezig geweest bij evenementen (Rondje Helmond, Drakenbootfestival, Carat concert op 26 juli etc) om onze stichting onder de aandacht te brengen bij de inwoners van Helmond.

En nu dus de themamaand: November Nicaragua Maand
Waar kunt ons vinden:
– Een fototentoonstelling onder het viaduct Smalle Haven (onderdoorgang bij de Hema)
– Een algemene tentoonstelling (foto’s, kunstwerken en artikelen) in de etalage van de oude bibliotheek aan de Markt
– Een tijdelijke Marktkraamwinkel in het pand van Jouw Minimarkt Kraam aan de Markstraat 21, waar we leuke cadeau’s voor de feestdagen verkopen (openingstijden dinsdag tot en met zaterdag 10-17 uur)

Wanneer? | 1 tot met en 30 november
Waar? | Diverse locaties in Helmond

Beantwoorden

Oktobereditie van Thank God It’s Friday
Vrijdag 23 oktober – 16.30 uur – Cacaofabriek

Iedere vrijdag weer zijn we blij met het weekend. Maar op vrijdag 23 oktober ben je extra blij. Want dan is het Thank God It’s Friday, een moment waarop je maar liefst vier verrassende mini-presentaties kunt bijwonen. En daarna is er live-muziek met een borrel, allemaal in het restaurant van de Cacaofabriek. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Alles kan
Die verrassende mini-presentaties kunnen over alles gaan. Biologie, marketing, of gewoon een gek idee van je buurman. Maar één ding is zeker: ze verrassen en inspireren en geven je stof tot nadenken, ook al is het bijna weekend. Denk maar aan de TED talks of de Pecha Kucha praatjes. Iedere mini-presentatie duurt 6 minuten. Als je geboeid bent, klets je tijdens de borrel verder met de spreker. Vind je het niks, dan zijn er nog drie andere praatjes!

Programma TGIF #2, seizoen 2
Piet Snijders – MISTERO, Brabantse Volksopera
De Astenaren Piet Snijders – oud-journalist/schrijver – en Hans van Gorp – zanger/onderwijsman – stonden samen aan de basis van het project MISTERO, Brabantse Volksopera, dit najaar in diverse Brabantse theaters. Over het stuk zelf, geënt op de legendarische Mistero Buffo valt veel te vertellen, maar zeker ook over de bijna 70 leden tellende organisatie MGM Asten, die speciaal voor dit project in nauwelijks anderhalf jaar tijd uit de grond werd gestampt.

Mijke Ulrich – Open je hart
Life isn’t about waiting for the storm to pass, It’s about learning to dance in the rain”.
Op mijn 29ste ging mijn licht uit, ik kreeg een hersenbloeding.
Dood, maar toch niet dood, en dan?
De kunst van leven is om weer te dansen, ook in de regen.
Voor mensen met een afasie….waarom? Omdat ik het weer kan!

Marjolein Lucassen – Vluchteling, je zult het maar zijn.
De stroom vluchtelingen lijkt maar niet te stoppen. Toch vangen we al jaren lang vluchtelingen op in de Nederland. Om deze stroom zo eerlijk mogelijk te verdelen moet iedere gemeente een taakstelling halen. In Helmond ondersteunt het vluchtelingenwerk deze groep. Daarnaast zijn er nog tal van initiatieven om de de vluchtelingen te ondersteunen om hier weer een bestaan op te bouwen.

Bart van den Berkmortel – Van goed doel naar uit de hand gelopen hobby.
In 2011 startte Bart met zijn ‘alpine-carrière’ in de Italiaanse Alpen, tot die tijd nog nooit op stijgijzers op een gletsjer gestaan in het hooggebergte. Na geproefd te hebben aan zijn eerste vierduizenders is het in een stroomversnelling omhoog gegaan naar grotere hoogtes en verre landen.

Muziek van: October Moon
OCTOBER MOON is een muzikaal duo dat een grote diversiteit aan rocknummers in een klein akoestisch jasje steekt. Na het uiteenvallen van de symfonische rockband Eleven’s Eve besluiten zangeres Josien Obers en gitarist Henry Meeuws in oktober 2014 de handen ineen te slaan. Verbonden door hun gezamenlijke liefde voor melodieuze rock klassiekers, kiezen zij ervoor een nieuw muzikaal pad in te slaan. Een pad dat dwars door hun muzikale rockhart gaat, van Kansas tot Anouk, van Alannah Miles tot Dream Theater. October Moon schuwt het melancholische niet. Op geheel eigen muzikale wijze brengen Henry en Josien hun liefde voor muziek over op hun publiek. Door de songs in hun kleinste vorm uit te voeren, weten zij steeds de gevoelige snaar te raken. Het repertoire is dan ook toegankelijk voor een brede doelgroep en leent zich voor verschillende gelegenheden. Met het warme stemgeluid van Josien en het sprankelende gitaarspel van Henry is Nederland met OCTOBER MOON, weer een uniek muzikaal duo rijker.

Datum | vrijdag 23 oktober
Tijd | 16.30 tot 18.30 uur
Locatie | De Cacaofabriek, Helmond
Toegang | gratis
Voor wie | Iedereen is welkom

Beantwoorden

Vivace Gemengd Koor Helmond presenteert:

Beantwoorden
Vivace Gemengd Koor Helmond

Hardstyle in De Cacaofabriek Helmond met o.a. Degos & Re-done, Thera en Jason Payne!

XPLOSION 6
Zaterdag 9 januari 2016 is het weer zover! Dan vind in de Cacaofabriek in Helmond de 6de editie van het hardstyle event XPLOSION plaats.
Ook deze keer heeft 4U entertainment, in samenwerking met de Cacaofabriek, weer een aantal snoeiharde dj´s weten vast te leggen.

Thera
De Grondlegger van het label Theracords staat bekend om zijn harde en unieke stijl. Hij combineert melodieus met het harde van rawstyle. Tracks van zijn hand zijn o.a. `Desolation´, `The Paranormal´, en `Rave´ samen met Degos & Re-done. Ook heeft hij nog niet zo lang geleden zijn album `Training Session´ uitgebracht.
Daarnaast heeft DJ Thera op bijna alle grotere hard dance events gedraaid, zoals Hard Bass, Defcon 1,The Qontinent, en met als hoogtepunt zijn eigen Theracords area op Q-base afgelopen zomer.

Jason Payne
Rawer dan raw. Daar staat Jason Payne voor. Met zijn knal tracks zoals `Choices´, `Awesome´, en zijn nieuwe track samen met DJ Thera `Hate Society´ voel je de rawstyle kicks in je lichaam dreunen. Te samen met zijn energieke performance zorgt dit ervoor dat je tijdens zijn optreden niet stil kunt blijven staan.

Degos & Re-done
Deze energieke rawstyle helden uit de Achterhoek hebben diverse tracks geproduceerd zoals `Dark Times´, `Madness ´, en natuurlijk hun nieuwe hit samen met B-front `Endless Path´.
Verder zijn ze bekend als resident dj´s bij `The Magic Show´ wat wekelijks te horen is op Q-dance radio.

Volledige line-up:
Thera
Jason Payne
Degos & Re-done
D-flect
Necroformers
Indigo Loco
DjRaymondo
Rescuer
Hosted by: PFSquad MC

Locatie: Cacaofabriek, Cacaokade 1 5705LA Helmond
Datum: zaterdag 9 januari 2016
Tijd: 21.00u-04.00u
Tickets vvk: €12,–
Leeftijd: 16+
Voorverkoop tickets verkrijgbaar bij De Cacaofabriek aan de kassa en via ticketlab:
https://p006.ticketlab.nl/enter/?t=cacaofabriek&p=%2Fshop%2Ftickets.php%3Fshowid%3D9118

Beantwoorden

Uitnodiging Psychose café Helmond Samen sterk tegen Stigma

Psychische klachten komen veel voor. 4 op de 10 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problematiek. Vier op de tien. Dat is veel. Toch bestaat er een hardnekkig taboe op praten over psychische klachten en daar hulp voor vragen, terwijl niemand moeilijk doet over een gebroken been. Dat hangt samen met vooroordelen en een gebrek aan kennis van psychische ziekten.
In het 2e Psychose Café besteden wij hier aandacht aan.

Programma
19.00u : Inloop
19.30u : Het voltallige cliënten koor “Krek zo as ’t Guh”
19.50u : Presentatie: GZ-psycholoog Kim Helmus.
20.30u : Pauze
20.50u : Interview met Clientervaringsdeskundige door Kim Helmus
21.10u : In gesprek met de zaal
21.20u : napraten en afsluiting met “Krek zo as t Guh”
Met medewerking van onze huispianist Joost Goossens!

Donderdag 15 oktober 19.00 uur tot 21.30 uur.

Open ontmoetingsavond waar familie, cliënten en hulpverleners welkom zijn om te praten over vooroordelen over mensen met een psychotische kwetsbaarheid.
Bezoekers hebben de kans om tijdens inloop en pauze elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen in een huiselijke sfeer van het laagdrempelige Psychose café.
De koffie staat voor u klaar!
Lokatie: restaurant ‘t Warant, Wesselmanlaan 25a in Helmond
Graag aanmelden: i.v.m. catering: via [email protected]

Behoefte tot delen
Het Psychose café Helmond is een initiatief van Ypsilon, de landelijke vereniging van familieleden van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose, in samenwerking met GGZ Oost Brabant. Een initiatief naar aanleiding van de toenemende behoefte bij mensen met psychiatrische en psychische problematiek, en die psychoses ervaren, om ervaringen te delen.
Iedereen is welkom!

Psychische klachten komen veel voor. 4 op de 10 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problematiek. Vier op de tien. Dat is veel. Toch bestaat er een hardnekkig taboe op praten over psychische klachten en daar hulp voor vragen, terwijl niemand moeilijk doet over een gebroken been. Dat hangt samen met vooroordelen en een gebrek aan kennis van psychische ziekten. In het 2e Psychose Café besteden wij hier aandacht aan.

Beantwoorden
Psychose café Helmond

Helder Helmond fietst in kader autovrije zondag en voor helder milieu

Zondag 4 oktober houdt Helder Helmond – bij droog weer! – haar jaarlijkse fietstocht voor zowel leden als belangstellenden. Dé Helmondse politieke partij doet dit al jaren in het kader van de autovrije zondag die in september weer is gehouden. En uiteraard dragen we zo een bescheiden steentje bij aan een helder milieu. Vanwege dierendag verzamelen we dit maal in de Warande nabij het dierenpark/hertenkamp. Daar zullen we om 12.00 uur (twaalf uur) stipt vertrekken. Einde uiterlijk 16.00 uur (vier uur). Wie haar of zijn fiets en/of zichzelf zo origineel mogelijk oranje kleurt, maakt kans op een leuke prijs! Deelname is gratis.

Beantwoorden

@Adrie op vrijdag 11 september 2015 om 14:25:

En een HS das meenemen 🙂

Beantwoorden

Vanaf 15u tot 18u is de Pep Records Pop Up Store te vinden bij Lokaal42 Helmond!
Met weer nieuw en oud vinyl voor de verzamelaar!
Kom langs en scoor die lp die je al een tijdje zoekt en maak een praatje onder het genot van een lekker drankje!!

Beantwoorden

Nederlands hockey elftal keepster Joyce Sombroek zet zich samen met HC Helmond in voor ernstig zieke kinderen.

Maandagavond 21 september staan de velden van hockey vereniging HC Helmond in het teken van de wensen van ernstig zieke kinderen. Samen met Nederlands elftal speler Valerie Magis en Keepster Joyce Sombroek houdt HC Helmond een hockey clinic om geld in te zamelen voor Stichting Achterstevoren. Joyce Sombroek is ambassadeur van Stichting Achterstevoren, de kinderen voor kinderen wensstichting van de Helmondse zusjes Sofie en Emma. De stichting heeft sinds de oprichting al meer dan 200 wensen uit laten komen van ernstig zieke kinderen.

HC Helmond
Sofie en Emma zijn zelf keeper bij HC Helmond. Emma keept in de D1 en Sofie in de C4. Bij HC Helmond is Stichting Achterstevoren ook opgevallen en daardoor was de link snel gelegd.

Tijden
18.30 uur verzamelen bij HC Helmond
19 uur start clinics door Joyce Sombroek en Valerie Magis
20 uur einde clinic
20.15 uur start kinder persconferentie waar kinderen vragen aan Joyce en Valerie kunnen stellen
20.45 uur Loterij
21.00 uur Einde

Stichting Achterstevoren
De elfjarige Emma en de twaalfjarige Sofie uit Helmond zijn twee ondernemende zussen die in 2012 de Stichting Achterstevoren hebben opgericht. Deze stichting zet zich in voor ernstig zieke kinderen. Zo brengen ze regelmatig bezoekjes aan de kinderafdelingen van verschillende ziekenhuizen of laten ze wensen uitkomen. Achter Emma en Sofie staat een betrokken team van vrijwilligers en medici die zich inzetten om wensen uit te laten komen van deze ernstig zieke kinderen. Emma en Sofie spelen een grote rol en voeren bijna alle wensen zelf uit. Juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen. Meer weten over Stichting Achterstevoren kijk dan op stichtingachterstevoren.nl

Beantwoorden

Hallo, jij komt toch ook naar de AA-Side Reunie op 2 oktober. Hier het programma. Doe je ook een das om. Zegt het voort of stuur het door !

Beantwoorden

Op 26 en 27 oktober 2015 organiseren Impact4Soccer en PaP Coaching het Skills & Keepers Camp voor jeugdvoetballers. Iedereen in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar kan zich inschrijven voor deze dagen, die plaatsvinden op Sportpark Brandevoort in Helmond. Het is de eerste keer dat Impact4Soccer en PaP Coaching samen een activiteit organiseren, nadat op 7 september 2015 het samenwerkingsverband officieel werd.

Impact4Soccer Academy is een voetbalschool waarin kinderen door middel van diverse activiteiten een betere voetballer worden. Jeugdvoetballers ervaren vooral plezier en doen door de positieve coaching zelfvertrouwen op. Ook aan de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind wordt aandacht besteed. In alle activiteiten van Impact4Soccer zijn dezelfde kernwaarden verweven: Fun, Learn en Respect.

PaP Coaching organiseert sinds 2008 internationale voetbaltoernooien, trainingskampen en teamuitjes in binnen- en buitenland. Wie met PaP Coaching op pad gaat, hoeft zich niet te bekommeren om de vele dingen die komen kijken bij het organiseren van een groepsactiviteit. Dit werk wordt uit handen genomen, waardoor het team zich kan richten op waar het echt om gaat: een leuke en sportieve tijd met het team. Sinds dit jaar behoort ook het hilarische Bubble Football tot het assortiment.

Dennis Meier, eigenaar van Impact4Soccer en Patrick van Hout, mede-eigenaar van PaP Coaching, zijn beiden sinds dit voetbalseizoen actief bij SV Brandevoort; Meier als trainer van B1 en Van Hout als hoofdtrainer.

Beantwoorden

Open Monumentendagen Helmond

Zaterdag 12 en zondag 13 september wordt ook in Helmond meegedaan aan de jaarlijkse landelijke Open Monumentendagen (OMD). Het landelijke thema is dit jaar ‘Kunst & Ambacht’ en Helmond doet daar uiteraard aan mee met o.a. presentaties van diverse ambachten. Toegang is overal gratis!

Op beide dagen kunnen in principe o.a. jongeren t/m 12 jaar (maar ouder kan en mag ook) met een knapzak (zolang de voorraad strekt!) langs een aantal monumentale lokaties gaan. Alleen op zondag zingt het Helmonds Slavisch Koor in de Cacaofabriek.
Behalve het kasteel (gemeentemuseum met o.a. speciale archeologische expo) dat het hele weekend haar deuren gratis openzet voor het publiek, kunt u ook beide dagen naar het Industrieel Atrium (o.a. expositie 4 eeuwen ambachtsgilden), de Cacaofabriek (o.a. chocolatier Hans van Bragt), de Gaviolizaal (o.a. kan jeugd orgeldiploma behalen), het Jan Vissermuseum (o.a. demonstratie stro-koord-machine) en Pand ArtEvent (solo-expo Robin Gerris).
En alleen op zaterdag is verder ook zowel de Lambertuskerk (o.a. Nationale orgeldag) als het huis met De Luts (IL Borgo) te bezoeken.

Voor meer informatie bezoekt u de landelijke website: http://www.omd.nl
Verder doen in de week voorafgaand een aantal Helmondse basisscholen weer mee aan de landelijke klassendag.

Beantwoorden
Open MonumentenDag Helmond

Zondag 20 september’15 Aanvang 14.00 uur

Drijfhout,

een alternatief cultuur-festivalletje, recht voor de deur van Lokaal42.

Binnen het nieuwe H2O-festival geven ook wij acte de présence: tegendraads, experimenteel en lokaal, zoals je van ons gewend bent.

We maken op de markt een aan lagerwal gelegen stadsstrand met Lokaal42 als Strandpaal42.

Wat het precise programma wordt of wat we gaan bouwen, daar zijn we volop mee bezig, en blijft dus nog even een verrassing.

Beantwoorden

Nieuwsbrief week 35/2015
Hey! Ik zie de email niet goed.
Bekijk ‘m in je browser.

Hier is ie weer, onze nieuwsbrief met de activiteiten voor de komende week.

Naast optredens, plaatjesdraaiers en ’n expositie is Lokaal42 ook ’n fijne plek om ‘ns lekker te borrelen, te buurten, op het terras te hangen en natuurlijk de plek om goed te eten.

Een heerlijke keuken, speciaal bier en zondags livemuziek!
Wil je op de hoogte gehouden worden van onze dagelijkse verse maaltijd volg ons op
Facebook
Twitter
Email
Website

Zaterdag 29 augustus ’15 22.00 uur

Het Zaterdagavond Danslokaal
met Lisette v/d Velden

De laatste zaterdag van de maand, vanavond Swing met
DJ Liss, weer lekker swingen, groov’n en moving op de
lekkere plaatjes van Lisette. Van classics tot hot & new en
van soul naar rock, met Lisette achter de knoppen is ’t
altijd ’n feest!

BAD BACK BONES Boppin the blues
Your text caption goes here. You can change the position of the caption and set styles in the block’s settings tab.

Your text caption goes here. You can change the position of the caption and set styles in the block’s settings tab.

Your text caption goes here. You can change the position of the caption and set styles in the block’s settings tab.

Brouwerij de Kat Helmond Nicodemus
Een Helmonds donker bier van 7,5% alcohol. Zacht moutig, licht bitter en vol van smaak. Ingrediënten zijn water, mout, hop, suiker en gist. Het is een “Single Hop” bier. We gebruiken voor zowel de bitterheid als voor het aroma één edele Duitse hop.

Brouwerij Laarbeek
Laarbeeks Blond

Laarbeeks Blond is een ambachtelijk gebrouwen speciaalbier van hoge gisting. Door gebruik van natuurlijke en lokale ingrediënten heeft het bier een echt Brabants karakter. Laarbeeks Blond gist na op de fles en drinkt het lekkerst uit ons bijpassend glas.

DE HOOGLANDER IPA. INDIA PALE ALE IS EEN ENGELSE/AMERIKAANSE BIERSTIJL DIE ZICH KENMERKT DOOR DE TOEVOEGING VAN EXTRA HOP TIJDENS HET BROUWPROCES. HET BIER KAN HET BEST OMSCHREVEN WORDEN ALS EEN BITTER BLOND/AMBER BIER WAARIN DE SMAAK VAN DE HOP DE BOVENTOON VOERT IN COMBINATIE MET EEN AANGENAME BITTERHEID.

“MET KARAKTER GEHOPT EN GEKENMERKT DOOR EEN ELEGANTE EN KRACHTIGE UITSTRALING”
“AROMA’S VAN TROPISCH FRUIT, EEN SUBTIEL MOUTPROFIEL EN EEN HOPBITTER AFDRONK VORMEN SAMEN EEN INNEMEND GEHEEL”
AGENDA
Zaterdag 29 augustus ’15 Het Zaterdagavond Swinglokaal met Lisette
Zondag 30 augustus ’15 Custom Car Meeting
Woensdag 2 september ’15 Voorheen Slijterij de Graaf
Zaterdag 5 september ’15 Pep Vinyl Pop Up Store @Lokaal42
Zaterdag 5 september ’15 Het Zaterdagavond Danslokaal met Frank v/d Laar
Zondag 6 september ’15 Optreden Les Generals Jack (BE)
Zaterdag 12 september ’15 (we’ve got) 2 Many DJs @Lokaal42 an overload of Style’s Dj’s & Tanzmusik.
Woensdag 16 september Kunstlokaal42 Dick Hermsen The Messiah van Händel
Zaterdag 19 september ’15 Piet & Harold draaien plaatjes
Zondag 20 september’15 Drijfhout, een alternatief cultuur-festivalletje
Woensdag 23 september ’15 Songs in the Key of Life met Jochem Otten
Donderdag 24 september ’15 Rootsclub keukentafel sessie

Beantwoorden

Samenkomsten nieuwe stijl! Een innerlijke ontdekkingsreis!

Magda Witsiers spreekt op deze middag namens de Leraren van de Wereld van de Wijsheid.
Vanaf augustus 2015 is de vorm van de samenkomst veranderd, want de middag wordt nu in tweeën gesplitst.
Vóór de pauze ontvangen de bezoekers energie.
Deze energie, afkomstig van de Wereld van de Wijsheid, wordt door Magda, via haar duimen aan u doorgegeven. Daarbij zal zij u in de ogen kijken, want ook haar ogen zenden deze energie uit.

Maar tijdens het ontvangen van de energie is er geen mogelijkheid om vragen te stellen.
Nadien loopt u rustig de zaal uit en kunt u de resterende tijd gebruiken om de energie de kans te geven door uw lichaam te spoelen.
Het kan zijn dat sommige bezoekers niet veel animo voelen om nadien de lessen te volgen en zij gaan weer huiswaarts. En dat mag natuurlijk, want ieder mens is daar vrij in en u kent ons principe: ‘de vrijheid van de mens is het hoogste goed’.

* Ná de pauze begint de les en komen de persoonlijke vragen van de bezoekers aan bod, maar er kunnen geen vragen gesteld worden over de lichamelijke gesteldheid, want Magda geeft geen diagnose door.

* Wij bieden u de mogelijkheid, om een geluidsbestandje met uw persoonlijke vraag en antwoord, naderhand op te vragen.
Alleen zal het voor bezoekers die voor het eerst de samenkomst bijwonen, wel even wennen zijn. Het is dan ook de bedoeling dat men eerst kennis neemt van onze kijk naar het leven en onze kijk naar de mogelijkheden die ieder mens heeft.
Hierdoor kunnen de nieuwe bezoekers gemakkelijker instromen.
U bent van harte welkom.
Zaal open 13.30 uur aanvang 14.00 uur.
Meer info. http://www.wereldvandewijsheid.nl
Markelo – Helmond – Zeijen bij Assen en Helmond.
Er staat een mand voor een vrijwillige bijdrage.

Noord-Brabant Helmond 2e zondag
Adres: Wijkhuis Westwijzer
Cortenbachstraat 70 5707 TJ Helmond
Data: 13 september – 11 oktober – 8 november – 13 december.

Agenda: Zondagen: 1e Markelo 2e Helmond 3e Zeijen (bij Assen) 4e Purmerend.
http://www.wereldvandewijsheid.nl
Maps https://goo.gl/maps/BVsS2

Beantwoorden

Voordeur- / garagesale Apostelwijk

Een 50-tal bewoners van de Apostelwijk en Mierloseweg zullen zondag hun verkoopwaar aanbieden. De verkooppunten liggen verspreidt in de wijk. De verkoop start om 10.00 uur en zal tot 15.00 uur duren. De Apostelwijkers heten bezoekers van harte welkom en ongetwijfeld vindt u iets van uw gading tussen de 2e handspullen. Hopelijk zijn de weergoden ons beter gezind t.o.v. vorig jaar !
Tot zondag in de Apostelwijk.
Hieronder alvast een overzicht van de adressen van de wijkbewoners / verkooppunten.
Aalbersestraat ; 3 – 5 – 7- 8 – 9a – 10 ( 3 st.) – 11a.
Calsstraat ; 17- 19 – 28 – 48.
Clemensstraat ; 1 – 6 – 35- 37- 40- 42
Kapellerweg ; 1-5-17- 19
Kardinaalspad ; 14 -16- 30
Mierloseweg ; 166 – 176 – 195
Nrd.Parallelweg ; 27 – 35 – 56.
Thorbeckestraat ; 7 – 10 – 27 – 31 – 36.
Troelstrastraat ; 1 – 3 – 8 – 12 – 13 – 17- 19 -21 – 33- 59
Suurhoffstraat ; 9 – 41- 44

Beantwoorden

Hellemondse les in ‘t Hool

Op zondagmiddag 30 augustus organiseert stichting Openlucht Galeries Helmond samen met stichting Haw ut Hellemonds een publieksactiviteit in het Centrum. Het zwetsduo Sonja Adriaansen en Louis van de Werff zorgt voor een les Hellemonds. Iedereen die Helmond en de Helmondse taal een warm hart toedraagt is van harte welkom bij deze happening.

Uitbreiding galerie topsporters
Het programma begint om 14.00 uur, op de hoek van de Veestraat / Kamstraat. In het bijzijn van judoka Margot Wetzer en voetballer Wilfred Bouma wordt de galerie met topsporters in de Kamstraat uitgebreid met deze twee Helmondse coryfeeën. Margot Wetzer behaalde zo’n 10 jaar geleden meerdere internationale medailles. Wilfred Bouma speelde 37 interlands voor het Nederlands elftal, nam deel aan drie EK’s. Met PSV werd hij o.a. vier maal landskampioen, en hij speelde er een record van 78 wedstrijden in Europees verband. Het hele gezelschap gaat daarna van de Veestraat naar ’t Hool / Beursplein, de steeg tussen de Markt en de Koninginnewal.

Hellemondse les in ’t Hool.
Omstreeks 14.30 uur vindt daar de onthulling plaats van een nieuwe, kleurrijke expositie met de titel “Onthaw ut Hellemonds”. In de vitrines staan 22 typisch Helmondse woorden met een kleurrijke bijpassende prent. Het zwetsduo onthult deze expositie en geeft er een publieke les in de Hellemondse taal bij. De expositie is gebaseerd op “ut pruufskrift” waarmee Louis van de Werff in 2009 promoveerde tot professor aan de “Keijologische Hogeskool”. Met deze expositie en de originele onthulling ervan wordt het Helmondse dialect levend gehouden.

Beantwoorden
St. Openlucht Galeries Helmond

Het programma voor augustus:

Beantwoorden

Grote Midzomeravond Braderie in Mierlo-Hout. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar voor slechts 25,00 euro. Sla je slag en reserveer NU je kraam op de gezelligste braderie van Helmond en omstreken.

Om te reserveren stuur je een mail naar: [email protected]

Graag tot ziens!

Beantwoorden

Beantwoorden

http://.pas-partoe.nl
Wij nodigen u via deze nieuwe website uit voor een eerste kennismaking met de inhoud en het uitgangspunt van onze exposities en de mogelijkheden die wij kunnen bieden.

Wij zijn allemaal vrijwilligers die kennis hebben gemaakt met een andere manier van kijken naar onszelf en de wereld om ons heen… en van binnenuit de behoefte voelen om ook anderen de mogelijkheid te bieden hiermee in contact te komen. http://www.wereldvandewijsheid.nl

Beantwoorden

Ervaar een andere Kijk op uzelf… Een innerlijke ontdekkingsreis!
Magda Witsiers verzorgt zondag een Samenkomst in Helmond
Magda spreekt op deze middag namens de Leraren van de Wereld van de Wijsheid.
Zij nodigen u uit, om eens op een andere manier naar uw leven te gaan kijken,
om op ontdekkingsreis te gaan.
*
Zij beginnen met het doorgeven van een inleidend symbolisch beeld,
dat aansluit bij wat er onder de aanwezige bezoekers leeft.
Hierdoor is het onderwerp niet van tevoren bekend.
*
Daarna geven zij hier uitleg over en is het de bedoeling, dat iedereen dit beeld met betrekking tot zijn eigen situatie gaat bekijken.
*
Na de pauze krijgt u de gelegenheid om hierover vragen te stellen en helpen zij u op weg met hun kijk hierop.
Wij bieden u de mogelijkheid, om een geluidsbestandje met uw persoonlijke vraag en antwoord, naderhand op te vragen.

U bent van harte welkom.
Er staat een mand voor een vrijwillige bijdrage.
Aanvang 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur.
Voor meer informatie: http://www.wereldvandewijsheid.nl

Helmond
Een innerlijke ontdekkingsreis

Noord-Brabant Helmond 2e zondag
Adres: Wijkhuis Westwijzer
Cortenbachstraat 70 5707 TJ Helmond
Data: 14 juni – 12 juli – 9 augustus

Beantwoorden

Filmquiz Cacaofabriek 2e Pinksterdag Maandag 25 mei 2015

Het wordt een traditie, de Helmondse Filmquiz op 2e Pinksterdag, dit jaar dus 25 mei!

* Welke bijna vergeten acteur maakte in 1984 een come-back in de film Pulp Fiction?
* Uit welke film komt de zinsnede : ‘I’ll be back’?
* Wie is de regisseur van o.a. de klassiekers Psycho en The Birds?

Weet jij de antwoorden op deze vragen of wil je ze graag weten?
Schrijf je dan in voor de Helmondse filmquiz in de Cacaofabriek.
Kijk je elke week een film of zie je er maar een per jaar, iedereen kan mee doen.

De quiz bevat vragen uit alle genres film, dus zowel Arthouse als Blockbuster en is geschikt voor iedereen.
Moeilijke vragen, makkelijke vragen en een flinke dosis humor, of je wint of niet,
in ieder geval een gezellige middag in onze prachtige filmzaal!

Er zijn leuke prijzen te winnen, maar bovenal gaat het om de gezelligheid.

Onze vrijwilligers staan klaar om er, samen met de deelnemers, een gezellige middag van te maken.

Schrijf je dus in en test je filmkennis.

May the force be with you.

Locatie: Cacaofabriek te Helmond http://www.cacaofabriek.nl
Tijd: Maandag 25 mei 2015 om 14:00 uur
Entree: Gratis
Groepsgrootte: 1 tot 4 personen
Aanmelding: Geef je teamnaam en de namen van de teamleden door via [email protected] met als onderwerp Filmquiz of kom op de dag zelf naar De Cacaofabriek en meld je dan aan.

Wees er op tijd bij, want vol is vol!

De Cacaofabriek
Cacaokade 1 (GPS Engelseweg)
5705 LA Helmond

Beantwoorden

PERSBERICHT

POLITIEK IN DEBAT MET FNV LOKAAL/PEELGEMEENTEN!

2015 Is voor de landelijke decentralisaties, de transities, een belangrijk jaar. Hoe gaat de gemeente waarin wij wonen ermee om? Hoe gaan we WMO, jeugd en participatiewetgeving in de Peel organiseren?

Om hierop samen een mogelijk antwoord te vinden hebben de Peelgemeenten in onze regio de ambtelijke organisatie Peel 6.1 opgericht.

Tegelijkertijd heeft de nieuwe FNV besloten tot herindeling van regio’s en hebben FNV leden in onze gemeenten de afdeling FNV Lokaal, Peelgemeenten opgericht.

Wat hebben deze ontwikkelingen met elkaar te maken en kunnen ze elkaar aanvullen, misschien zelfs versterken?

Dat en meer komt aan de orde tijden de door FNV Lokaal Peelgemeenten georganiseerde openbare thema-avond met als onderwerp:

“PEEL 6.1 EN FNV LOKAAL/PEELGEMEENTEN, SAMEN NOG STERKER!?”

De avond wordt gehouden op donderdag 21 mei a.s. in MFC De Fonkel, Pr. Karelstraat Helmond. Zaal open 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur.

Het belooft een interessante avond te worden en wij hopen dat veel geïnteresseerde leden en anderen aanwezig zullen zijn.

De volgende deelnemers zijn bereidt gevonden deel te nemen aan het forum:
– Namens de Peel 6.1 organisatie de wethouders Greet Buter (Gem. Laarbeek) en Jacques Huijsmans (Gem. Asten)
– Namens de politieke partijen uit de Peelgemeenten 4 gemeenteraadsleden: PvdA Helmond, ……., ……., en ……
– Namens FNV o.a. Ruud Kuin, vice voorzitter FNV

Er bestaat gelegenheid tot het stellen van vragen aan de leden van het panel. De avond is gratis toegankelijk en bestemd voor FNV leden, inwoners en overige geïnteresseerden woonachtig in het Peel 6.1 gebied (Asten, Gemert/Bakel, Deurne, Helmond, Laarbeek en Someren).

Voor meer informatie:
[email protected] of 06-40246260

Beantwoorden

Groot openingsfeest Weverspark op 30 mei

Het splinternieuwe Weverspark wordt officieel geopend met een sportief en gezellig feest voor iedereen. Met een Pannashow van balgoochelaar Soufiane Touzani en coole breakdance-acts. Ook kun je zelf meedoen met het bijzondere speedminton, basketbal skillshots en het zo hard mogelijk schieten op goal.
Maar er is ook een vrijmarkt -de Weversmarkt- met de mooiste tweedehands-spullen uit de Binnenstad, straattheater, poppenkastvoorstellingen, een zandsculptuur, muzikale optredens en een Tai Chi-clinic. Je kunt natuurlijk ook, met een lekker drankje, gewoon genieten van –hopelijk- een lekkere lentezon en het gezellige feestgedruis.
Feest en activiteiten dus voor jong en oud. De hele middag door. En dat geheel gratis. Jij komt toch ook!

Beantwoorden

Morrisdansgroep Helmond bestaat 80 jaar en viert dat in Helmond met zes bezoekende teams uit Engeland (5) en Utrecht (1), met publieke optredens op 9 en 10 mei.
9 mei, zaterdag:
10:00-10:45 Asten, Markt en Koningsplein
11:00-12:15 Someren, Wilhelminaplein, Julianapark
12:30-14:00 Lierop, voor de Koepelkerk
14:30-16:30 Helmond, vanaf Kasteelplein via Veestraat, Passage, Markt naar Speelhuisplein

20:00-21:30 Helmond, Avondshow in Jan Visser Museum, Keizerin Marialaan 5

10 mei, zondag:

11:30-13:00 Helmond, Grote show in Gaviolizaal, Torenstraat 36 a

Iedereen is van harte welkom: alle optredens zijn gratis toegankelijk.

meer info op:

http://morrisdans.nl/rm2015/HMM-leaflet-2015.pdf

Beantwoorden

Zin in een chloorkip op uw bord?

UITNODIGING OPENBARE INFORMATIEAVOND TTIP

Datum: maandag 11 mei 2015
Tijd: 20.00uur (vanaf 19.30u zaal open)
Plaats: Wijkhuis De Fonkel
Prins Karelstraat 131
5701 VL Helmond
Gastspreker: Jasper van Dijk (tweede kamerlid SP)
Toegang: gratis (inclusief koffie en thee)

TTIP staat voor Transatlantic Trade and Investment Partnership; vrijhandelsverdrag tussen de Verenigde Staten en Europa. Het TTIP verdrag zal een grote impact hebben op onze samenleving en heeft gevolgen voor ons allemaal!

Maar wat zijn die gevolgen dan voor u en mij?
Wat zijn de gevolgen voor landbouw en voedsel, voor gezondheid, en milieu? Maar ook: wat zijn de alternatieven? Wat kunnen we doen? Wat gebeurt er in andere landen? En wat is dat mysterieuze ISDS eigenlijk?

Op de openbare informatieavond TTIP zal Jasper van Dijk (woordvoerder TTIP tweede kamer) u hierover uitvoerig informeren en op uw vragen ingaan.
Bent u voorstander van TTIP dan gaat Jasper van Dijk graag het debat met u aan.

De avond is gratis en openbaar.
Dus niet uitsluitend voor SP leden of tegenstanders TTIP,
aarzel daarom niet u bent allen van harte welkom!

Georganiseerd door SP HELMOND

Beantwoorden
Lonneke Maraczi

21e seizoen Carat-concerten op zondagmiddag 3 mei van start

Vanaf aanstaande zondagmiddag 3 mei klinken de eerste noten van de 21e reeks Carat-concerten in het Helmondse stadswandelpark de Warande. Tientallen muziekverenigingen verzorgen tot eind september wekelijks een gratis concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen. Maar liefst 23 feest- en zondagen lang wordt er gemusiceerd. Diverse stijlen komen voorbij, van gospel tot jazz en van pop tot blaasmuziek.

Op alle zondag- en feestdagen vinden drie optreden plaats, die elk ongeveer drie kwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen.

Een extra bijzonder optreden staat gepland op zondag 26 juli. Dan ontvangen we 140 leden van het Hong Kong Youth Symphonic Orchestra and Choir. Dit symfonische jeugdorkest en koor zal twee maal driekwartier optreden en een prachtig concert ten gehore brengen.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen, openbare toiletten en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Beantwoorden

Evenementen Fitland XL Helmond Suytkade

Fitland Ladies Event
12:00-17:00
Op 3 mei vindt de eerste editie van het Fitland Ladies Event plaats. Voor en door dames die houden van het leven! Een event vol van kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs. Stoere accessoires, maar ook wellness, beauty en gezondheid.
Entree: €6,- , inclusief bubbels, bites, loterijticket en een rijk gevulde goodiebag!

5 mei 2015, 17:00-20:30
Big Band Jazzmenu Op Suyt
Op 5 mei vieren we 70 jaar vrijheid. Fitland XL Helmond en restaurant Op Suyt doen dit in stijl! De Pointwood Big Band, met bandleden van 17 tot 90 jaar oud, is een Big Band oude stijl: lekker swingen en genieten van Jazz. De band speelt deze dag muziek van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog!

Beantwoorden

Op 3 mei 2015 organiseert Tourclub ’81 Helmond de HELMOND TOUR, een groepstoerfietstocht (GTT) in en om Helmond voor max. 300 geoefende toerfietsers. Het peloton wordt begeleid door motards waardoor bij de deelnemers dat unieke tour etappe gevoel wordt opgewekt en tevens de veiligheid wordt gegarandeerd! Met een tempo van max. 28 km per uur worden 2 afzonderlijke ronden gereden. Er wordt niet gestopt voor een lekke band of andere malleur. Mogen wij je verwelkomen?

Startlocatie: De Brandevoortse Hoeve, Medevoort 23, 5707 DD Helmond
Alleen voorinschrijving mogelijk via http://www.tc81.nl
Afhalen rugnummer tussen 08:30 en 09:15 uur
Starttijd: 9:30 uur
Kosten deelname: € 7,00 (NTFU-leden € 5,00)

Beantwoorden

Natuurmarkt Helmond

In stadswandelpark de Warande wordt op ZONDAG 7 JUNI van 12.00 tot 17.00 uur weer de jaarlijkse Natuurmarkt Helmond georganiseerd. Meer dan 50 organisaties en verenigingen zullen demonstraties en voorlichting geven op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op een breed publiek, van jong tot oud! De markt biedt doe-activiteiten en interacties met het publiek. De markt wordt dit jaar georganiseerd door ‘Imkersvereniging Helmond e.o.´. De toegang tot de markt is GRATIS.

Wilt u er een ‘dagje uit’ van maken? De Natuurmarkt is heel goed te combineren met een bezoekje aan een gratis concert in het Carat-muziekpaviljoen (vanaf 12.00 uur), de midgetgolfbaan, het dierenpark of het gezellige terras van Paviljoen de Warande.

De Natuurmarkt wordt gehouden in en rondom de ´Bijenhal´ in stadswandelpark de Warande. (GPS-adres is Kluis 1, 5707 GP Helmond). De ingang tot de markt bevindt zich aan de Aarle-Rixtelseweg.

Een impressie van eerder gehouden natuurmarkten in Helmond vindt u op http://www.imkersvereniginghelmond.nl. Daarop ziet u ook de lijst van activiteiten van de imkervereniging en gastdeelnemers voor de natuurmarkt van dit jaar.

Beantwoorden

Beantwoorden
Zomerspektakel 2015

Op dinsdag 21 april komt Marielle van Uitert vertellen over haar werk als oorlogsfotograaf. Marielle van Uitert (1973) is reportage/documentaire fotograaf, in 2008 afgestudeerd aan de Fotovakschool.

Van Uitert heeft zowel diverse reportages gemaakt in Afghanistan, unembedded als embedded, als in Irak, Syrië, Gaza, West Bank, Kiev/Oekraïne, Bangladesh, Rwanda, Rusland, Afrika, de Turks-Syrische grens en Libanon. Haar boek ‘Bye Bye Bullshit, 29868 minutes with the last Dutch patrols in Afghanistan 2010’ is in 2011 gepubliceerd. In 2010 won ze de 2e prijs van het United Nations Development Programme in New York met de foto ‘Liquid Gold’, gemaakt in de Centraal Afrikaanse Republiek iov Cordaid. Voor NGO’s maakt ze diverse features in het buitenland en daarnaast maakt ze veel vrij werk. Ze won de tweede prijs voor de Zilveren Camera 2011, buitenlands nieuws. In 2013 publiceerde ze haar boek “Blik op de Oorlog”, een verzamelwerk van 6 jaar oorlogsfotografie in combinatie met haar overzichtstentoonstelling in NM Kamp Vught. Van Uitert over haar werk: “De oorlog dmv kleine persoonlijke verhalen vertellen is mijn passie teneinde grote meeslepende oorlogen of geweld en armoede een persoonlijk gezicht te geven. De tranen van een Afghaanse moeder zijn immers dezelfde als de tranen van een Nederlandse moeder”.

Het Fotografiecafé vindt plaats op de Kerkstraat 46 in Helmond (In het Atelier van Gerard van Hal Fotografie). De aanvang is om 20 uur en de entree bedraagt € 5,-

Beantwoorden

Urban Day in Tienerhuis Helmond
In en rondom het Tienerhuis aan de Rivierensingel 752 in Brouwhuis (Helmond) wordt zaterdag 18 april een Urban Day gehouden. Van 12.00 tot 17.00 uur staan de poorten wijd open voor BMX-ers en natuurlijk ook voor alle andere belangstellenden. Op het programma staat onder meer een demonstratie van de 040 BMX Crew. Voor de durfallen ligt een gigantische airbag klaar!

Beantwoorden

LEVgroep aanwezig tijdens eerste Helmondse 50 plus beurs
De eerste editie van de Helmondse 50 plus beurs vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 april in een groot tentencomplex op het voormalige Ehad-terrein aan de Engelseweg. De beurs richt zich vooral op gezondheid, vrije tijd, wonen, reizen en sport.
LEVgroep is ook aanwezig. Wilt u weten wat onze organisatie voor u kan betekenen, breng dan een bezoekje aan de stand van LEVgroep. U bent van harte welkom!
Op de website http://www.50pluspeelland.nl vindt u meer informatie over de beurs en treft u een kortingsbon voor de entree aan.
Openingstijden: donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april van 10.30 tot 20.00 uur en zondag 19 april van 10.30 tot 17.00 uur.

Beantwoorden

Thema Alzheimer Café april : ‘Wegwijs in juridische en financiële aspecten’
(Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Deurne, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Liessel, Mariahout. Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Neerkant, Ommel, Rips, Someren, Stiphout en Vlierden.)

Het komt vaak voor dat iemand met dementie steeds meer een beroep moet doen op de partner, familie of naasten. De kans neemt toe dat deze persoon afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. Als dit moeilijk wordt of niet meer lukt, wie behartigt dan de belangen van diegene met dementie? Op welke manier kun je wensen en behoeften laten vastleggen? Wat zijn de mogelijkheden en bij wie kun je terecht met deze vragen? Wat houden volmacht, bewindvoering en levenstestament in?

Zoek je antwoord op een van deze vragen of heb je andere vragen over juridische of financiële zaken rondom dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer?
Kom dan op donderdag 16 april naar het Alzheimer Café, alwaar Bianca Palm en Barbara van Dommelen, beiden kandidaat-notaris bij Gerrits & Van Gulick notarissen, te gast zijn om te praten over het thema “wegwijs in juridische en financiële aspecten”.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.
Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 16 april zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Beantwoorden

Informatiemarkt over vrijwilligerswerk Helmond Centrum-Binnenstad
LEVgroep organiseert in samenwerking met Savantzorg, Zorgboog, ORO en SWZ een informatie markt over vrijwilligerswerk in Helmond Centrum-Binnenstad. De markt wordt gehouden op donderdag 23 april van 14.30 tot 17.00 uur in wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat 131 in Helmond.
Deelnemers kunnen direct kennismaken met diverse organisaties, die op zoek zijn naar enthousiaste vrijwilligers. Verhalen van mensen die al vrijwillig aan het werk zijn, kunnen anderen wellicht over de streep trekken. Ook bestaat de mogelijkheid door een expert naar je CV te laten kijken en kan je je drijfveren en talenten laten checken. De inwendige mens wordt niet vergeten, koffie/thee met cake staat klaar.

Beantwoorden

Wandelvierdaagse Helmond

Vanaf woensdag 10 t/m zaterdag 13 Juni 2015 wordt voor de 56e keer de Helmondse Avondwandelvierdaagse georganiseerd.
Ook dit jaar bestaat weer de mogelijkheid om vier dagen achter elkaar 5, 10 of 15 km per dag te lopen, een sportieve prestatie om trots op te zijn. De inschrijving staat open voor wandelaars van alle leeftijden om drie avonden en een middag sportief bezig te zijn. Wij verwachten dan ook weer een groot aantal deelnemers die ook dit jaar kunnen kiezen uit een van de vier verschillende startbureaus, de St. Leonardus speeltuin in de Leonarduswijk te Helmond, de Sporthal Polaris in Mierlo-Hout, de Blokhut bij de Oude Toren in Stiphout en het gemeenschapshuis “de Loop” in de wijk Brouwhuis. Aansluitend wordt op zaterdagmiddag gezamenlijk met alle deelnemers vanaf de Lorentzstraat naar Boscotondo de bloemenintocht gelopen om deze prestatie te vieren.

Route Bloemenintocht.
De jaarlijkse traditionele bloemenintocht vertrekt om 14.30 uur vanaf de hoek Lorentzstraat/Christiaan Huygenslaan en voert via de Christiaan Huygenslaan naar de oversteek van de Boerhaavelaan in de Van Leeuwenhoeklaan en vervolgens rechtsaf in de Warandelaan. Daarna linksaf via de Mauritslaan en de President Rooseveltlaan naar de Steenweg. Hierna rechtsaf via de Kromme Steenweg, onder de Kasteel Traverse door en dan linksaf op het fietspad naar het Frans Jozef van Thielpark. Hier wordt door een delegatie van het college van Burgemeester en Wethouders het bloemendefilé afgenomen en worden de groepsherinneringen uitgereikt.

Verdere gegevens kunt U ook vinden op onze website http://www.wandelvierdaagsehelmond.nl .

Beantwoorden

Ervaar een andere Kijk op uzelf…

Magda Witsiers verzorgt zondag een Samenkomst in Helmond
*
Magda spreekt op deze middag namens de Leraren van de Wereld van de Wijsheid.
Zij nodigen u uit, om eens op een andere manier naar uw leven te gaan kijken,
om op ontdekkingsreis te gaan.
*
Zij beginnen met het doorgeven van een inleidend symbolisch beeld,
dat aansluit bij wat er onder de aanwezige bezoekers leeft.
Hierdoor is het onderwerp niet van tevoren bekend.
*
Daarna geven zij hier uitleg over en is het de bedoeling, dat iedereen dit beeld met betrekking tot zijn eigen situatie gaat bekijken.
*
Na de pauze krijgt u de gelegenheid om hierover vragen te stellen
en helpen zij u op weg met hun kijk hierop.

U bent van harte welkom.

Er staat een mand voor een vrijwillige bijdrage.
Aanvang 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur.

Voor meer informatie: http://www.wereldvandewijsheid.nl

Noord-Brabant Helmond 2e zondag
Adres: Wijkhuis Westwijzer
Cortenbachstraat 70 –
5707 TJ Helmond
Data: 12 april – 10 mei – 14 juni – 12 juli – 9 augustus
Maps https://goo.gl/maps/BVsS2
*

Beantwoorden

In het kader van de landelijke modelspoor promotiedagen houdt de Modelspoorclub Oost Brabant op zondag 29 maart a.s. een “open dag” in het clublokaal, gelegen aan de Pastoor van Leeuwenstraat 23 te Helmond (zij-ingang links aan de Dasstraat).

De toegang is gratis en het clubgebouw is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens de “open dag” kunt u naast bestaande tentoonstellingsbanen onze banen in aanbouw bekijken.
De leden van de vereniging geven u graag nadere tekst en uitleg over onze modelspoorbanen, de modelspoorhobby en de mogelijkheden voor nieuwe leden om mee te bouwen.

Kinderen mogen op speciale banen zelf de treinen besturen. Ook worden er demonstraties gegeven van de diverse technieken die bij het bouwen van modelspoorbanen te pas komen en zijn er video- en diapresentaties te zien.

Beantwoorden

Beantwoorden

@Cafe ‘Dadas’ op zondag 8 maart 2015 om 11:57:

Dit is overigens op vrijdag 27 maart 2015, vanaf 21:00u in Cafe ‘Dadas’.

Beantwoorden

Sweden Metal Party in Cafe ‘Dadas’:

Hou je van Hammerfall, Sabaton en meer stoere Heavy Metal uit Zweden?
Of hou je gewoon van een gezellig feestje?

Op 27 maart aanstaande organiseert Cafe ‘Dadas’ een heuse Sweden Heavy Metal party, en jij bent uitgenodigd! Toegang is gratis!

Deze avond zal in het teken staan van (hard)rock en metal uit Zweden en niet te vergeten: het drinken van liters bier!

Op deze dag zijn er ook de volgende acties:
• 1 flesje Bavaria bier voor 2 €
• 6 vaasjes Bavaria bier voor 12 €

De Sweden Metal Party zal losbarsten om 21:00u, tussen de start- en eindtijd 03:00u zal er enkel en alleen (hard)rock en metal muziek gedraaid worden van Zweedse bands, zoals:
• Soilwork
• Hammerfall
• Sabaton
• Amon Amarth
• In Flames
• Dream Evil
• Arch Enemy
• Astral Doors
• Sonic Syndicate
• Bloodbound
• Candlemass

Uiteraard kan er op deze avond ook gepoold worden op de pooltafel achter in het cafe.

Iedereen is van harte uitgenodigd, ook als je helemaal niet van (hard)rock en metal houdt, we maken er gewoon met zijn alle een mooi feestje van!

Algemene informatie:
Cafe ‘Dadas’
Steenweg 39
5707 CE in Helmond

Openingstijden: elke dinsdag tot en met zondag van 20:00u tot en met 03:00u.

Beantwoorden

Het Industrieel Atrium presenteert zondag 1 maart het nieuwste boek van de Helmondse schrijver Jef de Jager.

Het boek handelt over Willem Prinzen, fabrikant, politicus en filantroop.

Jef de Jager geeft om 14.00 een lezing en houdt een signeersessie.
Er is ook een tentoonstelling rond Willem Prinzen ingericht.
De boeken zijn die middag te koop voor de speciale introductieprijs van € 10,50.

Ook de overige exposities over textiel, energie, metaal en de drukkerij met laboratorium zijn deze middag te bezoeken.

Iedereen is van harte welkom in Het Industrieel Atrium zondag 1 maart van 13.30 – 17.00 uur, Kanaaldijk 29 Helmond.
Entree € 3,50, 65+ € 3,00.

Beantwoorden
Het Industrieel Atrium

Ondernemerscafé Helmond presenteert op 10 maart 2015 Baas boven baas!

Op dinsdag 10 maart 2015 zullen bij gastheer Guido van Erp en gastvrouw Marlieke Dekker- Putmans weer drie ondernemers aanschuiven. Jeanne-Pierre van Beers (Elkerliek Ziekenhuis), Huub van der Vrande (Neways Electronics) en Erwin de Koning (Elektro Klessens & de Koning). Deze drie ondernemers hebben allen een verschillende functie/titel binnen de bedrijven, zo is de één bestuurder, de ander CEO en de andere DGA. Hoe kijken deze ondernemers naar hun bedrijf en wat zegt deze titel over hun positie en uiteindelijke taken in het bedrijf?

Jean-Pierre van Beers
Elkerliek Ziekenhuis
Jean-Pierre van Beers treedt per 1 maart 2015 aan als lid van de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Van Beers is de afgelopen jaren als interim-directeur werkzaam geweest bij verschillende ziekenhuizen. Meest recent heeft hij het ziekenhuis Dekkerswald helpen voorbereiden op de toekomst door onder meer te zorgen voor een nieuwe zorgproductenportfolio en marktpositionering. Jean-Pierre van Beerst geeft zelf aan: ”Ik werk nu zes jaar voor ziekenhuizen en dat spreekt mij erg aan. Ons werk raakt de basis van het bestaan; het gaat daadwerkelijk ergens over. Verder is het een prachtige uitdaging om goede zorg te blijven leveren in deze turbulente tijden en daarbij de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen”. De van oorsprong marine-officier voelt zich als een vis in het water in de zorgbranche. Hoe ziet Van Beers de toekomst voor het Helmondse ziekenhuis?

Huub van der Vrande
Neways Electronics International
Huub van der Vrande vond zijn weg jaren terug naar Neways. Het in electronica gespecialiseerde bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het vanuit Son opererende bedrijf een Euronext Amsterdam genoteerde, internationaal opererende leverancier van industriele en professionele electronica. Met twaalf werkmaatschappijen wereldwijd mag Neways zich wereldwijd voegen bij de ‘grote jongens’. De volledige levenscyclus van industriële en professionele elektronica – dat is het werkterrein van Neways. Neways’CEO/COO Huub van der Vrande over het groeiproces: “Groei is de zuurstof van een onderneming. Groei leidt tot vitaal enthousiasme, innovatie en investeringen – allemaal essentiële onderdelen van het totale bedrijfsproces en het werkklimaat.” Hoe heeft Van de Vrande deze groei weten te realiseren voor Neways en met welke blik naar de toekomst kijkt Van de Vrande vanuit zijn positie in het bedrijf?

Erwin de Koning
Elektro Klessens & de Koning
Erwin de Koning is DGA bij Elektro Klessens & de Koning B.V. Elektro Klessens & de Koning B.V. is gespecialiseerd in het verzorgen van engineering, realisatie, onderhoud, inspectie en beheer van elektrotechnische installaties. Met ruim 50 medewerkers in dienst timmert het Helmondse bedrijf hard aan de weg. Erwin de Koning: “Een 100% interpretatie van de klantwens is onze doelstelling, waarbij “meerwaarde”, “duurzaamheid” en “performance” onze speerpunten zijn. Ook aan maatschappelijk ondernemen en oog voor het milieu hechten wij veel waarde.” Elektro Klessens & De Koning wordt gekenmerkt door de transparante en platte bedrijfsstructuur. Hoe ziet de DGA zijn rol in het bedrijf dat deze platte structuur kent en hoe waarborgt De Koning dit binnen zijn organisatie?

Aan de hand van een aantal stellingen zullen gastheer en -vrouw een tafelgesprek arrangeren. Het belooft weer een inspirerende avond te worden bij Hotel Westende!
Het ondernemerscafé is vrij toegankelijk en vindt plaats op 10 maart 2015. De deuren gaan als altijd open om 20.00 uur, een half uur later om 20.30 uur begint de talkshow.

Beantwoorden

Zondag 1 maart benoemen van 4 Gildeheren bij St.Antonius Abt Mierlo-Hout.
Receptie vanaf 16.00 uur in schuttershome langs de Heeklaan.

Beantwoorden

Hier is ie weer, onze nieuwsbrief met de activiteiten voor de komende week.

Naast optredens, plaatjesdraaiers en ’n expositie is Lokaal42 ook ’n fijne plek om ‘ns lekker te borrelen, te buurten, op het terras te hangen en natuurlijk de plek om goed te eten.

Elke dag vers & elke dag anders. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze dagelijkse verse maaltijd volg ons op
Facebook
Twitter
Email
Website

Woensdag 11 februari ’15

is Lokaal42 GESLOTEN

i.v.m. Carnaval is onze keuken vanaf vrijdag t/m dinsdag gesloten.

Vrijdag 13 februari’15 22.00 uur
Back to Woodstock Party

Het begint inmiddels een traditie te worden! De vrijdag voor carnaval de Back to Woodstock Party
met Dj’s Gollie a.k.a DAFAAN ( Woodstock resident ) vs. Djer

Carnaval zit er aan te komen en wij kicken af met Helmonds finest Soul Funk Rock and Disco review : Back to Cafe [email protected] 42 ya”ll En we zijn pas compleet als Woodstock finest resident DJ Gollie a.k.a. Dafaan in tha house is. Wij zullen alle soulfire , funk , Disco , Latin Rock Reggae hits draaien als wayback in the days met hier en daar een lekkere schuifplaat 😉 Dus kom allen langs om oude tijden te doen herleven en om je Carnavals weekend bij ons dik in te luiden till your booty says ahhhhh yeahhhh

Zaterdag 15.00 uur

Lokaal 42 en Pep Records presenteren:

Pep Vinyl Pop Up Store @Lokaal42

Goed nieuws voor de echte platenliefhebber!

van 15u tot 18u, opent Pep Records twee wekelijks zijn Vinyl Pop Up Store in Lokaal 42. Eindelijk een plek in Helmond waar je lekker door rijen nieuw en “vintage” vinyl kan snuffelen.

Klik op de foto voor ’n youtube preview

Zaterdag 14 februari ’15 22.00 uur

Optreden AMSTERDAM FAYA ALLSTARS

Na het grote succes van vorig jaar komen ze terug
om ons lokaaltje weer te laten schudden op z’n grondvesten!

Neem een smeltkroes, giet daar een flinke hoeveelheid ska, jazz, latin en reggae in, voeg een snufje surf en rock toe, breng dit mengsel op een hoog vuur aan de kook, dan krijg je de unieke sound van de Amsterdam Faya Allstars. hun opzwepende “Jamaican jazz to the max” is nu al een groot succes in binnen- en buitenland.

De band bestaat uit gedreven musici uit alle windstreken. Met een Surinaamse bassist, een Indo-blazerssectie, een Antilliaanse drummer, een gitarist uit Uruguay en een Armeense concertpianist vormen de Allstars een afspiegeling van kleurrijk Amsterdam, thuisbasis van de band. Een echte smeltkroes dus, die een spannende muzikale kruisbestuiving mogelijk maakt.

De Amsterdam Faya Allstars staan garant voor een energieke show met explosieve Jamaican jazz van de bovenste plank. More Faya!

Zondag 15 februari ’15 14.00 uur

Groots Carnavals Feest!!! met DJ’s Gollie & Djer

Zondag 15 februari is het weer zover; de carnavals optocht in Helmond! Voor ons bij Lokaal42 de 4de keer dat we dit gaan meemaken,
en we gaan er dan ook weer voor!!

We zijn vanaf 14.00 open, de optocht komt op 10m afstand voorbij en we hebben Gollie en DJ Djer die de verzameling met hits al klaar hebben staan! Verwacht geen hoempa maar louter dans klassiekers!!

Dus kom binnen en feest, spring, zing, dans, drink en vier carnaval in ons Carnavalslokaal!!

Maandag 16 februari ’15 14.00 uur

Prijsbloase & Lokaal Banaal met Geertje Kaal

Met carnavalsmaandag is Helmond weer volop en muzikaal in beweging, diverse kapellen maken vol enthousiasme muziek die alle bezoekers in beweging zet. Je zult wel heel stevig in de schoenen moeten staan om niet mee te gaan hossen, springen en zingen.

Ook bij Lokaal42 komen de dweilorkesten de boel op z’n kop zetten, dus als rechtgeaarde carnavalsvierder moet je deze maandag bij Lokaal42 zijn voor ’n onvervalste carnavals sfeer.

En aansluitend gaat ons Carnavalslokaal banaal met Dj Geertje Kaal, dat wordt dus mee lallen en brallen met de hits die we liever uit ons muzikale geheugen zouden wissen, maar waarbij je niet stil kunt blijven staan!

Dinsdag 17 februari ’15 14.00 uur

Klurre Dweilen & de carnavalskoffer van V&D

Op carnavalsdinsdag staat Klurredweile op het programma. Dweilen door de stad in een en dezelfde kleur welke ieder jaar weer een andere kleur geeft aan Keiebijtersstad. In 2015 kleurt de Helmondse binnenstad roze. De klurredweilers worden muzikaal begeleid door muziekkapellen.

Ook Lokaal42 ligt op de route, dus je kunt ’t spul ook bij ons verwachten, verder natuurlijk Carnavalsbal
bij Lokaal42 met lekkere muziek, goei volk en ’n gezellige ambiance!

En aansluitend de carnavalskoffer van V&D
Wegens groot succes komen ze weer terug naar Helmond! En nu met carnaval!!

Platenliefhebbers Rob V. & Hans D. uit Tilburg draaien speciaal voor iedereen diverse monsterhits van uiteenlopend pluimage met een lichte voorkeur voor Vlaamse walsen, countrywave, rockabillyballades, soulpunk, discopolonaises en wereldherrie!

Kortom succes verzekerd voor een ieder die de carnaval
dansend, springend & swingend af wil sluiten.

Woensdag 18 februari ’15

is Lokaal42 GESLOTEN

En wel hierom

Donderdag 19 februari ’15

De donderdag na carnaval zijn we weer gewoon open en kan het carnavalspak weer de kast in.

En om aan te sterken en te genieten van andere geneugten staat Lydia weer in de keuken om een (h)eerlijke verse maaltijd op de tafel te zetten.

Donderdag 19 februari ’15 21.30

Pubquiz Vraag42

Vanavond de tweede voorronde van de eerste, echte en enige Helmondse pubquiz, een avond vol pret, drukte en gezelligheid waar je ook nog wat opsteekt. De pubquiz bestaat uit twee keer 42 vragen in allerhande categorieën. Film en muziek, geschiedenis en actualiteit, sport, kunst en cultuur, Helmond, de politiek en nog veel meer zaken komen aan bod.

Op donderdag 22 januari is de eerste voorronde. De voorrondes in februari, maart en april zijn telkens op de derde donderdag van de maand. Op de derde donderdag van mei gaan de winnaars van de vier voorrondes met elkaar de strijd aan in de finale.

Meedoen kan in teams van maximaal vier personen. Inschrijven van tevoren – via het emailadres [email protected] wordt aangeraden.

De pubquiz gaat telkens om 21.30 uur van start,
deelnemersformulieren zijn vanaf 21.00 uur verkrijgbaar.

Zaterdag 21 februari ’15 22.00 uur

Het Zaterdagavond Danslokaal
met Frank van de Laar

Frank van de Laar met een lekkere swingavond met soul, funk, disco en reggae uit met name de jaren 70 en 80.

(klik op de foto voor de website)

Zondag 22 februari ’15 Aanvang 16.00 uur

Optreden Leftover

LEFTOVER is een rockcoverband die het publiek weer terugvoert naar de jaren’60 en’70. Vier enthousiaste muzikanten besloten in december 2009 hun passie voor muziek te verenigen in de nieuwe band Leftover.

Het repertoire varieert van Santana, Doobie Brothers, Pink Floyd en Joe Cocker tot de Stones, Procol Harum, Eagles, CCR, Golden Earring en weer terug.
Hun motto is: ‘What you see, is what you get’, dus géén midi, tape of andere computertechnieken. Live, puur en met veel plezier wordt elk optreden van Leftover weer tot een feest der herkenning gemaakt.

Wie zijn deze enthousiastelingen:

Cees Verouden (zang/gitaar), Peter Martens (drums/zang),
Henk Sanders (Hammond, keyboards/zang), Peter Verberne (bas/zang).
AGENDA
Vrijdag 13 februari ’15 Back to Woodstock reünie
Zaterdag 14 februari ’15 Optreden Faya Allstars
Zondag 15 februari ’15 Groots Carnavalsfeest @Lokaal42
Maandag 16 februari ’15 Prijsbloase & Lokaal banaal met Geertje Kaal
Dinsdag 17 februari ’15 Klurre dweilen & de carnavalskoffer van V&D
Woensdag 18 februari ’15 Gesloten
Donderdag 19 februari ’15 Pubquiz Vraag42
Zaterdag 21 februari ’15 Het Zaterdagavond Danslokaal met Frank vd Laar
Zondag 22 februari ’15 Optreden Leftover
Donderdag 26 februari ’15 Rootsclub keukentafel sessie
Zaterdag 28 februari ’15 Swinglokaal met DJ Lisette
Zondag 1 maart ’15 Optreden Big Ritch & the Blacksmith Company
Woensdag 4 maart ’15 Voorheen Slijterij de Graaf Hilarische Impro show
Zaterdag 7 maart ’15 Dj avond Hans Vermeeren
Zondag 8 maart ’15 Optreden JJ Cale Tribute band
Zaterdag 14 maart ’15 Swinglokaal met Dirk van Duijnhoven
Woensdag 18 maart ’15 Songs in the key of live, muzikale talkshow met als gast Bjorn vd Doelen
Donderdag 19 maart ’15 Pubquiz Vraag42
Zaterdag 21 maart ’15 Het Zaterdagavond Danslokaal met Frank van de Laar
Zondag 22 maart ’15 Optreden Fuckin’ Flowers
Woensdag 25 maart ’15 Kunstlokaal42
Donderdag 26 maart ’15 Rootsclub keukentafel sessie
Vrijdag 27 maart ’15 Start Helmondse voorjaarskermis

Beantwoorden

Muzikale voorstelling van Marion Bloem met Erwin van Ligten. De eerste generatie Indische Nederlander was de eerste grote groep migranten die naar Nederland kwam omstreeks 1950. Deze eerste generatie Indische Nederlander probeerde hun kind op te voeden tot een aangepaste burger in Nederland. Of het gelukt is, kunt u zien in de voorstelling ‘Geen gewoon Indisch meisje’… En in hoeverre uzelf zo aangepast bent geworden als de bedoeling lijkt te zijn geweest, kunt u misschien extra scherp ervaren gespiegeld aan Zon en Sonja in GEEN GEWOON INDISCH MEISJE, aanstaande12 febr in Koninklijke Schouwburg in Den Haag, en verder zie speellijst op http://www.marionbloem.nl Kik productions. Kijk ook op facebook; Geen Gewoon Indisch meisje in de theaters

Beantwoorden

Expositie over Helmonds project ‘We are Neighbours’

“Het project ‘We are Neighbours’ heeft veel moois opgeleverd”, zegt Anke van Weert, jongerenopbouwwerker van Bijzonder Jeugdwerk (BJ). Het project, bedoeld om verbinding en begrip te kweken tussen Helmondse jongeren en buurtbewoners, is geslaagd in zijn opzet. Dat vinden de organisatoren en de Helmonders die deelnamen het project. Foto’s en filmpjes zijn binnenkort te bewonderen tijdens een expositie in de Cacaofabriek in Helmond.

Aanleiding
‘We are Neighbours’ is een initiatief van het jongerenopbouwwerk van Bijzonder Jeugdwerk (BJ). Zij krijgen in hun werk vaak te maken met spanningen tussen ‘hangjongeren’ en buurtbewoners. “Dat komt dikwijls voort uit onbegrip en vooroordelen”, zegt jongerenopbouwwerker Anke van Weert. “We vroegen ons af: wat zou er gebeuren als jongeren een kijkje konden nemen in de wereld van buurtbewoners en andersom? Wat zou er gebeuren als ze écht met elkaar in contact kwamen? Vanuit die gedachten hebben we dit programma opgesteld.”
Workshops
In het najaar van 2014 was het zover. De eerste editie van ‘We are Neighbours’ ging van start. Inwoners uit verschillende Helmondse wijken – in de leeftijd van 15 tot 70 jaar – gingen de uitdaging aan om elkaar beter te leren kennen. Tijdens 4 actieve en creatieve workshops stelden ze hun eigen (voor)oordelen op de proef. Zijn hangjongeren altijd crimineel? Zijn buurtbewoners echt zulke zeikers? Samenwerkend aan speciale opdrachten ontdekten ze het verhaal achter de ander.

Evaluatie
Eind december werd het project geëvalueerd. De 14 deelnemers waren onverdeeld positief. “In het begin was het best spannend, maar er ontstond al gauw een goede sfeer”, vertelde een buurtbewoner. Er werden zelfs vriendschappen gesloten in de groep. “Heel bijzonder wat er gebeurt als je mensen van een andere kant leert kennen en met elkaar moet samenwerken. Dan blijkt je eerste indruk lang niet altijd te kloppen.” Een andere buurtbewoner zei: “Ik heb geleerd om niet zo snel te oordelen over een ander. Iedereen heeft zijn rugzakje.” Een jongere vertelt dat hij meer respect heeft gekregen voor oudere mensen. “Ze hebben meer levenservaring dan ik.” De oudste deelnemer van 69: “De saamhorigheid onder elkaar deed me goed. We waren allemaal één. Jammer dat het niet verder gaat. Ik ga dit missen.”

Expositie
Fotograaf Huub Peters uit Eindhoven was erbij en legde het hele proces van de workshops vast. Het resultaat wordt van 13 februari t/m 1 maart 2015 tentoongesteld in De Cacaofabriek, Cacaokade 1 in Helmond. De unieke beelden laten niet alleen zien welk proces zij hebben doorlopen, maar geven ook een kijkje in het persoonlijke leven van de jongeren en buurtbewoners, wat voor hen belangrijk is en wat hun dromen zijn. De expositie is gratis toegankelijk.

Sponsoring
Het project kwam tot stand dankzij bijdragen van de Rabobank in Helmond, ROC ter Aa/Expo & Design, Stichting Thomas van Villanova, Coovels-Smits Stichting, Volksbelang, Woonpartners, Wijkraad Brandevoort, Albert Heijn, Lidl, Freestyle kappers, Gemeentemuseum, Keukenkunst en Studio Blooos

Beantwoorden
‘We are Neighbours’

Noteer het alvast in uw agnda:

Met carnaval 15-16-17 februari kunnen jong en oud terecht op 3 gezellige middagen in wijkcentrum De Boerderij Harmoniestraat 105, Helmond. Dat is op zondag-maandag en dinsdagmiddag. De organisatie hoopt dat het weer net zo druk en gezellig wordt als vorig jaar. Er is een groot videoscherm aanwezig voor de jongeren om lekker mee te lallen (karaoke) op jouw favoriete artiest. Ook is er onze bekende clown die de allerkleinste op deze middagen tussendoor zal vermaken. En de kleintjes worden gratis geschminkt. Een ervaren dj zorgt ervoor dat de grootste carnaval, maar ook dance (disco) hits de revue passeren. De Boerderij hoopt op een te gek carnavalfeest. Zeg het voort………………………………………

Voor meer info, vraag naar Toon Bijsterveld, beheerder van De Boerderij–Telefoon 538295. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00-12.00, 13.00-17.00–19.00-23.00 uur.

Beantwoorden

Kunst die tot de verbeelding spreekt!

Bent u op zoek naar kunst die tot de verbeelding spreekt
of een plezierige middag met een extra laagje?

Wij verzorgen:

EXPOSITIES VAN SYMBOLISCHE HOEDEN,

ACTIVITEITEN zoals een ‘SPEELSE MIDDAG’ of ‘HOEDENKLEINKUNST’

en ‘CABARET’ voor verschillende doelgroepen en locaties.

http://www.wereldvandewijsheid.nl/exposities.html

Beantwoorden

Ervaar een andere kijk op uzelf. Een innerlijke ontdekkingsreis!
Bijeenkomsten. Vraagt u zich ook wel eens af: “Waarom reageer ik op deze manier,
of doe ik wat ik doe?” “Waarom loop ik steeds tegen bepaalde dingen aan?”

Magda Witsiers spreekt tijdens deze bijeenkomsten namens de leraren van de Wereld van de Wijsheid. Zij laten u kennis maken met een andere manier van kijken naar uzelf en de wereld om u heen en nodigen u uit om op ontdekkingsreis te gaan.
Zij beginnen de middag met het doorgeven van een aantal symbolische beelden, die aansluiten bij wat er onder de aanwezige bezoekers leeft.
Vervolgens krijgt u uitleg over dit beeld, waarna u soms wordt uitgenodigd om dit met betrekking tot uw eigen situatie te gaan bekijken en te voelen wat er van binnenuit hierover opborrelt.

Na de pauze krijgt u de gelegenheid om hierover vragen te stellen en helpen de leraren u op weg met hun kijk hierop. Het onderwerp van deze middagen is dus niet van tevoren bekend, maar is afhankelijk van wat er bij het aanwezige publiek speelt.

De aanvangstijd is 14.00 uur.
De zaal is geopend vanaf 13.30 uur
Er staat een mand voor een vrijwillige bijdrage in de kosten.
*
Voor meer informatie: http://www.wereldvandewijsheid.nl
http://www.wereldvandewijsheid.nl/de-leraren.html

Markelo – Helmond – Zeijen (bij Assen) – Bodegraven.
De eindtijd van een bijeenkomst varieert, maar is meestal rond 16.00 u.
(Kenmerk bijeenkomsten: persoonlijke lesmiddag of algemene verdieping lesmiddag)
*
Noord-Brabant
Helmond 2e Zondag
Adres: Wijkhuis Westwijzer
Cortenbachstraat 70
5707 TJ

2015: 11 januari – 8 februari – 8 maart – 12 april
10 mei – 14 juni – 12 juli – 9 augustus
*
Maps https://goo.gl/maps/BVsS2

Beantwoorden

MASKERADE SPEELT “EEN IDEALE ECHTGENOOT” – kaartverkoop van start

HELMOND – Na de zeer succesvolle jubileumvoorstellingen van De Ingebeelde Zieke in het Kasteel van Helmond bereidt Maskerade zich voor op de komedie Een Ideale Echtgenoot van Oscar Wilde. Een Ideale Echtgenoot is een heerlijke komedie met een scherp randje. In een eigen(-tijdse) bewerking laat de Helmondse toneelgroep zien hoe je een inktzwarte waarheid weer wit kunt kleuren. Onder regie van Dirk van der Pol belooft de Helmondse toneelgroep een dolkomische, maar tevens spannende theaterbelevenis met de bekende knipoog naar de actualiteit.
Robert Chiltern is een alom gerespecteerd politicus. Zijn gedrag lijkt voorbeeldig en zijn karakter onberispelijk. Kortom, hij lijkt de ideale echtgenoot. Zijn vrouw draagt hem op handen en heeft niets door van zijn duistere kanten. Totdat Robert gechanteerd wordt met zijn geheime praktijken door – nota bene – een vroeger klasgenootje van zijn vrouw. Zij confronteert hem met het feit, dat hij steenrijk is geworden door geheime staatsinformatie te lekken. Met alle gevolgen van dien…
De première is op 20 maart 2015 om 20.00 uur in het Annatheater in Helmond. Voorstellingen zijn op 21, 25, 26, 27 en 28 maart om 20.00 uur, en op 22 en 29 maart om 14.00 uur, eveneens in het Annatheater. Kaartjes à € 12,50 via http://www.maskeradehelmond.nl of telefonisch op 06-33309588

Beantwoorden

Benefiet Kerstdiner
Zet eens iemand in het zonnetje!

Op vrijdagavond 19 december 19.00 uur a.s. organiseert Stichting Kadowinja in Westwijzer een Kerstdiner, speciaal ook voor mensen, die het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden om welke reden dan ook.

Door het verkrijgen van subsidie van het de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in het kader van de millenniumdoelen, de medewerking van vrijwilligers en sponsors, is het mogelijk om een kerstdiner aan te bieden, inclusief welkomstdrankje – en bereid door professionele koks met Fairtrade ingrediënten – voor de prijs van slechts 10 euro! Tussen de gerechten door zullen leerlingen van het Kunstkwartier een muzikaal optreden verzorgen.

De opbrengst, die over blijft, gaat naar kinderen in Kenia. Voor 1,- per maand kan daar een kind dagelijks een voedzame maaltijd op school krijgen. Voor 60,- per jaar kan een kind zorgeloos naar school. Kadogo Nyawade, Keniaanse van geboorte en al lange tijd woonachtig in Helmond is voorzitter van de stichting Kadowinja en reist volgend jaar af naar Kenia om daar projecten te gaan begeleiden.

Kent u iemand, die het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden? Bijvoorbeeld vrijwilligers, medewerkers, familie, buren of uw gezin? Trakteer ze op een onvergetelijk kerstdiner, waarmee u ook nog eens een goed doel ondersteunt!!! Nodig iemand uit, reserveer een tafel en kom genieten van een heerlijk en gezellig benefiet Kerstdiner bereid met Fair Trade producten.

Reserveer nu een tafel. Het hoofdgerecht is een keuze uit vlees of vis. Voor kinderen is er een speciaal menu voor 5 euro.

Meer info: http://www.kadowinja.org of http://www.facebook.com/Kadowinja
Info en reservering: [email protected] of bel. 06 81 238 932

Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen!

Beantwoorden
Stichting Kadowinja

Ervaar een andere kijk op uzelf. Een innerlijke ontdekkingsreis!
Bijeenkomsten. Vraagt u zich ook wel eens af: “Waarom reageer ik op deze manier,
of doe ik wat ik doe?” “Waarom loop ik steeds tegen bepaalde dingen aan?”

Magda Witsiers spreekt tijdens deze bijeenkomsten namens de leraren van de Wereld van de Wijsheid. Zij laten u kennis maken met een andere manier van kijken naar uzelf en de wereld om u heen en nodigen u uit om op ontdekkingsreis te gaan.
Zij beginnen de middag met het doorgeven van een aantal symbolische beelden, die aansluiten bij wat er onder de aanwezige bezoekers leeft.
Vervolgens krijgt u uitleg over dit beeld, waarna u soms wordt uitgenodigd om dit met betrekking tot uw eigen situatie te gaan bekijken en te voelen wat er van binnenuit hierover opborrelt.

Na de pauze krijgt u de gelegenheid om hierover vragen te stellen en helpen de leraren u op weg met hun kijk hierop. Het onderwerp van deze middagen is dus niet van tevoren bekend, maar is afhankelijk van wat er bij het aanwezige publiek speelt.

De aanvangstijd is 14.00 uur.
De zaal is geopend vanaf 13.30 uur
Er staat een mand voor een vrijwillige bijdrage in de kosten.
*
Voor meer informatie: http://www.wereldvandewijsheid.nl
http://www.wereldvandewijsheid.nl/de-leraren.html

Markelo – Helmond – Zeijen (bij Assen) – Bodegraven.
De eindtijd van een bijeenkomst varieert, maar is meestal rond 16.00 u.
(Kenmerk bijeenkomsten: persoonlijke lesmiddag of algemene verdieping lesmiddag)
*
Noord-Brabant
Helmond 2e Zondag
Adres: Wijkhuis Westwijzer
Cortenbachstraat 70
5707 TJ
2014: 14 december
2015: 11 januari – 8 februari – 8 maart – 12 april
10 mei – 14 juni – 12 juli – 9 augustus
*
Maps https://goo.gl/maps/BVsS2
*

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *