1reactie

SV De Braak wint dankzij inzet

Vanmiddag werd er vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. SV De Braak kent een jonge ploeg die tot voor deze wedstrijd slechts 1 punt had gehaald maar die alleen maar kan groeien.
De wedstrijd werd natuurlijk beïnvloed omdat er geen echte toeschouwers waren. In het begin was het dan ook een gezapig potje. Weinig mogelijkheden in het begin laat staan echte kansen.

Vanuit het niets viel in de 13de minuut de 1-0. Tim van der Heijden maakte de goal uit een goed uitgespeelde kans. Wat een luxe voor de thuisploeg. Zouden ze vandaag dan toch de punten in Helmond houden? Linksbuiten Illias Essakkati laat zien dat hij kan voetballen maar hij voert zijn acties soms wat te ver door en lijdt daardoor balverlies. In de 40ste minuut maakte Joost van der Gaast de 2-0. Van der Gaast is van origine een verdediger, een echte rommelaar die zeer belangrijk is voor de ploeg en deze match ook nog een doelpuntje scoorde.

De tweede helft was veel spannender, het ging om het echie. Marciano de Zeeuw doelpuntte voor Germania in de 63ste minuut de 2-1. Even was SV De Braak van de leg maar knokte zich toch naar de overwinning toe. Joost van der Gaast had de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar schoot beide malen slap in. Tomas Hendriks is de bepalende speler van het team maar middenvelder Bart Robbebrecht rechtte zijn rug en is een voetballer die wedstrijden wint voor de Helmonders. Bart Robbebrecht kan zeker een leider worden in het veld. Linksbuiten Iliass Essakkati speelde bij een uitbraak Paolo Francisco Exouce aan, deze kwam langs zijn tegenstander en werd in het strafschopgebied gevloerd. Penalty! Aanvoerder Tomas Hendriks schoot hem feilloos in. In de 86ste minuut werd het 3-1.
Referee Daan Cortenbach die goed floot en zich niet van de wijs liet brengen trok 4 minuten blessuretijd bij. Hierin scoorde Karim Bouchama voor Germania de 3-2. Worden de punten dan toch nog uit handen gegeven? Nee hoor, de wedstrijd werd gewonnen met 1 doelpunt verschil.

SV De Braak toonde een grote inzet en dit was de eerste overwinning van het seizoen. Goed voor de moraal van de ploeg en dit smaakt voor de Helmonders beslist naar meer. Einduitslag 3-2.