1reactie

Andere aanpak eikenprocessierupsen


De gemeente stapt over op een meer natuurvriendelijke manier om de overlast van de eikenprocessierups aan te pakken. In de afgelopen 2 jaar zijn de eerste stappen gezet met die aanpak en daarbij werden volgens de gemeente goede resultaten behaald. Dit jaar schakelt Helmond helemaal over op een natuurvriendelijke methode. (meer…)

11reacties

Bankhelpdeskfraudeur gezocht


De man op de foto’s wordt door de politie gezocht. Hij plunderde de rekening van een 72-jarige mevrouw uit Helmond. Haar bankpas werd even ervoor buit gemaakt middels spoofing. Hij pinde met haar bankpas in Mierlo-Hout bij de geldautomaat op de Hoofdstraat (foto rechts) en ook bij de Jan Linders in die wijk werd de bankpas misbruikt (zie de foto’s onderaan). (meer…)

17reacties

Rieter: Extra vluchtelingen in Helmond?


Afgelopen week is er in de commissievergadering gesproken over de aandachtspunten vluchtelingen. Dit als gevolg van de informatiebijeenkomst van begin februari waar het college de Helmondse stand van zaken met betrekking tot vluchtelingen met ons heeft gedeeld. We kregen toen te horen dat Helmond op koers lag om te voldoen aan haar opgave voor opvang Oekraïners en de taakstelling voor statushouders. Echter, als de spreidingswet werkelijkheid wordt, dan zal iedere regio een extra bijdrage mogen gaan leveren om het vluchtelingenprobleem op te lossen. Voor Helmond is dat een mogelijke opgave van 341 extra vluchtelingen. Hiervoor zal de regio mogelijk een plan moeten indienen bij het rijk. (meer…)

6reacties

Geen Helmonders naar Den Bosch


De rook van de provinciale verkiezingen is opgetrokken. De stemmen zijn geteld met als uitkomst dat er geen enkele Helmonder op het pluche van het provinciehuis mag plaatsnemen. Opmerkelijk dat er vanuit onze zeer ambitieuze stad, die samen met Eindhoven en Veldhoven het hart van de snelst groeiende regio van Nederland vormt, niemand voldoende stemmen heeft behaald. Waarom hebben wij geen stemkanonnen? Wat is de reden dat de kwaliteiten van onze kandidaten op provinciaal niveau onvoldoende zijn gewaardeerd? Of zijn deze Helmonders gewoon te bescheiden geweest en hebben zij de kaas van het brood laten eten? (meer…)

1reactie

Flinke waterschade in flat in het centrum


Gistermiddag om 14.53 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege wateroverlast in de flat op De Elzas in het centrum. Door onbekende oorzaak bleek daar een waterleiding gesprongen in een meterkast op de derde verdieping. Door het eruit gutsende water stonden de overloop van de derde en alle verdiepingen eronder blank. Deurdrempels zorgden ervoor dat er geen water in de appartementen stroomde. Bij ‘n tiental drempelloze kelderboxen onder in het complex liep het water echter wel naar binnen. (meer…)

4reacties

Helmonder (36) mishandeld en ontvoerd


Vannacht is er rond 00.20 uur een man naar het ziekenhuis gebracht met steekwonden en ander letsel. Daarop besloot het ziekenhuis de politie in te lichten. Het slachtoffer, een 36-jarige Helmonder, is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De recherche is meteen een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie de dader(s) kunnen zijn. (meer…)

10reacties

Vlisco be(te)kent kleur


Helmond was en is nog steeds een centrum van textielfabricage. Sterker nog: we zijn sinds decennia textielstad nummer 1 van Nederland. Dit op basis van een hoogwaardige specialisatie: velours (Raymakers, sinds 1773), trijp (Vescom Textiles B.V., voormalig Léo Schellens) en uiteraard de wax prints van Vlisco (sinds 1846 volgens eigen opgave, maar feitelijk nog ouder). De huidige textielproductie is mede gebaseerd op toelevering vanuit lagelonen-landen: de garens voor de veloursweverij komen uit Griekenland, het drukdoek van de Vlisco uit China. (meer…)

11reacties

City Sporthal gesloopt voor 104 woningen


Getriggerd door dit bericht zaterdag op Pewa Weblog, gingen we het en ander na en wat bleek: het vermoeden klopte. Want het lijkt er inderdaad dan eindelijk van te komen dat de City Sporthal en een aantal appartementen plaats gaan maken voor nieuwbouw. Nadat we dat in 2019 aankondigden, lijkt de kogel nu namelijk door de kerk. Want naar verwachting van Woonpartners zullen er in 2025 op die plek in het centrum 2 nieuwe appartementencomplexen staan met in totaal 104 woningen. (meer…)

6reacties

2 Aanhoudingen na proefrit met fiets


Gisteren hield de politie 2 Helmonders aan nadat een elektrische fiets met een waarde van 3849 euro niet terugkwam na een proefritje. Naar eigen zeggen was een 27-jarige Helmonder tijdens deze proefrit bestolen van de fiets die de fietsenwinkel Drumo aan de Trambrugweg daarvoor had meegegeven.
Door feiten, omstandigheden en ons onderbuikgevoel kon hij aangehouden worden op verdenking van verduistering*. Dat lieten Els Hofmans en Niels Kanters, wijkagenten van de Helmondse Binnenstad, vanmiddag weten. (meer…)

8reacties

Eenzijdig ongeval door dronken automobilist


Gistermiddag kregen de hulpdiensten om 14.26 uur een melding van een ongeval in de Addy Kleijngeldstraat in Helmond West. Ter plaatse aangekomen bleek het een eenzijdige aanrijding op de rotonde te betreffen (zie de onderstaande foto van de politie Helmond).
Omdat de 46-jarige bestuurder uit Helmond naar alcohol rook, werd een blaastest afgenomen en deze gaf een G/F aan. Hij werd daarop overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. (meer…)

3reacties

Manders: Helder over sport


Afgelopen november bezocht onze VVD-minister Conny Helder (minister voor Langdurige Zorg en Sport) Nederland – Qatar in het beroemde Al Bayt Stadium. Maar op 12 maart jongstleden was ze te gast in een stadion dat zo mogelijk nóg iconischer is, het stadion van Helmond Sport. 
Minister Helder was voor dit (door de VVD Helmond georganiseerde) werkbezoek uitgenodigd in de businessclub van Helmond Sport. Tijdens de druk bezochte interactieve bijeenkomst sprak ze met vertegenwoordigers uit het verenigingsleven en de politiek. (meer…)

36reacties

Ervaring met het stemproces in Helmond


Helmond heeft gestemd! En hoe! We zijn met een grote groep pal achter Caroline van der Plas en haar BoerBurgerBeweging gaan staan. Een opmerkelijke keuze die ik niet had verwacht. Helmond is immers een industriestad en de laatste boer is hier al jaren geleden weggekocht om plaats te maken voor woningen. En zelfs ‘ijsbaan boer Kuijpers’ wil zo niet meer genoemd worden: “Ik heet Freek!”. Stemgerechtigde burgers daarentegen hebben wij er met ruim 68 duizend genoeg. Hoe de eclatante overwinning van BBB in de provincie uitpakt, zal de toekomst uitwijzen. Ik laat de speculaties graag aan de politiek analisten die hier verstand van hebben. (meer…)

23reacties

Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 2023


Gisteren ging Helmond stemmen. Dat deed 48,08% van de 68.185 kiesgerechtigde Helmonders, in 2019 was de opkomst 48,04%.
Ook in onze stad lijkt de BBB de grootste te zijn geworden. Want zojuist maakte de gemeente deze voorlopige uitslag op partijniveau van de Provinciale Statenverkiezingen in Helmond bekend:
(meer…)

29reacties

Q&A: Vertrekt de laatste ambulancepost?


Martijn Rieter van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over het mogelijke vertrek van de enige Helmondse ambulancepost. Die is nu gevestigd op de Lagedijk op het industrieterrein.  
Hieronder staan zijn 5 ingediende raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

19reacties

Mol: Verkiezingen en opkomst in Helmond


Overmorgen, op 15 maart 2023, zijn de verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten en het bestuur van het waterschap Aa en Maas. Ik kan er niet (en dat wil ik ook niet) onderuit om in deze column daar over te schrijven. Al was het maar in het belang van mijn eigen partij 50PLUS. Echter daar hoort een belangwekkend argument, namelijk die van de opkomst. (meer…)

3reacties

Manders: ‘leren van het verleden’


Er is momenteel veel ophef over de Gemeenschappelijke regeling Blink. Zoals u waarschijnlijk weet regelt Blink, in Helmond en een aantal omringende gemeenten, de afvalverwerking, de reiniging en het onderhoud van de openbare ruimte en het beheer van de milieustraten. De kosten voor het inzamelen van ons afval worden via de gemeentelijke belasting betaald door de inwoners van diezelfde gemeenten. (meer…)

16reacties

Q&A: geldzorgen bij sportclubs en Polaris


John van der Kant van het CDA stelde vandaag schriftelijke vragen aan B&W over de financiële zorgen bij Helmondse sportverenigingen in het algemeen en VC Polaris in het bijzonder. ‘Die volleybalclub vreest zelfs voor een faillissement.’
Hieronder staan zijn 5 ingediende raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

29reacties

Nieuw park rondom de watertoren


Voor het einde van het jaar start de gemeente met de aanleg van het 25 Septemberpark. Rondom de watertoren verrijst een gloednieuw park, waarbij de rivier de Aa weer boven de grond komt. Het park kan naar verwachting in de zomer van 2024 in gebruik genomen worden.
Volgens wethouder Arno Bonte voorziet het park in de grote behoefte aan vergroening van het centrum: “Zowel voor vogels, vleermuizen als Helmonders wordt het 25 Septemberpark een welkome groene schakel.” (meer…)

3reacties

“Cruyff gedroeg zich behoorlijk bleu”


Als ‘voorgerecht voor de carnaval’ plaatste de weblog vorige week woensdag een foto op Facebook waarop Johan Cruyff te bewonderen is. De Amsterdamse voetbalgrootmeester vierde in 1968 namelijk carnaval in ´t Helmondse. Dit deed hij samen met onze eigen voetbalgrootmeester Willy van der Kuijlen.
De foto van het duo kreeg veel blijken van waardering en een aantal Helmonders kwamen met voor ons onbekende feiten. Aike Martens schreef iets waar direct ons oog op viel. Hij interviewde bij de S.O.F. op de Steenweg 12 Johan Cruyff! Dit mag je gerust een skôn stukske Helmondse journalistieke geschiedenis noemen. (meer…)

1reactie

Andere aanpak eikenprocessierupsen


De gemeente stapt over op een meer natuurvriendelijke manier om de overlast van de eikenprocessierups aan te pakken. In de afgelopen 2 jaar zijn de eerste stappen gezet met die aanpak en daarbij werden volgens de gemeente goede resultaten behaald. Dit jaar schakelt Helmond helemaal over op een natuurvriendelijke methode. (meer…)

11reacties

Bankhelpdeskfraudeur gezocht


De man op de foto’s wordt door de politie gezocht. Hij plunderde de rekening van een 72-jarige mevrouw uit Helmond. Haar bankpas werd even ervoor buit gemaakt middels spoofing. Hij pinde met haar bankpas in Mierlo-Hout bij de geldautomaat op de Hoofdstraat (foto rechts) en ook bij de Jan Linders in die wijk werd de bankpas misbruikt (zie de foto’s onderaan). (meer…)

17reacties

Rieter: Extra vluchtelingen in Helmond?


Afgelopen week is er in de commissievergadering gesproken over de aandachtspunten vluchtelingen. Dit als gevolg van de informatiebijeenkomst van begin februari waar het college de Helmondse stand van zaken met betrekking tot vluchtelingen met ons heeft gedeeld. We kregen toen te horen dat Helmond op koers lag om te voldoen aan haar opgave voor opvang Oekraïners en de taakstelling voor statushouders. Echter, als de spreidingswet werkelijkheid wordt, dan zal iedere regio een extra bijdrage mogen gaan leveren om het vluchtelingenprobleem op te lossen. Voor Helmond is dat een mogelijke opgave van 341 extra vluchtelingen. Hiervoor zal de regio mogelijk een plan moeten indienen bij het rijk. (meer…)

6reacties

Geen Helmonders naar Den Bosch


De rook van de provinciale verkiezingen is opgetrokken. De stemmen zijn geteld met als uitkomst dat er geen enkele Helmonder op het pluche van het provinciehuis mag plaatsnemen. Opmerkelijk dat er vanuit onze zeer ambitieuze stad, die samen met Eindhoven en Veldhoven het hart van de snelst groeiende regio van Nederland vormt, niemand voldoende stemmen heeft behaald. Waarom hebben wij geen stemkanonnen? Wat is de reden dat de kwaliteiten van onze kandidaten op provinciaal niveau onvoldoende zijn gewaardeerd? Of zijn deze Helmonders gewoon te bescheiden geweest en hebben zij de kaas van het brood laten eten? (meer…)

2reacties

2 Auto’s botsen op kruising in Helmond


Vanmiddag rond kwart voor 2 zijn op de kruising van de Kanaaldijk en de Julianalaan 2 auto’s op elkaar gebotst. Vermoedelijk is er daarvan eentje door rood gereden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
Er vielen geen gewonden, beide auto’s worden door een bergingsbedrijf weg getakeld. 1 Van de auto’s was nog zo goed als nieuw.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

1reactie

Flinke waterschade in flat in het centrum


Gistermiddag om 14.53 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege wateroverlast in de flat op De Elzas in het centrum. Door onbekende oorzaak bleek daar een waterleiding gesprongen in een meterkast op de derde verdieping. Door het eruit gutsende water stonden de overloop van de derde en alle verdiepingen eronder blank. Deurdrempels zorgden ervoor dat er geen water in de appartementen stroomde. Bij ‘n tiental drempelloze kelderboxen onder in het complex liep het water echter wel naar binnen. (meer…)

4reacties

Helmonder (36) mishandeld en ontvoerd


Vannacht is er rond 00.20 uur een man naar het ziekenhuis gebracht met steekwonden en ander letsel. Daarop besloot het ziekenhuis de politie in te lichten. Het slachtoffer, een 36-jarige Helmonder, is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De recherche is meteen een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie de dader(s) kunnen zijn. (meer…)

10reacties

Vlisco be(te)kent kleur


Helmond was en is nog steeds een centrum van textielfabricage. Sterker nog: we zijn sinds decennia textielstad nummer 1 van Nederland. Dit op basis van een hoogwaardige specialisatie: velours (Raymakers, sinds 1773), trijp (Vescom Textiles B.V., voormalig Léo Schellens) en uiteraard de wax prints van Vlisco (sinds 1846 volgens eigen opgave, maar feitelijk nog ouder). De huidige textielproductie is mede gebaseerd op toelevering vanuit lagelonen-landen: de garens voor de veloursweverij komen uit Griekenland, het drukdoek van de Vlisco uit China. (meer…)

11reacties

City Sporthal gesloopt voor 104 woningen


Getriggerd door dit bericht zaterdag op Pewa Weblog, gingen we het en ander na en wat bleek: het vermoeden klopte. Want het lijkt er inderdaad dan eindelijk van te komen dat de City Sporthal en een aantal appartementen plaats gaan maken voor nieuwbouw. Nadat we dat in 2019 aankondigden, lijkt de kogel nu namelijk door de kerk. Want naar verwachting van Woonpartners zullen er in 2025 op die plek in het centrum 2 nieuwe appartementencomplexen staan met in totaal 104 woningen. (meer…)

6reacties

2 Aanhoudingen na proefrit met fiets


Gisteren hield de politie 2 Helmonders aan nadat een elektrische fiets met een waarde van 3849 euro niet terugkwam na een proefritje. Naar eigen zeggen was een 27-jarige Helmonder tijdens deze proefrit bestolen van de fiets die de fietsenwinkel Drumo aan de Trambrugweg daarvoor had meegegeven.
Door feiten, omstandigheden en ons onderbuikgevoel kon hij aangehouden worden op verdenking van verduistering*. Dat lieten Els Hofmans en Niels Kanters, wijkagenten van de Helmondse Binnenstad, vanmiddag weten. (meer…)

8reacties

Eenzijdig ongeval door dronken automobilist


Gistermiddag kregen de hulpdiensten om 14.26 uur een melding van een ongeval in de Addy Kleijngeldstraat in Helmond West. Ter plaatse aangekomen bleek het een eenzijdige aanrijding op de rotonde te betreffen (zie de onderstaande foto van de politie Helmond).
Omdat de 46-jarige bestuurder uit Helmond naar alcohol rook, werd een blaastest afgenomen en deze gaf een G/F aan. Hij werd daarop overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. (meer…)

3reacties

Manders: Helder over sport


Afgelopen november bezocht onze VVD-minister Conny Helder (minister voor Langdurige Zorg en Sport) Nederland – Qatar in het beroemde Al Bayt Stadium. Maar op 12 maart jongstleden was ze te gast in een stadion dat zo mogelijk nóg iconischer is, het stadion van Helmond Sport. 
Minister Helder was voor dit (door de VVD Helmond georganiseerde) werkbezoek uitgenodigd in de businessclub van Helmond Sport. Tijdens de druk bezochte interactieve bijeenkomst sprak ze met vertegenwoordigers uit het verenigingsleven en de politiek. (meer…)

36reacties

Ervaring met het stemproces in Helmond


Helmond heeft gestemd! En hoe! We zijn met een grote groep pal achter Caroline van der Plas en haar BoerBurgerBeweging gaan staan. Een opmerkelijke keuze die ik niet had verwacht. Helmond is immers een industriestad en de laatste boer is hier al jaren geleden weggekocht om plaats te maken voor woningen. En zelfs ‘ijsbaan boer Kuijpers’ wil zo niet meer genoemd worden: “Ik heet Freek!”. Stemgerechtigde burgers daarentegen hebben wij er met ruim 68 duizend genoeg. Hoe de eclatante overwinning van BBB in de provincie uitpakt, zal de toekomst uitwijzen. Ik laat de speculaties graag aan de politiek analisten die hier verstand van hebben. (meer…)

23reacties

Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 2023


Gisteren ging Helmond stemmen. Dat deed 48,08% van de 68.185 kiesgerechtigde Helmonders, in 2019 was de opkomst 48,04%.
Ook in onze stad lijkt de BBB de grootste te zijn geworden. Want zojuist maakte de gemeente deze voorlopige uitslag op partijniveau van de Provinciale Statenverkiezingen in Helmond bekend:
(meer…)

29reacties

Q&A: Vertrekt de laatste ambulancepost?


Martijn Rieter van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over het mogelijke vertrek van de enige Helmondse ambulancepost. Die is nu gevestigd op de Lagedijk op het industrieterrein.  
Hieronder staan zijn 5 ingediende raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

19reacties

Mol: Verkiezingen en opkomst in Helmond


Overmorgen, op 15 maart 2023, zijn de verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten en het bestuur van het waterschap Aa en Maas. Ik kan er niet (en dat wil ik ook niet) onderuit om in deze column daar over te schrijven. Al was het maar in het belang van mijn eigen partij 50PLUS. Echter daar hoort een belangwekkend argument, namelijk die van de opkomst. (meer…)

3reacties

Manders: ‘leren van het verleden’


Er is momenteel veel ophef over de Gemeenschappelijke regeling Blink. Zoals u waarschijnlijk weet regelt Blink, in Helmond en een aantal omringende gemeenten, de afvalverwerking, de reiniging en het onderhoud van de openbare ruimte en het beheer van de milieustraten. De kosten voor het inzamelen van ons afval worden via de gemeentelijke belasting betaald door de inwoners van diezelfde gemeenten. (meer…)

16reacties

Q&A: geldzorgen bij sportclubs en Polaris


John van der Kant van het CDA stelde vandaag schriftelijke vragen aan B&W over de financiële zorgen bij Helmondse sportverenigingen in het algemeen en VC Polaris in het bijzonder. ‘Die volleybalclub vreest zelfs voor een faillissement.’
Hieronder staan zijn 5 ingediende raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

29reacties

Nieuw park rondom de watertoren


Voor het einde van het jaar start de gemeente met de aanleg van het 25 Septemberpark. Rondom de watertoren verrijst een gloednieuw park, waarbij de rivier de Aa weer boven de grond komt. Het park kan naar verwachting in de zomer van 2024 in gebruik genomen worden.
Volgens wethouder Arno Bonte voorziet het park in de grote behoefte aan vergroening van het centrum: “Zowel voor vogels, vleermuizen als Helmonders wordt het 25 Septemberpark een welkome groene schakel.” (meer…)

3reacties

“Cruyff gedroeg zich behoorlijk bleu”


Als ‘voorgerecht voor de carnaval’ plaatste de weblog vorige week woensdag een foto op Facebook waarop Johan Cruyff te bewonderen is. De Amsterdamse voetbalgrootmeester vierde in 1968 namelijk carnaval in ´t Helmondse. Dit deed hij samen met onze eigen voetbalgrootmeester Willy van der Kuijlen.
De foto van het duo kreeg veel blijken van waardering en een aantal Helmonders kwamen met voor ons onbekende feiten. Aike Martens schreef iets waar direct ons oog op viel. Hij interviewde bij de S.O.F. op de Steenweg 12 Johan Cruyff! Dit mag je gerust een skôn stukske Helmondse journalistieke geschiedenis noemen. (meer…)