3reacties

2 Woningen lopen schade op door brand


Bij een woning aan het Kempenhof in de Rijpelberg brak vannacht brand uit in een aanbouw aan de achterzijde. Door de brand werd ook de naastgelegen woning getroffen waar onder meer het dak beschadigd raakte.
De om 05.05 uur gealarmeerde brandweer die het vuur snel onder controle had, kon daardoor erger voorkomen. Zij waren met 2 blusvoertuigen ter plaatse. We weten niet waardoor de woningbrand is ontstaan. Volgens buurtbewoners was er bij dezelfde woning in het verleden ook al eens brand geweest.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

4reacties

Van der Kant: druppel op gloeiende plaat


Onlangs bereikte de temperatuur in Helmond 38 graden. Bijna een record voor onze stad. De oorzaak laat zich raden: de aarde warmt in razend tempo op. Met hittestress, een verlies aan biodiversiteit, extreme droogtes, dalende gewasopbrengsten en verhoogde gezondheidsrisico’s tot gevolg.
Dat Helmond versneld klimaatneutraal wil worden, juichen we van harte toe. Het is wat CDA Helmond aangaat niet de vraag óf we hier werk van moeten maken – maar hoe. Laten we daarbij kijken naar haalbare, betaalbare en zeker ook praktische oplossingen. (meer…)

3reacties

Buurman bespreekt het kringgesprek


`Het seizoen da is begonnen…‘ De officiële aftrap voor Onze mannen was afgelopen vrijdag in Breda tegen volksclub NAC. Ondanks dat veel mensen nog op vakantie zijn, was het Ratje-is-soms-van-de leg-stadion met bijna 15.000 toeschouwers aardig gevuld. De vakantieperiode heeft wel het voordeel dat er meestal geen files staan. Hierdoor was de Helmondse aanhang ruim op tijd aanwezig. Die tijd was ook wel nodig; eerst één voor één door een smalle ingang, daarna ongewenst betast worden, vervolgens 45 trappen omhoog en dan 15 minuten wachten op een biertje. (meer…)

13reacties

Onrustige nacht in het horecagebied


Rondom sluitingstijd vannacht waren er meerdere vechtpartijen in het horecagebied. In eerste instantie gebeurde dat ter hoogte van de Borrelbar op de Steenweg. Buiten stond een groep van zo’n honderd personen en daar braken meerdere vechtpartijen binnen deze groep uit.
De aanwezige politieagenten riepen assistentie op van meerdere eenheden en hondengeleiders uit Oost-Brabant. Terwijl de eenheden op linie stonden, werden zij meerdere malen uitgescholden. Er werd ook met glaswerk gegooid. 2 Personen zijn aangehouden vanwege opruiing. (meer…)

15reacties

Pilot met slimme verkeerlichten voor fietsers


“Vanaf begin augustus krijgen fietsers op de kruising President Rooseveltlaan met de Jan van Brabantlaan en Boerhaavelaan in Helmond sneller groen licht.” Dat liet de gemeente zojuist middels een persbericht weten. De gemeente koos deze locatie uit voor een pilot met slimme verkeerlichten die ervoor moet zorgen dat fietsers minder lang voor een rood verkeerslicht hoeven te wachten. (meer…)

20reacties

Helmond? “Drank en mooie vrouwen!”


“Als ik de woorden kasteel en tuin hoor ben ik al verkocht. Ik ben namelijk dol op het bezichtigen van kastelen én tuinieren is een passie van mij. Het gaat vast en zeker goed komen met de Kasteeltuinconcerten.” Henk Westbroek ten voeten uit, altijd in voor een leuke quote. Deze nationale beroemdheid treedt vrijdagavond met Nederpop All Stars op in de kasteeltuin. De weblog sprak hem over dat optreden, Helmond en wat verder ter tafel kwam. (meer…)

3reacties

Brandveiligheid in woningen aangepakt


Bij controles van het Peelland Interventieteam (PIT) gisteren en vandaag bleek dat bij verschillende woningen in Helmond de brandveiligheid niet op orde was. Ook was er op sommige adressen sprake van kamerbewoning zonder omgevingsvergunning. Waar het kon zijn direct maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Bij de meeste adressen volgt nog een aanschrijving en hercontrole of nader onderzoek. (meer…)

16reacties

Kruidvat in Brouwhuis wéér overvallen


Vanmiddag om 17.01 uur werd de politie gealarmeerd voor een gewapende overval op het Kruidvat in winkelcentrum Brouwhorst. In deze drogisterij, zo liet de politiewoordvoering weten, bedreigde een man een medewerker met een vuurwapen en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie vraagt diegenen die iets zagen of hoorden te bellen naar 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
In maart werd die winkel ook al overvallen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

4reacties

Expositie huiselijk geweld op Piet Blomplein


Samen met de Stichting Open Mind en een ervaringsdeskundige van Markieza opende wethouder Harrie van Dijk zojuist de buiten-expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ op het Piet Blomplein. In deze expositie worden portretten van 56 mensen getoond die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. (meer…)

2reacties

Man opgepakt voor 4 berovingen in 1 week


Met de aanhouding van een 54-jarige Helmonder denkt de politie mogelijk 4 straatroven te hebben opgelost. Die straatroven werden allemaal in Helmond en binnen 1 week gepleegd. De man sloeg toe bij 4 dames in de leeftijd van 25 tot 61 jaar.
Zijn rooftocht begon op vrijdag 22 juli op de Beelsstraat met de beroving van een handtas van een 61-jarige vrouw. Bij deze beroving kwam de vrouw ten val en brak ze haar schouder. (meer…)

19reacties

Heller: Inspraak op ’t Hout?


Op dinsdag 12 juli werd de gemeenteraad gevraagd om het bestemmingsplan ’t Hout – Hoofdstraat – Pastoor Elsenstraat (RV048) vast te stellen. Het betreft het plan voor de nieuwbouw en uitbreiding van het Zorgcentrum Alphonsus, dat geheel bekostigd wordt door Savant en Compaen. Het lijkt een mooi plan voor onze hulpbehoevende ouderen, maar al in de commissievergadering een week eerder, bleek er veel weerstand te zijn van omwonenden. Zij lieten van zich horen. Maar had dat ook effect? (meer…)

1reactie

De herinnering aan ‘n goei mister


Ze waren, ze zijn en blijven bestaan: die bijzondere leerkrachten die je de rest van je leven bijblijven en soms zelfs nog na de schooltijd bijstaan. Ik zelf had zoiets met wijlen mijnheer (zo spraken we hem aan) Steerneman, aan wiens lippen we hingen tijdens de verteluren. Hij was, meen ik, ook leider bij de knutselclub (of heette dat de hobbyclub?) die buiten de lesuren werd gehouden. (meer…)

16reacties

Lerarenbal


Mijn broer speelt in de band Wood 88. Een band met muziek van de 60’s tot nu. Deze band zou vrijdagmiddag/avond optreden. Tijdens het lerarenbal vorige week op een podium op de haven bij Café Franske.
Ik mocht eerder gaan van mijn werk zodat ik hierbij kon zijn. Daarna zouden we met zijn allen naar het kasteeltuinconcert gaan. En wat keek ik hier al weken naar uit! (meer…)

15reacties

Man opgepakt vanwege moord op Peter R.


De politie heeft gisteravond in Helmond een 27-jarige man aangehouden op verdenking van (indirecte) betrokkenheid bij de aanslag op het leven van Peter R. de Vries op 6 juli 2021. De verdachte, die werd geboren op Curaçao, werd rond 21.30 uur opgepakt in een woning in onze stad. Dat maakte het Openbaar Ministerie vanochtend bekend. (meer…)

10reacties

Q&A over de bereikbaarheid van onze boa’s


Lara Tamarinof en Bert van Sas van GroenLinks stelden schriftelijke vragen aan B&W over de bereikbaarheid van de Helmondse buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) ‘s avonds en in het weekend.
Hieronder staan de 2 raadsvragen (Question) van Lara en Bert voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

27reacties

Grote ravage na explosie in winkelpand


Om 03.35 uur vannacht rukte de brandweer uit voor een brand in een winkel aan de Ameidestraat. Ter plaatse bleek dat de pui van het winkelpand door een explosief eruit was geblazen met een brandje als gevolg.
Volgens de politiewoordvoering raakte er niemand gewond. De brandweer haalde circa 10 bewoners van de appartementen erboven uit hun woning. Mogelijk kunnen een aantal van hen niet terug naar hun appartement. De situatie is inmiddels onder controle, het sein brand meester is door de brandweer gegeven.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

9reacties

Rooftop concert: cadeautje voor aanwezigen


Eerder deze week waren er de geruchten en gisteravond om 23.15 uur werden die bewaarheid op een plat dak tussen de Veestraat en de Parkweg. De Helmondse band Edelhout gaf daar in het Centrum een rooftop concert. Eentje zoals The Beatles en U2 dat ooit in andere steden deden. Het moment dat de muziek in de kasteeltuin stopte, tikte Edelhout (zo’n 100 meter verder) af. (meer…)

14reacties

Q&A: Needle spiking-incident in Helmond


Wilbert Linders, René van de Westerlo en Herbie Guldenaar van Mi Hellemonders stelden schriftelijke vragen aan B&W naar aanleiding van een needle spiking-incident vorige week vrijdag. Over dit nieuwe fenomeen in Nederland schreef de minister Yeşilgöz precies een maand geleden deze brief (pdf).
Hieronder staan de 4 raadsvragen (Question) van deze politieke partij voorafgegaan door hun inleiding en eindigend met hun nawoord. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

12reacties

Rieter: Geen idealisme, maar realisme!


De Helmondse politiek hoeft Den Haag maar weinig als voorbeeld te nemen. Toch zijn er soms zaken waar we lering uit kunnen trekken. Bijvoorbeeld het besluit om ten tijden van de gascrisis de kolencentrales weer op volle toeren te laten draaien. De klimaatdoelstellingen worden daarmee on hold gezet om te voorkomen dat we deze winter een gastekort hebben. Dit ging niet zomaar want D66, Groen Links en PvdA waren vanuit idealistisch gedachtegoed tegen. Gelukkig drongen de andere coalitiepartijen deze realistische plannen door: geen idealisme, maar realisme! (meer…)

14reacties

De oude Jan


Na ruim anderhalve eeuw lijkt de voormalige Rijks Hogere Burgerschool, beter bekend als de hoofdvestiging van de Jan van Brabant, een nieuwe huisvesting op `Suytkade te krijgen. De rijksmonumentale lesgebouwen aan de Molenstraat zullen vast een goede herbestemming krijgen. Op een centrale locatie in de stad is een dergelijk pand goed te herbestemmen als appartementencomplex. (meer…)

35reacties

Aantal stankeisen voor Den Ouden geschrapt


Met een definitieve uitspraak haalde de Raad van State (RvS) vandaag een dikke streep door een aantal stankmaatregelen die de provincie Noord-Brabant aan de mestverwerker Den Ouden op het industrieterrein had opgelegd. De hoogste bestuursrechter vindt dat de provincie eerst moet onderzoeken en vaststellen hoeveel geurhinder Den Ouden aan de Gerstdijk mag produceren zonder dat het woon- en leefklimaat in het aangrenzende Brouwhuis in het gedrang komt. (meer…)

27reacties

Hoe wordt ‘t stationsgebied aantrekkelijker?


De gemeente wil het Stationskwartier, het gebied rondom het station, aantrekkelijker gaan maken. Dat wil zij gaan doen in samenspraak met bewoners, ondernemers en betrokkenen. Dus ook jij kan meedenken als je wilt door je ideeën en meningen daarover te geven. Wethouder Erik de Vries (verantwoordelijk voor Centrumontwikkeling) hoort graag de mening van de Helmonders. “Ik vind het belangrijk om een plan te kunnen maken waar onze inwoners zich zoveel mogelijk in herkennen.” (meer…)