5reacties

Tuerlings: Betaalbaar wonen


Op 13 september 2019 publiceerde het Nibud twee onderzoeken waaruit blijkt dat ongeveer 25% van alle huurders in Nederland niet kan rondkomen, omdat hun woonlasten te hoog zijn. Dat zijn zo’n 800.000 mensen! Volgens het Nibud heeft zelfs de helft (!) van alle huurders in Nederland het financieel moeilijk vanwege de hoge woonlasten. Het is geen verrassing dat vooral mensen met een sociale huurwoning en mensen met een lager inkomen moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Als we kijken naar de ontwikkelingen van de koopkracht de afgelopen jaren, zijn het precies de groepen die toch al kwetsbaar zijn die het minst profiteren van de aangetrokken economie. (meer…)

5reacties

Jong Brandevoort 1, dartel van geest


Vanmiddag speelde SV Brandevoort 1 zijn eerste competitiewedstrijd in Aarle-Rixtel tegen ASV ’33. Trainer/coach Patrick van Hout hoopte dat de goede voorbereiding een vervolg zou krijgen in de competitie. Een overwinning zou goed voor de moraal zijn. SV Brandevoort kent vele jeugdelftallen en in het eerste elftal lopen al verschillende jonge spelers te voetballen. Verder zit er nog talent aan te komen. (meer…)

11reacties

Kind gewond geraakt bij oversteken


Kort voor 5 uur vanmiddag was er een ongeval waarbij een klein kind op de fiets gewond raakte. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Kanaaldijk Z.W. Heeklaan en Engelseweg. Het jongetje dat niet alleen was, kwam met een personenauto in botsing. Hij is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. 
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

(meer…)

5reacties

Zwart


Ik ben geboren aan de Smalle Haven in Helmond, het centrum van het centrum. De kasteeltuin was verboden gebied voor deze kleuter wanneer ik buiten ging spelen. Mijn speeltuin was De Olifant, V&D en de bielzen fietsenstalling naast de zusters van het Wit-gele kruis. De speeltuin breidde zich langzaam uit via De Gruyter naar de Hema, langs Mommers, voorbij Hotel St. Lambert, de Kerkstraat in. (meer…)

De sociale functie van een hondenveldje


In mijn buurt zijn we gezegend met een uitlaatveldje. Eigenlijk twéé. Eentje waar de vierpotertjes aan de lijn moeten blijven en eentje waar ze heerlijk los kunnen dollen. Een hekwerk zorgt dat dit speelterrein veilig blijft en de gemeente houdt het schoon. Over dit veldje gaat mijn verhaal. (meer…)

4reacties

Na Stiphout Vooruit stap vooruit


Tim Relou speelde vanaf D1 (nu bekend als JO 15-1) tot en met JO 19-1 bij Stiphout Vooruit. Hij heeft veel goede herinneringen aan deze club en kent het als een vereniging met hele leuke mensen. Na het behalen van zijn HAVO-diploma maakte hij de overgang naar Texas in Amerika.
Zijn vader had contact gezocht met het bureau Global Sport and Study. Die gaf de familie Relou de opdracht opnames te maken van de tiener in actie tijdens de wedstrijden. Het filmpje had het gewenste resultaat. Tim ging spelen bij Coastal Bend College en mag zich nu een “Cougar” noemen. Hij kreeg meerdere aanbiedingen maar dit contract vond hij de meest uitdagende. (meer…)

9reacties

Rode kasteeltjes voor niet-Helmonders


Sinds woensdag zitten er rode kasteeltjes bovenop de wegwijzers op de looproute tussen het centraal station en het centrum. De bedoeling is dat mensen die onze stad nog niet kennen, zoals toeristen, daarmee makkelijker de weg naar het centrum vinden.
Deze ‘kasteeltjes-route’ begint vlakbij het station met een groot kasteel met daarop “Welkom in Helmond” en een korte uitleg over de stickers. Want op die kasteeltjes komen binnenkort nog verschillende stickers: gele stickers die de route naar het centrum aangeven en blauwe voor de route naar het kasteel. (meer…)

6reacties

Bromfietser gezocht die na ongeval doorreed


De politie is op zoek naar een bromfietser die gisterochtend doorreed na een aanrijding in Stiphout. Daarbij kwam een fietsster ten val toen zij werd aangetikt door een bromfietser die haar van achteren passeerde.
Dat ongeluk gebeurde rond 10 uur op de Dorpsstraat ter hoogte van deze bushalte meteen bij binnenkomst van deze wijk. Dus komende vanaf de President Rooseveltlaan direct na de de kruising met de Hortsedijk. Vanwege ‘ongeval met letsel’ rukten de hulpdiensten om 10.18 uur uit. Hoe het met de fietsster is, kunnen we op dit moment niet achterhalen.
De Stiphoutse wijkagent Francisca Kamphuis roept de bromfietser met nadruk op om zich te melden op het politiebureau en/of via 0900 – 8844. Omdat wellicht niet iedereen dat weet: doorrijden na een verkeersongeval is strafbaar

In de reacties hieronder staat een update.

7reacties

Erg veel blauwalg in Eindhovens Kanaal


Waterschap Aa en Maas heeft hoge concentraties blauwalg gemeten in het Eindhovens Kanaal (officieel “Eindhovensch Kanaal”) in Helmond. Zie de foto rechts die we vrijdag richting Helmond maakten vanaf de Oudvensebrug in Mierlo-Hout. Daar werd een jaar geleden ook blauwalg aangetroffen. “Aangezien de Goorloop en Schootense Loop in verbinding staan met dit kanaal, geldt dat waarschijnlijk ook voor deze lopen. In de Traverse, delen van de Zuid-Willemsvaart, het Wilhelminakanaal en de Donkervoortseloop is al langer blauwalg aanwezig maar niet in dezelfde hoeveelheden” meldt het waterschap schriftelijk. Zie ook deze plattegrond. (meer…)

62reacties

Fataal motorongeval in Brandevoort


Vanaf 14.18 uur rukten de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter uit voor een aanrijding op de Neervoortse Dreef. Daar vond een motorongeval plaats waarbij 1 persoon is overleden en 1 andere persoon gewond raakte.
De politiewoordvoering meldt dat het een motorrijder betreft. Op de motor zat ook een vrouw, zij raakte gewond en is inmiddels naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s.

(meer…)

9reacties

Helmond heeft 672 gemeenteambtenaren


Op 30 juni had de gemeente Helmond 672 ambtenaren in dienst. Dat is relatief weinig als je dat afzet tegen de landelijke cijfers.
Van iedereen met zo’n dienstverband bij onze gemeente wonen er 386 buiten onze stad en is 55% een vrouw. Zij hebben opgeteld 594 voltijdbanen (op basis van een 36-urige werkweek) oftewel full time equivalenten (fte’s).
Doordat er voor 28 fte’s vacatures zijn, is de Helmondse gemeentelijke organisatie onderbezet. Vorig jaar werden er 79 mensen aangenomen en werd er van 52 afscheid genomen. (meer…)

9reacties

Onze Helmondse politici gaan weer schrijven


Vanaf maandag 23 september gaan 6 Helmondse politici weer columns schrijven. Die columns komen niet alleen elke maandag op de weblog, elke vrijdag staan ze ook in Weekkrant De Loop. De nieuwe ‘columnistenploeg’ is naar ons idee ook dit keer weer een mooie mix uit de coalitie- en oppositiepartijen en van jong en ouder. Vandaag staat het onderstaand artikel in Weekblad De Loop. Daarin lees je meer over de komende reeks van Onze Helmondse politici.
De nieuwe ploeg betekent ook dat we afscheid nemen van 5 columnisten. We bedanken Mohammed Chahim, Lonneke Maráczi, Sandra Stijkel, Henriëtte Verouden en Gaby van den Waardenburg voor al hun columns die gelukkig vaak tot discussie leidden.

(meer…)

8reacties

Gratis met de PvdA-bus naar EU-parlement?


Beste Helmonders,

Afgelopen dinsdag nam ik na ruim 13 jaar afscheid als raadslid in Helmond. Als raadslid heb ik zowel de coalitie als de oppositie mogen ervaren. Daarbij heb ik als fractievoorzitter samen met mijn fractie gezocht naar een juist evenwicht tussen fel oppositievoeren wanneer dat nodig was, en constructief samenwerken om de stad daarmee vooruit te helpen. (meer…)

6reacties

Vierde mural zit op oude Belastingkantoor?


Vrijdag werd de derde mural in Helmond onthuld. Die Van Gogh-mural werd voorafgegaan door de muurschilderingen op de bieb en Parkweg.
Gisteren bleken er op het oude Belastingkantoor bij het station muurschilderingen te zijn aangebracht. De kantoren in dat gebouw worden omgebouwd tot appartementen. Wellicht wilde de tekstschrijver een ieder er blijvend aan herinneren dat daar tot juni 2012 belastingambtenaren zaten… 
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

(meer…)

11reacties

Open brief aan Mohammed Chahim


Dag Mohammed, je gaat het politiek toneel van Helmond verlaten om plaats te nemen in de banken van het Europees Parlement. Onze stad is te klein voor je geworden. Je ambities dienstbaar te zijn aan een groot publiek leiden je naar Brussel. Je hebt je 13 jaar lang in onze gemeenteraad ingezet voor het wel en wee van Helmond. De eerste keer dat ik je ontmoette was tijdens een politiek debat rond de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Je viel me toen al op door de kwaliteit en inhoud van je betoog, je gedachtegang en de manier van presentatie. We zijn nu 9 jaar verder. Ik heb je beter leren kennen en had je daarom graag toegesproken tijdens je laatste raadsvergadering op 10 september. Helaas blijkt dat het inspreekrecht hiervoor niet van toepassing is.
(meer…)

94reacties

Fietser (15) aangereden, auto is er vandoor


Een 15-jarige fietser uit Helmond liep gisteravond ernstig hoofdletsel op nadat hij op de Deltaweg (de parallelweg van de Deurneseweg) aangereden werd door een, vooralsnog onbekende, automobilist. De bestuurder ging er namelijk na het ongeval direct vandoor. De politie is naar hem op zoek en roept getuigen op zich bij hen te melden. (meer…)

17reacties

Helmonder wint een ton bij BankGiro Loterij


Een inwoner van Helmond heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. De winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws. De winnaar, die liever anoniem wil blijven, reageert blij: “Wat een mooie prijs! Ik weet nog eventjes niet wat ik ermee wil doen. Ik ga in ieder geval een nieuwe auto aanschaffen. Het bedrag dat overblijft, zet ik voorlopig op mijn spaarrekening.” (meer…)

5reacties

Tuerlings: Betaalbaar wonen


Op 13 september 2019 publiceerde het Nibud twee onderzoeken waaruit blijkt dat ongeveer 25% van alle huurders in Nederland niet kan rondkomen, omdat hun woonlasten te hoog zijn. Dat zijn zo’n 800.000 mensen! Volgens het Nibud heeft zelfs de helft (!) van alle huurders in Nederland het financieel moeilijk vanwege de hoge woonlasten. Het is geen verrassing dat vooral mensen met een sociale huurwoning en mensen met een lager inkomen moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Als we kijken naar de ontwikkelingen van de koopkracht de afgelopen jaren, zijn het precies de groepen die toch al kwetsbaar zijn die het minst profiteren van de aangetrokken economie. (meer…)

5reacties

Jong Brandevoort 1, dartel van geest


Vanmiddag speelde SV Brandevoort 1 zijn eerste competitiewedstrijd in Aarle-Rixtel tegen ASV ’33. Trainer/coach Patrick van Hout hoopte dat de goede voorbereiding een vervolg zou krijgen in de competitie. Een overwinning zou goed voor de moraal zijn. SV Brandevoort kent vele jeugdelftallen en in het eerste elftal lopen al verschillende jonge spelers te voetballen. Verder zit er nog talent aan te komen. (meer…)

11reacties

Kind gewond geraakt bij oversteken


Kort voor 5 uur vanmiddag was er een ongeval waarbij een klein kind op de fiets gewond raakte. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Kanaaldijk Z.W. Heeklaan en Engelseweg. Het jongetje dat niet alleen was, kwam met een personenauto in botsing. Hij is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. 
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

(meer…)

5reacties

Zwart


Ik ben geboren aan de Smalle Haven in Helmond, het centrum van het centrum. De kasteeltuin was verboden gebied voor deze kleuter wanneer ik buiten ging spelen. Mijn speeltuin was De Olifant, V&D en de bielzen fietsenstalling naast de zusters van het Wit-gele kruis. De speeltuin breidde zich langzaam uit via De Gruyter naar de Hema, langs Mommers, voorbij Hotel St. Lambert, de Kerkstraat in. (meer…)

De sociale functie van een hondenveldje


In mijn buurt zijn we gezegend met een uitlaatveldje. Eigenlijk twéé. Eentje waar de vierpotertjes aan de lijn moeten blijven en eentje waar ze heerlijk los kunnen dollen. Een hekwerk zorgt dat dit speelterrein veilig blijft en de gemeente houdt het schoon. Over dit veldje gaat mijn verhaal. (meer…)

4reacties

Na Stiphout Vooruit stap vooruit


Tim Relou speelde vanaf D1 (nu bekend als JO 15-1) tot en met JO 19-1 bij Stiphout Vooruit. Hij heeft veel goede herinneringen aan deze club en kent het als een vereniging met hele leuke mensen. Na het behalen van zijn HAVO-diploma maakte hij de overgang naar Texas in Amerika.
Zijn vader had contact gezocht met het bureau Global Sport and Study. Die gaf de familie Relou de opdracht opnames te maken van de tiener in actie tijdens de wedstrijden. Het filmpje had het gewenste resultaat. Tim ging spelen bij Coastal Bend College en mag zich nu een “Cougar” noemen. Hij kreeg meerdere aanbiedingen maar dit contract vond hij de meest uitdagende. (meer…)

9reacties

Rode kasteeltjes voor niet-Helmonders


Sinds woensdag zitten er rode kasteeltjes bovenop de wegwijzers op de looproute tussen het centraal station en het centrum. De bedoeling is dat mensen die onze stad nog niet kennen, zoals toeristen, daarmee makkelijker de weg naar het centrum vinden.
Deze ‘kasteeltjes-route’ begint vlakbij het station met een groot kasteel met daarop “Welkom in Helmond” en een korte uitleg over de stickers. Want op die kasteeltjes komen binnenkort nog verschillende stickers: gele stickers die de route naar het centrum aangeven en blauwe voor de route naar het kasteel. (meer…)

6reacties

Bromfietser gezocht die na ongeval doorreed


De politie is op zoek naar een bromfietser die gisterochtend doorreed na een aanrijding in Stiphout. Daarbij kwam een fietsster ten val toen zij werd aangetikt door een bromfietser die haar van achteren passeerde.
Dat ongeluk gebeurde rond 10 uur op de Dorpsstraat ter hoogte van deze bushalte meteen bij binnenkomst van deze wijk. Dus komende vanaf de President Rooseveltlaan direct na de de kruising met de Hortsedijk. Vanwege ‘ongeval met letsel’ rukten de hulpdiensten om 10.18 uur uit. Hoe het met de fietsster is, kunnen we op dit moment niet achterhalen.
De Stiphoutse wijkagent Francisca Kamphuis roept de bromfietser met nadruk op om zich te melden op het politiebureau en/of via 0900 – 8844. Omdat wellicht niet iedereen dat weet: doorrijden na een verkeersongeval is strafbaar

In de reacties hieronder staat een update.

7reacties

Erg veel blauwalg in Eindhovens Kanaal


Waterschap Aa en Maas heeft hoge concentraties blauwalg gemeten in het Eindhovens Kanaal (officieel “Eindhovensch Kanaal”) in Helmond. Zie de foto rechts die we vrijdag richting Helmond maakten vanaf de Oudvensebrug in Mierlo-Hout. Daar werd een jaar geleden ook blauwalg aangetroffen. “Aangezien de Goorloop en Schootense Loop in verbinding staan met dit kanaal, geldt dat waarschijnlijk ook voor deze lopen. In de Traverse, delen van de Zuid-Willemsvaart, het Wilhelminakanaal en de Donkervoortseloop is al langer blauwalg aanwezig maar niet in dezelfde hoeveelheden” meldt het waterschap schriftelijk. Zie ook deze plattegrond. (meer…)

62reacties

Fataal motorongeval in Brandevoort


Vanaf 14.18 uur rukten de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter uit voor een aanrijding op de Neervoortse Dreef. Daar vond een motorongeval plaats waarbij 1 persoon is overleden en 1 andere persoon gewond raakte.
De politiewoordvoering meldt dat het een motorrijder betreft. Op de motor zat ook een vrouw, zij raakte gewond en is inmiddels naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s.

(meer…)

9reacties

Helmond heeft 672 gemeenteambtenaren


Op 30 juni had de gemeente Helmond 672 ambtenaren in dienst. Dat is relatief weinig als je dat afzet tegen de landelijke cijfers.
Van iedereen met zo’n dienstverband bij onze gemeente wonen er 386 buiten onze stad en is 55% een vrouw. Zij hebben opgeteld 594 voltijdbanen (op basis van een 36-urige werkweek) oftewel full time equivalenten (fte’s).
Doordat er voor 28 fte’s vacatures zijn, is de Helmondse gemeentelijke organisatie onderbezet. Vorig jaar werden er 79 mensen aangenomen en werd er van 52 afscheid genomen. (meer…)

9reacties

Onze Helmondse politici gaan weer schrijven


Vanaf maandag 23 september gaan 6 Helmondse politici weer columns schrijven. Die columns komen niet alleen elke maandag op de weblog, elke vrijdag staan ze ook in Weekkrant De Loop. De nieuwe ‘columnistenploeg’ is naar ons idee ook dit keer weer een mooie mix uit de coalitie- en oppositiepartijen en van jong en ouder. Vandaag staat het onderstaand artikel in Weekblad De Loop. Daarin lees je meer over de komende reeks van Onze Helmondse politici.
De nieuwe ploeg betekent ook dat we afscheid nemen van 5 columnisten. We bedanken Mohammed Chahim, Lonneke Maráczi, Sandra Stijkel, Henriëtte Verouden en Gaby van den Waardenburg voor al hun columns die gelukkig vaak tot discussie leidden.

(meer…)

8reacties

Gratis met de PvdA-bus naar EU-parlement?


Beste Helmonders,

Afgelopen dinsdag nam ik na ruim 13 jaar afscheid als raadslid in Helmond. Als raadslid heb ik zowel de coalitie als de oppositie mogen ervaren. Daarbij heb ik als fractievoorzitter samen met mijn fractie gezocht naar een juist evenwicht tussen fel oppositievoeren wanneer dat nodig was, en constructief samenwerken om de stad daarmee vooruit te helpen. (meer…)

6reacties

Vierde mural zit op oude Belastingkantoor?


Vrijdag werd de derde mural in Helmond onthuld. Die Van Gogh-mural werd voorafgegaan door de muurschilderingen op de bieb en Parkweg.
Gisteren bleken er op het oude Belastingkantoor bij het station muurschilderingen te zijn aangebracht. De kantoren in dat gebouw worden omgebouwd tot appartementen. Wellicht wilde de tekstschrijver een ieder er blijvend aan herinneren dat daar tot juni 2012 belastingambtenaren zaten… 
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

(meer…)

11reacties

Open brief aan Mohammed Chahim


Dag Mohammed, je gaat het politiek toneel van Helmond verlaten om plaats te nemen in de banken van het Europees Parlement. Onze stad is te klein voor je geworden. Je ambities dienstbaar te zijn aan een groot publiek leiden je naar Brussel. Je hebt je 13 jaar lang in onze gemeenteraad ingezet voor het wel en wee van Helmond. De eerste keer dat ik je ontmoette was tijdens een politiek debat rond de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Je viel me toen al op door de kwaliteit en inhoud van je betoog, je gedachtegang en de manier van presentatie. We zijn nu 9 jaar verder. Ik heb je beter leren kennen en had je daarom graag toegesproken tijdens je laatste raadsvergadering op 10 september. Helaas blijkt dat het inspreekrecht hiervoor niet van toepassing is.
(meer…)

94reacties

Fietser (15) aangereden, auto is er vandoor


Een 15-jarige fietser uit Helmond liep gisteravond ernstig hoofdletsel op nadat hij op de Deltaweg (de parallelweg van de Deurneseweg) aangereden werd door een, vooralsnog onbekende, automobilist. De bestuurder ging er namelijk na het ongeval direct vandoor. De politie is naar hem op zoek en roept getuigen op zich bij hen te melden. (meer…)

17reacties

Helmonder wint een ton bij BankGiro Loterij


Een inwoner van Helmond heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. De winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws. De winnaar, die liever anoniem wil blijven, reageert blij: “Wat een mooie prijs! Ik weet nog eventjes niet wat ik ermee wil doen. Ik ga in ieder geval een nieuwe auto aanschaffen. Het bedrag dat overblijft, zet ik voorlopig op mijn spaarrekening.” (meer…)

43reacties

Opening fietspad door Stiphoutse bossen


Sinds mei is het vernieuwde fietspad aan de Papenvoortsedijk – Molenven in gebruik. Het fietspad in de Stiphoutse bossen is volledig geasfalteerd en bijna overal 3 meter breed. Op dat fietspad kun je fietsen, wandelen, skaten, steppen en hardlopen. Na zonsondergang is het fietspad  bijna overal donker omdat het vleermuisvriendelijk is ingericht. Volgende week woensdagmiddag om 15.00 uur wordt het fietspad officieel geopend door de Helmondse wethouder Erik de Vries en de Nuenense wethouder Caroline van Brakel. (meer…)

28reacties

Helmonds gezin op TV in Ver Van Huis


De familie Van Beek uit Dierdonk waagt een sprong in het diepe omdat ze elkaar als gezin dreigen kwijt te raken. Op het platteland van Ohio in Amerika maken zij kennis met een amish-gastgezin. Bij dat gezin met een basic levensstijl  krijgen zij 2 weken onderdak  De 4 Helmonders  worden overspoeld met emoties als zij de amish-huisregels aanhoren.
In deze eerste aflevering van het RTL-programma Ver Van Huis wilden zij bijvoorbeeld niet de typische amish-kleren aantrekken. De zonen Collin (15) en Ryan (12) mochten zelf beslissen of ze aan tafel mee zouden eten. Ook moeder Miranda (43) wilde dat niet. Vader Dave (45) die een eigen bedrijf heeft, is iets welwillender. (meer…)

5reacties

Energiesafari: richting belangrijke keuzes


Nederland, en dus ook Helmond, stapt de komende decennia over op duurzame energie. Dat betekent nogal wat! Energiebronnen die nu nog heel gangbaar zijn, zoals gas, kolen en olie, worden stapsgewijs vervangen door duurzame bronnen zoals zon, wind, biomassa en aardwarmte. Om die zogenaamde energietransitie in goede banen te leiden moeten we de komende periode belangrijke keuzes maken. De provincie verwacht van ons dat we eind dit jaar aangeven hoe we die omslag in de regio zuidoost Brabant gaan maken. (meer…)

7reacties

Q&A over een tweede Helmondse coffeeshop


Stef Stevens van coalitiepartij D66 stelde vandaag 4 schriftelijke vragen aan B&W over de komst van een tweede coffeeshop in Helmond. Hij is namelijk ontstemd over de vandaag ontvangen RaadsInformatieBrief 111 en wil opheldering. De D66-fractievoorzitter vindt namelijk dat burgemeester Elly Blanksma zich daarin nu ineens keert tégen een vorig jaar aangenomen motie (pdf) vóór coffeeshop nummer 2. Zij schreef dat er door het niet mogen deelnemen aan de nationale wietproef nu opnieuw moet worden beslist inzake een tweede coffeeshop. Over de al jaren durende ‘coffeeshop-2-perikelen’ lezen geïnteresseerden hier (in update 3, 4 en 5) en via dit topic meer. (meer…)