17reacties

Herstel van gevaarlijke tegels op fietspaden

De gemeente is de schots en scheef liggende tegels op diverse fietspaden recht aan het leggen. Zij kregen daarover de laatste tijd veel meldingen, Met 2 ploegen worden de herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Voor wie het niet meer weet: begin deze maand was er in Helmond Noord een  scooterongeval door zulke tegels. En dat bleek niet de enige plek met gevaarlijke stoeptegels, zoals je in de vele reacties daarop kunt lezen. (meer…)

15reacties

Flinke branden in het BZOB-bos

In het BZOB-bos aan de Brouwhuisweg woedt op dit moment brand. De brandweer (die om 17.25 uur werd gealarmeerd) is met meerdere blusvoertuigen ter plaatse om de verschillende vuurhaarden in het bos onder controle te krijgen. Tot in Eindhoven zijn de rookwolken te zien.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

(meer…)

73reacties

Vuurwerkverbod en/of 1 vuurwerkshow?

De gemeente gaat onderzoeken wat er in Helmond moet gebeuren met het vuurwerk tijdens Oudejaarsavond dit jaar. In juni besloot de minister dat gemeenten de bevoegdheid hebben zelf te beslissen of hun inwoners vuurwerk mogen afsteken tijdens “Oud en Nieuw”.
B&W is benieuwd wat de Helmonders vinden en zal die meningen meenemen in hun besluitvorming. Ons stadsbestuur heeft daarbij de volgende 6 concrete vragen voor alle inwoners: (meer…)

4reacties

De laatste kasteelheer

Precies een eeuw geleden, op 12 juli 1918, overleed op 59-jarige leeftijd na een operatie te Amsterdam jonkheer Carel Frederik ofwel Karel Wesselman, de laatste mannelijke bewoner van het kasteel. De jonkheer werd bijgezet op het eigen grafeiland van de familie in de Warande. Drie jaar na zijn dood verliet de douairière, zijn weduwe Anna de Jonge van Zwijnsbergen, het kasteel, na verkoop hiervan en het omringende park aan de gemeente Helmond. Hierover was haar man al sinds 1914 in gesprek geweest met de gemeente. Zeven jaar na het kasteel met tuinen etc. zou ook nog de overdracht  volgen van hun buitengebied, het bospark de Warande en de wegen die erheen leidden zoals de Warandelaan. (meer…)

13reacties

Drugsdealer voor tweede keer opgepakt

De politie hield vanmiddag een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op de Rivierensingel in Brouwhuis voor de handel in harddrugs. Een week eerder werd deze verdachte ook al aangehouden in Helmond voor het dealen van drugs. Politieagenten zagen hem vandaag opnieuw op straat en hielden hem in de gaten. Daarbij zagen ze dat hij weer harddrugs verkocht. De man is meteen aangehouden en van zijn klant is een verklaring afgenomen.
De verdachte bleek een handelshoeveelheid drugs bij zich te hebben. De drugs en het geld dat hij op zak had (zie de foto rechtsboven) zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook de scooter waarop hij reed is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

21reacties

4 Dagen geen treinen van en naar Helmond

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli rijden er geen treinen van en naar de 4 Helmondse stations. De reden is dat ProRail gedurende die 4 dagen werkzaamheden uitvoert op het traject tussen Eindhoven en Venlo. De NS zet bussen in, de extra reistijd schatten zij op een kwartier tot een half uur.
1 Van die werkzaamheden vindt plaats aan de spoorwegovergang op de Kanaaldijk. Die overweg is daarom 4 dagen is afgesloten.

In de reacties hieronder staat een update.

46reacties

Scooterrijder valt door ontbrekende tegel

Vanavond rond 22.10 uur is er op het Nieuwveld ter hoogte van het ROC Ter AA College een scooterrijder ten val gekomen. De jongeman die over het fietspad reed, zag niet dat er een tegel uit het fietspad lag en enkele andere tegels gevaarlijk omhoog staken. Hij is in een ambulance onderzocht en behandeld aan zijn verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De politie heeft notitie van het ongeval gemaakt en de gemeente wordt op de hoogte gebracht van de toestand van het fietspad daar in Helmond Noord.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

(meer…)

15reacties

Bescherming van broedende oeverzwaluwen

De gemeente gaat maatregelen nemen tegen het vandalisme en verstoring van de broedende oeverzwaluwen op Berkendonk. De oeverzwaluwen nestelen daar in een aangelegde betonnen zwaluwwand. Het schiereiland waarop die wand staat, wordt een eiland en het grindstrand voor de wand wordt verwijderd. Het water komt dan tot aan de wand, voor onderhoud is de wand te bereiken met lieslaarzen. De graffiti op de betonnen wand wordt verwijderd en de wand wordt in een schutkleur geschilderd. En er worden extra borden geplaatst met de tekst ‘Let op! broedende vogels’. Dat laat B&W weten op vragen van de SP. (meer…)

9reacties

Wij roepen Stef naar voren

Vandaag kunnen we dan officieel bekend maken dat Stef de eerste helft van 2018 in De kennisquiz over Helmond won. Zoals elke ronde sinds 2005, won ook deze keer de beste. Daarom mag ook deze Helmonder zich met recht een kenner van Helmond noemen. Van harte gefeliciteerd met je zege Stef. Alle eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou! Net als alle andere 30 tegels, zal ook deze tegel élke desktop-pagina van de weblog sieren tot in lengte der dagen.
Ook vHans én Tim én Lieke én Bauke én Richard v Hout én Jos én Marie-Claire én Richard én Hein beantwoordden 1 of meer van de quizvragen goed. Echter duidelijk te weinig om de winnaar van zijn zege af te houden.
Het woord is aan Stef:  (meer…)

8reacties

Protestantse bokken, katholieke schapen?

In mijn jongensjaren, zo rond 1960, was er maar – voor zover mij bekend – één protestantse jongen in onze buurt. Hoe we het wisten: ik weet het bij een en dezelfde god niet, maar we wisten waar hij woonde en hoe hij heette. Verder hadden we amper contact. Die jongen van Dijkshoorn zat natuurlijk niet bij ons op de katholieke Antoniusschool. Misschien heb ik hem eens gezien op een verjaarsdagsfeestje bij hun buren, de familie Van den Boogaard, waarvan de vader bij hetzelfde bedrijf werkte als vader Dijkshoorn, de Hatéma. We leefden in twee aparte werelden en hoewel de nieuwe Protestantse kerk bij ons in de buurt stond: we kwamen er niet. Wel had ik een bescheiden voorstelling van het geloofsleven daar: een kale bedoening. (meer…)

11reacties

Kunstcensuur in De Cacaofabriek?

De vrijheid om creatief te zijn, kunst te scheppen blijkt in tegenstelling tot de vrijheid van meningsuiting in Helmond geen vaststaand gegeven meer. Staat de creatieve vrijheid onder druk omdat kunst geoormerkt wordt als ‘aanstootgevend’ en daarna wordt gecensureerd?

Op 1 juni meldde De weblog van Helmond dat werk van Jordy Koevoets geweerd is door deze ‘Helmondse cultuurtempel’. De expositie van deze kunstenaar is er dan ook nooit meer gekomen. Met een ‘korte, niet beledigende tekst’ over Allah wilde de Bredase kunstenaar bezoekers van de tentoonstelling prikkelen. Mensen zouden op basis van die tekst hun eigen beeld van Allah kunnen vormen. In een verklaring op de weblog stelt de directeur Jochem Otten de opdracht te hebben om er als cultuurtempel voor iedereen te zijn. “Daarom werken we momenteel aan ideeën en plannen om doelgroepen die we nog minder zien, zoals moslims, beter te verbinden met De Cacaofabriek. (…) Dit tekstwerk zou juist een tegenovergesteld effect teweeg kunnen brengen.” (meer…)

13reacties

2 Tieners aangehouden voor handel in drugs

De politie hield gistermiddag 2 jongens van 17 en 18 jaar aan op het Sjef de Kimpepad. Zij bleken aan verschillende afnemers drugs te verkopen.
Het duo uit Helmond had een handelshoeveelheid hard- en softdrugs op zak en een geldbedrag van vele honderden euro’s, zie de onderstaande foto’s die de politie vrijgaf. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen, net als de scooter waar de 2 zich op verplaatsen. De tieners zijn in verzekering gesteld. Ook een afnemer van de drugs werd aangehouden. Hij is na verhoor weer heengezonden. (meer…)

21reacties

Hulpeloze gewonde vrouw aangetroffen

Door onbekende oorzaak is een vrouw vanavond uit haar scootmobiel gevallen. Zij werd hulpeloos aangetroffen op de rijbaan van de Kanaaldijk N.W. ter hoogte van de Eikendreef. We weten niet hoe lang zij daar heeft gelegen. Maar een aantal auto’s die haar daar hadden gepasseerd, lieten haar gewoon liggen. Uiteindelijk heeft er om 22.47 uur iemand hulp voor haar ingeroepen via 112. De vrouw is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

(meer…)

46reacties

Vrijwilligerspenning voor Erica Jansen

Vanmiddag heeft Erica Jansen van Scouting Leonardus de vrijwilligerspenning van de gemeente ontvangen. Zij is al 40 jaar een bevlogen en enthousiast lid van deze vereniging waarvan ruim 30 jaar kaderlid. Deze onderscheiding werd aan haar uitgereikt door wethouder Harrie van Dijk.

In de vele reacties hieronder staat een update.