14reacties

Moeizame integratie van Poolse Helmonders


Grofweg 1 op de 25 Helmonders is van Poolse komaf. Er wonen namelijk 3.849 Polen in onze stad. Tenminste, dat aantal stond op 1 januari 2019 ingeschreven als inwoner in het Helmondse bevolkingsregister. Vaak kwamen zij naar Helmond voor tijdelijk werk, maar steeds vaker besluiten ze te blijven. Zoals de Poolse Krzystof en Barbara die al respectievelijk al 5 en 8 jaar in Nederland wonen. Zij spreken geen Nederlands want met Engels kunnen die 2 zich prima in onze stad redden. Het stel heeft net een dochter gekregen. “Nu moeten we wel Nederlands leren, om haar later te helpen met huiswerk.” (meer…)

10reacties

Komende week verkeersexamen


Komende week doen zo’n 1300 kinderen fietsverkeersexamen. Een pittige route volgens Anke van den Hurk nadat zij die route vanmiddag fietste. Zij zag nog nooit zoveel ouders en kinderen op de fiets.
Op de website van Veilig Verkeer Nederland afdeling Helmond alles wat er te weten is over dit verkeersexamen dit jaar. Hieronder in een uitgebreide video de hele fietsroute door Helmond met alle aandachtspunten.

4reacties

Helmond, leerschool voor politiek talent


Mohammed Chahim, fractievoorzitter van de PvdA in de Helmondse gemeenteraad, gaat ons verlaten. Als hij op 23 mei voldoende stemmen krijgt, wordt hij lid van het Europees Parlement. Nu reist hij nog elke dag naar zijn werkplek bij TNO in Den Haag; dat verandert dan in Brussel. Helmond blijkt opnieuw een leerschool voor politiek talent dat naar elders verhuist.

In 2018 zag onze gemeente ‘groene’ Paul Smeulders de veiligheid van het Helmondse pluche inruilen voor het blauw van de Tweede Kamer. Als wethouder stond hij hier vier jaar lang in de spotlights. In Den Haag moet hij zich opnieuw in de schijnwerpers zien te profileren. Met zijn jonge uitstraling (hij is pas 32) en zijn alertheid moet hij de slangenkuil van de landelijke politiek wel aankunnen, lijkt me. (meer…)

9reacties

Geen treinen tussen Helmond en Deurne


Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni rijden er geen treinen tussen Helmond en Deurne. De reden is dat ProRail gedurende die 4 dagen het spoor vernieuwd op het traject tussen Helmond en Venlo. De NS zet bussen in. Zij schatten de extra reistijd op een kwartier tot een half uur.

34reacties

Mindervaliden parkeren nu gratis bij Elkerliek


Het groeiend aantal patiënten en bezoekers dat met de auto naar het Elkerliek komt, leidde de afgelopen winter soms tot parkeerproblemen op het terrein van het ziekenhuis. Zeker voor mindervaliden was dit erg vervelend. Het Elkerliek realiseerde daarom, naast reguliere parkeerplaatsen, extra gratis parkeerplaatsen voor mindervaliden. (meer…)

6reacties

Belangengroep Vinkelaan uit de startblokken


Vrijdag ging de website van Belangengroep Vinkelaan e.o. online. Deze belangengroep is opgericht dóór en vóór de bewoners en andere belanghebbenden in het gebied tussen de Helmondselaan/Vinkelaan e.o. en Uiverlaan/Fazantstraat in Helmond Noord dat waarschijnlijk ingrijpend gaat veranderen. De gemeente ontwikkelt daartoe met oa Woonpartners een meerjarenplan dat voorziet in afbraak en nieuwbouw van woningen. De nieuwe website moet gaan dienen als informatiebron en wordt regelmatig geüpdatet. Het is géén platform om discussies te voeren, dat kan via de reacties hier op de weblog (inloggen of iets dergelijks is daarbij niet nodig). (meer…)

8reacties

Arjan Bevers is de beste kapper van het land


Arjan Bevers van Avanti Kappers werd gisteravond gekroond tot de beste kapper van Nederland. Want hij werd uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’ tijdens de 28e Coiffure Award, hét kappersgala van het jaar. Er streden 95 genomineerden om deze meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijs van Nederland. De presentatie was in handen van Eva Jinek.
Bevers werd voor de tweede maal in zijn carrière als beste verkozen, de eerste keer was in 2015. Een gerenommeerde nationale en internationale jury beloonde hem naast de hoofdprijs ook met de awards voor ‘Dameskapsels regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’ en ‘Heren Zuid’. Zichtbaar geëmotioneerd nam Arjan Bevers zijn awards in ontvangst: “Dit is een avond die ik niet snel ga vergeten”. (meer…)

32reacties

Helmonder overlijdt bij aanrijding in Someren


Een Helmonder van 48 jaar is vannacht overleden bij een aanrijding op de Kanaaldijk Noord in Someren. Dat liet de politie zojuist weten. Rond 03.30 uur botsten daar 2 voertuigen door onbekende oorzaak frontaal op elkaar. In de andere auto zat een 51-jarige inwoner van Gemert. Deze man is gewond naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond vervoerd.
De weg werd vannacht voor een aantal uur helemaal afgesloten voor onderzoek. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt verder onderzocht door de politie.

In de reacties hieronder staat een update.

7reacties

AH XL bijna 3 weken dicht ivm verbouwing


Vanaf komende zondag om 22.00 uur tot vrijdag 31 mei om 11.00 uur is de Albert Heijn XL aan de Torenstraat gesloten. De winkel wordt dan ingrijpend verbouwd en krijgt het allernieuwste AH-concept met daarin meer aandacht voor vers, lekker en gezond eten. Deze verbouwing maakt onderdeel uit van een grote operatie van de supermarktketen. Door het hele land worden dit jaar zo’n 120 winkels omgebouwd naar het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn.
“De winkel wordt prachtig en die willen we graag aan klanten laten zien. Onze medewerkers staan straks klaar om je wegwijs te maken in de vernieuwde XL”, zegt supermarktmanager Yorg van den Boogaard. Hij belooft dat er bij de heropening op vrijdag 31 mei om 11.00 uur veel activiteiten zijn waarbij genoeg te proeven en te proberen valt, en leuke winacties.
Voor wie het niet meer weet: vruuger zat daar zat daar Torro-Praktikum.

33reacties

Tweede muurschildering van Carat (foto’s)


Op het appartementencomplex aan de Parkweg begint de muurschildering van Hezelo van Helmond al duidelijk vorm te krijgen. Hij is naar alle waarschijnlijkheid Helmonds eerste kasteelheer en leefde rond het jaar 1100.
De mannen van Studio Giftig uit Veldhoven begonnen vorige week met deze ‘mural’ in opdracht van de stichting Carat. Vrijdagavond om 19.30 uur moeten ze klaar zijn want dan is de officiële onthulling. Vorig jaar verscheen de eerste muurschildering van Carat op de zijkant van de bibliotheek.
Carat en Huub Niessen maakten de onderstaande 4 foto’s.

(meer…)

33reacties

Op een fietspad in Brandevoort


“Je zal hem maar over het “hoofd” zien….” Dat meldde Gisela Beelen bij haar foto’s van dit fietspad bij tennisvereniging Carolus in Brandevoort.

In de reacties hieronder staat een update.

42reacties

Komt de 2e coffeeshop op het Havenplein?


De Steenweg, Havenplein, Kasteellaan, Markt of Koninginnewal zou een goede plek zijn voor de tweede coffeeshop. Dat horecaconcentratiegebied heeft de voorkeur van de gemeenteraad. Wijkwinkelcentra zoals het Combicentrum aan de Mierloseweg en winkelcentrum aan de Hoofdstraat vinden zij ook goede opties, net als doorgaande wegen als de Wethouder Ebbenlaan, Heeklaan en Europaweg.
Een coffeeshop op 1 van de industrieterreinen of in een gebied met overwegend winkels heeft niet de voorkeur, maar die locaties zouden wel kunnen. Een coffeeshop buiten de bebouwde kom van Helmond (het buitengebied) of midden in een woonwijk vindt de Helmondse politiek niet wenselijk. De rand van een woonwijk zou weer wel kunnen. De nieuwe coffeeshop moet op minstens 250 meter liggen van een middelbare school en van tehuizen/opvanghuizen voor 12-18 jarigen, poppodia en jongerencentra. (meer…)

13reacties

Huisuitzetting


Het is een open deur dat onze maatschappij verhardt. Hoe beschaafd we in 2019 ook willen zijn, toch kom ik op straat taferelen tegen die in de 19e eeuw thuishoren. Het is bekend dat het aantal daklozen toeneemt. Ook in Helmond, waar we deze stakkers aanvankelijk nog konden opvangen in bijvoorbeeld d’n Herd of bij Het Leger des Heils. Dat dergelijke voorzieningen tegen de grens van hun capaciteit aanlopen heb ik vorig jaar al ervaren toen ik met mijn hondje door de tuinen van Kasteel Noord liep. Op de scheidingslijn tussen de groenzone van het kasteel en het lege terrein van de Kanaaldijk Noord-Oost stond iets wat op een tentje leek. Een tijdelijk onderkomen gemaakt van plastic zeil en wat kartonnen dozen. Die rommel die erbij lag leek afkomstig van een volwassen mens. Mijn eerste reactie was verontwaardiging want hoe is dit nu in Helmond mogelijk? Dit is toch mensonwaardig! Een paar weken later was de schamele huisvesting opgeruimd. Weggehaald door de politie is mij verteld. (meer…)

18reacties

20 Koninklijke Onderscheidingen


Tijdens de traditionele jaarlijkse Lintjesregen reikte burgemeester Elly Blanksma vanochtend 20 Koninklijke Onderscheidingen uit. Want het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd deze Helmonders op deze wijze te decoreren. 
De lijst van gedecoreerden inclusief hun verdiensten begint met de jongste: Maria Smit. Daarna de 19 andere Helmonders op alfabetische volgorde. (meer…)

35reacties

Werkzaamheden Havenpark van start


De schop gaat in de grond in het Havenpark. Komende week begint aannemer Mourik Groot-Ammers met het plaatsen van hekken en de eerste graafwerkzaamheden. Het huidige grasveld van circa 2½ hectare wordt voor een bedrag van 3,7 miljoen euro omgedoopt tot een park waarin de Oude Aa een prominente plek krijgt. In het park zal het volgens centrumwethouder Erik de Vries goed toeven zijn voor inwoners en bezoekers van onze stad. Fietsers en wandelaars krijgen alle ruimte op de Kanaaldijk Noord Oost. Tussen Keyserinnedael en de Havenweg wordt de weg gesloten voor het gemotoriseerde verkeer en als boulevard bij het park betrokken. Meer informatie over het ontwerp lees en zie je hier(meer…)

2reacties

Helmond als bakermat van de antroposofie


Sinds het spraakmakende optreden van Tommy Wieringa in hét grootste Literair Café van Nederland, Helmond dus, mag ik het begrip antroposofie wel bekend onder de lezers van de weblog veronderstellen. Wat antroposofie nu precies inhoudt kan ik u niet zeggen & schrijven, daarover is een hele bibliotheek vol geschreven. Vrij vertaald betekent antroposofie de wijsheid van het menselijk bestaan, dus dat is wel erg veelomvattend. De antroposofie als beweging en instelling is natuurlijk verbonden met de grondlegger, de Oostenrijker Rudolf Steiner (1861-1925). Ik mag u verklappen dat twee van onze drie dochters op de antroposofische middelbare school te Eindhoven, het huidige Novalis College, hebben gezeten en ze zijn daar naar mijn stellige indruk niet slechter vandaan gekomen. Maar nu de link tussen antroposofie en Helmond: die associatie ligt nu niet bepaald voor de hand. (meer…)

64reacties

Dure fusie Omroep Helmond & DitIsOnzeWijk


Zondag tijdens een feestje kreeg ik van iemand het bedrijfsplan over het samengaan van Omroep Helmond en Dit is onze wijk. Omdat ik het vroeg, stuurde hij dat aan me door omdat ik dat wel interessant vind. Ik kijk namelijk bijna wekelijks graag naar het tv-uurtje van Omroep Helmond. En op de website van Dit is onze wijk kom ik geregeld voor de evenementenagenda, die is makkelijk omdat ik sinds een paar jaar geen Facebook meer heb en wil.
Behalve dat gestuurde rapport, vertelde die man me zondagmiddag best veel nieuws over het verleden van Omroep Helmond en ook over de fusie, zoals:  (meer…)

14reacties

Moeizame integratie van Poolse Helmonders


Grofweg 1 op de 25 Helmonders is van Poolse komaf. Er wonen namelijk 3.849 Polen in onze stad. Tenminste, dat aantal stond op 1 januari 2019 ingeschreven als inwoner in het Helmondse bevolkingsregister. Vaak kwamen zij naar Helmond voor tijdelijk werk, maar steeds vaker besluiten ze te blijven. Zoals de Poolse Krzystof en Barbara die al respectievelijk al 5 en 8 jaar in Nederland wonen. Zij spreken geen Nederlands want met Engels kunnen die 2 zich prima in onze stad redden. Het stel heeft net een dochter gekregen. “Nu moeten we wel Nederlands leren, om haar later te helpen met huiswerk.” (meer…)

10reacties

Komende week verkeersexamen


Komende week doen zo’n 1300 kinderen fietsverkeersexamen. Een pittige route volgens Anke van den Hurk nadat zij die route vanmiddag fietste. Zij zag nog nooit zoveel ouders en kinderen op de fiets.
Op de website van Veilig Verkeer Nederland afdeling Helmond alles wat er te weten is over dit verkeersexamen dit jaar. Hieronder in een uitgebreide video de hele fietsroute door Helmond met alle aandachtspunten.

4reacties

Helmond, leerschool voor politiek talent


Mohammed Chahim, fractievoorzitter van de PvdA in de Helmondse gemeenteraad, gaat ons verlaten. Als hij op 23 mei voldoende stemmen krijgt, wordt hij lid van het Europees Parlement. Nu reist hij nog elke dag naar zijn werkplek bij TNO in Den Haag; dat verandert dan in Brussel. Helmond blijkt opnieuw een leerschool voor politiek talent dat naar elders verhuist.

In 2018 zag onze gemeente ‘groene’ Paul Smeulders de veiligheid van het Helmondse pluche inruilen voor het blauw van de Tweede Kamer. Als wethouder stond hij hier vier jaar lang in de spotlights. In Den Haag moet hij zich opnieuw in de schijnwerpers zien te profileren. Met zijn jonge uitstraling (hij is pas 32) en zijn alertheid moet hij de slangenkuil van de landelijke politiek wel aankunnen, lijkt me. (meer…)

9reacties

Geen treinen tussen Helmond en Deurne


Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni rijden er geen treinen tussen Helmond en Deurne. De reden is dat ProRail gedurende die 4 dagen het spoor vernieuwd op het traject tussen Helmond en Venlo. De NS zet bussen in. Zij schatten de extra reistijd op een kwartier tot een half uur.

34reacties

Mindervaliden parkeren nu gratis bij Elkerliek


Het groeiend aantal patiënten en bezoekers dat met de auto naar het Elkerliek komt, leidde de afgelopen winter soms tot parkeerproblemen op het terrein van het ziekenhuis. Zeker voor mindervaliden was dit erg vervelend. Het Elkerliek realiseerde daarom, naast reguliere parkeerplaatsen, extra gratis parkeerplaatsen voor mindervaliden. (meer…)

6reacties

Belangengroep Vinkelaan uit de startblokken


Vrijdag ging de website van Belangengroep Vinkelaan e.o. online. Deze belangengroep is opgericht dóór en vóór de bewoners en andere belanghebbenden in het gebied tussen de Helmondselaan/Vinkelaan e.o. en Uiverlaan/Fazantstraat in Helmond Noord dat waarschijnlijk ingrijpend gaat veranderen. De gemeente ontwikkelt daartoe met oa Woonpartners een meerjarenplan dat voorziet in afbraak en nieuwbouw van woningen. De nieuwe website moet gaan dienen als informatiebron en wordt regelmatig geüpdatet. Het is géén platform om discussies te voeren, dat kan via de reacties hier op de weblog (inloggen of iets dergelijks is daarbij niet nodig). (meer…)

8reacties

Arjan Bevers is de beste kapper van het land


Arjan Bevers van Avanti Kappers werd gisteravond gekroond tot de beste kapper van Nederland. Want hij werd uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’ tijdens de 28e Coiffure Award, hét kappersgala van het jaar. Er streden 95 genomineerden om deze meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijs van Nederland. De presentatie was in handen van Eva Jinek.
Bevers werd voor de tweede maal in zijn carrière als beste verkozen, de eerste keer was in 2015. Een gerenommeerde nationale en internationale jury beloonde hem naast de hoofdprijs ook met de awards voor ‘Dameskapsels regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’ en ‘Heren Zuid’. Zichtbaar geëmotioneerd nam Arjan Bevers zijn awards in ontvangst: “Dit is een avond die ik niet snel ga vergeten”. (meer…)

32reacties

Helmonder overlijdt bij aanrijding in Someren


Een Helmonder van 48 jaar is vannacht overleden bij een aanrijding op de Kanaaldijk Noord in Someren. Dat liet de politie zojuist weten. Rond 03.30 uur botsten daar 2 voertuigen door onbekende oorzaak frontaal op elkaar. In de andere auto zat een 51-jarige inwoner van Gemert. Deze man is gewond naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond vervoerd.
De weg werd vannacht voor een aantal uur helemaal afgesloten voor onderzoek. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt verder onderzocht door de politie.

In de reacties hieronder staat een update.

7reacties

AH XL bijna 3 weken dicht ivm verbouwing


Vanaf komende zondag om 22.00 uur tot vrijdag 31 mei om 11.00 uur is de Albert Heijn XL aan de Torenstraat gesloten. De winkel wordt dan ingrijpend verbouwd en krijgt het allernieuwste AH-concept met daarin meer aandacht voor vers, lekker en gezond eten. Deze verbouwing maakt onderdeel uit van een grote operatie van de supermarktketen. Door het hele land worden dit jaar zo’n 120 winkels omgebouwd naar het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn.
“De winkel wordt prachtig en die willen we graag aan klanten laten zien. Onze medewerkers staan straks klaar om je wegwijs te maken in de vernieuwde XL”, zegt supermarktmanager Yorg van den Boogaard. Hij belooft dat er bij de heropening op vrijdag 31 mei om 11.00 uur veel activiteiten zijn waarbij genoeg te proeven en te proberen valt, en leuke winacties.
Voor wie het niet meer weet: vruuger zat daar zat daar Torro-Praktikum.

33reacties

Tweede muurschildering van Carat (foto’s)


Op het appartementencomplex aan de Parkweg begint de muurschildering van Hezelo van Helmond al duidelijk vorm te krijgen. Hij is naar alle waarschijnlijkheid Helmonds eerste kasteelheer en leefde rond het jaar 1100.
De mannen van Studio Giftig uit Veldhoven begonnen vorige week met deze ‘mural’ in opdracht van de stichting Carat. Vrijdagavond om 19.30 uur moeten ze klaar zijn want dan is de officiële onthulling. Vorig jaar verscheen de eerste muurschildering van Carat op de zijkant van de bibliotheek.
Carat en Huub Niessen maakten de onderstaande 4 foto’s.

(meer…)

33reacties

Op een fietspad in Brandevoort


“Je zal hem maar over het “hoofd” zien….” Dat meldde Gisela Beelen bij haar foto’s van dit fietspad bij tennisvereniging Carolus in Brandevoort.

In de reacties hieronder staat een update.

42reacties

Komt de 2e coffeeshop op het Havenplein?


De Steenweg, Havenplein, Kasteellaan, Markt of Koninginnewal zou een goede plek zijn voor de tweede coffeeshop. Dat horecaconcentratiegebied heeft de voorkeur van de gemeenteraad. Wijkwinkelcentra zoals het Combicentrum aan de Mierloseweg en winkelcentrum aan de Hoofdstraat vinden zij ook goede opties, net als doorgaande wegen als de Wethouder Ebbenlaan, Heeklaan en Europaweg.
Een coffeeshop op 1 van de industrieterreinen of in een gebied met overwegend winkels heeft niet de voorkeur, maar die locaties zouden wel kunnen. Een coffeeshop buiten de bebouwde kom van Helmond (het buitengebied) of midden in een woonwijk vindt de Helmondse politiek niet wenselijk. De rand van een woonwijk zou weer wel kunnen. De nieuwe coffeeshop moet op minstens 250 meter liggen van een middelbare school en van tehuizen/opvanghuizen voor 12-18 jarigen, poppodia en jongerencentra. (meer…)

13reacties

Huisuitzetting


Het is een open deur dat onze maatschappij verhardt. Hoe beschaafd we in 2019 ook willen zijn, toch kom ik op straat taferelen tegen die in de 19e eeuw thuishoren. Het is bekend dat het aantal daklozen toeneemt. Ook in Helmond, waar we deze stakkers aanvankelijk nog konden opvangen in bijvoorbeeld d’n Herd of bij Het Leger des Heils. Dat dergelijke voorzieningen tegen de grens van hun capaciteit aanlopen heb ik vorig jaar al ervaren toen ik met mijn hondje door de tuinen van Kasteel Noord liep. Op de scheidingslijn tussen de groenzone van het kasteel en het lege terrein van de Kanaaldijk Noord-Oost stond iets wat op een tentje leek. Een tijdelijk onderkomen gemaakt van plastic zeil en wat kartonnen dozen. Die rommel die erbij lag leek afkomstig van een volwassen mens. Mijn eerste reactie was verontwaardiging want hoe is dit nu in Helmond mogelijk? Dit is toch mensonwaardig! Een paar weken later was de schamele huisvesting opgeruimd. Weggehaald door de politie is mij verteld. (meer…)

18reacties

20 Koninklijke Onderscheidingen


Tijdens de traditionele jaarlijkse Lintjesregen reikte burgemeester Elly Blanksma vanochtend 20 Koninklijke Onderscheidingen uit. Want het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd deze Helmonders op deze wijze te decoreren. 
De lijst van gedecoreerden inclusief hun verdiensten begint met de jongste: Maria Smit. Daarna de 19 andere Helmonders op alfabetische volgorde. (meer…)

35reacties

Werkzaamheden Havenpark van start


De schop gaat in de grond in het Havenpark. Komende week begint aannemer Mourik Groot-Ammers met het plaatsen van hekken en de eerste graafwerkzaamheden. Het huidige grasveld van circa 2½ hectare wordt voor een bedrag van 3,7 miljoen euro omgedoopt tot een park waarin de Oude Aa een prominente plek krijgt. In het park zal het volgens centrumwethouder Erik de Vries goed toeven zijn voor inwoners en bezoekers van onze stad. Fietsers en wandelaars krijgen alle ruimte op de Kanaaldijk Noord Oost. Tussen Keyserinnedael en de Havenweg wordt de weg gesloten voor het gemotoriseerde verkeer en als boulevard bij het park betrokken. Meer informatie over het ontwerp lees en zie je hier(meer…)

2reacties

Helmond als bakermat van de antroposofie


Sinds het spraakmakende optreden van Tommy Wieringa in hét grootste Literair Café van Nederland, Helmond dus, mag ik het begrip antroposofie wel bekend onder de lezers van de weblog veronderstellen. Wat antroposofie nu precies inhoudt kan ik u niet zeggen & schrijven, daarover is een hele bibliotheek vol geschreven. Vrij vertaald betekent antroposofie de wijsheid van het menselijk bestaan, dus dat is wel erg veelomvattend. De antroposofie als beweging en instelling is natuurlijk verbonden met de grondlegger, de Oostenrijker Rudolf Steiner (1861-1925). Ik mag u verklappen dat twee van onze drie dochters op de antroposofische middelbare school te Eindhoven, het huidige Novalis College, hebben gezeten en ze zijn daar naar mijn stellige indruk niet slechter vandaan gekomen. Maar nu de link tussen antroposofie en Helmond: die associatie ligt nu niet bepaald voor de hand. (meer…)

64reacties

Dure fusie Omroep Helmond & DitIsOnzeWijk


Zondag tijdens een feestje kreeg ik van iemand het bedrijfsplan over het samengaan van Omroep Helmond en Dit is onze wijk. Omdat ik het vroeg, stuurde hij dat aan me door omdat ik dat wel interessant vind. Ik kijk namelijk bijna wekelijks graag naar het tv-uurtje van Omroep Helmond. En op de website van Dit is onze wijk kom ik geregeld voor de evenementenagenda, die is makkelijk omdat ik sinds een paar jaar geen Facebook meer heb en wil.
Behalve dat gestuurde rapport, vertelde die man me zondagmiddag best veel nieuws over het verleden van Omroep Helmond en ook over de fusie, zoals:  (meer…)