5reacties

“Mijn moeder is nummer 1”


Tarik Essakkati is 1 van de grote talenten van Helmond Sport. Samen met 4 andere jeugdspelers kreeg hij in april een contract aangeboden. De weblog sprak met hem op een regenachtige vrijdagmiddag in mei. Het was zijn eerste uitgebreide interview met de reguliere pers. Toch was Tarik niet zenuwachtig. Eerlijk en zelfbewust vertelde hij over zijn nog jonge voetballeven. (meer…)

1reactie

Straatroof gisteravond in Stiphout


De politie zoekt getuigen van een straatroof aan de Gasthuisstraat in Stiphout. Een 18-jarige jongeman uit Eindhoven had daar afgesproken met een meisje. De ontmoeting zou plaatsvinden rond 10 uur gisteravond. Echter het meisje kwam niet opdagen en de man werd op straat beroofd door meerdere mannen met een bivakmuts op. Er werd niet bekend gemaakt of het slachtoffer gewond is geraakt. (meer…)

2reacties

Motorrijdster valt en belandt tegen auto


Vanmiddag rond 3 uur kwam een motorrijdster op de Wolfsputterbaan (N279) ten val en belandde tegen een personenauto. Zij was samen met een andere motorrijder aan het rijden en zag de auto voor het verkeerslicht remmen. De vrouw remde ook maar kwam daarbij ten val en schoof tegen de auto aan.
De motorrijdster wordt in een ambulance onderzocht, we weten niet of ze mee moest naar het ziekenhuis. Het ongeval veroorzaakte een opstopping richting Beek en Donk.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

3reacties

Peuter met cocaïne in lichaam: vrijspraak


De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag een 35-jarige vrouw en een 40-jarige man (beiden uit Helmond) vrijgesproken. De vrouw zou er verantwoordelijk voor zijn geweest dat haar 2-jarige dochtertje cocaïne binnenkreeg. Haar toenmalige vriend werd verdacht van het slaan en stompen van het meisje.
Het meisje werd in juni 2020 met letsel in het gezicht en in de hals naar het Elkerliek gebracht. Volgens de officier van justitie heeft de toenmalige vriend van de moeder het kind geslagen en geschopt. In het ziekenhuis werden in de urine van de peuter resten van cocaïne aangetroffen. Hiervoor zou de moeder verantwoordelijk zijn. (meer…)

21reacties

Q&A: groenonderhoud wijkpark Brouwhuis


Rick Koolen van de VVD stelde schriftelijke vragen aan B&W over het achterstallig groenonderhoud in het wijkpark van Brouwhuis.
Hieronder staan zijn 5 raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding en foto’s. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

7reacties

Automobilist gewond na botsing tegen boom


Een automobilist is vannacht rond 10 over 1 op de Burgemeester van Houtlaan van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De jonge man is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 
De politie doorzocht het voertuig grondig en doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De auto is total loss en wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. De politie is achter de ambulance aan mee naar het ziekenhuis gegaan.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

18reacties

Meerdere tieners onwel bij frisfeest Minor


Tijdens het Minor Feest in Wijkhuis de Geseldonk in Mierlo-Hout zijn vanavond plusminus 6 kinderen onwel geworden. Waarschijnlijk werden zij bevangen door de warmte in de zaal. Het pand werd voortijdig ontruimd. Dat liet een politiewoordvoerder weten.
Bij dit frisfeest aan de Cederhoutstraat waren enkele honderden jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Om 22.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd, 6 ziekenauto’s, diverse politie-eenheden en de brandweer kwamen ter plaatse. (meer…)

2reacties

Gemeente sluit arbeidsmigrantenwoning


Bij een controle van het Peelland Interventieteam (PIT) deze week bleek dat in 2 woningen in Helmond arbeidsmigranten illegaal werden gehuisvest. Illegaal omdat daar geen vergunning voor was verleend. In 1 geval was er sprake van een brandgevaarlijke situatie en waren de leefomstandigheden van de arbeidsmigranten niet in orde. Hierop is spoedeisende bestuursdwang toegepast. De woning is gesloten op last van de gemeente. De eigenaar van het pand heeft meteen ander onderdak geregeld voor de bewoners. In beide gevallen werd er volledige medewerking verleend door de bewoners en eigenaren van de woningen. (meer…)

6reacties

Burgemeester sluit drugspand in Brouwhuis


Vanochtend heeft burgemeester Elly Blanksma een woning met bijbehorende erven aan de Lavendelheide in Brouwhuis voor 3 maanden gesloten. De politie had op maandag 4 april een onderzoek ingesteld bij de woning. Zij trof bij de controle van de woning een in werking zijnde hennepkwekerij met 480 hennepplanten aan. (meer…)

11reacties

29 Bekeuringen en 15 WOK-meldingen


Vanmiddag hielden zo’n 15 politieagenten een verkeerscontrole van scooters op het Piet Blomplein. Op dat plein voor de paalwoningen werden 43 bestuurders van snor- en bromfietsen gecontroleerd. Bij 15 bestuurders werd na controle op de rollerbank een WOK-melding opgemaakt vanwege een te hoge constructiesnelheid. Een Wachten op keuren-melding (kortweg WOK-melding) is een melding op een voertuig waar niet mee gereden mag worden totdat deze gekeurd is door de Dienst Wegverkeer (RDW). Verder schreef de politie 29 proces-verbalen voor: (meer…)

34reacties

Geen Sterren Muziekfeest in de Kasteeltuin


Geen Jan Smit en Jeroen van den Boom op dinsdagavond 14 juni in de Kasteeltuin. Ook 30 andere Nederlandse artiesten zoals Donny en René Froger zullen er die dag niet verschijnen. En dat terwijl AVROTROS een aanvraag had gedaan bij de gemeente om gastheer te zijn van het evenement ´Sterren Muziekfeest op het Plein´. Later zou dit evenement dan op 2 vrijdagavonden op de televisie uitgezonden worden. B&W wees het verzoek echter af. (meer…)

5reacties

App fraudevermoedens op bedrijventerreinen


Niet-pluis-gevoelens op bedrijventerreinen? Daarvan kunnen ondernemers en medewerkers voortaan melding maken via de app ‘Meld een Vermoeden’. Bijvoorbeeld als zij denken dat er op een bedrijventerrein iets gebeurt dat mogelijk in strijd is met wet- of regelgeving. De signalen worden nagetrokken en zo worden mogelijke misstanden voorkomen. De app is gisteren gelanceerd voor alle bedrijventerreinen in Helmond. (meer…)

3reacties

Yess.. 20-jarig jubileum Kasteeltuinconcerten


“Yess.. dit jaar kunnen we dan eindelijk het 20-jarig bestaan van de Kasteeltuinconcerten Helmond met jullie vieren.” zo laat de organisatie vandaag weten. Inderdaad, na 2 jaar wachten lijkt het erop dat deze zomer de jubileumeditie van veruit het beste Helmondse evenement ooit doorgaat.
Net als de vorige 19 edities, zijn de 8 vrijdagavonden (vanaf 8 juli tot en met 26 augustus) in de kasteeltuin ook dit jaar weer gratis te bezoeken. Dat betekent: een zeer volle kasteeltuin, gezellig een drankje drinken, kids die het plastic inzamelen, veel (cover)bands en het weerzien van oude bekenden. Want waarom iets veranderen als het goed is… (meer…)

28reacties

Ongeregeldheden na voetbalwedstrijd


Na de wedstrijd Helmond Sport – FC Den Bosch gisteravond zijn tientallen supporters met elkaar op de vuist gegaan en ontstond er een agressieve en dreigende situatie. De politie zette fors meer mensen in om de situatie onder controle te krijgen. Om 01.14 uur meldde de politiewoordvoering dat de situatie in Helmond inmiddels weer rustig was. Of er aanhoudingen zijn verricht vanwege deze ongeregeldheden is niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt. (meer…)

1reactie

Reünie 6 mei ook eerbetoon aan Notermans


Jan Notermans wordt door velen beschouwd als de succesvolste coach ooit van Helmond Sport. De rood/witten behaalden onder zijn hoede in het seizoen 1981-1982 het kampioenschap in de eerste divisie. Een mooi resultaat zeker gezien het feit dat de club dat seizoen lange tijd de enige ongeslagen ploeg in het West-Europese profvoetbal was. Het seizoen ervoor won Helmond Sport onder Notermans’ leiding bijna de vierde periodetitel en in de jaargang 1982-1983 handhaafden de Helmonders zich in de Eredivisie. Dit alles mag je met een gerust hart een uitstekende prestatie noemen, eentje die nooit meer geëvenaard is. (meer…)

17reacties

Manders: over sprookjes en fabeltjes


U heeft waarschijnlijk allemaal wel eens gelezen over Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, de biggetjes en de Boze Wolf. Maar wist u ook dat dit soort verhalen naast een ‘happy end’ een groot aantal gemeenschappelijk elementen kent. Ze gaan immers altijd over tegenstellingen, zijn fantasierijk, de getallen 3 en 7 komen vaak voor en er zijn levenslessen in verwerkt. (meer…)

13reacties

“Kampioenselftal begon erin te geloven”


Met enthousiasme haalt William Verkoelen van Helmond Sport met de weblog herinneringen op over de promotie op 1 mei 1982. Dat is zondag dus exact 40 jaar geleden. Zelfs een diehardsupporter als William moest even zijn geheugen op laten frissen. Dit gebeurde door Helmond Sport-kenner Wilko van Tilburg. 
Wilko praatte hem onder andere bij over de goede voorbereiding voor dat seizoen. Zo werd tegen de nationale selectie van Polen nipt met 1-2 verloren. Een uitstekende prestatie als je je realiseert dat deze ploeg het jaar erop de halve finale van het WK in Spanje bereikte waarin ze met 0-2 verloren van de latere wereldkampioen Italië. Ook de 4-0 overwinning tegen eredivisionist FC Den Haag mag niet onvermeld blijven. Kortom, er leek iets moois op De Braak op te bloeien. (meer…)