8reacties

PvdA-raadslid wil niet meer

Nanette de Jager PvdA Helmond

PvdA-raadslid Nanette de Jager trekt zich terug als kandidaat voor de komende verkiezingen. Zij is ontevreden over de manier waarop de Helmondse PvdA haar heeft bejegend rond het vaststellen van de nieuwe kieslijst. "Ik voel me afgeserveerd."
Volgens haar is de commissie die de kandidatenlijst samenstelt onzorgvuldig te werk gegaan en heeft slecht gecommuniceerd. Ze heeft slechts 1 gesprek gehad terwijl met andere mensen vaker gesproken is. Maar ze is vooral boos op het bestuur: "Het bestuur heeft nauwelijks contact met mij gezocht en toch moet ik wijken voor nieuwe kandidaten. Mijn plaats op de lijst veranderde per dag terwijl ze met de functioneringgesprekken niks gedaan hebben. Ze laten me niets weten en zetten me dan vijf plaatsen naar beneden. Dat vind ik geen manier van doen. Ik ben boos om niet te zeggen pislink."
De Jager had graag als 1e vrouw op de kieslijst gestaan. Wat haar vooral steekt, is dat haar niet verteld is of en waarom ze niet zou functioneren. "Ik ben kaltgestelt door allerlei andere vrouwen boven mij te zetten." Ze vermoedt dat dit me maken heeft met een burnout, die haar de 1e helft van 2009 het werken onmogelijk maakte.Nanette de Jager (1967) stond bij de vorige verkiezingen op plaats 5 en kreeg een behoorlijk aantal voorkeurstemmen. Ze zit op dit moment in de commissie samenleving en de rekenkamercommissie en laat weten in ieder geval deze (haar 1e) periode af te maken. Het verbaasd haar dat het bestuur kiest voor een lijst met bovenin vrijwel alleen nieuwe mensen, terwijl de begeleiding daarvan te wensen over laat.
Op de voorlopige lijst voor maart 2010 staat ze nu op plaats 10, hoewel er ook lijsten circuleren waar ze nog lager staat. De ledenvergadering van de PvdA moet de definitieve kieslijst nog vaststellen. Met Nanette de Jager als kandidaat, hoeven ze daar dus geen rekening meer te houden. "Ik heb het helemaal opgegeven," zegt De Jager, die overigens wel lid van de partij wil blijven.