— Actuele logs

Brandje in bovenwoning in de Heistraat


In de Heistraat was een kleine brand in een woning boven de winkels. De brand zou zijn ontstaan na werkzaamheden van de dakdekker aan de achterkant van de woning. Er zou daar hout zijn gaan smeulen onder de dakbedekking.
De om 17.48 uur gealarmeerde brandweer had de brand snel onder controle waardoor de schade beperkt bleef. Er zijn geen gewonden. Het is ons op dit moment nog niet bekend of de bewoners weer naar binnen mogen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

2reacties

Aanhouding in internationaal onderzoek


In een groot internationaal onderzoek naar mensensmokkel hebben de Koninklijke Marechaussee en de politie 7 mensen in Nederland opgepakt. In Helmond, Dongen en Tilburg werden doorzoekingen gedaan en arrestaties verricht. “Vanmorgen stond de DSI, Marechaussee en de Belgische politie aan de deur in de Heistraat, en heeft daar een Koerd en zijn auto meegenomen op verdenking van  mensensmokkel” meldde Ali vanmiddag op de weblog. (meer…)

Nieuwe eigenaar ziet zijn auto in vlammen


Een man die een half uur eerder een auto kocht, zag vanavond tijdens het rijden dat het niet helemaal goed ging. Nadat hij zijn nieuwe aanwinst in de berm van de Europaweg parkeerde, begon die hard te branden. Een andere automobilist probeerde het vuur met een brandblusser te blussen. Dit lukte deels.
Maar voordat de om 18.37 uur gealarmeerde brandweer arriveerde, laaiden de vlammen weer op en heeft de brandweer het verder geblust. Het voertuig wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. Onbekend is wat de brand veroorzaakte.
Ook dit keer maakte Harrie Fotografie de bijgaande foto’s. (meer…)

23reacties

Hoe wordt ‘t stationsgebied aantrekkelijker?


De gemeente wil het Stationskwartier, het gebied rondom het station, aantrekkelijker gaan maken. Dat wil zij gaan doen in samenspraak met bewoners, ondernemers en betrokkenen. Dus ook jij kan meedenken als je wilt door je ideeën en meningen daarover te geven. Wethouder Erik de Vries (verantwoordelijk voor Centrumontwikkeling) hoort graag de mening van de Helmonders. “Ik vind het belangrijk om een plan te kunnen maken waar onze inwoners zich zoveel mogelijk in herkennen.” (meer…)

99reacties

Helmond kiest naam van nieuwe zwembad


De bouw van het nieuwe zwembad op Campus De Braak is een aantal maanden gestart. Sinds de onthulling van het bouwbord op 11 maart door wethouder Harrie van Dijk en Mark Westra (de  directeur van zwembadbouwer OLCO) is de bouwplaats ingericht en zijn de funderingspalen geboord. Momenteel is de aannemer bezig met het aanbrengen van de funderingen en de vloeren van de zwembaden. Zie de foto’s helemaal onderaan van de bouwplaats. Tot aan de bouwvak zal de aannemer met betonwerkzaamheden bezig zijn. Naar verwachting kan het zwembad na de zomer van 2023 in gebruik worden genomen. (meer…)

7reacties

Mol: Verlies aan knowhow in de raad?


Midden in een tiental crises die ons land nu rijk is, is in Helmond constructief gesleuteld aan een ambitieakkoord voor de periode tot 2026. Plaatsvervangend schaamte over wat Den Haag nu klaar maakt. En dan lezen we ook nog dat de wooncrisis wel aan Helmond voorbij zal gaan, dat we voor leegstand bouwen. Niet uit te leggen in een tijdsgewricht dat om iedere vierkante meter woonruimte bij wijze van spreken financiële “veldslagen” plaats vinden. (meer…)

5reacties

Wéér een auto in Helmond uitgebrand


Vannacht om 04.55 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in de Frans Halslaan in Helmond Noord. Ter plekke aangekomen stond de geparkeerde auto in lichterlaaie. Het is onbekend waardoor de brand is ontstaan, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Niemand raakte bij de brand gewond, maar met voertuig is verloren gegaan zoals je kunt zien. (meer…)

7reacties

De talentendag van het Helmonds voetbal


Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt. Een oneliner die de Helmondse Voetbalschool symboliseert. Vandaag vond de Helmondse voetbalschool talentendag 2022 plaats die officieel geopend werd met de hymne van de Champions League. Balkunstenaar Soufiane Touzani en WK-finalist Willy van de Kerkhof gaven hun medewerking en voerden het woord. Helmond Sport-omroeper Martie Jeuken praatte de dag vakkundig aan elkaar. (meer…)

1reactie

19 Foto’s van de Kennedymars in Helmond


Het is weer Kennedymars-weekend! Gisteravond om 20.00 uur viel in Someren het startschot van deze 58e editie. De route van 80 kilometer ging weer door Helmond. Via oa de Rijpelberg, de Molenstraat, het Havenplein en de Heeklaan gingen de lopers naar Brandevoort en dan richting de finish in Someren.
Kort voor middernacht betrad de eerste van zo’n 17 honderd wandelaars via de Raktweg het Helmondse grondgebied. Maar zoals altijd verzamelden de eerste toeschouwers (en feestgangers) zich al aan het begin van de avond op het feestterrein bij Rijpelberg Live voor een hapje, drankje, muziek en goede praat.
Harrie Fotografie maakte ‘s avonds en ‘s nachts de onderstaande 19 foto’s. (meer…)

8reacties

Sacha van Lierop van plan! naar DENK


Sacha van Lierop, oud-fractievoorzitter van plan!,  werd gevraagd om burgercommissielid te worden voor DENK en zei ja tegen die politieke partij. Hij betitelt zichzelf als iemand die out-of-the-box durft te denken en consequent blijft in zijn opvattingen. Ook al zijn die niet altijd even populair. Dit kunnen wel eens de redenen zijn waarom het oud-gemeenteraadslid koos om de Helmondse nieuwkomer te gaan ondersteunen. (meer…)

4reacties

Brand in appartementencomplex


Vanmiddag om 17.26 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Kanaaldijk N.W. in het appartementencomplex dat schuin tegenover het Havenplein ligt. Enkele minuten later werd er opgeschaald naar middelbrand en met groot materieel uitgerukt. Ook de ambulance en politie is aanwezig. 
De brand woedde in een meterkast, de rook daarvan is door het gehele gebouw verspreid. Er is inmiddels gestart met het ventileren van het complex. Stichting Salvage is opgeroepen ter ondersteuning bij de afhandeling van de schade.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

14reacties

Wethouder Bonte wil fors meer laadpalen


In Helmond is het aantal laadpalen voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen van 188 naar 262. Deze groei van 39% vond plaats tussen april 2021 tot en met april 2022. Dat betekent dat er 28 publieke en semipublieke* laadpalen beschikbaar zijn op elke 10.000 Helmonders.
Dit blijkt uit onderzoek van Techtiek.nl op basis van data van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. In Noord-Brabant zijn er 49 laadpalen per 10.000 inwoners, een stijging met 39% in die periode. In heel Nederland zijn dat er door een stijging van 34% zelfs 57 per 10.000 inwoners. Thuislaadpunten zijn in dit onderzoek niet meegeteld. (meer…)

4reacties

Brandstichting bij 2 auto’s in het Centrum


Vannacht om 03.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de Torenstraat in het Centrum. Bij aankomst sloegen de vlammen uit een geparkeerde auto. Het voertuig ging door de brand verloren en blijkt in brand gezet te zijn. Ook bij een tweede daar geparkeerde auto was geprobeerd om die in brand te steken. Dat mislukte waardoor de schade beperkt bleef. (meer…)

7reacties

Q&A: Veiligheid & leefbaarheid bij Patronaat


Lara Tamarinof en Ruud Verhoeven van GroenLinks stelden schriftelijke vragen aan B&W over de veiligheid en leefbaarheid voor de huurders rondom ‘t Patronaat in ‘t Haagje. Over de verbouwing van dat gebouw tot ambachtscentrum voor startende ondernemers hielden we van 2015 tot en met 2020 dit blog bij. 
Hieronder staan de 4 raadsvragen (Question) van Lara en Ruud voorafgegaan door hun inleiding en foto’s. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

22reacties

Van der Kant: Democratische vernieuwing


Het nieuwe ambitieakkoord geeft ruimte voor samenwerking en vernieuwing. Bijvoorbeeld op het vlak van participatie. En dat is een goede zaak.
Met participatie bedoelen we het betrekken van onze inwoners. Dat is in de afgelopen jaren te weinig gebeurd. Lokaal (en landelijk) tekent zich een trend af: het vertrouwen in de politiek neemt af, inwoners voelen zich niet goed geïnformeerd en ervaren nauwelijks betrokkenheid bij besluitvorming. Dat uit zich in Helmond in lage opkomstcijfers bij gemeenteraadsverkiezingen. (meer…)

36reacties

‘Er dreigt een woningoverschot in Helmond’


In Helmond dreigt een overschot aan woningen te ontstaan. Samen met Lelystad en Almere wil dit trio meer dan 10% van de huidige woningvoorraad erbij bouwen. De woningnood in Nederland blijkt nog groter dan al werd gedacht, maar de behoefte aan nieuwe woningen is lang niet overal even groot. Er wordt nu zelfs gewaarschuwd voor de bouw van nieuwe woningen in die 3 gemeenten. (meer…)

11reacties

Verhoogde hoeveelheden PFAS in volkstuin


Gewassen van volkstuinencomplex ‘Volkstuin Delta’ in Brouwhuis bevatten meer PFAS dan gewassen uit volkstuincomplexen die verder van een PFAS-bron liggen. Toch kunnen moestuinhouders van Volkstuin Delta hun zelf geteelde groenten en fruit blijven eten. Dat blijkt uit berekeningen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) RIVM die vanmiddag bekend werden gemaakt. “Wel is het beter om niet elke dag uit de moestuin te eten”, aldus het RIVM. (meer…)

3reacties

Wolfsputterbaan 2 weekenden afgesloten


Vanaf vrijdag 1 juli wordt de Wolfsputterbaan tussen de rotonde Weg naar Bakel en de Waterleliesingel voorzien van een nieuwe deklaag. Deze onderhoudswerkzaamheden worden in 2 weekenden uitgevoerd. De wijk Dierdonk blijft tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden bereikbaar. Het autoverkeer wordt ter plekke omgeleid. (meer…)

82reacties

Regenboog van voorgevel of 2500 euro boete


Sinds een week of 4 is de voorgevel van het bedrijf Qide Coaching op de Mierloseweg versierd met een regenboog. Maar de gemeente vindt dat maar niks. Per brief liet zij weten dat die schildering moet verdwijnen omdat er anders een boete van 2500 euro volgt.
Eric en Diënne Flohr-Kamphuis hebben in dat regenbooghuis aan de rand van het Combicentrum een praktijk opgezet om mensen zorg op maat te bieden. Hun bedrijf verricht advieswerk dat recht uit hun hart komt en ligt op het gebied van gender, werk, scholing en gezin. (meer…)