— Actuele logs

4reacties

Grote hoeveelheden blauwalg in Eindhovens Kanaal


Waterschap Aa en Maas heeft hoge concentraties blauwalg gemeten in het Eindhovens Kanaal (officieel “Eindhovensch Kanaal”) in Helmond. Zie de foto rechts die we vrijdag maakten vanaf de Oudvensebrug in Mierlo-Hout richting Helmond. Daar werd een jaar geleden ook blauwalg aangetroffen. “Aangezien de Goorloop en Schootense Loop in verbinding staan met dit kanaal, geldt dat waarschijnlijk ook voor deze lopen. In de Traverse, delen van de Zuid-Willemsvaart, het Wilhelminakanaal en de Donkervoortseloop is al langer blauwalg aanwezig maar niet in dezelfde hoeveelheden” meldt het waterschap schriftelijk. Zie ook deze plattegrond. (meer…)

57reacties

Fataal motorongeval in Brandevoort


Vanaf 14.18 uur rukten de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter uit voor een aanrijding op de Neervoortse Dreef. Daar vond een motorongeval plaats waarbij 1 persoon is overleden en 1 andere persoon gewond raakte.
De politiewoordvoering meldt dat het een motorrijder betreft. Op de motor zat ook een vrouw, zij raakte gewond en is inmiddels naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s.

(meer…)

2reacties

2 Helmonders in burgerdeputatie Prinsjesdag


Het is een ruim 100 jaar oude traditie, een burgerdeputatie langs de route tijdens Prinsjesdag. Dit jaar komt de burgerdeputatie voor de Koning en Koningin in de Glazen Koets op weg naar het Binnenhof uit Noord-Brabant. Zo’n 190 Brabanders waarvan 2 Helmonders zullen op de Korte Vijverberg langs de route van de Koninklijke stoet staan.
Sinds 1904 is het traditie dat een burgerdeputatie deel uit maakt van het militair ceremonieel van Prinsjesdag. Ieder jaar wordt dat door een andere provincie verzorgd, morgen is de eer aan Noord-Brabant. (meer…)

8reacties

Fietsster geschept door auto


Bij de verkeerslichten op de kruising van Oostende met de Torenstraat is een fietsster vanmiddag rond kwart over 4 geschept door een personenauto. Zij belandde vervolgens enkele meters van het stoplicht op de grond. De vrouw liep hierbij een flinke hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De voorruit van de auto heeft flinke schade opgelopen. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

(meer…)

7reacties

Helmond heeft 672 gemeenteambtenaren


Op 30 juni had de gemeente Helmond 672 ambtenaren in dienst. Dat is relatief weinig als je dat afzet tegen de landelijke cijfers.
Van iedereen met zo’n dienstverband bij onze gemeente wonen er 386 buiten onze stad en is 55% een vrouw. Zij hebben opgeteld 594 voltijdbanen (op basis van een 36-urige werkweek) oftewel full time equivalenten (fte’s).
Doordat er voor 28 fte’s vacatures zijn, is de Helmondse gemeentelijke organisatie onderbezet. Vorig jaar werden er 79 mensen aangenomen en werd er van 52 afscheid genomen. (meer…)

6reacties

Hulpdiensten massaal naar auto in sloot


De hulpdiensten werden vanochtend om 08.19 uur massaal gealarmeerd voor een ongeval op de Wolfsputter Baan (N279). Door de struiken heen had een vrachtwagenchauffeur een wagen langs deze weg zien liggen en sloeg daarop alarm. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek er een personenauto in een sloot te liggen. Deze was leeg en er werd niemand bij aangetroffen.
Naar alle waarschijnlijkheid is de bestuurder van de auto over het wandelpad door de bossen gereden en belandde de auto daarbij in de droogstaande sloot/greppel. Het was duidelijk te zien dat er geprobeerd was de auto daaruit te krijgen. Toen dat niet lukte is de auto achtergelaten.
De politie laat een berger komen om het voertuig weg te takelen. De brandweer en ambulance konden onverrichter zake vertrekken. Het verkeer op de Wolfsputter Baan ondervond weinig hinder van het voorval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s. (meer…)

5reacties

Q&A over de woonlasten in Helmond


Thomas Teurlings van GroenLinks stelde gistermiddag 4 schriftelijke vragen aan B&W over de zorgwekkend woonlasten voor een deel van de Helmonders en wat B&W daaraan kan en wil doen.
Hieronder zijn raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

6reacties

Onze Helmondse politici gaan weer schrijven


Vanaf maandag 23 september gaan 6 Helmondse politici weer columns schrijven. Die columns komen niet alleen elke maandag op de weblog, elke vrijdag staan ze ook in Weekkrant De Loop. De nieuwe ‘columnistenploeg’ is naar ons idee ook dit keer weer een mooie mix uit de coalitie- en oppositiepartijen en van jong en ouder. Vandaag staat het onderstaand artikel in Weekblad De Loop. Daarin lees je meer over de komende reeks van Onze Helmondse politici.
De nieuwe ploeg betekent ook dat we afscheid nemen van 5 columnisten. We bedanken Mohammed Chahim, Lonneke Maráczi, Sandra Stijkel, Henriëtte Verouden en Gaby van den Waardenburg voor al hun columns die gelukkig vaak tot discussie leidden.

(meer…)

8reacties

Gratis met de PvdA-bus naar EU-parlement?


Beste Helmonders,

Afgelopen dinsdag nam ik na ruim 13 jaar afscheid als raadslid in Helmond. Als raadslid heb ik zowel de coalitie als de oppositie mogen ervaren. Daarbij heb ik als fractievoorzitter samen met mijn fractie gezocht naar een juist evenwicht tussen fel oppositievoeren wanneer dat nodig was, en constructief samenwerken om de stad daarmee vooruit te helpen. (meer…)

7reacties

Brandweer bevrijdt vogel uit benarde positie


De om 15.24 uur gealarmeerde brandweer bevrijdde vanmiddag in Brandevoort een vogel uit benarde positie. De vogel hing met een stuk touw vast aan de dakgoot van een pand aan de Wachtelbeemden. Het beestje was bezig met het bouwen van een nest. De vogel is door de dierenambulance meegenomen vanwege verwondingen aan een vleugel en poot.
Ruim een week geleden bevrijdde de brandweer in Helmond Oost ook een vogel uit een benarde positie, zie dit artikel met 7 foto’s.
Harrie Fotografie maakte ook dit keer de foto’s.

(meer…)

5reacties

Man ernstig mishandeld op de Steenweg


De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling in het uitgaansgebied. Het slachtoffer, een 24-jarige Tilburger, ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. In verband met deze zaak hield de politie 2 mannen (19 en 46 jaar oud) aan uit Geldrop en Veghel.
Het slachtoffer zou op gisteren in de nacht rond 03.30 uur op straat aan de Steenweg mishandeld zijn. De man raakte daarbij dusdanig gewond dat hij niet meer aanspreekbaar was. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is zorgwekkend. Kort na de mishandeling zijn de 2 verdachten opgepakt in een woning in Helmond. Zij zijn ingesloten.
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Heb jij iets gezien? Heb je foto’s of videobeelden van het incident? De politie vraagt dan om contact met hen op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Je kunt ook een tipformulier invullen.

6reacties

Vierde mural zit op oude Belastingkantoor?


Vrijdag werd de derde mural in Helmond onthuld. Die Van Gogh-mural werd voorafgegaan door de muurschilderingen op de bieb en Parkweg.
Gisteren bleken er op het oude Belastingkantoor bij het station muurschilderingen te zijn aangebracht. De kantoren in dat gebouw worden omgebouwd tot appartementen. Wellicht wilde de tekstschrijver een ieder er blijvend aan herinneren dat daar tot juni 2012 belastingambtenaren zaten… 
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

(meer…)

11reacties

Open brief aan Mohammed Chahim


Dag Mohammed, je gaat het politiek toneel van Helmond verlaten om plaats te nemen in de banken van het Europees Parlement. Onze stad is te klein voor je geworden. Je ambities dienstbaar te zijn aan een groot publiek leiden je naar Brussel. Je hebt je 13 jaar lang in onze gemeenteraad ingezet voor het wel en wee van Helmond. De eerste keer dat ik je ontmoette was tijdens een politiek debat rond de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Je viel me toen al op door de kwaliteit en inhoud van je betoog, je gedachtegang en de manier van presentatie. We zijn nu 9 jaar verder. Ik heb je beter leren kennen en had je daarom graag toegesproken tijdens je laatste raadsvergadering op 10 september. Helaas blijkt dat het inspreekrecht hiervoor niet van toepassing is.
(meer…)

94reacties

Fietser (15) aangereden, auto is er vandoor


Een 15-jarige fietser uit Helmond liep gisteravond ernstig hoofdletsel op nadat hij op de Deltaweg (de parallelweg van de Deurneseweg) aangereden werd door een, vooralsnog onbekende, automobilist. De bestuurder ging er namelijk na het ongeval direct vandoor. De politie is naar hem op zoek en roept getuigen op zich bij hen te melden. (meer…)

5reacties

Van Oorschot schoenen wordt Hofleverancier


Maandagavond zal op de Steenweg de Koninklijke onderscheiding voor familiebedrijven worden uitgereikt aan Van Oorschot schoenen door burgemeester Elly Blanksma.
Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor een bedrijf, dat niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeft te leveren. Voordat het predicaat wordt verleend, wordt uitgebreid onderzoek gedaan door diverse overheidsinstanties en ministeries. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door Zijne Majesteit de Koning.

In de reacties hieronder staan updates.

29reacties

Bestuurder snorscooter had geluk bij ongeluk


Op het fietspad aan de Overloop bij winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis is een jonge man op een snorscooter vanochtend goed weg gekomen bij een aanrijding met een auto. De automobilist zag de snorscooter waarschijnlijk te laat bij het oversteken van het fietspad waarna de 2 voertuigen elkaar kort na 7 uur raakten. Nadat de snorscooter tegen de auto kwam, kwam die tegen een houten paaltje en lantaarnpaal tot stilstand.
De jonge man is door het ambulance personeel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij. De snorscooter is zwaar beschadigd en zal worden opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

(meer…)

17reacties

Helmonder wint een ton bij BankGiro Loterij


Een inwoner van Helmond heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. De winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws. De winnaar, die liever anoniem wil blijven, reageert blij: “Wat een mooie prijs! Ik weet nog eventjes niet wat ik ermee wil doen. Ik ga in ieder geval een nieuwe auto aanschaffen. Het bedrag dat overblijft, zet ik voorlopig op mijn spaarrekening.” (meer…)

43reacties

Opening fietspad door Stiphoutse bossen


Sinds mei is het vernieuwde fietspad aan de Papenvoortsedijk – Molenven in gebruik. Het fietspad in de Stiphoutse bossen is volledig geasfalteerd en bijna overal 3 meter breed. Op dat fietspad kun je fietsen, wandelen, skaten, steppen en hardlopen. Na zonsondergang is het fietspad  bijna overal donker omdat het vleermuisvriendelijk is ingericht. Volgende week woensdagmiddag om 15.00 uur wordt het fietspad officieel geopend door de Helmondse wethouder Erik de Vries en de Nuenense wethouder Caroline van Brakel. (meer…)