— Actuele logs

4reacties

Auto enkele keren over de kop op de A270


Op de A270 tussen Nuenen en Helmond is vanochtend rond 06.30 uur een automobiliste met haar auto enkele keren over de kop gegaan en in de berm tot stilstand gekomen. Diverse politie-eenheden en 2 ambulances werden naar de plaats van het ongeval gestuurd. De vrouw is met onbekende verwondingen maar wel aanspreekbaar per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, ook is er politie meegegaan. (meer…)

10reacties

Auto op zijn kant na aanrijding


Om 15.35 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de kruising van de Kanaaldijk N.W. en Julianalaan. Daarbij belandde een auto op zijn kant en werd een verkeerslicht geraakt. Of er daarbij iemand gewond raakte, weten we op dit moment nog niet.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

(meer…)

2reacties

Gevluchte fietsendief aangehouden


Vannacht rond 03.25 uur kreeg de politie een melding dat er knipgeluiden hoorbaar waren bij het NS station ’t Hout. De gealarmeerde agenten zagen op de Slegersstraat een 47-jarige veelpleger op een fiets. Nadat de man werd aangeroepen dat hij moest blijven staan, ging hij er vandoor. Hij werd vervolgens aangehouden in een opgebroken schuur aan de Mierloseweg waar hij zich had verstopt achter een aantal dozen.
Het ringslot van de fiets waarop de verdachte reed was doorgeknipt. Tevens trof de politie op het station een tweede fiets waarvan zij vermoedden dat hij die op dat moment aan het stelen was. Het hangslot was namelijk al opengeknipt.
De politie is op zoek naar de eigenaren van deze 2 fietsen (zie foto’s hieronder). Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900-8844 (referentienummer 2019148532).

Afgelopen 12 maanden werd er in Helmond 659 keer een diefstal geregistreerd van een bromfiets, snorfiets of een fiets. Dat blijkt uit de gegevens van de politie.

2reacties

Gevluchte auto-inbreker gezocht


Op de Slegersstraat in Mierlo-Hout werd zojuist bij een auto ingebroken. De dader is gevlucht op een herenfiets zo liet Burgernet weten.
Zijn signalement: een blanke man van plusminus 50 jaar oud met een normaal postuur, zijn lengte is ongeveer 1,70 meter. Hij droeg een wit petje, lichte jas en grijze broek. Heb je tips voor de politie, bel dan nu 112.

In de reacties hieronder staat een update.

1reactie

Helmondse hennep


Het klinkt altijd aardig, twee woorden achtereen met dezelfde beginletters, zoals bij veel titels van Suske & Wiske. En in dit bovenstaand geval is het natuurlijk toch ook een woordencombinatie die wel iets met elkaar verband houdt. Helmonders staan toch al lang bekend om hun groene vingers en hun creatief ondernemerschap die bij de teelt van dit gewas hoort. Hard bewijs heb ik niet maar wellicht is de groene teelt mede gebaseerd op een lange traditie en ervaring met de hennepplant. (meer…)

21reacties

Helmonds echtpaar overleden bij ongeluk


Bij een zwaar ongeval op de N272 in Handel zijn vanochtend vroeg 3 doden gevallen. Het gaat om een echtpaar uit Helmond (55 en 59 jaar) en een 31-jarige man uit Erp. Ook raakten 2 personen gewond die ook uit Helmond komen. Het zijn een vrouw van 25 en een meisje van 15. Zij gingen ter controle en eventuele behandeling naar een ziekenhuis, maar hun letsel lijkt niet ernstig te zijn. (meer…)

7reacties

EDAH- & Draaiorgelmuseum in Van Gend en Loos gebouw


Het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum komen in het Van Gend en Loos gebouw tussen het station en de Vlisco. Als alles gaat als gepland is de feestelijke opening komend voorjaar. Dat liet B&W aan de leden van de gemeenteraad weten.
In oktober 2018 leek de wens om de beide musea daar onder te brengen niet uit te komen. Maar inmiddels is met de eigenaar van het pand overeenstemming bereikt. Dit heeft geresulteerd in een huurovereenkomst voor een periode van 10 jaar. De gemeente huurt het pand en stelt het ter beschikking aan de beide musea. De procedure voor de omgevingsvergunning loopt op dit moment en wordt naar verwachting op korte termijn afgerond. (meer…)

8reacties

Helmondse mag houtkachel blijven stoken


De gemeente Helmond is niet volledig geweest bij de beoordeling van een geschil tussen buren over een houtkachel. Hij had moeten bepalen in welke gevallen er sprake zou kunnen zijn van overlast. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant. In dit geval hoeft de gemeente echter niet alsnog op te treden, omdat de klagers op het punt staan te verhuizen. De rechtbank geeft daarbij wel aan hoe toekomstige geschillen over houtkachels het best te kunnen oplossen. (meer…)

2reacties

2 Lammetjes geboren in Brandevoort


Het is al laat in het jaar, maar woensdagochtend zijn er toch nog 2 lammetjes geboren op de Schutsboom in Brandevoort. Jan Roefs, de trotse eigenaar: “De ene leek op de hond van mijn zus, dus die hebben we ook Max genoemd. De ander, een ooi, gaven we de naam Máxima.”

11reacties

‘Man zwaait met vuurwapen op straat’


Een 35-jarige man en 24-jarige vrouw uit Helmond zijn aangehouden voor het bezit van vuurwapens en verdovende middelen. Gisteravond rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Van Linschotenstraat in Helmond Oost een man met een vuurwapen liep te zwaaien op straat. Er werden diverse eenheden van de politie ter plaatse gestuurd en daar bleek dat hij inmiddels een woning was binnen gegaan. (meer…)

20reacties

Ode aan het Helmonds dialect


Een ode aan het Helmonds dialect door Marcel Stevens. Plaats van handeling was het bordes van ons kasteel afgelopen donderdag tijdens de laatste editie van het Ondernemerscafé Helmond. Diverse Helmonders stuurden ons het onderstaande filmpje.

4reacties

Hockeyclub Helmond mag niet uitbreiden


De Raad van State vernietigde zojuist het bestemmingsplan dat uitbreiding van HC Helmond mogelijk maakte. Het in februari 2018 door de gemeenteraad aangenomen B&W-voorstel Buitengebied Helmond – Horst 27 (hockeyclub)’ (pdf) kreeg niet de goedkeuring van deze hoogste rechtsprekende instantie die een uitspraak kan doen over een geschil tussen burger en overheid. Daarmee is een uitbreiding naar 5 hockeyvelden aan de Horst voorlopig(?) geblokkeerd. (meer…)

10reacties

Jonge fietsster aangereden door vrachtwagen


Ter hoogte van de op- en afrit naar de Wolfsputter Baan (verlengde van Rembrandtlaan) is vanochtend rond 11.45 uur een meisje op de fiets aangereden door een vrachtwagen. De fietsster werd in een ambulance onderzocht en behandeld. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en werd door haar moeder opgehaald.
De fiets is flink beschadigd, de vrachtwagen liep enige schade op. Hoe het ongeval is ontstaan is onbekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

18reacties

Auto met baby beschoten


Gistermiddag werd op de Deurneseweg een langsrijdende personenauto met vermoedelijk een luchtdrukwapen beschoten. Het gevolg was een kapotte ruit met glas over de Maxi-Cosi waarin een baby zat. Dat meldde wijkagent Henry van Dongen zojuist. 
Dit voorval gebeurde ter hoogte van de Baroniehof tegenover de Aldi vestiging (dus tussen de 2 afslagen van de Deurneseweg en de Weg door de Rijpel). “Weet iemand wie hieraan debet is?” zo vraagt de wijkagent. Bel dan 0900 – 8844.

In de reacties hieronder staat een update.

13reacties

Jongeman beroofd op het Sjef de Kimpepad


Gisteravond rond 20.25 uur werd een jongeman door 4 jongemannen beroofd van zijn pinpas, identiteitskaart en telefoon. Deze straatroof vond plaats op het Sjef de Kimpepad. Het slachtoffer zou 1 van de daders kennen. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen vanmiddag weten. De politie gaat de zaak onderzoeken.
Enkele jaren geleden waren op het Sjef de Kimpepad in 10 maanden minimaal 5 straatroven. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde daar destijds aandacht aan. En in juni van dit jaar was er daar ’s nachts een beroving van een scooter.

4reacties

Vandaag zou ze 90 jaar geworden zijn


Vandaag zou de Amerikaans actrice Katherine Helmond 90 jaar zijn geworden. Maar dat kroonjaar haalde zij niet omdat ze op 23 februari van dit jaar overleed.
Op 14 februari 1994 (Valentijnsdag) werd ze in onze stad ontvangen. Uit handen van de toenmalige burgemeester Wim van Elk ontving zij toen de sleutel van het kasteel. De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, het St. Catherina-gilde en het St. Anthonis-gilde zorgde voor de begeleiding. Het televisieprogramma ‘Stappen met Angela’ (met Angela Groothuijzen) regis(tr)eerde dat. Helaas konden we de daarvan geen beelden vinden. We houden ons aanbevolen. (meer…)

22reacties

Q&A over de toestand bij Senzer


Lonneke Maráczi van de SP stelde 6 schriftelijke vragen aan B&W naar aanleiding het onafhankelijk intern onderzoek over hoe men met elkaar omgaat bij werkbedrijf Senzer. Dat is de organisatie waarin Werkplein Regio Helmond, Werkgeversplein Regio Helmond en de Atlant Groep in 2016 zijn opgegaan. Vorig jaar schreef Sander Lam een gastblog over het Senzer gevoel.
Hieronder staan haar raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder. (meer…)

6reacties

De kijkcijfers van de raadsvergaderingen


In 2½ jaar tijd werden de uitzendingen van de Helmondse gemeenteraadsvergadering in totaal 25 duizend keer bekeken. Via internet keken per uitzending gemiddeld 340 mensen live en 485 deden dat op een later tijdstip. Dat blijkt uit de kijkcijfers van de gemeente die tot vandaag zijn bijgewerkt.
Sinds dinsdagavond 10 januari 2017 kan elke Helmonder naar elke raadsvergadering via de gemeentelijke website inschakelen. Van de 30 uitzendingen tot nu toe, was de begrotingsbehandeling op 30 oktober vorig jaar de best bekeken raadsvergadering. Die vergadering van ruim 7 uur werd 1852 keer live bekeken en (tot vandaag) 853 keer teruggekeken. (meer…)