1reactie

100ste Deelnemer Stadsleerbedrijf

Vanmiddag bracht wethouder Nathalie van der Zanden een bezoek aan woonzorgcentrum Savant Alphonsus om daar de 100ste deelnemer van het Stadsleerbedrijf in het zonnetje te zetten. Deze deelneemster helpt mee bij crea-middagen van ouderen. “Het is goed om te zien dat de ervaringen van deelnemers positief zijn, ze doen weer mee en ontwikkelen zichzelf. Goed om te horen dat ook hier een mooie leerplek beschikbaar kwam en er een goede match is met de deelneemster vanuit het UWV” aldus de wethouder.
Het Stadsleerbedrijf is er voor mensen die niet op korte termijn aan het werk kunnen. Wanneer een deelnemer zich aanmeldt, kijkt een coach samen met de deelnemer naar een passende leerplek. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen. Het Stadsleerbedrijf heeft diverse leerplekken in de stad, zoals helpen met leuke activiteiten bij een woonzorgcentrum of onderhoud doen aan de skatebaan in de wijk. Het Stadsleerbedrijf is in juni 2016 gestart en is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV en andere organisaties in de stad.
Deelnemers krijgen een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staat daarbij centraal. Monique van Wieringen, coach bij UWV: “Belangrijk is ook dat we in contact blijven wanneer een deelnemer gestart is zodat we ze ook goed kunnen ondersteunen. Het is goed om te zien dat dat op plekken in de stad goed bevalt, zowel bij deelnemers als bij de maatschappelijke plekken.”