50reacties

Aanleg van ’t Speelhuisplein (foto’s)

Maandagochtend werd gestart met de aanleg van het tijdelijke Speelhuisplein. De eerste contouren van dat nieuwe plein zijn inmiddels zichtbaar. Van de 6 zijdes die de omlijning van de grote zeshoek vormen, zijn er 5 gelegd. En in het midden daarvan geven de witte pijpjes in de grond aan waar de bomen komen. De plek waar 13 maanden geleden nog ’t Speelhuis stond, krijgt langzaam zijn voorlopige eindbestemming.
De gemeente verwacht dat het Speelhuisplein (conform het ontwerp) rond 1 maart klaar is. Het is nog niet bekend waar het tijdelijk plein voor gebruikt zal gaan worden. “Wij hopen en vertrouwen op creatieve en innovatieve ideeën uit de stad” laat de gemeente weten.
Vorige maand werd het terrein tot 1 meter opgehoogd (ten opzichte van de begane grond), zie deze en deze foto. Zodoende ontstaat er een verhoging in het midden met geleidelijk aflopende randen. In de periode daarvoor werden de vloeren en betonrestanten in de grond verwijderd, zie hier.
Hieronder 8 foto’s van maandag tot en met vandaag. Hebben we meer foto’s van de vorderingen, dan plaatsen we die in de reacties hieronder.

In de reactie hieronder geven we updates met vooral foto’s.