9reacties

Asfaltering Ameideplein voor de veiligheid

In het kader van de veiligheid vinden er komende week herstelwerkzaamheden plaats aan het Ameideplein. Het plein wordt dan in z’n geheel afgezet.
De stenen van de rijbaan rondom het Ameideplein en de rijstroken op het Ameideplein worden in zijn geheel vervangen door asfalt. De stenen op het Ameideplein blijken steeds meer te verschuiven. De openingen tussen de stenen worden steeds groter en dat levert gevaarlijke situaties op, zo laat de gemeente weten. Voor ieders veiligheid is daarom besloten om de stenen te vervangen door asfalt. Het asfalt is een tijdelijke oplossing, totdat de er duidelijkheid is over de plannen voor het Ameideplein.

Sinds de vernieuwing van het plein in 2012 zijn de losliggende stenen al een probleem. Via de updates en reacties kun je daar hier veel over teruglezen. Het TV-programma Van Onze Centen op SBS6 besteedde er in 2018 een item aan. Via https://www.kijk.nl/sbs6/vanonzecenten/videos/PIvyr8VYuhk/van-onze-centen kun je dat terugkijken vanaf minuut 24.50.
Het Ameideplein wordt van maandag 19 april tot en met vrijdag 23 april helemaal afgezet. In de directe omgeving zijn volgens de gemeente voldoende parkeerplaatsen. De zaterdagmarkt zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. En de bevoorrading van de winkels loopt via de Kerkstraat.

In de reacties staat een update.