22reacties

Brand bij naaktstrand Berkendonk


Gistermiddag om 17.22 uur was er brand op Berkendonk. De brandweer bluste de brand in het bos bij de naaktstrand van deze recreatieplas in de Rijpelberg. Dat meldde Levi Kweens vandaag. Hij maakte de onderstaande 3 foto’s en stuurde die naar de weblog.

 

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
22 reacties
Reageer

De brandweer is gekleed 😂🤣😂🤣

John Tilburgs

Veel bikini’s verbrand denk ik die waren verboden dus vernietigd

Gerard van Lierop

Wie zn billen brand moet op dr blaren zitten

En er is om 20:03 uur vanavond alweer een brand geweest bij Berkendonk. Die was groter dan gisteren, dit keer maar 1 foto.

Wist nie dat er een naaktstrand was whaaa

wat een reacties weer ,
leven in 2019 niet in 1418, dus wat is er gek aan een naakt strand
daarbij staat er niet op het naaktstrand maar BIJ

Mandy van den Berg

Nou ja wat je naaktstrand noemt. Hier in de buurt van Berkendonk hebben wij inmiddels een andere naam voor dat veldje.

Diana van Hout

Mijn vriendin en ik liepen gisteravond rond 20.00 uur op het strand van Berkendonk totdat we een flinke rookwolk boven het bos uit zagen komen. Mijn vriendin dacht dat het wellicht van een boer z’n akker kwam, maar mijn scouting instinct gaf aan dat het veel dichterbij was en dus dat het bos in de hens stond. Ik moest er dus even heen om te gaan checken.

Onder het prikkeldraad door vanaf Berkendonk het bos is. Daar zag ik een aardig brandje en wilde de brandweer al gaan bellen. Een vrouw riep van een afstandje dat ze al gebeld had, top. Het duurde wel even voordat de brandweer bij de brand aankwam aangezien het lastig en moeilijk bereiken is in zo’n bos. Vanaf Berkendonk kan je daar niet komen met zo’n bluswagen.
Nadat de brandweerlieden goed werk hadden verricht liepen wij door het bos terug richting Rijpelberg. Verderop kwamen we nog een plek tegen waar brand was geweest. Jullie site en de site van 112 Helmond gecheckt en zag dat het de brand was van gisteren 3 juli.

Twee keer in twee dagen tijd is geen toeval. Er is iemand die het leuk vindt om het bos achter de Rijpel in de fik te zetten.
Tip: deel eventjes massaal in de omgeving, Rijpel en Brouwhuis dat er iemand rondloopt die van fikkie stoken houdt. Dan letten er meer mensen op en stopt dit voordat het erger wordt.

Pieter Dankers

@Pieter Dankers op woensdag 5 juni 2019 om 11:55:

Toch niet weer een pyromaan in de wijk??? Niet normaal meer!
Helaas heb ik geen Facebook meer, maar vanavond ff tegen de vrouw zeggen dat die het deelt.

Tuig.

Margaret van der Leest

Waw al weer piromaan

Dien van Hout

Inderdaad, waarschijnlijk heeft de auto pyromaan concurrentie gekregen.
Dit is geen kwajongensstreek meer.

gaat er heet aan toe daar!

Hopelijk pakken ze die vent nu eindelijk eens een keer. Paar jaar terug was dat daar toch ook?

Update 1:
Derde bosbrand op Berkendonk in 12 dagen
Om 22.22 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand in de bossen van Berkendonk. Zij konden de brand in de kiem smoren. Door hun snelle aanwezigheid hebben er 'slechts' enkele gedumpte boompjes en grasmatten gebrand. Waardoor de brand ontstond is onduidelijk, brandstichting wordt echter niet uitgesloten.
Dinsdagmiddag en -avond 4 juni moest de brandweer ook uitrukken voor een bosbrand bij deze recreatieplas, zie de info en foto's van Levi Kweens en Pieter Dankers hierboven.
Pim Verkoelen maakte vanavond de onderstaande foto's.

Gvd, het is wachten op nummer 4 ben ik bang. :-(

Sorry hoor, maar dat lijkt dan toch aangestoken? Dit is geen toeval meer!

Update 2:
Vierde bosbrand op Berkendonk deze maand
Om 17.36 uur rukte de brandweer uit voor een bosbrand bij de recreatieplas Berkendonk aan de kant van Deurne. De vierde deze maand, zie hierboven.
"Er is opgeschaald naar code zeer groot. Dit betekent dat er nog meer voertuigen die kant op komen. Geef hulpdiensten de ruimte!" zo meldt de brandweer zojuist.

Nu nog de brandweer bereiken

Maikel Janssen

@De weblog van Helmond op maandag 24 juni 2019 om 17:48:

De bosbrand is onder controle. De brandweerlieden zijn nog bezig met nablussen. De eerste eenheden zijn al weer op de weg terug naar de kazerne. Het betrof een gebied met een omvang van ongeveer 20 bij 40 meter.

@De weblog van Helmond op maandag 24 juni 2019 om 18:06:

Op 3 verschillende plekken in een straal van 100 meter waren brandhaarden. Door snel opschalen kreeg de brandweer het vuur snel onder controle. De brand is gemeld door omstanders die rechtstreeks naar de brandweerkazerne hebben gebeld omdat alarmnummer 112 eruit lag.
Pim Verkoelen maakte zojuist de 8 onderstaande foto's van deze grote bosbrand.

Ik heb zojuist 1 van mijn leiders van de brandweer opgebeld dat er brand was en er kwam meteen hulpdiensten aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: