46reacties

Drakenboot festival & Foodstock weer samen

Net als vorig jaar slaan het Drakenboot festival en Foodstock ook dit jaar weer de handen ineen. Het te renoveren Havenpark (sinds vorige maand heet dat Burgemeester Geukerspark) is van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni weer de locatie voor die 2 evenementen, zo laat de organisatie in haar persbericht weten. De toegang is gratis.
“De organisatie heeft naar de wensen van zijn bezoekers geluisterd en werkt dit jaar niet meer met consumptiemunten. Bij de barren geldt daarom dit jaar een ‘Pin Only’ beleid, zodat niemand meer met overgebleven munten huiswaarts keert.” Dus vergeet je pinpas niet als je daar een drankje wilt bestellen.

Voor het vijfde jaar organiseert Rotaryclub Helmond Regio de drakenbootraces, zie de eerste in 2015. Zaterdag vanaf 13.00 uur starten de races voor 36 bedrijventeams uit Helmond en omstreken, op zondag om 11.00 uur beginnen de Helmondse clubs en verenigingen aan de strijd om de felbegeerde Drakenboot-bokaal.
Het parcours tussen Keyserinnedael en het Havenplein is 250 meter lang en wordt in ongeveer anderhalve minuut afgelegd in echte drakenboten. Elk drakenboot-team bestaat uit 16 peddelaars en een trommelaar die met luid tromgeroffel het tempo aangeeft. Het gelijktijdig insteken van de peddels en kracht bepaalt de snelheid. Langs het kanaal kunnen supporters en toeschouwers de teams aanmoedigen. Helmondse blaaskappelen zorgen voor muziek. Op het festivalterrein zijn loten te koop voor de Drakenbootloterij, waarvan de opbrengst is bestemd voor een aantal goede doelen: Inloophuis De Cirkel, Starttobefit en De Bundertjes. De trekking van de loterij vindt plaats op zondag om 19.00 uur in het Boathouse.
Het Foodtruck festival Foodstock begint een dag eerder. Van vrijdag tot en met zondag staan ± 20 foodtrucks met onder meer Surinaams, Vietnamees, Spaans, Mexicaans en Aziatisch eten. Daarnaast is een gevarieerd muziekprogramma met onder andere Bontgenoten Soundsystem, Benny Cool, Ballhaus en STVN & Lemon Aid. De kinderen kunnen zich vermaken op springkussens, nostalgische schommels en met andere kinderactiviteiten. 

De aftermovie van vorig jaar: