14reacties

Geen weekendtreinen van/naar Eindhoven

Zaterdag 11 en zondag 12 april rijden er geen treinen van en naar Eindhoven. De NS zet bussen in, de verwachte extra reistijd bedraagt een kwartier tot een half uur. De Intercity’s tussen Helmond en Venlo rijden wel en stoppen extra in Brouwhuis, want er rijden dan geen Sprinters op dat traject.
Werkzaamheden voor de nieuwe spoorondergang Kasteelherenlaan in Helmond-West zijn daarvan de oorzaak. Prorail gaat daar (er hoogte van de vroegere spoorwegovergang Cortenbachstraat) het voorgebouwde spoordek van de onderdoorgang op z’n plek rijden. Die werkzaamheden zijn te volgen vanaf een tribune. Die wordt opgesteld bij de Houtse Parallelweg (ten zuiden van het spoor, dus aan de kant van de Heeklaan). Maar je hoeft er niet per sé heen om dat te zien, via de webcam kun je het ook live bekijken.
Daarnaast worden er tussen de Mierloseweg en de plek waar het spoordek wordt ingereden meteen enkele betonnen bovenleidingsportalen vernieuwd. Dit zijn de betonnen palen, waaraan de bovenleiding is bevestigd. De portalen worden vervangen, omdat ze aan vervanging toe zijn.
In november werd officieel gestart met de bouw van deze spooronderdoorgang die Mahatma Gandhi gaat heten. Als de onderdoorgang onder het spoor klaar is, wordt de Kasteelherenlaan aangesloten op de Heeklaan, ter hoogte van de flats bij Houtsdonk en kunnen auto’s er vanaf 2016 door, zie het animatiefilmpje.