5reacties

Hart voor Minima stopt ermee

De stichting Hart voor Minima stopt aan het eind van deze maand met het uitdelen van voeding en andere producten. Zo’n 200 gezinnen maken gebruik van deze particuliere voedselbank aan de Evertsenstraat in Helmond Oost.
“We hebben gemerkt dat we onze doelstelling van het eerste uur niet meer kunnen waarborgen, waarbij we vers pakketten konden leveren aan onze leden. Dit komt omdat de producten, die we voorheen kregen van leveranciers, op een andere manier verwerkt worden. Producten die we wel krijgen zijn vaak minder gezond.” Dat is de reden van het besluit die Patrick en Miranda Verkoelen vanochtend op hun Facebook gaven.

Deze 2 Helmonders melden vertrouwen te hebben in het aanbod van andere instanties in Helmond op het gebied van armoedebestrijding.
Patrick en Miranda begonnen in november 2014 met hun stichting en werden in december 2017 gekozen tot Brabander van het Jaar. Zie de foto’s hieronder waar ze naast Wim van de Donk commissaris van de Koning in Noord-Brabant staan en burgemeester Elly Blanksma hen een paar dagen later feliciteert.