2reacties

Helmond Sport huurt Kenny Teijsse

Helmond Sport heeft de 21-jarige verdediger Kenny Teijsse aangetrokken. De speler wordt de laatste seizoenshelft gehuurd van FC Utrecht. “Kenny kan zowel linksback als linkshalf spelen”, vertelt Rein van Duijnhoven, technisch manager van Helmond Sport. “Daarnaast beschikt hij over duelkracht, is fysiek sterk en pikt ook nog doelpunten mee. We zijn blij dat hij hier het seizoen wil afmaken.”
“Helmond Sport was enthousiast over mij en heeft er vertrouwen in”, aldus Teijsse. “Ik ben op 2 ongunstige momenten, in de voorbereiding en winterstop geblesseerd geraakt, waardoor ik weinig bij FC Utrecht heb kunnen spelen. Ik ben blij dat ik nu deze kans krijg.”
Kenny Teijsse speelde slechts 1 keer in competitieverband voor FC Utrecht (tegen SC Cambuur). Tegen FC Differdange 03 uit Luxemburg, in de voorronde van de Europa League, speelde hij 90 minuten en leverde hij een assist.
De Jupiler League is geen vreemd terrein voor Teijsse. Vorig seizoen verhuurde FC Utrecht hem in de winterperiode aan FC Oss. Daar speelde hij 13 competitieduels, waarin hij 3 keer doel trof.
Teijsse heeft bij FC Utrecht nog een contract tot de zomer van 2015. Hierin is een optie opgenomen die hem mogelijk nog een jaar in Utrecht houdt.
Helmond Sport had vorig seizoen al gesprekken met FC Utrecht om de verdediger voor het seizoen 2013/2014 te huren. De club uit de Domstad wilde toen niet.
Vanaf maandag sluit Kenny Teijsse aan bij de selectie van Helmond Sport.