10reacties

Helmonder van het Jaar 2017 wordt …

Foto Cofoto met de 3 van '16 Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente wordt voor de 23e keer de Helmonder van het Jaar benoemd. Deze eretitel wordt dan overgedragen door de Stichting Dickensnight Brandevoort, de winnaar van afgelopen jaar.
Helmonder van het Jaar kan een persoon, instelling of organisatie worden die zich nadrukkelijk en op bijzondere wijze verdienstelijk maakt voor de stad of Helmond op een innemende of inspirerende wijze uitdraagt. Maar dit jaar kan dat ook een prachtig concept of thema zijn dat onze stad positief uitdraagt. “Een kandidaat is dus een breed begrip; iets of iemand waarop we met zijn allen trots zijn,” zo meldt de Rabobank die de prijzen beschikbaar stelt. Tot woensdag 15 november kun jij een persoon, instelling, organisatie, concept of thema die deze eretitel verdient met redenen omkleed voordragen per mail.
Uit de aanmeldingen benoemt de jury 3 genomineerden en uiteindelijk de winnaar. De jury is dit jaar uitgebreid met Audrey van den Broek en Udo Holtappels. Zij moeten vanuit hun ondernemerschap en creativiteit zorgen voor verbreding van de al aanwezige deskundigheid. Samen met Rabobank-voorzitter Peter de Bruin, burgemeester Elly Blanksma, notaris Bart Spoormakers en griffier Jan Jaspers bekijken zij de kandidaten, wijzen de nominaties aan en bepalen zij de winnaar. Daarnaast is ook dit jaar weer de Publieksprijs te winnen. Nadat de 3 genomineerden bekend zijn, kan een ieder zijn of haar internetstem uitbrengen. De genomineerde met de meeste publieksstemmen ontvangt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2018 de Publieksprijs.

https://www.youtube.com/watch?v=PyTT9th5idE&feature=youtu.be

In de reacties hieronder staat een update.