21reacties

Herstel van gevaarlijke tegels op fietspaden

De gemeente is de schots en scheef liggende tegels op diverse fietspaden recht aan het leggen. Zij kregen daarover de laatste tijd veel meldingen, Met 2 ploegen worden de herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Voor wie het niet meer weet: begin deze maand was er in Helmond Noord een  scooterongeval door zulke tegels. En dat bleek niet de enige plek met gevaarlijke stoeptegels, zoals je in de vele reacties daarop kunt lezen.

Die losliggende tegels worden mede veroorzaakt door de nu heersende droogte, zo meldde een woordvoerster van de gemeente desgevraagd. Het zandbed onder de tegels is door het gebrek aan water uitgedroogd en verliest daardoor zijn samenbindende werking. De tegels liggen daardoor minder stabiel en kunnen kantelen. Zeker op plekken waar ook boomwortels dicht onder het wegdek zitten. “Wanneer er dan met hoge snelheid overheen gereden wordt, kunnen de tegels tegen de onderkant van de fiets of brommer aankomen en schade veroorzaken. We vragen (brom)fietsers dan ook om goed op te letten en hun snelheid aan de omstandigheden aan te passen.”
Om snel actie te kunnen ondernemen vraagt de gemeente losliggende tegels te melden bij het Klantencontactcentrum via telefoonnummer 14 492 of via het formulier op de gemeentelijke website. 
Harrie Fotografie maakte foto’s op plekken waar de tegels nu weer recht liggen. 

Nieuwveld

Wethouder Ebbenlaan-Vondellaan

Jan van Brabantlaan

Molenstraat

Vossenbeemd