110reacties

Inrichting stadspark is nu bekend

–  PRIMEUR –
Het ontwerp en de inrichting van het nieuwe stadspark op het oude Obragasterrein zijn bekend. Vanaf half juni kunnen we hier vertoeven:

De aanleg van het stadspark start eind april en is half juni al klaar. Dit terrein ter grootte van ongeveer 5 voetbalvelden wordt ingezaaid met gras. Verder komen er diverse looppaden, een centraal gedeelte met zitstenen, platanen en een oude Begeman-ketel. Die blikvanger is een verwijzing naar het industriële verleden op deze plek.
Het e-oplaadpunt, de camera en de taxistandplaats in de zuidwest-hoek blijven in stand. Het kleine parkeerterrein aan de Watermolenwal krijgt 7 extra parkeerplaatsen. Op de hoek van de Watermolenwal en de Torenstraat (daar waar vruuger appartementencomplex De Bleek was) komt een hondenloslaatstrook met daaromheen een hekwerk. De huidige uitlaatstrook aan de Watermolenwal verdwijnt.
De gemeente laat weten dat er op dit moment geen concrete plannen zijn voor dit deel van het centrum en vandaar een tijdelijke inrichting (net als bij het aangrenzende Speelhuisplein). Ondanks de tijdelijkheid werd gekozen om niet alleen gras, maar ook paden en een verblijfsplek aan te leggen. Zodoende is het park goed toegankelijk en kunnen er ook evenementen worden georganiseerd.
In september maakten we bekend dat het Obragasterrein een stadpark zou worden.