18reacties

Maar liefst 10 dagen voorjaarskermis

SoundmachineDit jaar belooft een mooi Helmonds kermisjaar te worden volgens de gemeente. De voorjaarskermis duurt nu maar liefst 10 dagen: van (goede) vrijdag 25 maart tot en met zondag 3 april. Dat zijn er dus 3 meer dan vorig jaar toen het ook al een goed kermisjaar zou worden. De zomerkermis begint  donderdag 7 juli en duurt tot en met woensdag 13 juli.

Beide kermissen worden opgesteld op en rond het Ameideplein, de Markt en de Watermolenwal en het Havenpark. Op de voorjaarskermis staan zo’n 50 attracties, op de zomerkermis zijn er dat 60. Er komen enkele spectaculaire attracties op de zomerkermis. Zoals de Soundmachine: een ronddraaiende stalen arm die 4 roterende gondels de lucht in slingert. Ook de Ultimate, Reuzenrad, Air Race Bungee en Happy Farm (nieuw glazendoolhof) zullen op de zomerkermis een blikvanger zijn. Verder zullen de attracties Ghost Castle en Heroes te zien zijn. Dit griezelhuis en funhouse komen nu naar de Helmondse voorjaarskermis.
De kinderzaken kosten in Helmond 1,50 euro (10 ritten voor 10 euro) andere attracties 2 euro met uitzondering van BoosterMaxxx, Reuzenrad, Ultimate, Air Race Bungee en Supermouse.