74reacties

Obragasterrein wordt stadspark

– PRIMEUR –
Het braakliggende Obragasterrein wordt voorlopig een stadspark. Tenzij Xperience World heel erg snel met een flinke berg geld over de brug komt, wordt dit terrein omgetoverd tot een park met gras, wandelpaden en bankjes. Dat bevestigde een woordvoerster van de gemeente aan de weblog. Zij liet weten dat wethouder Frans Stienen deze vergevorderde plannen nu verder aan het uitwerken is. Met die tijdelijke groene invulling wordt voorkomen dat de zandvlakte tegenover het Havenplein, in afwachting van de definitieve bestemming, nog jarenlang braak blijft liggen.

In februari 2011 verlieten de laatste medewerkers van Obragas het pand en daarmee kreeg de gemeente de beschikking over het in oktober 2008 aangekochte Obragasterrein. Destijds aangekocht voor de grootschalige uitbreiding van het winkelgebied. In juni vorig jaar werd het echter ‘definitief’ dat Xperience World daar zou komen. Ondertussen werd het hoofdkantoor (en alles wat op dat terrein stond) gesloopt en startte in juni de sanering van het terrein.
Die sanering is vorige week gestopt. “Blij toe” aldus Linda die er tegenover woont. Ze is het continue gedreun, de overlast van het geluid en het stof/zand spuugzat. Des te meer omdat zij al sinds de sloop van ’t Speelhuis en de appartementen aan De Bleek steeds weer dezelfde hinder ondervindt.
Waarom het bedrijf Jansen Infra de sanering (tijdelijk?) heeft gestaakt, konden we niet achterhalen. Wethouder Stienen liet weten de gemeenteraad daar komende week over in te lichten. Een mogelijke theorie is dat de huidige wijze van sanering (die op kosten van de gemeente wordt uitgevoerd) niet de juiste zou zijn voor het aan te leggen stadspark.