40reacties

Play-offs Helmond Sport tegen 040

Deze week alle aandacht voor de play-offs van  Helmond Sport tegen 040. De jongens van eindhoven.dichtbij.nl mogen vandaag hieronder en op hun website hun clubje moed inpraten. Goed bedoeld natuurlijk, maar toch…
Lees en oordeel zelf! Wees niet té hard in je reactie hieronder (zij hebben het al moeilijk zat), maar ben wel duidelijk!

Weeralarm voor Helmond! Donderdag 10 mei wordt een blauwwitte storm verwacht die vanuit het westen over de stad zal trekken en pas na het laatste fluitsignaal in het stadion van de familie Lavans weer gaat liggen. Helmond Sport zal weten dat FC Eindhoven niet op bezoek komt voor een potje zomeravondvoetbal, maar voor een titanenstrijd. In het verschiet ligt promotie naar de Eredivisie en daarvoor worden geen middelen geschuwd.

Op 10 mei speelt FC Eindhoven in Helmond de eerste wedstrijd in de play-offs op weg naar de Eredivisie. FC Eindhoven eindigde dit seizoen op een prima derde plaats in de Jupiler League. Het beste resultaat sinds ‘77/’78, toen de club degradeerde uit de Eredivisie en daarna nooit verder kwam dan de vijfde plaats. Van Helmond Sport weten we in Eindhoven nauwelijks iets af, mede omdat Wikipedia na 2005 de statistieken van deze club niet meer bijhoudt…

Wèrm Eindhoven
Dit seizoen speelden FC Eindhoven en Helmond Sport in de Jupiler League al twee keer tegen elkaar. Aan het begin van het seizoen won Eindhoven in eigen huis met 1-0 van Helmond. In de eerste wedstrijd na de winterstop troffen beiden ploegen elkaar in Helmond, het bleef 0-0. Beide ploegen waren toen met hun gedachten in warmere oorden dan het kille Helmond, waar de koude wind uit het oosten harder toeslaat dan in het altijd wèrme Eindhoven.

Helmond kan niet scoren tegen Eindhoven
Feit is wel dat Helmond Sport dit seizoen niet kan scoren tegen FC Eindhoven. Dat hebben we vast in the pocket! Tel daarbij op dat de spelers van FC Eindhoven de dagen voorafgaand aan de wedstrijd worden onderworpen aan Spartaanse trainingen. Door het vuur gaan ze om hun doel te bereiken: promotie! Ik hoor de knikkende knietjes in Helmond al.

Europaweg
Wat misschien ook wel leuk is om te weten: FC Eindhoven zal via de Europaweg (A270) naar Helmond rijden. Dit is een voorteken! FC Eindhoven zet via de Europaweg de opmars naar de Eredivisie voort, en misschien mogen we net als RKC dit seizoen wel dromen van Europees voetbal…

Schuilen voor de storm
Beste Helmonders, het spijt mij u nu al te moeten vertellen dat u beter kunt thuisblijven donderdag. Neem geen risico met de blauwwitte storm en zoek een veilige plek om te schuilen. Bussen vol supporters uit Eindhoven rijden voor de storm uit naar Helmond. Gedragen door de wind zal uit elke bus het clublied klinken:

Eindhoven zal wezen
Eindhoven zal zijn
en voor Eindhoven zullen ze vrezen
op het voetbalterrein

Eindhoven zal wezen
Eindhoven zal zijn
en zo’n sterke club als deze
krijgt toch niemand klein

Vervolg van de battle
U bent dus gewaarschuwd! Op zondag 13 mei krijgt de “Battle of Brabant” een vervolg. Dan is het Jan Louwers Collosseum het strijdtoneel waar de mannen van FC Eindhoven de mouwen nog een keer zullen opstropen om Helmond Sport de laatste dreun te geven. Markeer de datum vast in uw agenda: op 13 mei plaatst FC Eindhoven zich voor de finale van de play-offs. Punt.