7reacties

Q&A: Bevrijdingsherdenking ’s middags

Henriëtte Verouden van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het verplaatsen van de bevrijdingsherdenking (donderdag 25 september) van de avond naar de middag. “Dit verbaast mij niet alleen, het roept bij mij zeker ook enkele vragen op” zo schrijft zij.
Vandaag hieronder haar 6 vragen (Questions). Zodra de antwoorden (Answers) van het college bekend zijn, plaatsen we die ook in zijn geheel in de reacties.

  1. Waarom is er voor gekozen om het tijdstip dat al jaren bij mensen bekend is, te wijzigen van 18.45u naar 14.30u?
  2. Realiseert u zich dat veel van degenen die alle jaren naar deze bijeenkomst komen, op dat tijdstip mogelijk verhinderd zijn vanwege werkzaamheden? Zo, ja, waarom heeft u daar dan toch voor gekozen?
  3. Realiseert u zich dat ook kinderen deze bijeenkomst normaliter met hun (groot)ouders bezoeken, maar dat de scholen dan nog niet uit zijn en zij dus ook niet deel kunnen nemen aan de herdenking? Zo, ja, waarom heeft u daar dan toch voor gekozen?
  4. Realiseert u zich dat dit een gemiste kans is? Omdat juist bij deze 70e herdenking mogelijk een grotere groep mensen aan de herdenking zou willen deelnemen? Zo, ja, waarom heeft u daar dan toch voor gekozen?
  5. Bent u het met me eens dat voorafgaand aan het bevrijdingsconcert in de Warande de herdenking in het Hortensiapark op de normale tijd zou kunnen plaatsvinden?
  6. Bent u bereid het tijdstip nog te wijzigen naar het tijdstip waarop de herdenking jaarlijks wordt gevierd (18.45u)? Zo nee, waarom niet?