28reacties

Stadion De Braak verdwijnt

Stadion De Braak verdwijnt. Althans, de naam. Betaald voetbalclub Helmond Sport maakte gisteren bekend dat de stadionnaam ‘De Braak’ met ingang van het nieuwe seizoen niet meer gebruikt wordt. Een ‘Helmonds familiebedrijf’ wordt stadionsponsor en daarmee de komende 3 jaar de naamgever van het stadion.
Welk familiebedrijf dat is, is nog niet bekend. Dat wordt dinsdag 6 april bekend gemaakt. Het gaat om een nieuwe geldschieter die een grote bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van de club. “Het vergroot onze mogelijkheden om Helmond Sport verder te professionaliseren,” zo laat de voetbalclub weten. Nemen club en ‘familiebdrijf’ hiermee een voorschot op een nieuw te bouwen stadion?
Wie zou dit familiebedrijf kunnen zijn? In het wereldje worden al de namen genoemd van de Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J. A. Raymakers & Co. BV, Gebr. Gerrits Metaalhandel Helmond B.V. en Janssen-Fritsen die recent in onze kennisquiz voorbijkwam. Dat kan dus een lange stadionnaam worden …
En om de zoveel jaar wellicht weer een nieuwe stadionnaam of juist weer de oude… Die kans is reëel. Zie bijvoorbeeld wat er gebeurde aan de andere kant van de provincie bij een andere club uit de Jupiler League. Tot november 2000 speelde RBC Roosendaal haar thuiswedstrijden in stadion De Luiten. Er kwam een nieuwe stadion dat het Vast & Goed Stadion (naar de sponsor Vast & Goed) ging heten. In 2005 veranderde de naam naar RBC Stadion. Tot het seizoen seizoen 2007/’08. Toen kreeg het als naam het Rosada Stadion (naar de nieuwe sponsor Rosada). Het MariFlex Stadion is sinds dit seizoen de stadionnaam omdat Mariflex de nieuwste stadionsponsor is.
Wie de nieuwe stadionsponsor in Helmond ook wordt, sinds de oprichting in 1967 speelt Helmond Sport op ‘De Braak’. Dat zal dus binnenkort veranderen. Goed voor de sponsorinkomsten, maar een stukje Helmondse historie gaat met de naam verloren.

In de reacties hieronder staat een update.