7reacties

Tuerlings: Helmond Quiz

Vandaag een keer geen lange, politiek inhoudelijke column van mijn hand. Over iets minder dan een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen namelijk precies twee jaar geleden. Ook zitten we dan halverwege de raadsperiode waarin GroenLinks voor het eerst in de Helmondse geschiedenis deelneemt aan de coalitie. Reden voor ons om eens terug te blikken op de eerste helft. Voor GroenLinks is het streven altijd geweest te besturen vanuit een breed draagvlak. Geen coalitie versus oppositie mentaliteit, maar de gedachte “Mensen maken de stad,” staat centraal.

Verschillende beginspraakavonden, een duurzaamheidsconferentie en goedbezochte stadsgesprekken over onder andere de bezuinigingen en de toekomst van het centrum hebben al plaats gevonden en meer van dit soort bijeenkomsten staan nog voor de deur. Ook daarbij kan iedere Helmonder zijn visie geven. Het zijn tenslotte nog altijd de Helmonders die de stad maken en niet enkel de 37 raadsleden. Onze terugblik zal dan ook niet in een droge, politieke zitting gehouden worden, want tsja, wie zit daar nou op te wachten?

We hebben ervoor gekozen om dit te doen op een interactieve manier, met en voor mensen uit de stad. Hiervoor is, in samenwerking met de Cacaofabriek, de Helmond Quiz bedacht; Een pubquiz voor jong en oud met enkel en alleen vragen over Helmond. Op zaterdag 19 maart vindt de eerste editie van de Helmond Quiz plaats in de Cacaofabriek. Natuurlijk zal de Helmondse politiek wel vertegenwoordigd zijn bij deze quiz, maar gewoon als deelnemer en ook zij krijgt, zonder spiekbriefjes, het vuur aan de schenen gelegd over hun Helmond-kennis door presentator Arie Willems, Stadsschrijver Tania Heimans en Stadshistoricus Giel van Hooff. Om de spanning in de zaal toch wat weg te nemen zal Thomas Pieters (bekend van het nummer Kassameisje) een live-optreden verzorgen. Al met al belooft het een leerzame en vooral gezellige avond te worden waarbij de stad Helmond zélf in het middelpunt staat en niet wéér die politici 😉 Bent u erbij?

Als er een team van de Weblog deelneemt, zet ik mijn geld op hen!

Aanvang 20:00, Popzaal van de Cacaofabriek. Inschrijven kan t/m 18 maart, in teams van 2 tot max. 5 personen, via [email protected]

Thomas Tuerlings
Burgercommissielid GroenLinks