13reacties

Verouden: Stemadvies

Brouwhuis Belang wil actie! Brouwhuis Belang  geeft mensen in Brouwhuis een negatief stemadvies.

Nou ben ik sowieso voorstander van een positief stemadvies: GA STEMMEN! Maar als wie dan ook meent daarbij te moeten zeggen op wie je dan vooral niet moet stemmen, dan is dat de verantwoording van diegene.

Maar ik snap het niet! Waarom krijgt Lokaal sterk een negatief advies? Ik had het geluk afgelopen zaterdag even van gedachten te kunnen wisselen met de adviseurs. Het blijkt dat we een negatief advies hebben gekregen door één woordje in de toelichting bij de stemwijzer van de gemeente.

Lokaal sterk geeft aan dat: voordat (en daar zit ‘m de fout) men gaat uitbreiden moet wel eerst naar  herinrichting en invulling van lege plekken gekeken worden. Het woordje Voordat blijkt de boosdoener te zijn, want daarmee houden wij een slag om de arm, zo werd mij uitgelegd, dus een negatief advies.
En dat snap ik dan weer niet. Want als ik even verder kijk dan mijn neus lang is, zie ik dat andere partijen hetzelfde aangeven, maar geen negatief advies krijgen.

Bijvoorbeeld D66: Voordat we het bos bij Brouwhuis gaan kappen voor een nieuw bedrijventerrein moeten oude bedrijventerreinen zoals Hoogeind opnieuw worden ingericht. Dit voorkomt leegstand, verloedering en criminaliteit.

Groen links: GroenLinks vindt het zonde om bestaande ruimte niet optimaal te benutten. Daarom eerst kijken naar wat we al hebben en daarna pas op zoek gaan naar nieuwe ruimte.

Helmond Aktief (inmiddels wel een positief advies!?) Er staan nog teveel lege bedrijfsgebouwen dus herinrichting is als eerste gewenst.

Let wel, ik gun elke partij haar positieve stemadvies, maar ik snap het niet, dit is meten met twee maten! Wat is het verschil beste mensen van Brouwhuis Belang? Een stemadvies geven is mooi, maar doe het dan ook open en eerlijk, óf geef duidelijk aan dat je reclame wilt maken voor de partij van je voorkeur. Het is al moeilijk genoeg om mensen naar de stembus te krijgen, dit werkt daar niet aan mee!

Let wel, ik wil hier niet het negatieve advies uitbreiden, maar vind wel dat stemmen om meer gaat dan één onderwerp, én dat áls je al een negatief advies wilt geven, je verder moet kijken dan je neus lang is, je pretendeert nl dat jij voor de kiezers onderzoek hebt gedaan en hen daarmee werk uit handen neemt, als je dat dan aangeeft, moet het advies wel kloppen!

Kortom, ik hoor graag van de leden van Brouwhuis Belang, waar hun advies op gebaseerd is, ik snap het nl niet. Uitgaande van de inzet van Lokaal sterk de afgelopen jaren voor het welzijn van Brouwhuis, lijkt mij een positief advies beter op zijn plaats.

Op vele plekken, vind je overzichtelijk over de diverse onderwerpen hoe welke partij waarover denkt. Een duidelijk overzicht per onderwerp vindt u bijvoorbeeld bij Dit is onze wijk politiek of doe een van de stemwijzers via ED.nl of gemeente Helmond.

Mijn stemadvies: kijk welke partij het beste bij uw ideeën past, maak uw keuze en ga 21 maart stemmen!

Henriëtte Verouden
Raadslid Lokaal sterk