47reacties

Wie leukt de kale muur van de bieb op?

Hoe zou de muur van de nieuwe bieb mooier kunnen? Vandaag liet wethouder Jan van den Heuvel (met cultuur en bibliotheekzaken in de portefeuille) weten op zoek te zijn naar leuke ideetjes voor de invulling van die ‘lege’ westwand. Als schot voor de boeg opperde hij zelf alvast “een geschilderd venster, alsof je naar binnen kijkt”.

bibliotheek en bieb Helmond

Zijn oproep is een uitdaging voor elke Helmonder. Er zijn namelijk Helmonders die vinden dat deze kant van de bibliotheek niet haar meest aantrekkelijke is. Dat het wat kil, saai, doods en nutteloos is. Nu heb je de mogelijkheid er iets aan te doen. Onze columnist Jean Cat opperde bijvoorbeeld al eens dat die zijmuur een prachtige openluchtbioscoop zou kunnen worden.
Toeval of niet, de oproep van de wethouder komt net op de dag dat er over dit gebouw van architecten Bolles+Wilson een groot artikel (Word-document) staat in The Architectural Review. Dit prestigieuze maandblad (opgericht in 1896) wil inspireren door te schrijven over de beste architectuur ter wereld.

In de reacties hieronder staan updates.