Afgevoerd van de voorpagina

14reacties

Dodelijk ongeval op de Traverse


Op de Kasteel-Traverse is de bestuurder van scooter omgekomen na een botsing met een personenauto. Dat meldde de politie zojuist.
Om 18.21 uur vanavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor dat verkeersongeval ter hoogte van de Paterslaan. De politie doet onderzoek naar de feiten en omstandigheden van dit ongeval. De weg is afgezet.

In een reactie hieronder staan updates.

12reacties

12 Helmonders krijgen straks een lintje


Vanochtend bezocht burgemeester Elly Blanksma 12 Helmonders thuis, op het werk of waar ze op dat moment waren. Zij kregen van haar het heugelijke nieuws dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te decoreren. Vanmiddag vanaf 14.00 uur worden die koninklijke onderscheidingen aan hen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Speelhuis. Henry Swinkels is daar met 47 jaar de jongste, de 82-jarige Gerrit Jacobs de oudste die een lintje krijgt. (meer…)

25reacties

Overlast in Brandevoort neemt toe


De overlast in de wijk neemt toe volgens Anthony van Baal, de wijkagent van Brandevoort. In de nacht van zaterdag op zondag werden er diverse vernielingen aangericht rondom het parcours van het hardloop- en wandelevenement in en rond deze wijk Brandevoort. Onder andere dranghekken gingen de gracht in, zo meldt de wijkagent die daar sinds dit jaar werkt. (meer…)

107reacties

Wethouder Bonte: minder auto’s in Helmond


De manier waarop wij ons in Helmond verplaatsen moet veranderen. Tenminste, dat vindt GroenLinks-wethouder Arno Bonte: “Waar nu vaak de auto leidend is, wordt de kwaliteit van leven leidend. De rol van de auto wordt kleiner. In de mobiliteit van de toekomst is actieve mobiliteit, zoals fietsen en lopen, veel belangrijker.” Hij wil daarom minder auto’s in onze stad en betere fiets- en loopvoorzieningen. Tegelijkertijd worden duurzame vervoersmethoden, zoals OV en deelmobiliteit, ruimer beschikbaar. (meer…)

13reacties

10 Duurste vandaag te bezichtigen huizen


Tijdens de NVM Open Huizen Dag vandaag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur vrijblijvend en zonder afspraak te koop staande huizen bezichtigen. De deuren van 139 huizen in Helmond staan open om even binnen te gluren.
Als voorproefje tonen we je hieronder alvast de 10 duurste waar ook jij straks binnen kunt gaan gluren. In Brandevoort staan de meeste van dat tiental.
. (meer…)

42reacties

“Savant, zet de mens voorop!”


Peter Warmerdam (74 jaar en woonachtig in het centrum) mag je met een gerust hart een vrijwilliger pur sang noemen. Hij was actief bij de voetbalclubs Helmond-Noord en Helmondia. Maar ook een aantal jaren bij De weblog van Helmond om er maar eens een paar te noemen. “Ik zat vroeg in de WAO en wilde iets terug doen voor mijn centen.”
1 Van zijn vrijwilligersjobs was hetgeen hij deed bij en in de Ameideflat. Dit werd nagenoeg een fulltime job. (meer…)

4reacties

Helmonder (36) mishandeld en ontvoerd


Vannacht is er rond 00.20 uur een man naar het ziekenhuis gebracht met steekwonden en ander letsel. Daarop besloot het ziekenhuis de politie in te lichten. Het slachtoffer, een 36-jarige Helmonder, is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De recherche is meteen een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie de dader(s) kunnen zijn. (meer…)

14reacties

City Sporthal gesloopt voor 104 woningen


Getriggerd door dit bericht zaterdag op Pewa Weblog, gingen we het en ander na en wat bleek: het vermoeden klopte. Want het lijkt er inderdaad dan eindelijk van te komen dat de City Sporthal en een aantal appartementen plaats gaan maken voor nieuwbouw. Nadat we dat in 2019 aankondigden, lijkt de kogel nu namelijk door de kerk. Want naar verwachting van Woonpartners zullen er in 2025 op die plek in het centrum 2 nieuwe appartementencomplexen staan met in totaal 104 woningen. (meer…)

13reacties

De oude bieb is eindelijk verkocht


In de oude bibliotheek aan de Markt komen 16 middeldure huurwoningen (kale huur tussen de 808 en 1175 euro per maand) en op de begane grond een winkel in de foodbranche. Daarbij wordt het gebied rondom dat pand aantrekkelijker gemaakt. Dat heeft B&W besloten. Sinds de realisatie in 2010 van de nieuwe bieb aan de Watermolenwal stond het pand op de Markt leeg. Wil je de verwikkelingen sindsdien weten? Lees dan dit weblogartikel en de 7 updates. (meer…)

7reacties

7½ Miljoen euro voor ‘Wijk van de Toekomst’


Vorig jaar oktober bracht minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting een werkbezoek (zie de foto rechts) en nu heeft de ministerraad besloten om 7,5 miljoen euro toe te kennen aan Brainport Smart District, de Helmondse wijk van de toekomst. Van dat bedrag komt 4,5 miljoen direct beschikbaar en 3 miljoen in de loop van de uitvoering. De financiële bijdrage komt uit de middelen van het Nationaal Groeifonds (NGF). (meer…)

3reacties

“Cruyff gedroeg zich behoorlijk bleu”


Als ‘voorgerecht voor de carnaval’ plaatste de weblog vorige week woensdag een foto op Facebook waarop Johan Cruyff te bewonderen is. De Amsterdamse voetbalgrootmeester vierde in 1968 namelijk carnaval in ´t Helmondse. Dit deed hij samen met onze eigen voetbalgrootmeester Willy van der Kuijlen.
De foto van het duo kreeg veel blijken van waardering en een aantal Helmonders kwamen met voor ons onbekende feiten. Aike Martens schreef iets waar direct ons oog op viel. Hij interviewde bij de S.O.F. op de Steenweg 12 Johan Cruyff! Dit mag je gerust een skôn stukske Helmondse journalistieke geschiedenis noemen. (meer…)

49reacties

Zwembad De Braak bereikt hoogste punt


Vanmiddag wordt met wethouder Harrie van Dijk gevierd dat het hoogste punt is bereikt van het nieuwe zwembad. Want, zo liet de gemeente vorige maand weten, er is afgelopen maanden hard gewerkt op deze bouwlocatie op sport- en beleefcampus De Braak. 
Maar er is ook een probleem(pje) zo hoorden we vanochtend. De gemeente heeft nog geen uitbater en die zal nu snel gezocht moeten worden. Om dat mogelijk te maken zijn de mogelijk oplopende elektriciteitskosten niet meer het risico van de nog te vinden exploitant. De financiële consequenties daarvan worden in de loop van dit jaar met gemeenteraad besproken en eventueel door hen goedgekeurd. (meer…)

14reacties

Gewapende overval bij tabaksspeciaalzaak


Zojuist om 11.41 uur meldde de politie dat er een gewapende overval plaatsvond bij een tabaksspeciaalzaak aan de Azalealaan.
Het signalement van de dader: licht getinte man van plusminus 18 tot 20 jaar, gezet postuur en zo’n 1,70 meter lang. Hij is gekleed in een zwarte Nike-trainingsjas, zwarte broek en schoenen. De politie benadrukt dat je hem vooral niet zelf moet benaderen. Heb je tips voor hen, bel dan 112.
Vorig jaar was er in die straat in Helmond Oost een gewapende overval bij tabaksspeciaalzaak Ellen, zie dit artikel daarover 

In de reacties hieronder staan updates.

8reacties

Gemeenteraadslid Stef Stevens overleden


Stef Stevens, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van D66 Helmond, is aan het eind van de middag op 57-jarige leeftijd overleden. Dat bericht bereikte burgermeester Elly Blanksma zojuist en maakte zij vanavond bekend tijdens de opening van de gemeenteraadsvergadering. 
Stef laat zijn lief Martine en 2 zonen achter. Hij was bijna 9 jaar raadslid en deels daarvan fractievoorzitter voor zijn partij. Hij woonde in Brandevoort en was al enige tijd ernstig ziek. Dat maakte hij in oktober bekend, maar hij bleef zijn rol in de Helmondse politiek vervullen. (meer…)

21reacties

Vrouw overviel zojuist de Aldi in Mierlo-Hout


Vanochtend om 08.24 uur kwam de melding dat er een overval had plaats gevonden bij de Aldi aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout door een vrouw met een mes. Zij bedreigde daarmee een medewerkster en eiste geld. Vervolgens rende ze de supermarkt uit richting de parkeerplaats. We weten niet of en eventueel wat er is buit gemaakt. De politie doet onderzoek. De winkel is op dit moment nog ‘gewoon’ geopend. (meer…)

23reacties

Flexôtel voor 200 arbeidsmigranten dit jaar


Op het industrieterrein komt voor een periode van 10 jaar huisvesting voor maximaal 200 arbeidsmigranten. Kafra Housing is de initiatiefnemer die de aanbesteding van de gemeente gegund heeft gekregen. Hun plan voorziet in de behoefte om die werknemers op een goede manier te huisvesten en past binnen het gemeentelijke beleid, zo laat de gemeente vanochtend weten. Eind dit jaar wil Kafra de locatie Flexôtel Varenschut gerealiseerd hebben. Deze vastgoedontwikkelaar gaat nu aan de slag met de realisatie. (meer…)

11reacties

Binnenstad kleurt donkerrood op Kankeratlas


De diagnose longkanker komt in de Binnenstad 72% meer voor dan het gemiddelde van Nederland. Bewoners van de wijken Helmond Noord en Oost hebben ook vaker met deze dodelijkste kankersoort te maken (respectievelijk 29% en 28%). Terwijl Stiphout en een deel van Brandevoort (postcodegebied 5708) weer 20% lager scoren, zie de kaart onderaan. Voor geheel Helmond is het longkankerpercentage 17% hoger ten opzichte van het gemiddelde. (meer…)

22reacties

Wethouder Bonte verhuist naar Helmond


Wethouder Arno Bonte heeft zojuist de gemeenteraad geïnformeerd over zijn besluit toch naar Helmond te verhuizen. Dat liet de op 29 februari 1978 geboren Rotterdammer hen weten middels het onderstaande schrijven. 
Bij zijn aantreden in juni liet hij nog resoluut weten de komende 4 jaar in Rotterdam te blijven wonen omdat hij daar zijn hele sociale leven heeft. En in de verschillende interview daarna bevestigde de 44-jarige wethouder dat. Zijn weigering om in Helmond te komen wonen, veroorzaakte ergernis bij veel Helmonders. Louis van de Werff van Helder Helmond stelde er eerder raadsvragen over aan B&W. (meer…)

12reacties

Conciërge opgepakt voor seks met leerlinge


Een 56-jarige Helmonder is woensdag 14 december aangehouden in zijn woning in Helmond. Hij zou gedurende langere tijd seksueel contact hebben gehad met een minderjarig meisje van 16 jaar. Het slachtoffer zat op een school voor speciaal onderwijs. Hij was op die school werkzaam als conciërge en gaf het betreffende meisje ook muziekles bij hem thuis. In het onderzoek zijn vooralsnog geen aanwijzingen naar voren gekomen dat hij soortgelijk contact onderhield met andere minderjarigen. Dat liet het Openbaar Ministerie vanmiddag weten. Om welke school het gaat werd niet bekend gemaakt. (meer…)

8reacties

3 Ton subsidie voor 16 evenementen


Komend jaar krijgen 16 Helmondse evenementen tussen de 5.000 en 36.000 euro subsidie van de gemeente. De betreffende organisatoren ontvangen daarmee opgeteld 291.845 euro. Bijna alle aangevraagde subsidiebedragen werden (vrijwel) in hun geheel toegekend, alleen de bedragen voor Jazz in Catstown en Triathlon waren aanzienlijk lager dan gevraagd. Het verzoek van kanovereniging HWC de Helmvaarders voor HIT werd als enige afgewezen.
In onderstaande tabel zie je welke evenement hoeveel euro subsidie krijgt. (meer…)