5reacties

19 Auto-inbraken in 10 dagen is normaal

Jaap's auto dinsdagIn de eerste 10 dagen van deze maand waren er 19 auto-inbraken in Helmond. Meestal werd er een ruit ingeslagen en was het navigatiesysteem de buit.
Jaap Visser die pas 3 maanden in Helmond woont, is 1 van de 19 gedupeerden. In de nacht van maandag op dinsdag was zijn auto aan de Boerhaavelaan 2 aan de beurt. Uit de kofferbak werden 2 dozen gevuld met controllers, games, navigatiesystemen en andere gadgets gestolen.
“De politie heeft extra aandacht voor deze manier van inbreken” zo laat de politie vandaag op haar Facebook-pagina weten. Vaak zijn het gelegenheidsdieven die door straten lopen, zoekende naar waardevolle goederen in geparkeerde auto’s. Daarom waarschuwt de politie niets waardevols in je auto achter te laten. Zie je iemand met iets te veel aandacht voor een geparkeerde auto: bel 112.
19 Auto-inbraken in 10 dagen klinkt veel, vonden wij. Maar bekijk je de cijfers uit de afgelopen jaren, dan is dat aantal statistisch gezien maar ietsjes hoger dan het gemiddelde. Triest maar waar: In 2012 en ook in de opgetelde jaren 2009 tot en met 2012 werd er gemiddeld per 10 dagen bij 16 auto’s ingebroken.