2reacties

Broers langer vast om lugubere verkrachting

2 Broers van 42 en 45 jaar blijven vastzitten voor een lugubere verkrachting die zij op 30 oktober 1999 in Helmond zouden hebben gepleegd. Dat besloot de rechtbank in Den Bosch vanochtend. De 2 werden in mei aangehouden in Amsterdam en de gevangenis van Roermond na een DNA-match.
De verkrachting in Helmond zou zijn begonnen toen de mannen een schuld van 600 gulden wilden innen. Dat liep uit op een urenlange verkrachting van een vrouw en mishandeling van haar partner. Zo zou de vrouw in haar woning aan bed zijn vastgebonden en de man werd een kussensloop over het hoofd gebonden en een pistool op zijn oog gezet. Uiteindelijk werd er 1200 gulden (ongeveer 544 euro), een horloge, een ring en een schoudertas gestolen. Een zus en een vriendin van de broers huurden woningen bij de slachtoffers.

Het DNA was bij het politieonderzoek veiliggesteld en opgenomen in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit DNA kwam overeen met DNA-materiaal dat van de verdachten was afgenomen.
Beide verdachten waren na hun aanhouding door de rechter-commissaris voor de duur van 90 dagen vastgezet. Vandaag om 9.30 uur was er deze wettelijk verplichte pro formazitting bij de rechtbank Oost-Brabant. De inhoudelijke afhandeling van de zaak zal op een later tijdstip plaatsvinden.
Opmerkelijk in deze coldcasezaak is dat de oudste broer op dit moment een celstraf van 20 jaar uitzit. Die kreeg hij in 2004 vanwege doodslag onder meer bij een diefstal, verkrachting, bedreiging en zware mishandeling. De jongste broer had in mei er net 2 jaar celstraf opzitten nadat hij met cocaïne en heroïne werd gepakt op Schiphol.