4reacties

2,9 miljoen euro voor ’n beter fietsklimaat

De gemeente gaat voor bijna 2,9 miljoen euro investeren om het Helmondse fietsklimaat verder te verbeteren. Voor een bedrag van bijna 1 miljoen is er al aan subsidies en bijdragen binnengehaald. Dat blijkt uit dit overzicht (pdf).
“Fietsen is fijn” twitterde onze stadsdichter vandaag (ter promotie van zijn nieuwe boek dat morgen uitkomt). Onze gemeenteraad vond dat 4 jaar geleden ook. Goed voor de luchtkwaliteit,
bereikbaarheid van de stad en de gezondheid. Er werd toen afgesproken dat de Helmonder elk jaar iets vaker (circa 1%) voor de fiets moet gaan kiezen. Tevens werd ingestemd met een heus fietsbeleidsplan, getiteld ‘Niet voor niets op de fiets’. Een pakkende titel die de lading (zoals het hoort) keurig dekt.
Het college van burgemeester en wethouders heeft nu het nieuwe actieplan Fiets 2013 vastgesteld. Daarin de concrete maatregelen met de geraamde kosten die volgen uit het fietsbeleidsplan. In het actieplan is naast de aanleg/verbetering van fietspaden ook aandacht voor onder meer stallingsvoorzieningen en communicatie.