15reacties

Café Maxim jaar dicht vanwege harddrugs

Café-Bar Maxim Helmond inval politie

Gisterenavond heeft de politie een inval gedaan bij het Café-Bar Maxim aan de Marktstraat op de verdenking dat daar in harddrugs werden gedeald.
Op last van de burgemeester Fons Jacobs werd Maxim meteen voor 52 weken gesloten. Nadere besluitvorming hierover volgt volgende week. Een 28-jarige man en een 40-jarige vrouw zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.
De politie had informatie dat er door het tweetal vanuit het café in harddrugs werd gehandeld en daarom werd vrijdagavond een inval gedaan. Zowel de man als de vrouw waren op dat moment in het café aanwezig. De man bleek een aantal grammen cocaïne bij zich te hebben, verpakt in verschillende kleinere seals. Wat later op de avond doorzocht de politie ook de woning van de vrouw. Daar werden enkele tientallen grammen cocaïne gevonden en een kleinere hoeveelheid XTC-pillen. De drugs en de verpakkingsmaterialen zijn in beslag genomen.
Bij het café erlangs reageerden ze verrast. Ze hadden niets van de inval gemerkt en wisten vanochtend nog van niks.
In mei 2009 kwam Maxim landelijk in de publiciteit toen Renato Zamagna daar in elkaar zou zijn geslagen omdat hij homo was. Renato was destijds de partner van de huidige wethouder Peter Tielemans.
Hoewel wij op dit moment nergens een bevestiging kunnen krijgen, zou Maxim begin 2006 op last van de burgemeester al een tijd gesloten zijn geweest.