24reacties

Cafetariabaas neemt mes in eigen hand

cafetaria New Boemerang HelmondDe politie heeft bij een uit de hand gelopen ruzie in de 3e Haagstraat 3 verdachten aangehouden. De 28-jarige man (uit Uden) van de uitbaatster van  Cafetaria New Boemerang zou gisterenavond omstreeks 18.15 uur voor het cafetaria aan de 3e Haagstraat een 20-jarige Helmonder met een steekwapen hebben gestoken.
Het voorlopig dieptepunt in een lange reeks van incidenten. Want vanwege de maandenlange overlast van jongeren voor met name de uitbaatster van de frietzaak wees burgemeester Fons Jacobs begin dit jaar die plek aan als gebied waarbinnen een gebiedsverbod kan gelden. Na de eerste klachten en een verzoek tot hulp destijds van de uitbaatster van het cafetaria reageerde burgemeester Fons Jacobs nogal ontactisch. Zijn advies aan haar was om “doortastend op te treden'”. Jacobs vond het wangedrag van de jongeren niet acceptabel’, maar vond ook dat de snackbarhoudster moest laten zien dat ze de baas in haar zaak is. Stadsbreed en binnen de Helmondse politiek ontstond flinke commotie over die uitspraken.
De Udenaar wordt verdacht van het verwonden van een 20-jarige Helmonder met een steekwapen. De jongeman liep hierdoor een lichte verwonding op aan zijn been. Later, nadat het politieonderzoek vorderde, is de ook 20-jarige man buiten heterdaad aangehouden. Dat gebeurde omstreeks 23.30 uur op de Nieuwstraat. Omstreeks 23.45 uur hield de politie, eveneens buiten heterdaad, een derde verdachte aan; een 20-jarige Helmonder. Zij worden als betrokkenen gezien bij het conflict.
Kort voor 18.15 uur zou de 28-jarige verdachte uit Uden en zijn 26-jarige vrouw ruzie hebben gekregen met een aantal jongeren. Die weigerden te stoppen met het gooien van sneeuwballen tegen de ruit van de in de 3e Haagstraat gelegen frietzaak New Boemerang van de vrouw en haar man. De eigenaresse sprak 1 van de jongeren op straat aan om ermee te stoppen. Ze kreeg vervolgens een sneeuwbal in haar gezicht en zou op straat omver zijn geduwd. Hierna liep zij terug de zaak in.
Daarop ging haar man naar buiten om de belager van zijn vrouw aan te spreken. Ook hij kreeg een sneeuwbal tegen zijn hoofd gegooid. Daarop greep hij de jongen vast die de sneeuwbal gooide. Op dat moment werd hij belaagd door een andere jongen en deze zou hem ook geschopt hebben. Hierna zou de 28-jarige man 1 van hen gestoken hebben.
De 28-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek; beide 20-jarige verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw van de 28-jarige verdachte deed aangifte van mishandeling. De politie is nog bezig met het onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.