83reacties

De Burger King komt er bijna aan


Burger King denkt en hoopt medio 2013 een vestiging aan de Europaweg te openen. Misschien eerder, maar zeker dit jaar. Alles lijkt daar nu voor gereed. De gemeente moet het bouwplan nog goedkeuren, maar gezien het vele vooroverleg met hen worden daarover geen problemen verwacht. In april besloot de gemeenteraad dat het bestemmingplan gewijzigd mocht worden zodat het fastfoodrestaurant daar (ter hoogte van het Esso tankstation) kon komen.
Het ontwerp van het gebouw is inmiddels ook bekend. Door de vraag van William en Ad’s reactie zie je de onderstaande impressies van de nieuwe Burger King in Helmond:

Ariëns Groep uit Wijchen (Gelderland) maakte dit ontwerp in de nieuwste huisstijl van Burger King. De grond is inmiddels eigendom van Burger King Nederland. Een woordvoerster van deze franchise-organisatie liet ons weten dat zij vanwege hun corporate policy helaas geen antwoorden kon geven op vragen over stores die in de planning staan. bkh

Afgevoerd van de voorpagina
83 reacties
Reageer

Eindelijk! Schiet nou ohop!! Ik heb honger!

Wat zo'n weblog van Helmond, en haar reageerders, allemaal niet kunnen bereiken. :)

Hans Gruijters

Ben der heel blij mee der gaat niks boven een lekere whopper mmmmmm

@Hans Gruijters op donderdag 13 december 2012 om 19:54:

Eindelijk duidelijkheid. Jij staat natuurlijk ook te popelen van ongeduld Hans.
McDonalds is niet voldoende.

Misschien dat het de eerste tijd (tot 2014) wat lastig word om er te komen, gezien reconstructie van de omgeving Europaweg. Maar dat zal de toekomst uit moeten wijzen.

Als je trek hebt weet je echt wel een weg te vinden om bij BK te komen. Dan ga je er zelfs een stukje voor te voet! Stappen, happen en nog eens lekker stappen.
En als we dan McDonalds en Burger King hebben, waarom dan na verloop van tijd ook niet een KFC, maar die dan lekker in het centrum. Dan hoeven we tenminste voor KFC niet meer naar Eindhoven te crossen, want je moet daar naartoe een gloeiend eind lopen om er te komen. Maar ook hier geldt dan ook weer: eerst stappen, dan lekker happen (fingerlicking good) en nog wat stappen!

Gelukkig zijn de mensen die eten bij de KFC, McDonalds of Burgerking de eerste die doodgaan als ooit de westerse beschaving omvalt. Manmanman wat een treurig, iq loos, vadsig, lelijk, asociaal tuig loopt er rond bij die vreetschuren.
Een apocalypsje volgens de Maya kalender zou nog niet zo slecht zijn.

@Specht LOL en mee eens

Kijk Specht,

Je slaat precies de spijker in de boom met je snavel.
Nog meer freet schuren, nog meer dieren die de dupe gaan worden van deze nutteloze freet zaken. Waar komen toch al die vormen van kanker vandaan en suikerziektes? Geloof mij maar niet, maar vraag het de specialisten. Dit komt vooral van het s'morgens tot s' avonds eten van vlees in alle vormen. Inmiddels is 42% van de Nederlanders te vet om aan te kijken. Wat dacht je straks in de zorg? Miljarden zullen er bij gaan komen. Hart en vaatziektes, diabetici, nog maar niet te spreken van ziekte nummer 1: Kanker. In 25 jaar tijd is het aantal gevallen van kanker toegenomen met 60%. Dat komt vooral dus door de slechte eetgewoontes van mensen. Ik zou zeggen gewoon lekker doorgaan en alleen de leegkoppen juichen het toe om deze nieuwe freetzaak straks met veel bravour binnen te halen. En niet één van deze mensen staan stil aan het enorme dierenleed wat er dagelijks aan vooraf gaat. Maar weet je, het komt allemaal op een goede dag terug op je bord! Gelukkig zijn er nu al in Nederland meer dan 1 miljoen vegetariërs die het allang zat zijn dat terwille van de vraatzucht van de mens er zoveel dieren gekweld worden. Zij en ook ik moeten het (ongezonde) vlees allang niet meer. Er zijn alternatieven genoeg, je hebt helemaal geen vlees nodig. Door de enorme veestapel in Nederland met bijna 16 miljoen runderen is het ook niet meer bij te benen. Er worden de meest illegale praktijken uitgehaald om koeien en varkens opgefokt te krijgen, om nog maar niet te spreken van het inspuiten met antbiotica. Eet smakelijk!!

Kijk maar eens op You-Tube, als je vind dat ik hier in de ruimte aan het lullen ben. Kijk b.v. maar eens naar het filmpje GASS WALLS van Sir Paul Mc Cartney. Je moet wel, als lef in je lijf hebt durven blijven kijken naar de wreedheid van de mens tegen de dieren, óók hier in het zgn 'beschaafde' Nederland. Misschien zijn daarna dan een aantal mensen genezen van vlees, zij met een hart voor dieren en....een klein beetje diepgang en respect voor levende wezens. En iedere nieuwe vegetariër is meegenomen. Reageren en sommige schelden, dat mag. Ik sta overal boven. Dit is mijn emailadres: nooitvangehoord@upcmail.nl

Wauw Specht, jouw berichtje maakt goede kans op een prijs voor meest generaliserende en meest kortzichtige berichtje van het jaar! Als je denkt dat daar alleen maar treurig, iq loos, vadsig, lelijk, asociaal tuig rondloopt dan voel je je wel verheven boven een heel groot deel van de Nederlandse bevolking.
Er is blijkbaar vraag naar dus wat is er dan mis mee om daar aan te voldoen.
Mensen die daar graag willen gaan eten kunnen daar gaan eten en mensen die het niks vinden hoeven er niet te komen, simpel zat.

Hetzelfde geldt voor een aantal vegetariërs die het liefste zien dat er geen vlees meer gegeten wordt. Prima als je dat zelf niet wil, maar laat mensen die wel graag een stuk vlees eten met rust en laat die lekker eten wat ze willen. Ikzelf hou wél van vlees (en ja, ook groente) en hoe dat wordt klaargemaakt kan me eerlijk gezegd niet zo veel schelen. Ja daar, stoot je mensen mee tegen het zere been, maar net zoals ik hen in hun waarde laat verwacht ik hetzelfde. Om af te sluiten: ik ben kerngezond, rook niet en sport voldoende, maar ik eet wel BK en McDonalds omdat het gewoon lekker is en ik voel me daar overheerlijk goed bij.

@Hein:
De waarheid is hard. Daar is niks kortzichtigs aan.
Maar als jij daar zo graag eet, ga gerust je gang, meld je dat dan ook gelijk even aan je zorgverzekeraar? Kunnen ze jou alvast extra premie laten betalen voor de ongetwijfeld dure medische kosten die eraan gaan komen. :)

En verder eet ik ook graag vlees, maar dan wel echt een normaal groot stuk vlees (bij een maaltijd waarin je niet al na 10 min weer honger hebt) en waar niet eerst 453 verschillende E-nummers, vleesvervangers, krokante laagjes en andere rotzooi bijgedonderd is en vervolgens verzopen wordt in de frituur danwel op de bakplaat.

Gewoon normaal doen; af en toe een hamburgertje.. niks mis mee...

Leuke reacties. Daar was het me ook om te doen!! Ik kom namelijk nooit bij MacDonalds of Burger King, soms bij KFC, maar dat is hoogstens één keer per jaar. Kip lust ik altijd wel en het kan me geen barst schelen hoeveel van die beesten daarbij het loodje leggen (trap ik op iemands tegen?).
Overigens vraag ik me intussen toch af of geen van jullie dan nooit bij een frietboer komen? Lijkt me stug, maar kan! En zoals Chris zegt, gewoon doen. Pizzaatje hier, shoarmaatje daar, gebakken visje op de markt of wat lekkere vette haringkies. Jammie, jammie!

Kan me overigens weinig schelen wat er allemaal in dat goedje zit. Mijn zorgverzekeraar zal het ook een rotzorg zijn, als je je premie maar betaald. En...de pijp gaan we toch allemaal uit, of niet soms? Vroeg of laat zeker! En bij mij zal dat zo lang allemaal niet meer duren, zeker niet als je aan de laatste 10% bent begonnen!

Misschien toch eens een kijken naar de Amerikaanse documentaire Earthlings uit 2005.
Dan krijg je een kijkje over de wijze waarop met dieren/slachtvee wordt omgesprongen.
De eetlust wordt voor menigeen ontnomen.

Kijk Tejo,

Dank voor je goede opmerking.

nou kom je ergens, jij hebt rondgekeken. Inderdaad, Earthlings is te wreed voor woorden, maar zéer realistisch. Gegagarandeerd gaan er een hoop mensen over hun nek bij het bekijken ervan, maar wellicht is er dan een besef hoe men met dieren omgaat. En....dat je weet wat je dagelijks naar binnen werkt als je dit gezien hebt. Maar leegkoppen zoals er hier enkele te vinden zijn zullen de moed niet hebben om er naar te kijken. Dan spreken we maar niet over de hypocritie die er heerst ten aanzien van het welzijn van de dieren. Ik ben tot de conclusie gekomen bij het bekijken van EARTHLINGS dat veel mensen op deze aarde een fout van de evolutie zijn.............

Veel plezier dan maar, er gaan meer mensen dood aan junkfood dan aan honger. Denk na voordat je vlees eet, het zit vol shit en is o.a.kankerverwekkend !
Kijk eerst eens hier naar als je durft !
Hier het verhaal van een voormalige vleeseter !

Twan, het zou misschien voor jou (en anderen) allemaal niet zo schokkend geweest zijn als je ooit op een slachthuis gewerkt zou hebben of op een kippenslachterij (zoals ik zowat 50 jaar geleden). Sommige dingen van Earthlings zijn misschien wel wreed, maar zo zit de mens nu eenmaal in elkaar. Moet je ze eens bezig zien als het oorlog is! Niet te hopen voor jou dat je dat nog ooit moet meemaken.

Earthlings: had ik al ooit eens bekeken en heb dat weer gedaan. Niks over mijn nek. Om eerlijk te zeggen: ik werd er niet warm of koud van, omdat veel al eens extra aan mijn ogen is voorbij gekomen. Zeker in de laatste 20 jaar via allerlei media (en 20 jaar is nog maar een héél klein deeltje van het leven wat bij mij al voorbij is!).

Ik moet wel bekennen dat er met veel mensen wat aan de hand is. Tegenwoordig reageren ze zich op anderen dingen af, vanwege hun korte lontje (zie grensrechter en nu weer wat er in de US of A is gebeurd). Maar nog steeds wordt er in de diverse berichtjes gereageerd op een manier zoals ik verwacht had. Ook zo zit de mens in elkaar! So what!

Beste Brombeer,

Ik heb de indruk na jouw relaas gelezen te hebben, dat er maar weinig gevoel en/of emotie bij je te bespeuren valt. De reacties van echte dierenvrienden zijn in mijn ogen toch van geheel andere aard. Het is voor dierenvrienden nl altijd schokkend als een beest gekweld en onnodig om het leven wordt gebracht beste man...............De documentaire Earthlings (met geheime camera) laat zien dat er geen enkel respect te bespeuren valt, van 'mens' tot dier.

Ik ben ooit op meerdere slachthuizen geweest en wat ik daar zag is voor mij weerzinwekkend. De manier waarop de 'mens' met dieren omgaat al dicennia lang is een compleet horror scenario. Het zegt nl iets over de barbaarsheid en de manier waarop de 'mens' een dier aan zijn einde brengt. Ik weet niet met welke ogen jij EARTHLINGS ervaren hebt, maar het is om te gruwelen, alleen al de angst bij het zien in de ogen van die dieren, die nadat ze eerst goed gekweld zijn en daarna kapot gemaakt worden. Dat kan jij op geen enkele wijze goed praten Brombeer. De genoemde film Earthlings laat ons duidelijk zien aan de beelden dat je gaat walgen van deze zgn mensen, all over the world. Ik ga nog verder door te stellen, dat de stap in het doden en kwellen van dieren, naar mensen toe niet groot moet zijn voor zulke barbaren, die je helaas nog mensen moet noemen ook. Dit soort monsters zoals ik ze pleeg te noemen zijn nl uitermate geschikt om zonder blikken of blozen óók mensen te doden, invidueel en vooral in oorlogen. Ze worden er nl voor uitgekozen en....dieren zijn derhalve een opstapje daar naar toe, dat is ook bewezen. Jagers en oorlogsmisdadigers zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Het zijn in mijn ogen machtswellustelingen die dit voor hun eigen libido merendeels doen. Waarschijnlijk is er thuis niet veel te halen, een dier is een gemakkelijkere prooi om aan hun gerief te komen. En dan komt er vaak die rot smoes dat de populatie te groot zou zijn. Er is maar één populatie te groot, dat is de mens zelf met zijn 6 miljard. 16 miljoen in Nederland en evenzoveel runderen in dit land zegt genoeg over de vraatzucht van de mens, waarvoor dagelijks nogmaals de dieren, vaak op een afschuwelijke manier aan hun einde komen. Het is jammer dat dieren niet terug kunnen schieten, slaan of wat dan ook, maar zoals ik op dit weblog al aangaf hierboven: Via allerlei kwalen en ziektes krijgt de mensheid het gewoon terug op zijn bord, meer dan terecht!!

Twan, heb ik gezegd een dierenvriend te zijn?
Ik heb meer dan genoeg gevoel en emotie, maar niet als het om beesten gaat!Dat jij misschien een stemmer bent op de Partij voor de Dieren, is jouw goed recht. Moet iedereeen zelf weten. Ik stem ook, maar zeker niet op die partij en nog veel minder op de partij van "blondie"! Als oudere dien je op een partij voor ouderen te stemmen.

Zo kunnen we nog dagen doorgaan met eindeloos gezever. Voor mij is dit een afgedane zaak. Ik eet wat ik wil en waar ik wil en dat zou maar opeens BK kunnen zijn. Wie weet!
Ik wens je een prettige kerst met een lekker stuk vlees of vis op tafel.

Ik wist eigenlijk al dat het zinloos is om met mensen zoals Brombeer te discuseren. Niet voor niets dat we in een klote wereld leven vol leegkoppen en idioten.. Ik hou me dan maar vast aan de velen die respect hebben voor ieder leven op deze aardkloot. Wat Kerstmis betreft, ik heb niks met dat idiote freet en lichtcircus. Ik maak een vreugdesprong als december weer voorbij is en nog fijner is het als tenminste één dier de dans ontsprongen is aan de vraatzucht en egoisme die velen beheerst all around the world.........................................................................over en sluiten.

Ik kan er echt niet mee zitten wat jij van mij denkt. Als je me echt kende zou je anders reageren, maar wat geeft het!
Maar hoe dan ook ik ben géén leegkop. Het woord is leeghoofd!

Volgens mij is brombeer niet degene die waarmee het nutteloos is om te discussiëren. Twan jij reageert zoals veel milieu/dierenactivisten reageren in discussies: zonder begrip voor mensen die anders over iets denken, alleen maar oog voor de eigen mening en al gauw verzandend in agressief taalgebruik.

Zoals hij (en ik ook eerder) al zegt: laat mensen die wel vlees willen eten lekker vlees eten, zoals wij mensen die graag vegetarisch willen leven dat ook lekker laten. En dat zonder die mensen leeghoofden of idioten te noemen...

@Twan Peeters op zondag 16 december 2012 om 12:35:

Ik erger me gruwelijk aan dit soort taalgebruik in een discussie. Is het nu echt nodig om op deze manier op de man te spelen. Twee mensen verschillen van mening. Punt. In China, Syrië, Iran, en nog wat landen mag dat niet, in Nederland wel. Discussie, graag, maar leegkop (wat inderdaad taalkundig fout is), maar ook leeghoofd zijn termen die een goed debater niet zal gebruiken.

Hans Gruijters

Voor mij zijn mensen leeghoofden,(vooruit dan) die geen respect hebben voor wezens die het eerst onze aarde bevolkten. Wie is de mens die de brutaliteit en de weerzin opwekt om met de dieren om te gaan zoals iedere dag overal gebeurt. En dus óók in dit zgn beschaafde land, met zijn zgn beschaafde mensen. Verder blijft alles staan zoals hierboven door mij beschreven, punt! Wat een ieder over mij denkt, ach, daar ben ik al dicennia overheen.............................

@Twan Peeters op maandag 17 december 2012 om 01:03:

Voor mij is duidelijk dat u geen inzicht hebt in de geschiedenis van de mens. De mens is een jager/verzamelaar al zolang hij rondloopt op twee benen. In den beginne gebeurde dat met houten en stenen punten op speren, wat voor het slachtoffer een pijnlijke zaak zal zijn geweest. Dat de mens ook vlees eet, en dus niet alleen vruchten, is al duizenden en duizenden jaren zo. Punt. Dat wij dit in deze tijd moeten doen naar onze beschavingsregels is ook voor mij duidelijk. En dat gaat echt nog niet altijd goed. Maar een mens betitelen als leeghoofd, als die iets doet naar zijn evolutie gaat mij ook veel en veel te ver. Ten slotte, als u gelovig bent, in Genesis zegt de Heer tegen de eerste mens: En dit geef ik U, opdat u regeert over de hele aarde, en alles zal aan u onderworpen zijn, de bomen, planten en de dieren. Conclusie, de evolutie van de mens is gelopen zoals in de Bijbel gezegd is, of de woorden van de Bijbel zijn een voorbode geweest van de evolutie van de mens. U mag het zeggen:)

Hans Gruijters

@Hans Gruijters op maandag 17 december 2012 om 01:51:

Hoe meer wijwater je drinkt hoe geloviger je wordt.

Bedankt Hans en Hein. Peeters heeft geen bal van mijn berichtjes begrepen:
"Eens kijken hoe de mens reageert als je iets zegt wat velen bot zullen vinden!"

Zie ook wat ik op 15 december schreef:
"Maar nog steeds wordt er in de diverse berichtjes gereageerd op een manier zoals ik verwacht had". Vrijheid van meningsuiting is een woord wat Peeters niet in zijn vocabulair heeft zitten! Ik ga me met nuttigere dingen bezighouden.

Beste Brombeer,

Jouw bericht van 15 december heb ik nog eens gelezen. Jij hebt een slachthuisvisie, met veel mensen is iets aan de hand.

Beste Hans,

Dat een mens door de eeuwen heen dieren moest slachten om te overleven, da's mij bekend en ook begrijpelijk. Maar dat de mens in beschaafde landen, waar geen honger heerst uit verveling van s'ochtens tot s'avonds vlees 'moet' eten, dat slaat kant nog wal. Vlees dat sowieso door de loop der jaren kankerverwekkend is geworden. Niet voor niets is al uitgewezen dat het aantal mensen dat sterft aan kanker, merendeel (grote) vleeseters zijn. Kijk eens op alle genoemde filmpjes hierboven hoe de 'mens' op weerzinwekkende wijze omgaat met dieren. Dan zie je pas waartoe velen in staat zijn. Ik heb als een kind zitten huilen bij het aanschouwen wat voor mij de holocaust is, ten aanzien van 'mens' tot dier. Dat zijn monsters die zich óók in je eigen kring zouden kunnen bevinden. Monsters die nergens voor terugschrikken en na dieren gewoon ook mensen (zouden) kunnen doden. Kijk alleen maar eens b.v. naar het ritueel slachten door moslims, waanzin! Dagelijks worden miljoenen dieren gekweld, verminkt, geslacht door een wezen dat zich 'mens' noemt. Niemand maar ook niemand kan dat hier goed praten. Beesten die volgepropt worden met antibiotica en andere rotzooi om opgefokt te worden in mum van tijd, waarvoor? Voor de vraatzucht van de 'mens' beste Hans, omdat ie nooit genoeg heeft. Kijk alleen maar eens naar naar dat leuke feest dat 'Kerstmis' heet, hoeveel dieren daarvoor worden afgeslacht. Een koe en varken is ook niet meer genoeg, de mens moet met Kerstmis, reerug, eend, konijn, zelfs slangen, apen katten en honden worden door de 'mens' opgeoffert en naar binnen gewerkt. Een katholiek feest dat een freetcircircus is geworden en dat zijn essentie allang heeft verloren, daar waar het ooit voor bedoeld was....... Waar is dat voor nodig? Deze mensen die hier dagelijks aan meedoen hebben geen enkel waarde/norm besef en zijn nogmaals in mijn optiek zoals door mij aangegeven, leeghoofden.............En dat er zoveel mensen aan genoemde ziektes, sterven, dat is de (terechte) tol die de 'mens uiteindelijk betaald voor zijn gedrag. Het is nl al uitgewezen dat de niet vleeseters 70% minder risico lopen om kanker te krijgen, dat zegt al genoeg. Kijk maar eens om je heen hoeveel mensen dit overkomt, dat is in 25 jaar met 50% toegenomen en het wordt alleen maar erger als 'we' gewoon maar doorgaan. Fijne Kerstdagen allemaal................

Twan, mijn laatste bijdrage in deze discussie, die eindeloos is. Ik geef je nogmaals het advies niet zulke idiote woorden te gebruiken, en niet alles te overdrijven (van 's morgens vroeg tot 's avonds laat vlees eten, ik ken niemand die dit doet). Je komt dan een stuk geloofwaardiger over. Nu ben je, voor mij, gewoon een activist, die anderen oplegt wat ze moeten doen. En ze, zo niet aan alle wensen voldaan wordt, gaat uitschelden (monsters e.d.) Daarmee overtuig je mij niet om mijn vleeshapje te laten staan. Amen.

Hans Gruijters

@Twan Peeters op maandag 17 december 2012 om 10:33:

Gelukkig zijn er nog mensen die wel nadenken en niet zijn blijven steken in het stenen tijdperk ! Ik sta volledig achter dit antwoord van Twan Peeters.
Met wel recht doden en misbruiken wij dieren?! Liefde en respect voor alles wat leeft zou alle ellende in deze wereld oplossen. Geen zinloos geweld meer, geen kinderen die zelfmoord plegen omdat ze gepest worden..
maar zolang wij het normaal vinden dat weerloze wezens moeten lijden voor ons eigen belang kan je dit respect ook niet door geven aan kinderen, dus blijft deze vicieuze cirkel altijd bestaan.
De mens is een vreemd dier, hij vermoordt de wilde dieren bij miljoenen zgn.om zijn eigen gedomesticeerde dieren en hun voedsel te beschermen.
Vervolgens vermoordt hij de biljoenen gedomesticeerde dieren om ze op te eten..
Dit heeft weer als gevolg dat er miljoenen mensen hierdoor sterven vanwege degenatieve en fatale gezondheidsproblemen, zoals kanker, hart en vaatziekten , reuma, arthritus, nierfalen enz. ..
Dus moet de mens weer dieren martelen en doden om geneeswijzen en behandelingen voor deze aandoeningen te vinden .
Ergens anders sterven miljoenen mensen door honger, ondervoeding en milieuvervuiling, omdat zij het voedsel hadden kunnen eten dat gebruikt wordt om de gedomesticeerde dieren vet te mesten.
Het gedrag van de mens is zo absurd dat je er om zou lachen als het niet zo triest en gevaarlijk is!
De mens, die zo makkelijk dood en martelt en zó geweldadig is !
Maar één keer per jaar sturen ze elkaar kaarten en wensen elkaar vrede op aarde gezeten achter een kerstdiner met kadavers van gemartelde en vermoorde dieren !
"Gezegend Kerstfeest en Vrede op Aarde !"
Drs. A..M.M. Booms
Voorzitter TAO Foundation

Ik wil er eigenlijk niet eens meer op ingaan, maar toch: zoals dieren elkaar afslachten in de natuur, is dat dan wel fijn voor de prooi zelf? Nee, net zo pijnlijk als het slachten door mensen. De mens is van nature nu eenmaal ook een vleeseter en het verschil met andere dieren is dat wij zo ver ontwikkeld zijn (maar in jullie ogen waarschijnlijk onderontwikkeld) dat wij in staat zijn om onze prooien op een makkelijke en efficiënte manier te verwerken tot voedsel in plaats van er eerst drie uur op te moeten jagen, zien te vangen, langzaam te doden en dan nog de eetbare delen eruit te vissen.
Iets wat ook echt wel handig is als je met 7 miljard mensen op deze aardbol bent.
En nu ben ik er klaar mee, ik ga boodschappen doen (vlees halen)...

Blijkbaar mag je zelf niet beslissen wat je met je leven doet, maar willen mensen als Twan, Tejo en de TAO foundation (dus dierenactivisten) jou hun wil opleggen. Blijkbaar MOET je van dieren houden om er bij te horen?

Aangezien ik geen zin heb om naar dat oeverloze gezwam en de daarbij behorende ziektes te luisteren (bedoel lezen) van mensen die hun tijd beter zouden kunnen besteden, groet ik U.
Doe iets nuttigs en laat andere mensen in hun wezen! En misschien wil ik wel helemaal niet oud (nog ouder) worden (overigens ook weer een reden om te ageren)! Trouwens wat is het gemakkelijk om de mens te laten happen, of
niet soms?

@TAO Foundation op maandag 17 december 2012 om 11:40:

"Dit heeft weer als gevolg dat er miljoenen mensen hierdoor sterven vanwege degenatieve en fatale gezondheidsproblemen, zoals kanker, hart en vaatziekten , reuma, arthritus, nierfalen enz. ..
Dus moet de mens weer dieren martelen en doden om geneeswijzen en behandelingen voor deze aandoeningen te vinden. Ergens anders sterven miljoenen mensen door honger, ondervoeding en milieuvervuiling, omdat zij het voedsel hadden kunnen eten dat gebruikt wordt om de gedomesticeerde dieren vet te mesten."

Waar de 'mens' juist verkeerd mee bezig is, is proberen iedereen en alles te redden (moeder natuurtje spelen) van ziekte en ellende. Wat alleen maar resulteert in door gifte van slechte genen en overbevolking.

Laat de natuur gewoon zijn gang gaan, die vind altijd een oplossing, met of zonder mens.

---

Een trotse vleeseter met 2 mooie snijtanden.

@Hein op maandag 17 december 2012 om 12:01:

Kiloknallers?

@brombeer op maandag 17 december 2012 om 12:03:

Wie hapt in die kiloknallers?

@PH op maandag 17 december 2012 om 12:28:

De natuur zijn gang laten gaan? Zie documentaire Earthlings.

Dank je wel Drs, van de TAO Foundation,

Het is zinloos te discuseren met sommige van deze 'mensen', dus ik stop er dan ook mee. U als foundation probeert elk dier te redden van deze monsters, ik ook dus. Wij beiden, had ik begrepen zijn alweer blij als het 2 januari is en we moeten dan helaas weer tot de conclusie komen dat er niets of nauwelijks veranderd zal zijn. Ondanks alle (nieuwe) voornemens, want daar heb ik nog nooit in geloofd. Ik geloof in de dieren, die je nooit zullen bedriegen/belazeren en trouwer zijn dan menig mens ooit zal zijn....................Merry Christmas, maar niet voor mij!

@Tejo op maandag 17 december 2012 om 13:35:

Ik ken de docu, niks nieuws. Ik snap wel wat je bedoelt over hoe 'wreed' de mens is, dat is de natuur van de mens, sommige zijn erger dan andere.

Maar zolang er geen goed alternatief voor vlees is, zal daar ook geen oplossing in komen. Gekookt vlees is vele malen belangrijker voor de mens in groei en denkvermogen dan groente ooit is geweest of kan zijn, sinds de evolutie.

Want dit is ook geen oplossing:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3364204/2012/12/15/Moeder-Rauwer-houdt-zoon-nog-steeds-thuis.dhtml

Maar is misschien hoop, voor ons 'monsters' en zij die 'boven' ons denken te staan.

http://www.veeteeltvlees.nl/artikel/2006/1/vlees-uit-een-printer-0

Ik eet vlees!
Maar geen kiloknallers. Ik probeer om zo mogelijk " beter leven vlees" te eten.
Maar dat is wel duurder en daarom eet ik 2 keer per week vlees een klein stukje maar omdat ik dat gewoon lekker vind.
1 keer vis, 1 keer een lekkere snack ( lekker slecht dus volgens sommige hier) en de rest gewoon lekker vegetarisch en liefst biologisch.
Vegetarisch is niet heilig en zeker niet perse gezond!!
In groente en fruit zit al tientallen jaren steeds minder vitamines en mineralen.
Zie internet en dan heb je nog die gen-tech rotzooi van Monsanto, zoetstoffen en fluor in tandpasta is gewoon vergif enz enz. (google maar, je schrikt je rot )
En dat is net zo erg dan die dieren mishandeling, dat is mensen mishandeling!
Want al ons eten word bestraald , dat moet van Europa.
En al die rommel in ons eten...dat moet ook van de industrie, waar laten ze anders al dat chemisch afval?
En ziek worden is de bedoeling juist anders verdient Big Pharma niets meer aan ons.
Maar.. wat ik wilde zeggen: Ik vind het niks dat er weer een grote multinational
zoals Burger King naar Helmond komt en hier wel gewoon de bestemmingsplannen voor gewijzigd worden.
Ja is groot geld he!
En wij wilden dus een kado winkeltje beginnen in onze woning met winkel en de gemeente wilde niet meewerken hieraan en dus moesten we iets met ons te dure huis.
En toen hebben we van armoe maar besloten om een SNACKBAR te beginnen.
En nee friet is niet ongezond, als je maar in goede olie bakt en het niet elke dag eet.
De reacties hier op elkaar die zijn nogal extreem!

Jij hebt er kijk op Diana,

Ik hoorde je Monsanto noemen dus heb jij verder gekeken dan je neus lang is. Dan weet je dat qua voedsel bijna alles voorbestemd is. Ik zou er graag indien je dat wenst over verder mee communiceren. Maar dat is aan jou natuurlijk. Verder zal de gemeente aan die Burger King meer verdienen dan aan jouw gepland kadowinkeltje. Het is een regelrechte graaicultuur geworden met lieden die over lijken en dieren gaan als het om het grote geld gaat. In ieder geval; Correspondentie:nooitvangehoord@upcmail.nl

Wat burger king , er komt kfc i.p.v dat , gekke mensen , is haraamm ehh sjonniez

Wat een klotezooi is het toch als je aan de top van de voedselketen staat. Misschien ff ter info voor die meneer Peeters, hoe gezonder mensen leven hoe langer ze ook leven en dat is erg duur dus waar maak jij je druk om en dan nog iets,moei je niet met het leven van anderen want god weet wat voor enge ziekte jij nog gaat oplopen waar de maatschappij voor mag betalen.Betweterigheid is een naar trekje

@André op maandag 31 december 2012 om 17:55:

Op jouw niveau blijft het behelpen.

Mijn god waar maken jullie je druk om? Als mensen vlees willen eten, laat ze dan lekker vlees eten. Als ze daardoor sneller doorgaan is dat toch het probleem van die personen zelf. Wat misgaat is dat meningen en visies opgelegd worden aan anderen en dat elke afwijkende mening per definitie (onderbouwd of niet) fout is. Stop daar eens mee. Natuurlijk gaat de mens niet altijd even vredelievend met elkaar om, dat is nu eenmaal de aard van het beestje.

Allemaal lief met elkaar omgaan is een utopie, iets wat leuk klinkt maar door de aard van de mens gewoon niet mogelijk is. Natuurlijk ziet iedereen de aarde graag anders, maar het is nu eenmaal zo. Maar door het hard tegen alles inschoppen en andere neerzetten als 'leeghoofden' en 'er valt toch niks te discuseren' ben je zelf op zijn minst net zo erg als de mensen die je aanvalt.

Probeer in plaats daarvan je te verdiepen in die mensen, samen te werken en samen naar een oplossing te zoeken. Als je op die manier met elkaar werkt, samen naar iets toewerken, dan bereik je iets. Nee, het zal nooit zo zijn als je het liefste wil, maar het resultaat is nog altijd beter dan schreeuwen naar elkaar en alleen al het begrip voor elkaar afbreken.

Ik ben wel blij dat de BK naar Helmond komt, dat is goed voor de stad tenslotte. Ik hoop wel dat de kwaliteit beter is dan die op Eindhoven Ekkersreit, das me een partij slecht daar xD

@JohanR op donderdag 3 januari 2013 om 15:08:

Om in jouw woorden te blijven. misschien is er sprake van een schrijffout in jouw bericht, personen gaan door en dieren niet.

Wie beslist daar dan over?

Bah bah, blijf maar weg en bouw een KFC

@Ruud op donderdag 3 januari 2013 om 19:00:

Waarom een KFC?

Ik vind het leuk dat er een Burger King komt.

werd tijd dat zon klein stadje aantrekkelijk wordt nu
meer kledingzaken enz , dan willen we niet meer weg:p

Gelukkig, ik heb zo'n honger en mis nog zo'n 1500kcal voor bij de lunch. Wel met de auto door de drive.

Als ik dat maar haal, ik moet een drukke weg oversteken met veel auto's......

Hmmmm lekker,

samen met mariëlleke door de drive.

Niks verkeerds over mijn marielleke

Ach(t) met, doe er voor mij een slaatje en twee frikandellen bij?

Nou maart 2013 is aangebroken,nog steeds geen burger king in.Helmond,lose beloftes allemaal

Waar blijft die burger king dan ? er is inmiddels een autowaspark op die plek geopend !

Er lijkt nu toch schot in de zaak te zitten:

Burger King® Helmond zoekt (Senior) Restaurant Managers

Bedrijf: Burger King Restaurants B.V.
Geplaatst op: woensdag 17 juli 2013
Standplaats: Helmond

Sommigen in deze discussie zouden zich zo aan kunnen sluiten bij Jehova's.

Zij willen ook iedereen bekeren!

Die Burger King komt er nooit.
Ondanks alle moeie beloften.
Bla, bla,bla, ja typisch Helmonds.
Echter boter bij de vis..... we zijn niet thuis.

De Gemeenteraad moet hier vanaf weten. Maar ja, nu ik uiteindelijk een verslag las van Verhoef waaruit blijkt dat er de afgelopen jaren €44.000
000 is verdwenen in Helmond ( Begroting) alle raadsleden hierover een brief ontvingen lijkt het me nog even wachten op de Burger King.
Verslag van Verhoef staat trouwens op internet.
Zouden raadsleden die gewoon niet krijgen of niet kunnen lezen?

@diederik op woensdag 31 juli 2013 om 14:23:

Laat ons dan meegenieten. het web is zo groot. Ook ontgaat mij het verband tussen genoemde twee zaken.

Hans Gruijters

@ Diederik, 44.000.000 verdwenen?
en wat moet de burgerking daar mee?

in december gaat hij dan toch open meld het E.D.

toch veel liever iets van 't merk de vegetarische slager!! gewoon bij de Jumbo o.a. http://www.devegetarischeslager.nl/

vraag me af wanneer ze eens gaan beginnen... of ben ik zo scheel dat ik het niet zie....

Burger-King-komt-er-bijna-aan. Tja, ja. Dat zal wel.......Dat werd donderdag 13 december 2012 ook al gezegd.

Ook hier zitten we maar te wachten en te wachten!! Zie nog helemaal niets gebeuren daar!! Voorals nog meer politie controles als een schop in de grond daar. Zal wel weer een dikke worst zijn die ons word voor gehouden.

Ik krijg er honger van. Maar de dieren moeten wel fatsoenlijk leven en fatsoenlijk de nek afgesneden worden zodat ik zonder wroeging er weer eentje langs mijn huig kan laten glijden. Kippetje, koetje, varkentje, schaapje, lammetje, konijntje, haasje, kwarteltje, eendje, ganzenlever, gans (restant), zwarte pietje (nu kan het nog), goedheiligmannetje, blablablabla......

Jammer dat de Burger King pas begin volgend jaar open gaat en mischien nog wel later.

Ja Frank, dan moet jij nog even wachten voordat je met je verlaagde Honda CRX door de drivetrue kan sjeezen

Volgensmij komt hij er niet. Tis nog één troosteloze lege zandplak daar!!!!!

Half December 2013 open?

Ik zie nog niks,er staat nog geen paal in de grond.

Ben er gisteren ook een keer wezen kijken,Alleen een hoop geel zand en verder een kale vlakte.......En dat was 31 december 2013

Joost van Vondel

GVD, begint onderhand op Xperience World te lijken:

Weer vertraging voor Burger King Helmond

Helmond - De komst van de Burger King in Helmond is opnieuw drie maanden uitgesteld.

In plaats van in het eerste kwartaal van 2014 moet het filiaal aan de Europaweg nu rond de zomer gereed zijn. "De gesprekken met aannemers bleken uiteindelijk langer te duren dan verwacht", verklaart manager Rene Frieswijk de vertraging.

Burger King hoopte haar Helmondse vestiging in eerste instantie nog in 2013 te openen. Door die planning ging eerder al een streep vanwege een langere bouwvoorbereidingen.

Het fastfoodrestaurant komt aan de ventweg van de Europaweg ter hoogte van het Esso-tankstation. Er komt ruimte voor ongeveer honderd zitplaatsen.

Totale radiostilte aangaande dit topic. Kan iemand wellicht de voortgang van deze haphut mededelen?

Hoor graag..

Helaas niet, Helmond zal wel weer moeilijk doen betreffende de vergunning.
Ook slechte communicatie richting de liefhebber van BurgerKing.
Belachelijk dat alles zo lang moet duren, moet telkens naar Son & Breugel.

De zon schijnt allang maar nog steeds geen hamburger-kroeg

Het laatste nieuws rondom deze burgerking is dat de eerste steen gelegd zal gaan worden als Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen.

@Jopie
Dat had ik ook gehoord ja. Voor deze symbolische handeling hebben ze de enige echte King uitgenodigd. Jawel, Elvis Presley zal helemaal vanuit de VS naar Helmond komen voor dit bijzondere moment.

Nu komt Fit for Free daar, of is dat niet op de plek waar de Burger King zou komen? Dan zal deze er vast niet meer komen...

@Ben op woensdag 6 augustus 2014 om 07:41:

Ik dacht dat Fit For Free in het garagegebouw komt te zitten dat er nog staat. Een fitnesscentrum en een fastfood-zaak: mooie combi. :-)

Kan ik dit jaar nog een Triple Whopper degusteren denken jullie?
Graag een update m.b.t. de lancering van dit BK filiaal.

Hoor graag..

Inmiddels is er update met de laatste informatie over de stand van zaken:

https://www.deweblogvanhelmond.nl/langlopende-logs/burger-king-in-helmond-im-lovin-it/