28reacties

De Helmondse StemWijzer is in de lucht!

Woensdag 19 maart kan (en de weblog vindt: moet) élke stemgerechte Helmonder naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. Niet onbelangrijk want zij beslissen over veel in onze stad.
Maar op welke van de 11 politieke partijen moet je stemmen??? Om iedereen goed te informeren over de standpunten van elke partijen, is er ook dit jaar (net als 4 jaar geleden) de StemWijzer. Daaraan werkten alle 11 deelnemende partijen mee. Ga naar de StemWijzer van Helmond en test jouw politieke voorkeur aan de hand van de stellingen. Daar staan 30 Helmondse stellingen over onder andere het Centrumplan, coffeeshops, toeristenbelasting, sluitingstijden (van horeca en winkels), Obragasterrein en windmolens.
De lijsttrekkers deden dat zojuist in de oude bieb dat is omgedoopt tot Het Huis van de Verkiezingen en geopend op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en -avond en zaterdag. De lijsttrekkers weten waarschijnlijk al op wie ze stemmen, nu jij nog. 🙂
Je had dit keer trouwens invloed op die stellingen. Tot half december kon je onderwerpen voor deze StemWijzer doorgeven.