13reacties

De oude bieb is eindelijk verkocht

In de oude bibliotheek aan de Markt komen 16 middeldure huurwoningen (kale huur tussen de 808 en 1175 euro per maand) en op de begane grond een winkel in de foodbranche. Daarbij wordt het gebied rondom dat pand aantrekkelijker gemaakt. Dat heeft B&W besloten. Sinds de realisatie in 2010 van de nieuwe bieb aan de Watermolenwal stond het pand op de Markt leeg. Wil je de verwikkelingen sindsdien weten? Lees dan dit weblogartikel en de 7 updates.

Centrumwethouder Erik de Vries is blij met deze ontwikkeling. “Het is onze ambitie om onze binnenstad aantrekkelijker en bruisender te maken. Met deze ontwikkeling geven we deze zijde van het centrum een kwaliteitsimpuls.”
De gemeente wil in en rond het centrum meer woningen toevoegen. “Meer woningen bouwen rond het centrum is goed voor al die inwoners die op zoek zijn naar een plek in onze gemeente. Zeker als het gaat om de middeldure huur, hebben we nog een flinke opgave te realiseren”, vindt woonwethouder Gaby van den Waardenburg. “Maar het zorgt ook meteen voor meer reuring in de binnenstad. Die nieuwe bewoners gaan er hopelijk boodschappen doen, een terrasje pakken, naar de winkel. Daarmee is dit een win-win-situatie.” Er komen ook woningen boven de C&A op de Markt, ontwikkelingen die passen in de B&W-visie op de binnenstad.
De 2 wethouders zijn blij dat er in het bedrijf Aan de Markt in Helmond B.V. eindelijk een koper voor het leegstaande gebouw is gevonden. “Het heeft lang geduurd voordat er duidelijkheid was. Ook wij als college zijn af en toe ongeduldig geworden”, zegt De Vries daarover. “Maar het is goed dat er nu een mooie invulling komt, met naast de woningen ook een concept in de foodbranche moet krijgen die extra mensen naar het gebied moet trekken. Nu is het zaak om daarmee vaart te maken.”
Hoeveel het bedrijf Aan de Markt in Helmond aan de gemeente voor het pand ter grootte van 8.970 m² betaalt, hopen we je in een update te kunnen melden. Deze koper gaat nu in ieder geval de plannen verder uitwerken. En zal ook zorgdragen voor een goede stedenbouwkundige inpassing aan de zijde van het Piet Blomplein (het voormalige Speelhuisplein) om ook aan die kant de aantrekkelijkheid te vergroten. De bedoeling is dat de definitieve verkoop plaatsvindt op het moment dat de vergunning verleend wordt. De verwachting is dat dit in de loop van dit jaar zal plaatsvinden.

In de reacties hieronder staat een update.