12reacties

De Waanzinnige Karavaan

Gisteren werd De Waanzinnige Karavaan en Vaart achter Techniek (VAT) in 't Speelhuis en de City Sporthal feestelijk afgesloten. Kinderen uit groep 7 en 8 van 19 basisscholen ontwierpen in februari/maart daarvoor ieder een voertuig om het in de weken tot gisteren ook zelf in elkaar te zetten. Kinderen enthousiast maken voor techniek, dat is de taak van de stichting Technific. Dit projectbureau van de Stichting Techniek Educatie & Promotie (STEP) nam de organisatie van dit hele project op zich.

geparkeerd voor 't Speelhuis, wachtend op de beoordelingZo'n 900 leerlingen, 19 zelfgemaakte voertuigen, tig begeleiders en ouders verzamelden ’s morgens op het Kasteelplein en gingen vandaar naar ’t Speelhuis. Daar aangekomen werden zij opgesplitst. De ene helft presenteerden hun voertuig in een afgeladen Speelhuis aan de jury. De andere teams gingen naar de Citysporthal om zich met diverse ’techniekactiviteiten’ (zoals TechBot 3 en een klokje bouwen) te vermaken. Na de lunch wisselden de 2 groepen van locatie.

Sint Trudo HelmondHelmond was met De Paardebloem, 't Baken, De Rank, Silvester-Bernadette, De Korenaar, St. Trudo, St. Joris en De Rakt goed vertegenwoordigd. Hoewel de jury vond dat zij met 6 prijzen eigenlijk te weinig prijzen hadden, moesten zij (na een indrukwekkende schouwburgjump van de kinderen in de zaal) toch beslissen wie won.Zij kozen goed want de Silvester-Bernadette en de St. Trudo sleepten een prijs in de wacht. Gefeliciteerd.

Wil je meer foto's zien, klik hier.
Dank aan fotograaf Bart Notermans voor zijn aanvullende foto's.