14reacties

Eerste nachtwinkel in Helmond


De gemeente Helmond heeft toestemming gegeven voor een nachtwinkel aan de Marktstraat 23. In het nu vrijwel leegstaande pand zat tot voor kort de modezaak Differtent Fashion.
Door die ontheffing op basis van de Winkeltijdenwet mag de winkel op werk- en zaterdagen tot 3.00 uur geopend zijn. Dezelfde sluitingstijd als bij horecabedrijven dus. Zondags mag de nachtwinkel, met uitzondering van koopzondagen, niet open.
Na 22.00 uur mag er in de nachtwinkel geen alcohol verkocht worden. Met deze maatregelen wordt voorkomen dat, met name horecabezoekers, na die tijd naar de nachtwinkel gaan om drank te kopen, met mogelijk overlast tot gevolg.
Winkels in Helmond mogen (op werkdagen) open zijn van 6.00 tot 22.00 uur. Ondernemers kunnen een ontheffing aanvragen om ook open te mogen zijn na 22.00 uur met een nachtwinkel. Zo'n aanvraag wordt door de gemeente getoetst op een aantal criteria. Zo kan de ontheffing worden geweigerd als de woon- en leefsituatie voor omwonenden of de openbare orde nadelig wordt beïnvloed. Ook mag de opening van de winkel niet leiden tot verkeersonveilige situaties of parkeeroverlast.
Gemeente Helmond heeft de ontheffingsaanvraag voor een nachtwinkel aan de Marktstraat 23 getoetst. Deze aanvraag voldoet aan de criteria. "De woon- en leefsituatie voor omwonenden en de openbare orde worden niet ontoelaatbaar nadelig beïnvloed: de Marktstraat is al een straat waar meerdere winkels en horecagelegenheden gevestigd zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig in de straat zelf en door de nabijheid van de parkeerplaatsen op het Ameideplein" aldus het college van burgemeester en wethouders. Door geen verkoop van alcohol na 22.00 uur toe te staan, wordt verder voorkomen dat hierdoor mogelijk overlast ontstaat.
Voor winkeliers aan de Marktstraat was dit nieuws ook een verrassing. Zij werden van te voren niet geïnformeerd over deze aankomende nachtwinkel.

Afgevoerd van de voorpagina
14 reacties
Reageer

Goede zaak natuurlijk!! Helmond komt bij de tijd.

een nachtwinkel die om 3 uur en zondags dicht is? hhmmm.

Weer een eenmansactie van Fons J?

Eerste nachtwinkel in Helmond? Die hadden we 30 jaar geleden toch al? An van Duijnhoven had toen een winkeltje op de Broekwal waar je op de gekste tijden terecht kon voor wat je nodig had. Daarvoor dreef ze samen met haar man Harrie Hendriks jarenlang 100 m. daar vandaan een Végéwinkeltje op de Molenstraat.

De nachtwinkel gaat om 3:00 dicht. Dat is toch geen nachtwinkel! Blijf dan open tot 7:00.
Ben benieuwd of hier behoefte aan is maar het is in ieder geval een vernieuwend initiatief. Dit hadden we niet in Helmond. Succes voor de ondernemer.

Dat werd eens tijd. Eindelijk iemand die wel rekening houd met mensen die in de horeca werken. Nu kan ik eindelijk nog terecht om 1 uur als ik klaar ben met werken. Nu hoeven we tenminste de snelweg niet op om naar het tankstation te gaan. Mijn Complimenten voor de eigennaar hiervoor.

De nachtwinkel begint in januari
Begin januari hopen de heer en mevrouw Jahouh (35 en 25 jaar oud) hun nachtwinkel aan de Marktstraat te openen. In die winkel worden de noodzakelijke levensmiddelen verkocht, maar ook snacks en verse belegde broodjes. De naam voor hun winkel willen zij nog even voor zich houden.
Omdat er in Helmond maar 1 nachtwinkel mag zijn, heeft dit Helmonds echtpaar op dat terrein dus het rijk alleen.

Big business. Iedereen die 's nachts iets nodig heeft gaat daarheen!

Waar staat dat er maar 1 nachtwinkel mag zijn?

@Ad:
Mevrouw Jahouh vertelde ons dat hen was medegedeeld dat er in Helmond, op grond van het inwoneraantal, maar 1 nachtwinkel zou mogen zijn. We hebben dat niet verder gecheckt.
Heb jij bronnen waaruit het tegendeel blijkt?

Nee hoor.
Ik kan in de verordening alleen vinden dat er 5 avondwinkels (1 op 15000 inwoners) mogen zijn. Het aantal nachtwinkels heb ik nergens zien staan. Maar ook de openingstijden kan ik nergens terug vinden. Logisch is immers dat een nachtwinkel op zou mogen zijn als de andere (dag/avond) winkels gesloten moeten zijn, op werkdagen tussen 22.00 en 06.00 uur dus.

he he eindelijk iets waar we op ons fietsje nog snel heen kunnen wanneer de XL nét dicht is :)

het is een mooie winkel en ze hebben daar alles wat je maar nodig hebt goede kwaliteit ik ben blij dat er een nachtwinkel in helmond is klasse voor de eigenaar dat ie toch aan ons denkt SUPERRR !!!

Wat zijn zijn openingstijden? Dat valt zo ongeveer nergens te lezen.

Ze zouden een website moeten lanceren, kan hun omzet positief beinvloeden. Maar gezien hun flyeractie werd uitgevoerd door nogal brutale buitenlandse jongens, vraag ik me af of ze dat uberhaupt wel door hebben. Niets tegen buitenlanders ofzo, maar die jongens hadden zich wel professioneler kunnen profileren, en daarmee bedoel ik ook beleefder zonder 'slang'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: