331reacties

Ex aangehouden in zaak Jolanda Weber


De politie heeft in het onderzoek naar de dood van Jolanda Weber een aanhouding gedaan. Het gaat om de 51-jarige ex-partner van het slachtoffer. De verdachte is zondag aan het begin van de avond opgepakt in Helmond.
Het verbrande lichaam van de Helmondse Jolanda Weber werd op 14 februari 2012 aangetroffen in een bosperceel aan de Urnenweg in Knegsel. Het rechercheteam werkt nog steeds op de volledige sterkte van 30 rechercheurs aan de zaak. Inmiddels zijn naar aanleiding van getuigenoproepen en het extra politiebericht van afgelopen donderdagavond in Hart van Nederland op SBS6 een tiental tips binnengekomen die verder uitgelopen worden. De 51-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De 44-jarige Jolanda Weber werd op dinsdag 14 februari (Valentijnsdag) nog gezien in de Helmondse wijk “De Eeuwsels”. Zij zou vermoedelijk die dinsdagochtend op een fiets via het Piet van Bokhovenpad zijn weggereden in onbekende richting. Later die middag, na een melding van een passant, trof de politie haar stoffelijke overschot aan in een bosperceel in Knegsel. Op dat moment kon niet eens worden vastgesteld of het om een man of een vrouw ging.

Afgevoerd van de voorpagina
331 reacties
Reageer

Pluim voor de politie om zo snel al iemand te kunnen arresteren.
Moordenaar Jolanda Weber opgepakt, zegt ED.nlNiet alleen een krant maar nu zijn ze ook al rechter. Schande in zo'n pijnlijke zaak voor de familie.

Jan van Lierop dus. Wat iedereen al dacht.
RIP Sterkte familie en vrienden.

Beste anoniem, of wie je ook bent. Je kan dit niet zo maar zeggen vind ik, alvorens VAST staat dat de verdachte die is aangehouden ook de moordenaar zal blijken te zijn. Als blijkt dat de verdachte het niet gedaan heeft ben jij in mijn ogen een grote kwal door hier een naam te noemen. Ik zelf ken de mensen om wie het gaat redelijk goed en zal dan pas iets schrijven hier wanneer we dus hier te maken hebben met een dader!

PS::
 

Leuk trouwens ANONIEM om andermans naam te noemen terwijl je jezelf verbergt. Lekker dier ben jij.

Uit betrouwbare bron kan ik nu hier bevestigen dat Jolanda Weber getrouwd was met Jan van Lierop.. En tot op de dag van vandaag is dat nog steeds het geval, ondanks dat de twee besloten hadden uit elkaar te gaan en te gaan scheiden. Dit heb ik uit bron van de familie vernomen op maandagochtend. Dit tot in tegestelling wat uit de politiewoordvoering naar voren kwam en óók klakkeloos werd overgenomen door het Eindhovens Dagblad. Deze krant vermeldde al zo'n beetje dat de dader bekend was en dat het hier ging om de ex-partner. Het is triest om te moeten vernemen dat Jan van Lierop door zijn schoonfamilie wordt neergezet als dader zijnde en....dat ook zijn naaste familie hierop wordt aangekeken. Het is des te meer triest dat de mensen die eerst van hem hielden nu over hem heen vallen, dit terwijl nog helemaal niet vaststaat dat Jan de dader is. Hij is vooralsnog op dit moment van het schrijven nog steeds genoemd als verdachte! 

Onderzoek in het huis van de aangehouden verdachte

Sinds vanochtend verricht de recherche forensisch sporenonderzoek in het huis van de verdachte in Helmond-Noord. De wagen van de verdachte werd daarbij in beslag genomen, dat bevestigde de woordvoerster van de politie ons zojuist.
De brandweer verleent de politie assistentie.

Hoewel de verdachte en Jolanda Weber nog getrouwd waren, houdt de politie bewust vast aan haar formulering dat het de ex-partner betreft.

Vanmiddag maakte Harry Grijseels onderstaande foto's voor de weblog. Deze foto's horen bij het bovenstaand bericht over het sporenonderzoek in het huis van de verdachte.

Jan heeft altijd al losse handjes gehad en ik heb het van dichtbij meegemaakt
als je even hun adres intypt op google zie je ook dat er de laatste maand al meerdere keren de brandweer op bezoek heeft moeten komen zelfs na de dood van jolan ... pff voor Jan nooit een goed woord gehad al heel hij het wel of niet gedaan losse handen had hij zeker!

Weer iemand die zijn naam er niet onder durft te zetten. Beste onbekende: Dat Jan losse handjes had/heeft, dat hebben er zoals zo velen in dit land, en het wil nog niet zeggen dat hij dat hij iets ernstig op zijn geweten heeft. Dat zal zoals ik hierboven al schreef, moeten blijken uit het onderzoek. Ondertussen worden wel veel familieleden van Jan als oud vuil behandeld en gemeden alsof ze betrokken waren in dit afschuwelijk drama. Allemaal mensen die eerst kennissen en schoonfamilie waren. Voor hen staat het al vast: Jan heeft deze moord op zijn geweten en mag wat hen betreft hangen. Wat kunnen mensen die ogenschijndelijk eerst vriendelijke kennisen en familieleden waren, ineens beesten worden en dat zonder te beseffen wat ze aanrichten...................De man is al veroordeeld hier in Helmond zonder dat hij schuldig is bevonden. Nogmaals idioten, het gaat hier nog steeds om een onderzoek dat standaard is in gelijke situaties. Wat die brand betreft beste ONBEKENDE, de lezing van de fam. van Lierop is als volgt: Jan zijn woning werd aangestoken en dat terwijl hij boven lag te slapen. Dankzij het optreden van zijn kordate buurman liep dat af met een uitgebrande hal......

Ik heb zo mijn rede dat ik een ouwe bekende wil blijven, ik ga geen risico's nemen als het al om een moord gaat. Je ziet maar sommige mensen zijn in voor alles!
Wat betreft over de familie daar heb je een goed punt want die kunnen er niets aan doen en vragen hier ook niet om maar toch moet je weten dat zo wel de mens in elkaar zit. en dan heeft meteen de hele familie het op zijn geweten wat inderdaad fout is.
over die hal dat klopt dat is gebeurd.  Dat was op de 17de Na dat Jolan gevonden was. maar hoe zit het met
Brandweer naar ...... in Helmond i.v.m. een binnenbrand
08-02-2012 00:20:45   Hoge priotiteit (Prio 1)
Voor mijn gevoel zijn daar iets te veel branden geweest nu en in  het verleden.
Jan is/was/blijft geen schatje hun relatie stond al jaren op springen maar vergeet niet dat het huis voorheen van Jolan was en hij erbij was komen wonen.

Tja ouwe bekende,
 

Beste
ouwe bekende:

het klopt in grote lijnen wat je schrijft, en ik ken het hele verhaal. Maar ik blijf met de gedachte zitten hoe deze opeenvolgende gebeurtenissen hebben doen lijden naar dit verschrikkelijk drama. Daarmee bedoel ik dan, vanaf weken terug inderdaad toen het begon met branden, auto's molestreren, huis in de fik steken en dan waar we het nu allemaal over hebben. De gruwelijke dood van Jolanda. Ik sta hier allemaal heel dichtbij en ondanks dat Jan geen schatje is/was zou je je nauwelijks voor kunnen stellen dat hij dit dan allemaal in scéne heeft gezet tot het einde aan toe. Dat beste onbekende moet ik dan maar eens eerst afwachten. Maar om via een bijna misplaatste tekst in de media en aanhouding daarna van Jan maar meteen te gaan roepen met z'n velen dat hij dit op zijn geweten heeft gaat mij nog wat te ver. Dat je  geen risico wil nemen door je meteen maar bekend te maken hier begrijp ik nu, omdat je naar wat ik ook al jaren weet, te makken hebt in dit gegeven, met een flink aantal ongeleidde projectielen in die families. Mensen die geen helder verstand hebben en die rare dingen kunnen doen omdat ze zich niet in situaties zoals deze kunnen inleven, laat staan ermee omgaan. Bij deze categorie is het vaak alles of niets, er tussen in bestaat niet. Ik wacht in spanning af hoe dit aat aflopen. Het is het scenario van een horrorfilm.

Zullen we het onderzoek gewoon aan de politie overlaten of zij jullie aan het soliciteren bij de politie aangezien jullie het zo goed weten allemaal en dan ook nog met naam en toenaam noemen....schandalig....naar mijn weten is iemand ten alle tijden onschuldig tenzij schuld bewezen wordt....maar dat geldt blijkbaar niet meer....en nu is mijn oom alleen maar door en door slecht pfff simpele zielen allemaal ik neem aan dat niemand van jullie 24 uur per dag bij hun in huis is geweest....dus ook niet weet hoe en wat betreft hun priveleven.
En IEDEREEN heeft goede en slechte kanten....en niemand heeft het recht om al te oordelen zonder veroordeling.
Groeten diana (het nichtje van de ex-man van het slachtoffer)

Ja inderdaad Twan dit is allemaal niet niets ik hoop voor de familie dat het onderzoek snel afgerond kan worden en dat ze de dader kunnen vinden. Dat zou voor de familie heel fijn zijn. Het is met geen pen te beschrijven wat er allemaal is gebeurd met Jolan. Hopelijk mag ze rusten in vrede! Wat betreft als hij de dader wel of niet zou zijn dit is nu heel naar voor zijn familie want die worden inderdaad met de nek aangekeken wat onterecht is. maargoed iedereen moet ook begrijpen dat je snel dader wordt al er al veel heeft gerommeld in huis. en dat ze alles grondig gaan onderzoeken. Zoals ik al zei al heeft hij het wel of niet gedaan, laat dit snel opgelost worden voor beide partijen want al zou hij het niet gedaan hebben maar er geen andere dader zijn dan blijven die scheven gezichten nog. En zoals ik al eerder zei hij had losse handjes en dat valt nooit goed te praten en ik was behoorlijk dicht in hun prive leven (sorry diana) maar ik kan niet anders bevestigen. En dat is voor mij al voldoende dat ik geen goed woord voor hem zou kunnen hebben ook al is hij geen dader. Een man hoort zijn handen van een vrouw af te houden PUNT. De politie heeft blijkbaar het nodig gevonden om hem te verhoren etc daar zullen ze best wel hun rede voor hebben.

Ja Diana,
 
Ik weet dat Jan jij een nichtje bent.. Je moet mijn berichtgeving wel goed lezen hoor. Ik sta vooralsnog nog steeds achter Jan hoor. Zolang er geen schuldbekentenis is en omonstotelijk vast staat dat hij het niet gedaan heeft blijft dat zo. Ik hoor niet bij de mensen die zo maar van alles roepen. Tot nu toe hebben ze nog geen bewijslast. Ik wacht met de rest van de achterban gewoon af.

Sorry, mijn berichtje hierboven komt op het schrijven van Diana niet van Anoniem, maar van Twan Peeters, that's me!

Ja ik begrijp wat je bedoeld maar tis altijd gelijk vingertjes wijzen en uitspraken doen terwijl ze nog niks weten en al oordelen over de mensen en de achterban daar heb ik een hekel aan en dan ook nog anoniem omdat ze BANG zijn pfff daar wordt je moe van en nu hebben ze geen goed woord over en als blijkt dat hij er niks mee te maken heeft dan is het wel weer een goede vent....stelletje holtorren zijn t dan blijf dan ook achter je mening staan...ik sta er neutraal in want ik weet t gewoon niet ga ook absoluut geen uitspraken doen tis gewoon een verschrikkelijk drama en ik kan het nog steeds niet geloven kan alleen maar hopen dat de waarheid boven water komt

Als er mensen vermoord worden en hard gezegt gedumpt worden op de meest nare wijzen hebben mensen alle rede om bang te zijn. Je kan je gaan verlagen door te gaan schelden. en als je goed leest heb en zal ik nooit een goed woord voor deze man hebben en daar mag je het mee doen. Ik ben geen overloper ik hou gewoon niet van mensen die zijn handen niet thuis kunnen houden. En ik zal altijd achter mijn mening blijven staan. Maar ik zal hem niet veroordelen op moord maar we zullen allemaal afwachten wat de rechter besluit. vrijdag word hij voorgeleid dus we zien het wel

Ok Onbekende,

Je mening die er nu staat wordt door mij gerespecteerd. Ik hou zelf ook niet van mensen die hun handen niet kunnen thuis houden. En zeker als er b.v. vrouwen geslagen worden in een ralatie, of wanneer dan ook. Ik kan daar echter niet over oordelen omdat ik niet in het privéleven van de betrokkenen heb kunnen inkijken. En wat mij betreft zal dat ook zo blijven, ik bemoei me daar nooit mee, wat het ook is.  Ik ga louter af op de beleving die ik zelf had/heb met Jan en...... het relaas van familieleden in mijn nabijheid. Echter, wat jij schrijft en wat ik hierboven ook
geschreven hebt sta ik zelf óók achter mijn mening. Ik wacht net als jij af en ik las net inderdaad in het Eindhovens Dagblad dat Jan vrijdag a.s wordt voorgeleid.
 

 

@Twan Peeters op 27 februari 2012 om 13:26: Ik hoorde zojuist dat de zoon van Jan de redactie van het Eindhovens Dagblad even fijntjes liet merken wat hij vindt van hun berichtgeving hierover. Hopelijk verbeteren ze nu hun leven.

Tja Henk,

De zoon van Jan mag, als dit zijn gevoel is, zijn/hun gelijk halen wanneer blijkt dat de diverse berichtgeving in het ED de onjuiste of een verkeerde interpretatie blijkt te zijn. Het is nogal wat, dat wat er allemaal geschreven en gezegd wordt. Vrijdag weten we meer.................

Weten doen we het niet Dus kunnen we ook niets zeggen wat ik wil Typen mijn gedachten zijn bij alle maar dan ook alle gedupeerde van dit vreselijke misdrijf ( jolan r.i.p

Laat het onderzoek aub over aan de politie.Hoe goed iemand hier denkt ome Jan te kenne, niemand weet hoe of wat!We weten niet eens als ome Jan de dader wel is, dat hangt af van bewijzen en uitspraken. Niet van een oordeel dat iemand hier of waar dan ook velt.Goh, wat kennen ze ome Jan allemaal goed! En wat weten ze in ene waar hij overal voor of niet voor in staat zou zijn. Stelletje ondoordacht volk, niemand weet nu nog als hij een dader is of verdachte blijft. Peter r de vriesjes in opleiding in Helmond: in nederland is niemand schuldig tot het tegendeel bewezen is.. Laat ons als familie met rust.. wij zelf staan overal buiten! net zo machteloos als jullie en iedereen er omheen!!En dat onze neef even  haarfijn uitlegd dat ED niet kan maken dat zijn vader niet als moordenaar maar als verdachte meegenomen is,groot gelijk!!Zou ik ook (en ieder ander kind/familielid ) doen!! Dat heet ondanks dat hij door vele mensen al beschuldigd en veroordeeld is mensenrecht!!! zelfs kinderverkrachers in NL hebben er recht op dus waarom een verdachte (let op: dat is iemand die nog niet veroordeeld is!) niet?Veeg je eigen stoep schoon is mijn advies: Er ligt heus wel iets om te vegen bij je eigen voor de deur!!    

Hoi Renate,

 

Niet in meervoud spreken a.u.b.. Ik sta nog steeds achter Jan hoor. Ik heb er genoeg over geschreven en wacht dus, zoals ik hierboven schreef met z'n achterban af wat (vrijdag) komen gaat.

nou ouwe bekende zo dicht was jij helemaal niet in hun leven want dan had je wel geweten dat de brand in de woning al een tijdje gebeurt was voordat jolanda overleden is en dat inderdaad de buurman hem toen wakker heeft moeten maken zoals twan al vermeld en niet zoals jij zegt voor een paar brandjes en dat er helemaal niets is voorgevallen in 16 jaar tijd samen wil ik ook weer niet zeggen maar dat ze zoveel geslagen is is echt de allergrootste onzin en als iemand dat weet ben ik het wel en wat denk je dat haar zoon die zelfs bij hun woonde dat allemaal goed gevonden zou hebben die hebben het altijd goed kunnen vinden met hem net zoals de rest van haar familie en dat de reden dat ze uit elkaar waren ook heel iets anders is als wat jullie denken maar daar laat ik me verder niet over uit omdat ik wel aan de families denk en dat zijn familie nu uitgekotst word is echt niet meer normaal en twan als jij dicht bij haar familie staat dan weet jij ook dat hun ook al van het begin af hun oordeel hebben geveld over hem dat heb ik ook van hun gehoord al vanaf dag 1 en dat iemand onschuldig is tot schuld bewezen telt hier en we moeten maar gewoon afwachten en dat kan erg genoeg nog wel even gaan duren en dan nog moeten we verder leven zonder jolanda wat het allerergste is en blijft

ik heb al genoeg ellende

maar dat ze zoveel geslagen is is echt de allergrootste onzin .... ow ow ow je kan niet lezen he. 1 keer is voor mij meer als zat. En Jolan is vaak genoeg snachts bij ons geweest omdat het zwaar uit de hand liep dus kom niet zeggen dat je het beter weet. En als je even het adres intypt dan zijn er meerdere keren de brandweer geweest en niet alleen die nacht.  Maargoed je weet het beter alles en iedereen verteld onzin. Je hoort me niet zeggen dat hij de dader is maar ik zeg wel dat ik hem niet mag en nooit zou mogen. En dan spreek ik uit mijn eigen ervaringen met hem en niet hoe jullie hem kennen. Ieder heeft zo zijn eigen mening en niet anders.
Maargoed en als hij het wel heeft gedaan, hoe gaan jullie dan praten?
Nee ik wacht het wel af en hoop dat de echte dader snel gevonden wordt en heel zwaar gestraft mag worden. Want wat er is gebeurd is onmenselijk en het heeft iemand gedaan met een zieke geest. meer heb ik er niet over te melden. Alleen dat dit nooit had mogen gebeuren.

Goede morgen.Gisteren las ik alle opmerkingen over dit afschuwelijke drama.En echter vind ik het ronduit belachelijk dat er mensen zijn die gelijk hun oordeel hebben klaarliggen.Laat dit aan de politie over aub.Maar verder....Ik weet dat afgelopen bouwvak de man met een bebloed gezicht hier op straat heeft gelegen. Dit omdat hij uren buiten de hond deed uitlaten.. (Verder weet ik het verhaal ook niet helemaal) Maar dat heb ik gehoord toen de agenten buiten hierover aan het praten waren.Over meerdere keren brandweer zal ik ook iets over zeggen.Ja der is 2x een brandweer wagen hier geweest.Eerste keer was op 8 - 2 en dit ging over een brand. Werd in de nacht wakker omdat ze de brand aan het blussen waren.Keer daarna was deze week omdat ze wouden kijken of er niks bovenop het dak lag. Dat heeft ongeveer 10 min. geduurd en zijn ze weer gegaan.Van de week vonden ook mensen hier in de straat nodig om te speculeren over hoe, wat en wie, waardoor een agente eventjes zei dat iedereen dat maar aan de politie moet overlaten. Zelf ken ik de mensen niet zo goed alleen dat ik Jan vaak z'n hond zag uitlaten.Ook ik heb 20 verschillende verhalen gehoord maar hoop voor familie en vrienden dat Jan het niet heeft gedaan. Maar echter hoop ik wel dat ze er snel achter komen wie dit afschuwelijk misdrijf heeft kunnen doen.  Morgen weten we misschien wel wat meer. Dus aub doe het voor de familie en wacht het oordeel af. Groet. een buurtbewoner. 

Laat dit aan de politie over ?
Maar wel een heel verhaal er achter aan ?
Jolan. R.i.p

Mensen geef de familie en vrienden een beetje rust. we zien morgen wel.

Helemaal mee eens carlijn
Is gewoon afwachten
En dan zullen we het nog niet Weten
Degene die het gedaan heeft Weet precies wat er is gebeurt

Carlijn gaf ons de onderstaande foto's die zij maandag van het begin van het sporenonderzoek maakte. Daarbij is ook de brandweer te zien die met hun hoogwerker de politie assisteert.

Ter informatie, als je op een foto kunt klikken (zoals nu ook) dan krijg je de grote versie van die foto te zien.

Eerder plaatsten we deze foto's die later gemaakt werden.

rust dat kennen ze hier niet maar ow ow ow zoveel keer niet 1 keer bedoel ik jij hebt dat niet zien gebeuren en haar zoon had dat niet geaccepteerd maar dan weet ik nu ook wie jij bent want ik sta er echt dichtbij en ze vertelde mij ook naar wie ze geregeld is geweest als er bonje was maar dan krijg je het maar van 1 kant te horen en ook nog als ze dan dronken zijn en met die brandweer dat klopt maar de 2de keer was niet voor een brand en toen was hij al aangehouden dus buurtbewoner jij bent hier het eerlijkst en nu hou ik erover op want we weten helemaal niets over de moord zelfs de families niet en laten we bezig zijn met het verlies r.i.p jolanda

ik heb al genoeg ellende

Tuurlijk jij hebt al genoeg ellende, je kent me niet en zal me gelukkig ook nooit leren kennen. Al sta je op springen om het graag te willen weten.
8 feb 2012 – PRIO 1 : BRAND WONING ADONISLAAN .. HELMOND : 3251 3231 via 112 Helmond ( 8 februari 2012 om 00:20).17 feb 2012 – Brandweer oproep uit Helmond Brabant Zuid-Oost: P1 : GEZONDHEID (Inzet Brw : RTB) ADONISLAAN .. HEL : 3231 18:03 17 February 2012.
PRIO 2: Assistentie politie ADONISLAAN .. HELMOND : 3251 via 112 Helmond (27 februari 2012 om 12:47).
Dit zijn al 3 keer ... en ter info de 17de was nog voor dat ze bekend hadden gemaakt om wie het ging en hij was nog niet aangehouden en de 8ste was dit misschien nog voorkomen kunnen worden!!
Klaar ben uit gepraat hier Ze is niet voor niets dr eigen woning een aantal keer moeten ontvluchten als hij z'n lieverd was had ze dat niet gedaan, je geeft zelf toe! Dus daarom mag ik die man niet.
The END !!
 

ouwe bekende

P2000-melding
PRIO 2: Assistentie politie ADONISLAAN .. HELMOND : 3251 
Datum
27-02-2012 12:47:42 
Regio
Brandweer Brabant-Zuidoost 
deze bedoel ik voordat we weer bijdehand gaan doen!

ouwe bekende

Wat een verhalen allemaal. Ik ben heeeel erg benieuwd wat er gebeurt als blijkt dat Jan helemaal niets met dit gruwelijke tafreel te maken heeftl  Dan zijn er helaas maar weinig die zeggen: Het spijt me...en dat weet ik nu al. Het is helaas al lang bekend dat velen in ons land losse handjes hebben, niet goed te praten, maar het gebeurt in veel gezinnen. Ook dat Jolanda een aantal keren is weggelopen is me goed bekend. Ik ben zo vaak zelf weggelopen vroeger van huis al mijn vader weer eens te keer ging en me sloeg, omdat ie te veel gedronken had. Ik heb hem echter ondanks dat ik 'm heel wat toewenste niets aangedaan. Overigens, al wat er geschreven en geroepen is heeft geen eind conclusie om de hele familie aan de schandpaal te hangen
En dat is wat er nu gebeurt. Ik heb gisteravond Rinus z,n broer gesproken en die is totaal op, laat staan de rest van de achterban. Maar goed dat er gelukkig gisteravond toch even tijd was om stoom af te blazen voor ons allemaal. We wachten af.......................................................

Twan Peeters

Rinus zijn naam te naam te noemen twan
Waarom dat Nu weer
Als rinus er zo kapot van is moet je hier zijn Niet noemen
Ik denk dat Zelfs rinus het er niet mee eens dat je zijn naam noemt op dit Bord
En dit is niet boos bedoeld
Nog een keer mijn gedachte gaan uit naar alle mensen maar dan alle die dicht bij deze horror Film staan van beide kanten
Greetzzz gwen (hoop dat je begrijpt wat ik Bedoel gewoon ter bescherming van rinus)

Sorry voor de typ foutjes en nog eens is niet boos bedoeld

Als ik die foto van Jolanda zie zie ik al verdriet,gelukkig heb ik haar ook gekend was een gezellige leuke meid,wat heeft die vrouw het moelijk gehad dat zie je gewoon,en inderdaad mensen er zijn nog kinderen in het spel en familie die hier mee verder moeten,dus niet teveel spugen dat is natuurlijk niet leuk het is toch iemands vader of moeder die hier bij betrokken is op wat voor manier dan ook,en die hier niks aan kunnen doen maar wel nagewezen worden,dat alleen is op zich al erg genoeg.
Ik veroordeel niemand (nog niet) maar diegene die dit op z'n geweten heeft past niet in de maatschappij.
En mag voor mij branden in de hel.

wat een drama.

ik vind het erg jammer dat de meeste mensen hier oordelen over iemand anders zun leven en dan zeggen dat ze ook de personen goed genoeg kennen zijn die dan 24 uur bij die persoon mee gelopen enz en ze oordelen ook wel erg snel over de dader denk dat de dader wie het dan ook mogen zijn  de eenigste is die weet wat en hoe ie het gedaan heeft wat al erg zat is dat het allemaal moest gebeuren en dan ook nog eens volle namen van de personen hier op internet zetten die hebben ook nog wat prive leven en daar weet niemand dan hun zelf allemaal hoe hun hun leven lijden ik hoop vooral voor alle nabestaande dat ze snel uitslag hebben over alles en dat ze eindelijk alles een plaatsje kunnen geven is allemaal al erg genoeg zo en dan moeten ze lekker op internet hun eigen verhaal gaan zetten terwijl niemand weet hoe het precies allemaal zit dan de dader en rust zacht jolanda

Geeft niks Gwendolyn,

Ik heb het er met Rinus over gehad dat ik hier zit en het aantal schrijvers volg. Ik heb hem daarvan ook op de hoogte gehouden. Aangezien er niets verkeerd uit mijn pen komt en alleen maar positievitei vind hij het niet erg. We kennen elkaar al lang genoeg.

Twan Peeters

wat een stumperd ouwe bekende nou inderdaad een hele ouwe bekende want je zag haar al een hele tijd niet meer en alle naaste familieleden wisten het wel al de 17de en toen was er geen brandweer nodig maar een ambulance voor een familielid die niet goed was geworden na het slechte nieuws wat heel normaal is denk ik  en jij weet het dan allemaal zo goed en dus inderdaad er is maar echt 1 keer brand geweest de 8ste maar ja blijkbaar was jij dan geen echte naaste als jij het de 18de in de media hebt vernomen maar ja jij zal wel een heilig boontje zijn wat nog nooit iets verkeerd heeft gedaan

Even voor de duidelijkheid ik ga  me niet verlagen in het scheld gedrag van sommige.
Daar voel ik me inderdaad te goed voor!
Ik zeg nogmaals dat ik niet zeg dat deze man wel of niet schuldig is en ook kijk ik zijn familie nergens voor opaan (als je goed gelezen hebt kun je dat ook terug vinden in mijn berichten).Sommige mensen verdraaien hier de boel tijdens het lezen volgens mij! Maar ik geef alleen mijn mening dat ik hem nooit gemogen heb naar mijn ervaringen met hem en naar Jolan toe.
Oordelen en veroordelen doet de rechter maar
En al met al dit heeft nooit mogen gebeuren maar helaas niet terug te draaien.
Rip Jolan
 

ouwe bekende

Kom mensen het je allemaal al erg genoeg
Laten we gewoon op normale maten Met elkaar omgaan
En niet zo boos doen op elkaar
En twan bedankt voor je nette reactie terug
Zoals het hoort
Vind ik tenminste
Jolan r.i.p

Hey mensen lees ff omroep brabant Staat iets in groetjes

Ja Gwendolyn,
Het is fantastisch dat dit naar buiten komt, maar ik wist dit in grote lijnen al. Het is echter prima dat dit er nu staat, voor de hardroepers, beterweters en ander soort 'mensen' die dit nu zullen lezen.

Twan Peeters

Ben wel benieuwd of ze die poolse man ook verhoord hebben aangezien die wel losse handjes had en dat na zo'n korte tijd
Weet niet of het waar is wat ik nu schrijf maar van horen zeggen heeft die man die nu vast zit nog ruzie gehad met die poolse man omdat hij het slachtoffer zou hebben geslagen en het slachtoffen zou de verdachte toen hebben gebeld voor hulp die hij ook heeft verleent

Al bij al ik ben een onpartijdige vrouw
En hoop zo dat de waarheid boven water komt
Want iemand die zoiets doet mag niet over deze wereld rond lopen
Volgende keer is het het Kind moeder of Oma van een ander of van jezelf
Ik vind het een hele enge gedachte
Ik hoop dat dat iedereen Met me eens is en staan we eigenlijk toch allemaal op een Lijn
Groetjes gwendolyn

@gwendolyn op 1 maart 2012 om 22:33:
Het artikel waarnaar jij en Tjaa... waarschijnlijk verwijzen is het artikel bij Omroep Brabant "Ex-man van Jolanda Weber was kapot van haar dood" vanavond. Daarin neemt de zus Joke het op voor haar broer die zondagavond werd aangehouden en morgen wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Hopelijk voor alle partijen heeft deze man niets op zijn geweten.
Dat zou voor iedereen een opluchting zijn.
Maar net als wat Gwendolyn zegt, word de dader hopelijk wel heel snel gevonden.
Want het is een gevaar voor de samenleving voor iedereen.
Helaas lopen er te veel gekken op deze aardbol.
Mogen Jolan rusten in vrede en is de familie sterk genoeg om door te gaan

ouwe bekende.

By the Way
Het voorgeleid worden wil nog niets zeggen!
Sommige verdachten (geen daders) krijgen nog eens 30 dagen etc erbij voor verdere verhoor en onderzoek terwijl sommige verdachten (daders) los gelaten worden aan gebrek aan bewijs. Dus al met al het is echt afwachten wat er allemaal gaat gebeuren.
Hiermee wil ik duidelijk maken dat als iemand langer moet zitten nog niet een dader hoeft te zijn pas als een rechter een uitspraak heeft gedaan is daar spraken van en blijft het onder de naam staan van verdachten. Voordat andere hier ook weer een conclusie uit trekken.

ouwe bekende.

Da's helemaal correct Onbekende, wat je schrijft. De wet voorziet tegenwoordig in 30 tot soms 90 dagen om een onderzoek tot een (goed) einde te brengen. En wie weet als het slepend is duurt het nog langer. Ik denk dat dit gezien alle details een behoorlijk dossier zal gaan worden. En geloof me maar dat alles tot in de kleine puntjes zal worden behandeld. Het was me overigens bekend dat er een Poolse man was. De politie zal beslist willen weten, of weet al hoe dat allemaal in elkaar steekt.

Twan Peeters

Ik hoop het echt Twan, want helaas heb ik een hele andere ervaring meegemaakt met Manon jaren geleden. (rip manon)
Maargoed ik wist niets van die poolse man af hebben ze die ook voor verhoor en als verdachten etc zitten? of is die met de noorderzon naar polen vertrokken?
Daar is nog niets over naar buiten gekomen

ouwe bekende.

Pffff is het niet een beetje zwaar om manon te vernoemen
Ik Weet het nog als de dag van vandaag
En dat je Weet dat ze die dader ook niet hebben
Pfff krijg er kippevel van
Manon r.i.p en jolan. Wat heftig allemaal

Het is nog steeds een onopgeloste zaak inderdaad.
En nu nog gaan er dagen voorbij dat ik denk van hoe, waarom enz heeft het kunnen gebeuren?
Daar heb ik heel dichtbij gestaan en behoed mijn kinderen er altijd voor.
Als het niet opgelost wordt blijf je bang, boos onzeker en verdrietig en met een hoop vragen zitten. Maar ik weet ook diep van binnen dat het verdriet en angst nooit meer weg zal gaan want zoals ik al eerder zei er lopen meer gekke rond helaas!
Meer doen dan afwachten kunnen we niet maar ik hoop dat de politie zich blijft inzetten net zoals Twan zei. Zodat er toch een beetje rust kan komen. Familie, vrienden, kennis maar ook heel helmond heeft al genoeg voor hun kiezen gehad!

ouwe bekende.

Vanmiddag zal de verdachte bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch worden voorgeleid. Om 14.30 uur is de planning, zo liet een woordvoerster ons weten. Maar, zei ze er snel bij, de planning kan uitlopen.
De verdachte hoort van de rechter-commissaris of hij weer naar huis kan of dat hij nog 14 dagen langer mag worden vastgehouden.

@De weblog van Helmond op 2 maart 2012 om 11:18:
De rechter-commissaris heeft zojuist besloten dat de Helmonder Jan van L. nog 14 dagen langer mag worden vastgehouden.

De enige reden die ik kan bedenken is, dat ze hier bezig zijn met een omvangrijk en complex onderzoek. Ze zijn er nog lang niet uit dus, Vandaar die 14 dagen wellicht die men nodig denkt te hebben. De nachtmerrie voor Jan en de familie, met achterban gaat verder, Met een hele hoop stress en spanning is het alleen maar afwachten.

Twan Peeters

@De weblog van Helmond op 2 maart 2012 om 16:08:
Jan van L. wordt verdacht van doodslag op Jolanda Weber, zo liet de persvoorlichtster van het Openbaar Ministerie weten.
De verdachte zal worden overgebracht naar een huis van bewaring. Deze bewaring duurt maximaal 14 dagen. Als de officier van justitie het nodig vindt komt de zaak daarna voor de raadkamer van de rechtbank. Deze raadkamer bestaat uit 3 rechters en zij beslissen over gevangenhouding voor een periode van maximaal 90 dagen. Naar verwachting zal dat woensdag 14 maart plaatsvinden.

Ik heb het gezegd
Wat de uitslag ook is of zou zijn
Het is en blijft afwachten
Twee weken er bij wil niet zeggen dat de verdachte het heeft gedaan
Worden wel twee slopende weken voor beide partijen
Wat erg groetjes gwen

Aangehouden verdachte zaak Jolanda Weber legt bekennende verklaring af
De aangehouden 51-jarige Helmonder in de zaak van Jolanda Weber heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Hij werd zondag 26 februari aangehouden en wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van Jolanda Weber. Op 14 januari 2012 werd haar verbrande lichaam aangetroffen in een bosperceel aan de Urnenweg in Knegsel. Na de voorgeleiding bij de rechter commissaris in Den Bosch, eerder vandaag, is hij in bewaring gesteld. De politie doet op dit moment geen verdere mededelingen over de inhoud en het verloop van het onderzoek.

hier heb ik geen worden voor verschikeluk

hy mag van my weg rotten in zyn cel

Verschrikkelijk!!!
Ik las hier wel mee maar reageerde niet. Maar nu moet ik wel.
Rust zacht Jolanda.

 Verschrikkelijk.....
Wat hij Jolanda heeft aangedaan..Haar zoon...Haar familie..
Maar ook zijn eigen kinderen en kleinkinderen niet te vergeten!!!!!
 
PS,Twan ik ben erg benieuwd hoe jij nu reageerd dat je zo blij bent met het verhaal wat de zus naar buiten heeft gebracht?Dit is een reactie op je eerdere bericht.Het is fantastisch dat dit naar buiten komt, maar ik wist dit in grote lijnen al. Het is echter prima dat dit er nu staat, voor de hardroepers, beterweters en ander soort ‘mensen’ die dit nu zullen lezen. Maaqr weer in een eerder bericht  zijn deze zelfde mensen ongelijde projectielen...ik begrijp het niet meer...
Nu weet ik niet helemaal hoe deze site werkt....maar je typt ook berichten onder de naam Anoniem...ik weet niet of dat zomaar kan..of zijn jij en anoniem 1 en dezelfde persoon?
 
Jolanda rust in vrede en heel veel sterkte voor iedereen die betrokken is

Jan en Jolanda zijn uit elkaar,zij gaat naar haar werk maar komt niet aan,waarom ga je dan de politie bellen en haar als vermist opgeven???zij had een nieuwe vriend,kan toch zijn dat ze bij die nieuwe vriend zou zijn,dan zou je toch denken nou ja morgen zal ze wel komen.Dan ga je toch niet politie bellen en zeggen dat ze vermist word ,tenzij je er meer vanaf weet,en niet slim genoeg bent en meteen de politie gaat bellen om jezelf als verdachte uit te sluiten.

vreemde zaak

verschrikelijkonbegrijpelijk  nooit meer los laten wat een beest

kijk na iedereen die hem goed probeert te praten hij heeft bekend!!!! natuurlijk zijn er diverse redenen waarom en hoe, maar iedereen veroordeelde hem al of pleitte hem vrij.  dat Jan jaloers was heb ik van heel dicht bij mee gemaakt maar dat hij dit zou doen dat verwacht dus niemand. Daarom laat iedereen nou maar met rust en laat de rechtelijke macht in nederland verder onderzoek doen zodat hij gestraft kan worden wat past bij deze misdaad.

O o o wat erg allemaal
Een bekentenis afgelegd veel mensen geloofde er niet in
Wat begrijpelijk is
Zo zie je maar mensen waar je het niet van verwacht maar dat is altijd zo
Mijn medeleven gaat uit naar alle Familie leden uit
Van beide Kanten
Aan de andere Kant ben ik blij dat ze degene hebben te pakken
Zo iemand mag niet over straat lopen geeft rust voor de Sameleving
Ik heb er verder geen woorden voor
Jolan (Nu kan je rüsten ) r.i.p.

Inderdaad Eva, de grote allesweter Twan hoor je nu niet meer.Ik wens de familie Weber heel veel sterkte met het vreselijke verlies van zo'n lieve meid. 

Ja Eva en iedereen:

Het is verschrikkelijk wat ik verneem. Wat er allemaal is gebeurt in die dagen vooraf tot aan de verschrikkelijke dood van Jolanda moet nog allemaal bekend worden gemaakt. Het staat nu vast dat Jan van Lierop zoals de lezing is betrokken is geweest bij de dood van Jolanda. Later zal blijken of dit allemaal door hem van te voren al bedacht is geweest, of dat er nog meerdere bij betrokken waren. Ik wist dat Jan geen gemakkelijk persoon was, maar dit, lieve help nog aan toe. Een ding hoop ik, dat familieleden die hier niets aan kunnen doen, niets verweten worden. Het is de afgelopen weken duidelijk geworden dat dit wel de mens eigen is om dat te doen. Het is voor die mensen ook verschrikkelijk. De komende tijd zal blijken in hoeverre Jan dit alleen of met andere heeft gedaan, daarna zal er rechtspraak zijn die in deze zeer ernstige zaak. De straf zal gegarandeerd niet mild zijn en terecht!!!  Arme Jolanda, rust in vrede meisje.   

 

Twan Peeters

naar de maan ermee

jolan rust zacht

Ik denk wel echte vrienden van de verdachte (Net zoals twan denk ik )
Kan je het niet kwalijk nemen dat ze in hun vriend hebben geloofd tot het einde
En dat ze hem dan beschermen (Nu heeft hij bekent) en Word het verhaal anders denk ik
Ik Weet ook niet Hoe ik zou reageren als een vriend of vriendin van mijn voor zoiets vast zou Zitten ? Maar Nu de dader bekent heeft ja . Al bij al opsluiten en de sleutel weggooien zal het beste zijn ( het is erg voor iedereen die dicht bij alle twee stonden.
(Now i Rest my case ). Groetjes allemaal

Nou Gwendolyn,

 

Jan was geen vriend van me, maar een kennis en sportmaatje op de sportschool. Niemand, maar ook niemand heeft iets aan hem gemerkt. In de 16 jaar dat ik hem daarin kende en met hem trainde was hij altijd correct, sportief en integer. Des te meer onbegrijpelijk dat deze horror film nu voor me afgedraaid wordt. Ik wist dat het niet goed zat tussen de beiden, maar dit? Ik ben totaal uit het veld geslagen. .........

Twan Peeters

Ik Bedoel hier alleen mee te zeggen dat vrienden elkaar beschermen
Sorry dat ik je naam noemde
Alhoewel 16 jaar is ook lang vind ik maar maakt niet uit
Ik denk dat we wel Weten wat ik Bedoel

Je reactie is prima Gewendolyn, dank je wel.

Twan Peeters

TIS GEWOON KLOTE VOOR IEDEREEN...JOLANDA R.I.P.MEID...EN DE FAMILIE VEEL STERKTE

BUURTBEWONER

Tja wat moet ik nu zeggen he?
Ik mocht hem niet en mijn gevoel stond goed.
Zo zie je maar weer dat dit voor iedereen toch koud op je dak komt zoals ik al eerder zei het was voor beide partijen beter geweest als hij het niet had gedaan. Maar nu hoop ik dat Jolan's familie onbeatwoorden vragen gevult kunnen worden en hun dierbare verlies van z'n geweldige vrouw kunnen gaan verwerken. En dat de rechter hem zijn straf geeft waar hij recht op heeft. Hoewel dit verlies nooit met een straf kan worden hersteld.
 

ouwe bekende.

Goed lezen is ook een kunst voor vele :-)

Wat de man, Jan van L., precies heeft bekend, wil de politie niet zeggen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw.

Dit staat te lezen in:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/170527872/Man+van+Helmondse+Jolanda+Weber+legt+bekentenis+af.aspx

kennis zeker geen vriend :-)

@kennis zeker geen vriend :-) op 3 maart 2012 om 09:01:

Op zich is de berichtgeving van Omroep Brabant juist. Hun artikel is echter gebaseerd op dit persbericht van de politie. Hun persbericht is in ieder geval preciezer ;-) en wellicht ook net iets duidelijker.

Ik moet steeds denken aan hoe bang Jolanda moet zijn geweest de momenten voor haar dood. Vind dit zo verschrikkelijk en kan me gewoon niet voorstellen dat iemand dit kan doen bij een ander.

Ik wens degenen die van haar hebben gehouden heel erg veel kracht om dit te kunnen verwerken.

Jolanda, ik hoop dat je nu rust hebt en op een betere plaats bent

zomaar een vrouw uit helmond

Even wat teruglezend, zat ik me te bedenken wat zal de zus van de verdachte zich lullig voelen over dat interview gisterochtend bij Omroep Brabant. Geweldig dat ze het zo opnam voor haar broer, maar wat klote dat hij dan 's avonds bekent.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/170482832/Man+Jolanda+Weber+was+kapot+van+haar+dood.aspx

Ronald,

Het is logisch dat je het als zus opneemt voor je broer, dat deed Joke uit volle overtuiging. Zij kon ook niet weten net als ik, dat een mens rare dingen kan doen in zijn leven zonder dat ook maar iemand dat in de gaten heeft. Zelfs je eigen familie niet. Je ziet dat dagelijks om je heen gebeuren. Mensen in een omgeving die geschokt zijn en na een delict dan zeggen, hoe heeft dit nu kunnen gebeuren? Ik heb de context goed gelezen in dit drama en er staat dat Jan betrokken is geweest bij de dood van Jolanda. Details hierin weten we geen van allen. Betrokken betekend voor mij in ieder geval, deelname aan de dood van een mens. De komende dagen zal duidelijk worden of er ook nog derden hierin betrokken zijn. Hoe dan ook, De rechters zullen Jan, als alles bekend zal zijn een terechte straf hiervoor gaan geven. Ik zelf leef op dit moment een roes, ben enorm aangeslagen en kan het nog steeds niet bevatten. Het is net alsof je een enorm pak slaag hebt gehad.................Ik hoop ook dat zoals de schrijvers van hierboven wensen, dat Jolanda in ieder geval niet geleden heeft...........

Twan Peeters

Ik begrijp dat ook wel dat je als zus/fam opkomt voor je broer,vader etc.
Zou ik misschien ook wel doen....

Maar ik vind toch ook wel dat er begrip mag komen voor de fam van Jolanda,
Dat hun de vinger gelijk naar Jan hebben gewezen zullen ze goede redenen voor gehad hebben....ook hun leven met verdriet en emotie..

Ook die mensen zijn veroordeeld dat ze het wel bij het rechte eind hadden..
Ik hoop dan ook dat iedereen die hun daar over veroordeelde nu zo eerlijk zijn en een exuus bij die mensen durft te maken.....

Indien hij Jolanda in een opwelling om het leven heeft gebracht is het doodslag. Wanneer hij betrokken is geweest, en dit misschien door een ander heeft laten doen, betekent dit dat dit een vooropgezet plan was en is het moord!!! Ook voor een eventuele medeplichtige.

Goh vriend, dat had ik zelf nog niet bedacht. Leuk dat jij dat hier even zegt.

En ja Eva, de familie van Jolanda gaat óók door een hel. Ik ken veel mensen die als ze iemand beschuldigen de regel: Het spijt me nog niet eens over hun lippen kunnen krijgen. En daar lopen er helaas veel van rond. Ik hoop dat de familie Weber dit verschrikkelijke drama straks kan verwerken met hun achterban. Ze gaan een vreselijke tijd tegemoet, omdat het nog lang niet voorbij is. En ook daarna vergeet je dit nooit meer. Ik weet dit omdat ik mijn jongste broer op 23 jarige leeftijd verloor in 1986. Maar vlak óok niet de familie van Lierop niet uit, die moeten hun verdere leven hier ook maar zien om te gaan, tot de kleinste kinderen aan toe, die al dagen lang met hun nek worden aangekeken op school..........

Twan Peeters

En iemand in een bos in brand steken doe je ook in een opwelling???

Twan, je begint een beetje door te draven. Laar a.u.b. de kinderen erbuiten.
Gewoon walchelijk.

Walchelijk Vriend?

Je zal zelf kinderen hebben en die komen thuis zoals ik begrepen heb en ze worden uitgescholden om iets waar ze totaal niets aan kunnen doen. Net als de achterban van de fam. van Lierop die er niets aan kunnen doen en zich doodschamen.. Jouw opmerking slaat kant nog wal.

En Franca,

Het zal moeten blijken of dit een persoon allemaal bedacht en uitgevoerd heeft, of dat er meerdere personen bij betrokken zijn. Dat moeten we zoals ik al eerder hier zei, afwachten.

Twan Peeters

Beste Twan,
Als het waar is wat je zegt over die kinderen is dat heel erg..
Ook ik vind dat de Fam van Lierop hier niks aan kan doen..
en vele met mij..

Maar ik vind wel dat jij als kennis/sportmaatje het heel erg opneemt voor de fam van Lierop...

Terwijl deze fam nog keuzes kan maken hoe hier mee om te gaan.
Ze kunnen er voor kiezen hem te gaan bezoeken..
of hem over een aantal jaartjes met open armen te ontvangen.

Al deze keuzes hebben de fam Weber niet.
Die keus is al gemaakt door Jan.
Daarom vind ik het wel zo gepast om ook voor de fam Weber op te komen..

Omdat die een hele lading van bepaalde mensen over zich heen heeft gekregen omdat ze de vinger naar Jan hebben verwezen..

dankjewel eva!!!

Het is erg voor alle twee de Kanten
En wat er is gebeurt Weet niemand
En of Dat ooit naar boven komt Weet je toch niet
Er is veel ongeloof en veel verdriet
En iedereen verwerkt dit op zijn of Haar eigen Manier
Maar Met eieren naar elkaar gooien heeft geen nut
Het is al erg genoeg (toch)
Maar goed. (Jolan r.i.p)

Ik kan het nog steeds niet geloven

@gwendolyn op 3 maart 2012 om 13:48:

Dat je geen risico wil nemen door je meteen maar bekend te maken hier begrijp ik nu, omdat je naar wat ik ook al jaren weet, te makken hebt in dit gegeven, met een flink aantal ongeleidde projectielen in die families. Mensen die geen helder verstand hebben en die rare dingen kunnen doen omdat ze zich niet in situaties zoals deze kunnen inleven, laat staan ermee omgaan. Bij deze categorie is het vaak alles of niets, er tussen in bestaat niet. Ik wacht in spanning af hoe dit aat aflopen. Het is het scenario van een horrorfilm.

Als je dit schrijft als kennis vind ik het toch wel heel erg vreemd dat je het overdreven opneemt voor een fam die zelf nog keuzes kan maken.
En een beetje laconiek reageerd naar de fam van het slachtoffer.

ik ben er niet om met modder te gooien,want inderdaad is het voor beide families erg....Maar vind het gewoon heel vreemd

Vind het schandalig om te zeggen dat fam. Van lierop keuzes hebben naar mijn weten zijn hun net zo goed in deze situatie gegooit net als fam. Weber wat dacht je hoe het voor de kinderen moet zijn van jan denk je dat die ervoor gekozen hebben die konden super goed met jolanda overweg maar daar wordt niet aan gedacht he die zijn 2 mensen kwijt en de enige die een keuze had was de dader en die heeft er blijkbaar voor gekozen om deze ellende te veroorzaken zal m nooit schoon praten absoluut niet want wat er gebeurd is is onmenselijk maar daar hebben de families geen invloed op dus wel een beetje respect graag!!!

Daar heb je gelijk in,die keus hebben ze inderdaad niet gehad....
Ik schrijf ook dat ze de keus kunnen maken hoe hier mee om te gaan..
En als je mijn eerdere berichten hebt gelezen beschrijf ik dat ook wat hij zijn kinderen en kleinkinderen heeft aangedaan dat is met geen pen te beschrijven.

Ik reageer alleen op Twan omdat hij het OVERDREVEN opneemt en ik vind dat tegenover de fam weber ongepast.... Omdat hij het constant heeft hoe erg het wel niet is voor de fam van Jan...

het zijn allemaal andere die zich zo druk maken,en alles beter weten.Laat de twee families nou eens even met rust.Zij hebben al genoeg ellende

Voor beide families is dit drama een ramp net zo goed voor haar fam als voor zijn fam niemand had dit ooit verwacht en vooral niet van jan want als het eroveruit gaat was jan eigenlijk maar een bangerik maja zo zie je maar weer he en verder kan niemand praten als dat van wat we nu weten want ik neem aan dat niemand van hier erbij is geweest we moeten gewoon afwachten wat uit hey onderzoek gaat komen

Beste mensen ga nu s.v.p. geen modder naar elkaar gooien. Het is al erg genoeg wat er is gebeurt. Zowel de familie van Jan als de familie van Jolanda hebben hier niet om gevraagd. Ik ken Jolanda en Jan persoonlijk, en geloof me, ik heb zelden zo'n lieve en aardige meid ontmoet als Jolanda. Ik heb hier nachten van wakker gelegen. Ik wens alle betrokkenen heel, heel veel sterkte..

weet je voor wie het het ergste is ten eerste voor jolanda zelf,die is er niet meer.Voor haar zoon,die heeft geen moeder meer,en voor de zus die haar enigste zus moet missen,en voor de ouders,die hun eigen dochter moeten begraven.De dader of daders lopen over een enkele jaartjes weer buiten.

Beste mensen,

Ik neem het voor niemand op, Ik zeg alleen wat er speelt. Ik heb met beide families totaal geen enkele band, dus het onberip wat ik hier te horen krijg slaat nergens op. Het enige is dat ik enorm geschrokken ben omdat ik met Jan 16 jaar getraind hebt en totaal niet kon weten dat iemand tot zoiets in staat kan zijn. Ik houdt er nu over op, want dit escaleerd alleen maar. Ik ga dit voor mezelf verwerken, net als de families die dat (nog) moeten gaan doen.

Twan Peeters

Wat ik wel hoop is dat er geen dader(s) zijn
Want dan lopen er nog Meer van die mensen rond
En dat Willen we niet hebben
Alle betrokkenen sterk
te in deze hele zware tijd
Jolan. R.i.p.

gwendolyn bienkowski

Zo zie je maar dat je niet zomaar voor 100% op kan komen voor je fam. en zijn STRAATJE schoon kan vegen op internet als je niet eens weet wat er exact daar heeft afgespeelt. Zoals zijn zus ook dubbel schreef dat hij haar wel eens een duw zou hebben gegeven maar nooit mishandeld. Komop zeg dan kan je ook als fam. weten dat je nu ook een behoorlijk tegenslag kan verwachten van andere mensen. Zoals ook iemand beidehand is geweest op het condoleanceregister van Jolanda op te komen voor Jan als verdachten (toen nog) Hallo die site is niet voor hem bestemd maar voor Jolanda. Je kan nooit van te voren roepen hij heeft het niet gedaan. Want je weet nooit in welk mens een gek schuild het is altijd een kind van een moeder hoe dan ook! Er zijn bv genoeg gezinnen waar huiselijkgeweld schuild maar buiten de deur is meneer perfect. Dus roep nooit nooit !!! tja en dat heeft zijn familie wel gedaan dus ze mogen ook op de blaren zitten!

Beste "tuurlijk"
Twan heeft de fam van lierop al uitgemaakt voor ongeleide projectielen maar ik denk dat ie de plank mis slaat ik denk eerder dat jij tot deze categorie behoord met je misplaatste en onnadenkende uitspraken die je doet als je als familie lid niet van alles op de hoogte bent van wat er binnenshuis gebeurd en alleen de buitenkant mee krijgt dan zou ieder logische en nadenkend persoon het goede willen zien in zijn of haar familielid dit bewijst misschien meer van hun uit dan van jou aangezien hun wel gevoel van loyaliteit en familieliefde kenne...en daarbij denk ik ook dat geen enkel lid van heel familie van lierop dit ooit achter hem gezocht zou hebben enja een mens is het raarste wezen op deze aarde dat geldt voor iedereen ook voor JOU maar ik vind niet dat daarom dus maar gelijk heel de.familie op aan gekeken mag worden en gelijk roepen dat ze op de blaren moeten zitten is de reinste kolder die je uitkraamd toont wel gelijk je gevoel van wederzijds respect en je normen en waarden
Voor de rest wens ik IEDEREEN die dicht bij dit drama staat heel veel sterkte

Beste TUURLIJK,

Jij moet die die tekst waarin ik de Fam. v.Lierop zou uitmaken voor ongeleidde projectielen nog maar een goed nalezen hierboven aan het blog. Ik heb het duidelijk over die Families en een boel mensen anderzijds......Goed lezen jongen, zo krijg je misstanden.

Twan Peeters

Jolanda,als je van boven af toekijkt weet je wel wie ik ben.Degene wie jou dit aangedaan heeft, mag je van mij iedere nacht komen plagen

een zeer trieste zaak,. triest voor het slachtoffer, triest voor haar familie ,.en triest voor zijn familie,.... ik kan me voorstellen , dat zijn familie oprecht dacht dat hij dit niet gedaan zou hebben,. en dat men hem verdedigt tot zijn schuld bewezen zou zijn,. nu hij een bekentenis heeft afgelegd zal ook zijn familie het een verschrikkelijke daad vinden ,. achteraf heeft de familie weber gelijk,. maar het was te voorbarig om meteen hem te beschuldigen. verdachte is verdachte , tot hij bekent of schuld bewezen is. nu echter is het een ander verhaal,. het is verschrikkelijk,.............. geen woorden voor,.... maar families moeten elkaar steunen, alleen de dader is verantwoordelijk,. niet een broer ,zus, neef, of nicht,.of kinderen ,. jolanda rust zacht,..

PS. ik las hier ook een aantal berichten van nichtjes van jan,. een reactie nu van hun , zou wel op zijn plaats zijn

misschien van beide families wat voorbarig.
maar als ik de berichten lees van mensen(op meerdere sites) was het slachtoffer een geliefde vrouw.
incl lees ik deze berichten van de fam van de dader..

lieve vrouw deed geen vlieg kwaad had geen vijanden.werd op handen gedragen.

Ik kan me dan wel voorstellen dat de fam van het slachtoffer in deze situatie dan na gaan denken en meteen een verdenking uitspreken.

zijn er bij de fam van de dader dan helemaal geen gedachten geweest dat hij het evt wel gedaan zou kunnen hebben?

Wat een trieste geschiedenis. Een groot drama met vele slachtoffers.
Wat ik verder vreselijk vind, is dat het wel en wee van de betrokken families via dit medium zo openbaar wordt. Via de kranten komt men vrij weinig details te weten, maar hier....... Een roddelblad is er niks bij. Sommige mensen hier weten ook niet wat ze wel of niet naar buiten zouden moeten(horen te) brengen. Ongepast bij herhaling.
Dit is het nadeel van internet. Zou vroeger alleen de naaste omgeving bepaalde info delen, nu weet heel nederland het. Een verwijzing naar deze site staat op een bepaalde site op het net.
Mogelijk weten sommigen hier niet dat heel Nederland mee kan lezen?

Een Poolse vriendin wist dit?

Mensen vroegen om een reactie van de nichtjes die reactie wil ik graag geven maar zou dan ook graag willen weten wie hier om vraagt ik durf mezelf ook bekend te maken en ik hoef mezelf nergens voor te schamen het is diep en diep triest wat er is gebeurd ik heb er totaal geen woorden voor en ik zal ook heel eerlijk zeggen dat ik dit totaal niet had verwacht enja jolanda was ook een hele lieve vrouw die altijd klaar stond en altijd vrolijk en vriendelijk was/is het is gewoon heel onwerkelijk allemaal je kan en wil het gewoon niet geloven dat dit echt is gebeurd en mijn hart gaat uit naar haar familie dat meen ik want ook haar ouders en zus zijn hele lieve mensen en mocht er echt bewezen worden dat hij het echt heeft gedaan dan verdient hij gewoon de doodstraf net als ieder andere moordenaar dat moet ik wel eerlijk toegeven

diana, thx, een eerlijke en oprechte reactie van jou !. respect. over wie ik ben ,. ik ga in dergelijke zaak niet men naam op internet gooien ,. ,. ik doe deh wel als ik je weer is zie,. iig jullie en de familie van jolanda, heel veel sterkte

Mooi gesproken Diana!!!!
Sluit me aan bij ikke..Eerlijk en oprecht!!!

Voor allen die nu kapot zijn van verdriet
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ook als het koud is in je hart
en je geen warmte uit kunt stralen
Ook als je denken je verwart
en je moet gaan door diepe dalen
Ook als je niets dan zorgen ziet
en je alleen moet door de dagen
Ook als je eenzaam je verdriet
en onbegrepen pijn moet dragen
Ook als je zelfs geen woorden vindt
voor je ontmoedigde gedachten
Ook dán zoekt God Zijn moede kind
dat klein en stil op Hem blijft wachten
En wie zichzelf zo machteloos
zo moe voelt en zo vol van zorgen
Die troost Hij zo een moeder troost
die houdt Hij in Zijn hart geborgen

- Dien de Haan -

Allegonda Nelissen

Nou dan, hier een reactie van een nicht van Jan.
Het is triest, zeker weten! Nooit gedacht dat mijn oom mogelijk de dader zou kunnen zijn, duidelijk is het natuurlijk ook voor ons nog niet.
Alleen de gedachte al, mijn god!! En zeker zeiden wij dat niemand schuldig is totdat ie veroordeeld is, dat zeg ik nu nog!! Ook al zou ik de persoon niet eens kennen, maar nu.. het is omgedraaid.. normaal zou ik zeggen als ik de persoon niet ken: "ja, hij heeft het gedaan, haar ex!" en zou ik in mijn achterhoofd hebben dat hij het niet gedaan zou kunnen hebben! Nu denk ik meer Nee hij heeft het niet gedaan, terwijl toch in mijn achterhoofd speelt dat het misschien toch wel zo zou kunnen zijn!
Dit is niet goed te praten.. Ook niet van onze kant! En wat doet mijn hart pijn voor de familie van Jolanda, ik vond haar een aardige vrouw, altijd lachen, altijd een hallo! Maar wat vind ik het ook erg voor onze familie. De pijn.. de mensen rondom ons heen!Ik persoonlijk trek het me niet zo aan, maar ik voel de ogen wel!! Ik ga niet zeggen het spijt me, ik sta hier buiten! Het doet me wel pijn ja.. dat wel!!
Hij blijkt toegegeven te hebben betrokken te zijn, hoe en wat weten we verder ook niet!
De dader verdiend de straf die hem toekomt, al is het mijn oom!
Maar ondertussen kunnen we beter ophouden met gissen, mensen aan te vallen op deze belachelijke manier..Niemand maar dan ook niemand als de dader zelf weet hoe het zit, verhalen maken en bedenken kan iedereen, maar mensen het is geen boek!! Helmond is klein en roddelt graag ik weet het!!
Onderzoek en uitspraken zullen ons wijzer maken, niet de verhalen die wij zelf verzinnen!!

Jolanda, rust in vrede!
Hopelijk houden de mensen op, om jou leven te vertellen, op de manieren zoals zij ze zouden willen of denken te zien!

Ook mijn respect voor jou Renate!!
Ik hoop dat beide families weer tot elkaar kunnen komen.
Dat jullie Jolanda een waardig afscheid kunnen geven zoals ze verdiend..
Met alle mensen om haar heen die haar dierbaar waren.

sterkte voor jullie allemaal

wat een elende.....ik ken de bijde fam. uit vroegere tijden (heb jaren in helmond gewerkt en auto onderdelen gebracht).

maar dit schokt me toch echt ! het zijn van bijde kanten mensen met het hard op de juiste plaats....ik kan het niet helpen om te denken dat er een noodlotig ongeval aan voor af gegaan moet zijn.

maar toch de manier waarop blijft me schoken en daarom gaat mijn medeleven uit naar bijde fam's want dit is iets wat zeer zeker veel vragen oproept bij bijde kanten....ik hoop dat ze het onder elkaar niet verwijten gaan.
want hier kunnen de naasten niets aan doen en zullen het ook nooit zo gewilt heben.
jolanda rust in vrede ....

een oud indiës gezechde is (zij die vroeg moeten gaan heben zoveel goeds gedaan dat ze hun plaats bij de scheper al verdient heben) en jolanda van vroeger kende is hoe cru het ook klinkt lijkt het mij dat het hellaas zo is...
Tattoo indiës..Uit de molukken.

Ik heb via via bepaalde info gekregen, waarvan deze nog niet bevestigd zijn maar misschien toch de moeite waard zijn deze te vertellen.

Ik gebruik mijn eigen naam, want ja waarom niet? Ik ben het hartstikke eens met Twan wat betreft Anoniem etc.

Ik weet niet het hier al tussen staat maarja:

Via een vriend van de neef van Jolanda is mij vernomen dat de ex bekend zou hebben haar te hebben vermoord omdat zij een nieuwe vriend zou hebben.

Nogmaals het is niet bevestigd maar als het zo is, is de weblog de eerste met deze inf

Lieve Jolanda,

Ik heb je altijd ervaren als een lieve leuke altijd opgewekte vrouw.
Nooit was iets teveel! Dat bleek wel toen we samen werkte. Elke dag haalde je me op en bracht je me thuis. Zodat ik het hele eind niet hoefde te fietsen.
Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurt is en hoop echt dat je rust vind nu.

R.I.P Lieverd!!

Dit is idd een verschrikkelijk trieste zaak. In eerste instantie voor Jolanda zelf, die op de ochtend voor haar dood nog nietsvermoedend van huis ging. Verder voor haar familie, die moeten leven met de wetenschap dat ze op een vreselijke manier aan haar eind is gekomen en is gedumpt in een bos 30 km verderop. Een stuk bos waar ik tegenover woon, en waar ik dagelijks gelopen heb met mijn hond! Vanaf het moment op die valentijnsdag! dat hier alles vol met politie en recherche stond houd dit ons al bezig. En toen bekend werd dat het een vrouw, Jolanda Weber, was die hier gevonden was leefden we intens mee met haar familie die dit slecht nieuws te horen hadden gekregen.
Ook wij hier in ons kleine dorpje zijn enorm geschrokken. En ook wij zitten vol vragen, over waarom dit gebeurd is en door wie? Vanaf die 14e februari is het hier niet meer rustig geweest. Politie doet nog steeds onderzoek, verkeer wordt aangehouden op de 2 wegen die toegang verschaffen naar het bos, alle buurtbewoners wordt gevraagd of ze iets "verdachts" hebben gezien in de uren voor de vondst van Jolanda. En dagelijks zijn er mensen die de plek waar jolanda gevonden is bezoeken. En al deze dingen wegen niet op tegen het verdriet van de nabestaanden, maar het idee dat recht tegenover je huis zoiets verschrikkelijks is gebeurd laat je niet los.Wij hier in knegsel hopen ook dat er gauw antwoorden komen, dat er duidelijkheid is over alles. Vooral voor iedereen die hierbij betrokken is, families, vrienden, mensen die jolanda gekend hebben. Maar ook voor onszelf, omdat er geen dag voorbij gaat dat we er niet aan denken, en het bos waar je zo fijn kunt wandelen niet meer zo voelt nu omdat je weet wat er zich heeft afgespeeld! Heel veel sterkte voor iedereen en ook wij hier denken aan jullie.

Een inwoner van Knegsel

Inwoner van Knegsel

Mooie woorden, inwoner van Knegsel!

Franca Weber

De naam voor zulke soort delicten,crime passional.
Jan Jan hoe heb je dit in je kop kunnen halen,hier heb ik geen een goed woord voor over.
Zelfs beesten doen zoiets nog niet.

crime passional

@Diana op 29 februari 2012 om 00:13:

dat ben ik nu eens helemaal met je eens ze oordelen praten
iedereen schijnt het allemaal te weten
nog beter dan de politie zelf
ik ken jan ook al van jongs af aan en niet anders dan een rustige goedzak
of ie het gedaan heeft dat weet hij alleen zelf en de politie zoekt dat wel uit ze zoeken getuigen geen veroordelers
en als je dan toch je oordeel klaar hebt zet dan inderdaad ook je naam erbij dat is dan wel zo flink wil je onbekend blijven hou dan je oordeel bij je zeg dan niks
wat erbij een ander tussen 4 muren gebeurt weten alleen die gene zelf

Inderdaad Franka. Het is zo'n rustige goedzak dat hij haar vermoord en daarna als een stuk vuil in een bos dumpt.

Wat veel reacties en mooie woorden over Jolanda. Ik kende haar niet, maar word er wel stil van. Ik vroeg me af, weet iemand of ze al begraven of gecremeerd is?

Hoi Ronald,

Zover ik weet uit betrouwbare bron zijn de stoffelijke resten van Jolanda nog niet vrijgegeven. Het onderzoek is ook nog in volle gang en nog niet afgerond.

Twan Peeters

Jan , Ik hoop dat je het niet gedaan hebt , ik zie jou er niet voor aan ; denk aan onze kleinkinderen. gr Anne

Jolanda....R.I.P

Familie(s)...heel veel sterkte!!

Angel

@Anne, je loopt behoorlijk achter, hij heeft immers al een bekentenis afgelegd betrokken te zijn bij haar dood.

Hij dacht vast niet aan kleinkinderen, want Jolanda was een kind van haar ouders en haar kind een kleinkind van diezelfde mensen en hij is (mede?) verantwoordelijk dat deze mensen en nog veel meer mensen zonder haar verder moeten.

RIP Dame

Heel veel sterkte voor alle mensen die haar liefhadden.

@ rachelle,

Kan het zijn dat Anne misschien over dit bericht heeft?
Kwam ik tegen in de telegraaf....

Weet niet waar Jan zit,maar kan me voorstellen dat hij het zou kunnen zijn....
Ook als je al naar de brandjes in Helmond aan zijn woonadres kijkt.

Gedetineerde sticht brand in cel SITTARD - Een gevangene heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gesticht in zijn cel in het huis van bewaring van De Geerhorst in Sittard. Het personeel heeft de brand geblust, heeft een woordvoerster van het Justitie zaterdag gezegd.
Voor de zekerheid werd de gedetineerde naar het ziekenhuis gebracht. Hij kon na controle weer terug, maar werd wel in afzondering geplaatst. Niemand raakte gewond.

De man zit in De Geerhorst in afwachting van zijn rechtszaak. Over zijn motief wilde Justitie niets zeggen.

Wat een reacties allemaal, ik heb sommige met verbijstering zitten lezen, voorstanders, tegenstanders, beterweters enz,
die Jan is gewoon geen lievertje en volgens mij bezitterig dat is wel duidelijk.
Overigens haar lichaam is vrijgegeven en zo wordt waarschijnlijk vrijdag gecremeerd

Net als zovele heb ik alle berichtgevingen over Jolanda gevolgd.
Niet alleen hier op de site,maar ook op Omroep Brabant.
Jolanda is een oud klasgenootje van mij,
Ik kwam haar nog regelmatig tegen en mijn man die bij een taxi-bedrijf werkt reed Jolanda wel eens en had haar ook wel eens aan de telefoon
Nadat bekend was dat het om Jolanda ging,heb ik oude klasgenootjes gemailt via hyves en facebook.
We waren allemaal geschrokken en kregen kippevel.
Ik en misschien andere klasgenootjes zouden graag naar de crematie van Jolanda willen...

Zodra precies bekend wanneer en hoelaat Jolanda gecremeerd word zou het dan mogelijk zijn om dat hier op de site bekend gemaakt kunnen worden.
Ik en andere klasgenoten zouden daar heel graag bij aanwezig willen zijn.
Verder wens ik de fam heel veel sterkte toe..
Lieve Jolanda rust zacht meis.....

Beste marina
We laten de datum van de crematie hier niet achter
Maar als je je telefoon nummer even achterlaat dan zullen we contact met je opnemen

daniel en nathalie

@daniel en nathalie op 12 maart 2012 om 12:18:

Hoi Nathalie en Daniel,

Laat liever niet mijn telefoonnr hier op de site achter.
Heb liever dat je mij dan een mailtje stuurt.
remco-marina@hotmail.com

Dank je wel....gr Marina

ik zit met tranen in me ogen deze berichten te lezen wat met 1 modder gegooi allemaal denken jullie niet aan de nabestaande die het al moeilijk zat hebben een beetje respect vindt ik wel op zijn plaats hier .

Tja Karin,

Als er iemand goed in het moeras weg zakt, dan heb je met modder te maken. Maar als ik alle berichten goed op een rijtje zet zijn er heus genoeg mensen hier die aan de nabestaanden gedacht hebben hoor, van beide kanten. En het zal hier nog wel een tijdje doorgaan, zeker als straks alle! details bekend zijn van deze afschuwelijke moordzaak.

Ja meningen en gedachten zijn hier op zijn plaats maar (Karin)
Je kan niet iedereen over een kamp scheren
En ja ik Weet er alles van het is al erg genoeg
Vriedelijke groet gwendolyn

Daniel vraagje kunnen mensen van buitenaf ook afscheid komen nemen of is het alleen voor Familie zou je dat kunnen Laten Weten (zou ik erg waarderen ) vriendelijke groet gwendolyn en vrienden

@Arnold op 9 maart 2012 om 08:21:

zeg arnold doe normaal man ik heb gezegt dat ik hem niet anders kende dan zo maar nooit beweert dat ie onschuldig is dat kan ik en niemand over oordelen
en vind overigens ook als hij het wel gedaan heeft opsluiten en nooit meer los laten
iedereen heeft zijn menig daarover zo ook ik niemand verdient het om zo aan hun einde te komen niemand
het zal je eigen dochter maar zijn waar ze dit mee doen of zus enz.
verschrikkelijk gewoon
maar denk ook eens aan zijn familie die ervaren dit ook als een drama net zo goed en kunnen hier helemaal niks aan doen die hebben er ook niet omgevraagt
heb op zijn minst respect voor een ander zijn mening inplaats alleen die van je eigen
ik wil nogmaals allebei de familie's heel veel sterkte toewensen

Helemaal mee eens franka
Nu nog Weten we niets
Alleen de dader (s) het is echt een drama Net een Film maar meestal zijn Films niet echt
Ik leef mee Met alle geliefden Meer kan je niet doen
Jolan r.i.p wat hebben we gelachen. (Ik mis je ) kus

@gwendolyn op 14 maart 2012 om 12:40:

er is geen gelegenheid tot rouwbezoek
zelfs voor de familie niet hoe jammer dat het ook is.

mvg Daniel

@franka, o mijn god wat een taalfouten.

@gwendolyn wat een vreemde vraag aangezien wij weten in wat voor situatie zij aangetroffen is.

Beetje respect voor de nabestaande aub.

Niet Met of tegen mij over respect praten rachelle
Dat laat ik me niet zeggen
Als iemand respect heeft heeft ben ik het wel
Lees maar terug
Mensen die zeggen beetje respect die hebben juist geen respect
Slaat nergens op
Typen als een kip zonder kop

Dankje voor de reactie Daniel
We leven Met je mee en ook je oude overburen
Denk dat je wel Weet wie

Jan van L. blijft voorlopig nog 90 dagen vastzitten in verband met de zaak van de vermoorde Jolanda Weber. Dat werd gisteren besloten door de raadkamer van de rechtbank bestaande uit 3 rechters.

fijn weblog van helmond was er al benieuwd naar maar kon het nergens lezen

fam weber en fam van lierop,
heel veel sterkte morgen

rust zacht lieve jolanda (goeike) xxx

wat er gebeurd is is onbegrijpelijk,en om te zeggen dat jan een lieverdje was

laat me niet lachen,jan is en was een bezitterig type.hij domineerde

vrouwen,en dacht dat het hem bezit was.en wat zijn zus joke in de krant

heeft geschreven zijn gewoon leugens,het was een agressief persoon.

heeft bij elkaar jaren vast gezeten en dan vertellen dat ze nooit hem op heeft

hoeven te zoeken in de bajes.hij heeft ook in de marslaan gewoond.en daar

zijn wel meer dingen gebeurd bijvoorbeeld Manon Seijkens die woonde

achter hem.ik zeg niet dat hij er iets mee te maken heeft maar het zou goed

zijn om hem daarvan ook eens goed aan de tand te voelen.ik heb die kerel

nog nooit vertrouwd,nu niet dan niet en nooit niet.

wel knap om te zeggen/schrijven hier dat jan vrouwen bezat!
terwijl hij maar 1 vrouw voor jolanda gehad heeft , daar 2 kinderen mee heeft en nog steeds goed met elkaar door één deur gaan! toch wel raar, als hij haar slecht behandeld heeft gehad toch? en agressief is iedereen die ze wat in de weg gelegd wordt!
En jan was in het normale leven niet agressief, als hij drank op had kon hij nog wel eens dingen verkeerd opnemen en/of uiten,ja!
zoals (bijna) iedereen wel eens gehad heeft (of zo iemand kent) met drank op!
en om te zeggen dat hij iets met manon te maken heeft; moet je eerst naar de feiten kijken in de zaak met betrekking tot manon!!
niet zo maar vingers gaan wijzen, een persoonlijke mening (zoals jij geeft te kennen dat je jan niet mag) ik weet niet als je echte naam Ger is, maar god weet hoeveel mensen jou niet mogen!! Als je zulke uitspraken hier durft te doen, ben je dus een "roddelaar" zoals we die zoveel hebben in helmond, dus mensen hebben ook genoeg over jou!!
En och ja jij mag Jan niet, dus dan heb jij het recht om te verkondigen dat hij ook te maken heeft met een kinderverkrachting/kindermoord??
Knap!! Bij jou is iemand die een joint rookt dan ook meteen een hardddrugs-junk?
Denk toch na voor je zulke onzin uitkraamt!! Kijk, als Jan de moordenaar is moet hij gestraft worden!!! Zeker weten, het is niet zo dat ik 100% achter Jan sta of roep dat hij geen moordenaar is!!!!
Maar voor jezelf, wat maakt jou beter dat je zulke dingen op het internet zet?
Verwacht je reactie, hoop je dat zo iemand hier uit kan schelden of een discussie kan aangaan??
Ik hoop dat je volwassen genoeg bent om zo te denken!
GOH, wat een ellende voor beide partijen!!
Je mag een hekel aan Jan hebben, maar zijn familie kan hier bijv niks aan doen.Zij lijden hier ook onder, sommige zijn ingestort andere piekeren het hoofd kapot om te bedenken.. waarom? en zal het echt? en weet zeker dat er sommige zijn die denken: onze jan??..
Ik wil niemand aanvallen en/of beledigen, totaal niet!
Maar wil wel duidelijk maken dat niet alleen de dader of het slachtoffer degene zijn die hier onder lijden!!!!!!!

Jolanda, r.i.p vrouwke..Hopelijk justice will be done!!!!
En vanaf vandaag ben je een ster in de hemel!!

Alle nabestaande en familie leden van beide kanten..STERKTE!

Het is op Vrijdag 16 maart, de dag dat velen stil staan in nagedachtenis aan Jolanda Weber, de dag van het echte afscheid. Ouders met hun zware verdriet, zoals er velen zijn die hun kind niet niet meer hebben mogen zien vanwege de aanslag op het lichaam. Wie of wat een mens ook geweest moge zijn, niemand heeft het recht een dergelijke afschuwelijke daad op een ander mens uit te voeren. We zien dan toch telkens waar liefde/haat/ en wellicht jaloezie toe kan lijden Ik hoop dat beide families in dit horrordrama na vandaag de rust zullen krijgen die nodig is om verder te kunnen. Daarbij is vooral geestelijke steun nodig van ECHTE! vrienden in je nabijheid. Vrienden/vriendinnen die met je meeleven en met je kunnen praten op een manier zoals het hoort. En niet alleen op een begrafenis wanneer blijkt dat de kerk of welke plaats van plechtigheid dan ook, druk tot zéér druk werd bezocht. De woorden dat de kerk tot buiten aan toe gevuld was met mensen/belangstellenden/nieuwschierigen, dat is mooi. Maar het gaat erom, wat er daarna gebeurt, in de tijd die dan komt. In de praktijk zie je dat er dan vaak niet veel meer over blijft, omdat de mens geacht wordt snel te vergeten. Dit beste mensen mag nooit meer vergeten worden, ook al zegt men in de volksmond, het slijt wel een keer.....De nazorg die zal dus belangrijk worden, Jolanda heeft nu haar eeuwige rust, geef dat beide families eveneens, in woord en daad. Het zal hard tot zeer nodig zijn, geloof me maar. Zelf verloor ik ook een dierbare in een afschuwelijk drama.

Wat Jan betreft, als blijkt dat hij dit aleen of met meerdere heeft gedaan zal de rechter de daarvoor bestemde (zware) straf gaan uitvoeren. Ik heb via de familie een aantal antwoorden gekregen die er niet om liegen. Het is niet aan mij hierover uit te wijden hier, omdat dit heel erg complex in elkaar steekt. Ik schreef al eerder, als alle details bekend zullen worden weten we meer. Speculeren heeft geen enkele zin en ik doe daar dan ook niet aan mee. Wie of wat Jan als mens geweest moge zijn, in welke hoedanigheid dan ook, dat heeft allemaal geen zin. Het dossier dat alles bevattend zal zijn om een oordeel te gaan vellen, dat zal best groot zijn, dus we wachten maar af. De hechtenis is verlengd en een rechtzaak zal wellicht daarna uitsluitsel kunnen geven. Dus beste mensen, om van alles te gaan en......blijven roepen, daar maak je het voor niemand beter mee. Ik wens de familie Weber alle kracht en steun toe in de dagen/maanden/jaren die gaan komen met het verlies van hun Jolanda, dat geld eveneens voor de achterblijvende familie van Lierop die hier allemaal niets aan kunnen doen en dit ook nog lang moeten verwerken, denk daar met z'n allen maar eens goed aan. Begrijp maar eens goed dat je dit als mens zomaar ineens kan overkomen, dan wil je óók niet het middelpunt worden van een hoop ellende die op je neerkomt van onzinnige mensen...........Sterkte voor iedereen!!

Dankje, Twan!

Well spoken!

Grtz Renate..

Jolan rust zacht
Altijd in gedachte (kus)

Kom net van de uitvaardienst van Jolanda. Er was ontzettend veel belangstelling en de dienst was indrukwekkend en ontroerend.
Ik hoop dat de familie nu de kracht krijgt om alles te verwerken.
Ook lijkt het mij zinvol om uit respect voor Jolanda op deze site niet met modder te gaan gooien.

Uit respect voor Jolanda Weber hebben wij vandaag, op de dag van haar uitvaart, een kaarsje aangestoken en een bloemetje gelegd op de plek waar zij die 14e febr. gevonden is.
Hopelijk vind haar familie de kracht om dit grote verlies te kunnen verwerken.
En krijgen ze de antwoorden op de vele vragen waar ze uiteraard nog mee zullen zitten.
Ook wij hier denken nog steeds aan haar, al hebben we haar niet persoonlijk gekend.
Familie, vrienden, bekenden heel veel sterkte om verder te kunnen gaan zonder haar.
Rust zacht Jolanda...

Een inwoner van Knegsel

Inwoner van Knegsel

@Goede vriend op 16 maart 2012 om 13:33:

Ook ik ben met oud-klasgenoten van Jolanda op de uitvaart van Jolanda geweest.
Ik ben het met Goede vriend helemaal mee eens.
Het was een mooie,indrukwekkende en vooral een emotionele dienst.
Fam heel veel sterkte en kracht de komende tijd.
Jolanda,je bent nu ergens een hele mooie engel
Ooit komen we elkaar weer eens tegen.

Liefs Marina xxx

Jolanda je was me ouwe buurtje, vriendin, grote zus etc
We hebben veel gelachen, gehuild, gefeest enz
Je zoon heb ik nog wel eens als klein mannetje naar bed gebracht
We hebben samen veel doorstaan in al die jaren.
De laatste keer was op mijn moeders begravenis je kwam voorheen nog wel eens binnen gevallen en ik weet dat je veel verdriet hebt gehad.
We zijn elkaar uit het oog verloren toen ik ging verhuizen en een nieuw leven hier ben begonnen.
Maar je moet weten dat je nooit uit mijn hart zal gaan.
Daarvoor hebben we teveel mooie tijden gehad.

Lieverd ik hoop dat je daar je rust krijgt en ik weet dat je er niet alleen voor staat. Ik hou van je en mis je!

Wens Daniel en vriendin en pa en ma en zus heel veel kracht toe xxxx

Rust zacht jolanda het is jou niet gegunt. ewa daniel jwz he broeder houw je rustig.

Ik begin met alvast mijn excuus aan te bieden aan degene die mijn schrijven als pijnlijk ervaren.
Gisterenavond, na net een kop koffie te veel kon ik de slaap niet vatten en mijn gedachten gingen uit naar gebeurtenissen van de laatste tijd, en onder andere dacht ik na over dit drama.
Het eerste wat ik mij opkwam was : dit hele verhaal klopt van geen kanten.
Ik zal uitleggen wat ik daarmee bedoel, al zeg ik wel eerlijk dat ik geen van de betrokkenen ken en ook totaal geen verstand heb van dader profielen, ik ben maar gewoon een vrouw die in Helmond woont.
Na het een en ander gelezen te hebben over dit drama kan ik mij absoluut niet voorstellen dat de verdachte schuldig is aan deze moord.
En we weten allemaal dat er vaak bekentenissen worden afgelegd onder emotionele druk.
Dit drama is zo niet Nederlands (excuus voor discriminatie).
Helaas komt het te vaak voor dat partners wel dan niet onder invloed van alcohol elkaar in de haren vliegen, maar dit is een gruwel scenario, die daar ver vanaf ligt.
Gezien de schrijfsels over dit stel heeft de man de vrouw eens geholpen toen zij problemen had met haar nieuwe vriend, dus hij gaf om haar welzijn.
Ook de mensen die dicht bij hem staan kunnen zich niet voorstellen dat hij dit op zijn geweten heeft, en deze kennen hem het beste.
En ook kan ik mij niet voorstellen dat je als je (ex) partner om het leven brengt je zo BEREKEND kan zijn om sporen uit te willen wissen (terwijl je als partner verdachte nummer een bent), tegelijkertijd je je GEBROKEN voelt door het verlies en ook nog eens binnen de kortste tijd een BEKENTENIS aflegt.
Deze laatste twee passen totaal niet bij het eerste.

Maar nogmaals, ik ken de personen in kwestie niet, heb ook totaal geen verstand van dit soort zaken maar wilde gewoon zonder mensen te kwetsen (ik hoop dat ook dat dit niet het geval is) mijn hersenspinsels hier neerzetten.

Het is dan ook mijn mening, of het de waarheid is kan ik niet weten en zou ik niet durven te beweren.

hersenspinsels

nou hersenspinsel, laat je gedachten thuis maar op papier staan ipv ze hier te plaatsen, ik weet zeker dat je hier heel veel mensen pijn mee doet. dan ook nog geen naam onder je reactie. top hoor

Rene van de kerkhof

Hersenspinsel,

Misschien wat minder koffie beter slapen kom je weer tot een helder verstand
En idd je hersenspinsels lekker thuis op papier zetten.

Hersenspinsel, volgens mij heb jij het I.Q. van een kakkerlak.

Tja, Mevr. Hersenspinsels:

Het is maar één verhaal dat zou kunnen passen in deze horrorfilm. Ik persoonlijk denk dat je hier niemand kwaad mee gedaan hebt. De rechter(s) zullen binnenkort of misschien wel na lange tijd hun conclusie(s) trekken en naar waarheid ingevuld een vonnis vellen. We hebben hier met velen ons zegje gedaan over deze afschuwelijke zaak en we wachten af wanneer de uitspraak zal volgen. Ik zelf weet al wat meer in deze, maar ga hier niet meer over schrijven, temeer de gedachtengang van velen vaak de verkeerde is, laat staan de conclusies die er veelal uitgetrokken worden, ontstaan uit emoties.......................

Twan Peeters

wat denken jullie veel te weten......

tjonge jonge

Jan heeft wederom voor eigen rechter gespeeld. En is makkelijk onder zijn straf uit gekomen

Hellmondster

Dhr van lierop is er inderdaad makkelijk van afgekomen en had eerst 10 jaar mogen zitten en dan pas moeten doen
Mvg

Chimery!!!Wiem ze jestes sister Jana-mordercy ktory zabral mi najcudowniejsza osobe jaka poznalem w zyciu i tym ludzia z tego blogu!!!mozesz wypisywac rozne glupoty na moj temat ale ja wiem wszystko o tobie, twoim chorym bratu.ktory jej to zrobil o twojej chorej rodzinie!!!!!!!!!tak poznala chlopaka ktory byl dla niej o 1000 razy lepszy niz twoj brat morderca dlatego z powodu zazdrosci to zrobil.twoj brat byl gnojem i mam nadzieje ze zgnije w wiezieniu.ze Rihana nie bedzie chciala wiecej go znac.i zacznij sie leczyc juz teraz bo to jest dziedziczne.a jak jeszcze raz napiszesz cos o mnie albo o Jolanda znajde cie i ukarze za twojego brata.SUKO POJEBANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poza tym pozdrawiam wszystkich z blogu.piszecie fajne rzeczy o Jolanda.ona was wszystkich kochala i chciala zaprosic do nas do nowego mieszkania wszystkich jej znajomych.

Chimera, ik weet dat je een zuster van John-moordenaar die me naar wat ik ontmoet de meest geweldige persoon in mijn leven en de mensen van deze blog! Domheid u kunt afdrukken anders aan mij, maar ik weet alles over je, je ziek van bratu.ktory deed voor uw gezin ziek! ontmoette ik een man die was voor haar een 1000 keer beter dan je broer een moordenaar als gevolg van jaloezie, omdat het zrobil.twoj broer was mest, en ik hoop dat je rot in wiezieniu.ze Rihana zullen niet meer willen gaan znac.i beginnen nu te genezen, want dit is hoe dziedziczne.a weer iets schrijven over mij of over Jolanda ik vind en je straffen voor je brata.SUKO Shithead!! !!!!!
trouwens, ik groet alle leuke dingen over blogu.piszecie Jolanda.ona jullie allemaal hield en wilde ons uit te nodigen in een nieuwe woning al haar vrienden.

heb het ff vertaald.. weet the fuck nog niet wat er staat al is het vertaald.. wat belabberd zeg!! en wat wilde xray hier nou vertellen! niet veel als je kijkt naar hoe het er staat hahah.. go back to your poor country dumb fuck!! das engels voor: ga terug naar je armoeiig land.. stomme dreugneukert!

sjonge jonge!! ellende buitenkoende

Mensen aub laten we elkaar gewoon respecteren en dit blog alleen gebruiken voor de mensen die het wel met Jolande hadden.
Laat verdomme Jolanda gewoon rusten en laat haar familie aub in hun eigen waarde en laat hun op een normale manier rouwen
Dit is al erg genoeg voor iedereen die hier heel dicht bij staat.
En als je iets hier op het blog schrijft zorg dan ook dat andere mensen het kunnen lezen en dat ze kunnen reageren.
Zo krijg je alleen een hoop ellende en zooi op dit mooie blog
Jolanda rust zacht meid...xxxx

Ja Marianne,

Het zou beter zijn als dit inderdaad voor iedereen die hier op dit blog verblijft in goed Nederlands was geschreven. Wat hierboven staat zou mogelijk in het Pools kunnen zijn? Dan nog vind ik dat schelden niet hier past. Laat ik het er maar op houden dat de berichten boven die van Marianne complete wartaal is die in ieder geval niet eigen zijn bij goed opgevoede mensen met normen en waarden. Misschien dat de webmaster me begrijpt en een goede gum ter handen kan nemen.

En wat de Helmondster en Mond Houden bedoelen met hun schrijven is me helemaal niet duidelijk. Als je niet eens kan uitleggen in dat wat je in een paar magere regels hier neerzet, kun je het beter achterwege laten denk ik dan maar................

Twan Peeters

Twan jij hebt dus duidelijk nog niet gehoord dat Jan zich heeft opgehangen.........

Wat verschrikkelijk!!!
Zelfmoord gepleegd??? Is dat echt waar? Of is dat een gerucht zoals er wel meer rondgaan in Helmond? Weet iemand wanneer hij dat deed? Zoals ik altijd begreep moet dat niet eens makkelijk zijn om dat te doen in de gevangenis.

Geen gerucht.... Gisteren gebeurd.

Onbegrijpelijk dat Twan Peeters dat nog niet wist. Want als je hem op dit forum hoort is het net alsof hij de enige is die over alles wordt geeinformeerd en overal van op de hoogte is.

Jan van L. pleegt zelfmoord
De verdachte van doodslag op Jolanda Weber, Jan van L. uit Helmond, heeft zelfmoord gepleegd in de gevangenis in Vught. Dat liet het het Openbaar Ministerie weten en werd bevestigd door een medewerker van De Penitentiaire Inrichting (PI) Vught.
Zie ook de reacties sinds gistermiddag om 15.17 uur hierboven.
Extra informatie volgt als wij dat vernemen.

@Twan,

Thanks dat je het met mee eens bent.
Hopelijk komt er nu wat rust op dit blog door de boven staande berichten dat Jan zelfmoord zou hebben gepleegd.
Als dat waar is,komt ie er makkelijk vanaf en horen we misschien wel nooit wat er precies is gebeurt.
Neemt het geheim mooi zijn Graf mee in

Hopelijk heeft hij voor de fam(lies) antwoorden achter gelaten doormiddel van een brief of iets dergelijks.
Anders blijven er een hoop vragen onbeantwoord.

@ helmonder,Twan wil gewoon een beetje intersant doen denk ik.
Zoals ik in eerdere berichten ook het vermoeden uit heb gesproken dat
Twan en Anoniem wel eens 1 en dezelfde kunnen zijn.
Heb dat ook gevraagd,maar geen antwoord op gehad.

Idd vreemd dat meneer Twan hier niet van op de hoogte is.
Omdat hij idd zoveel zou weten....of is hij er soms zelf bij geweest????

Misschien is(was) Twan, Jan wel.....

@sjonge jonge!! ellende buitenkoende op 8 april 2012 om 21:15:

Zet achter elk leesteken een spatie, dan wordt een en ander waarschijnlijk wat beter vertaald.

Twan, laat ze maar kletsen. Ik vind jou een van de meest oprechte en integere personen op dit blog. En nu zal er wel weer iemand gaan roepen dat ik Twan ben, of een goede vriend van hem, maar nee hoor. Ik woon hoog boven in Nederland en las vandaag pas voor het eerst over deze zaak, via de Telegraaf.

Ik lees dit dus ook allemaal voor het eerst, en vind het een verschrikkelijke geschiedenis. Ik wens iedereen, en zeker ook Twan, die nu ongetwijfeld weer een emotionele klap heeft gehad, heel veel sterkte met dit alles.

Beste mensen, beste schrijvers!!

Ten eerste weet ik niet alles, dus de berichtgeving hierboven over mij is licht overdreven.Ten tweede heb ik hier al eens gemeld dat ik heel wat jaren met Jan en....zijn broer Rinus op de sportschool getraint heb en nog steeds..... Ik heb totaal geen enkele band met de fam. van Lierop en ook nooit gehad. In het dagelijkse leven waren Jan en Jolanda voor mij gewone voorbijgangers uit de wijk. Alles wat ik van dichtbij tot nu toe vernomen had kwam via de broer van Jan, nogmaals onderstreept. En dat is logisch als je beiden met elkaar al een hele tijd op zo'n sportschool vertoeft. Dus mensen, doe nou even niet of ik hier de alles/betweter zou zijn in deze zaak, grote onzin dus.

Wat het laatste bericht betreft dat Jan zelfmoord heeft gepleegd komt voor mij eigenlijk niet als een verrassing, maar ik ben wel enorm geschrokken dat dit drama dan toch gebeurd is. Jan heeft mogelijk geweten na diverse gerichte onderzoeken in de afgelopen 6 weken, wat hem e.v.t te wachten zou staan. Hij heeft een dierbaar iemand op verschrikkelijke wijze en wellicht mogelijk voorbedacht van het leven beroofd en heeft daarbij waarschijnlijk beseft dat ie zelf nooit geen leven meer zou hebben, na het uitzitten van een waarschijlijk zeer zware straf die hem boven het hoofd zou hangen. Hij heeft helaas in deze afschuwelijke zaak iedereen voor de gek gehouden, inclusief zijn eigen familie. We zullen inderdaad nooit echt te weten komen in details wat er zich heeft afgespeelt in dit afschuwelijke drama, óók dus in het hoofd van Jan zelf, ervoor en erna. De lange weken die deze families hebben door moeten maken en niet in het laatst de familie van Jolanda, die zijn verschrikkelijk te noemen, Jan heeft hierin zoals ik hier dan vernam niet zijn oordeel afgewacht, maar de hand aan zichzelf geslagen . Op de vermelding dat ik dit geweten zou moeten hebben zoals hierboven een paar schrijvers schetsen zeg ik dit:

Ik heb ook nog een leven buiten dit weblog om en houdt niet alles! nauwlettend als een waakhond in de gaten. Bovendien hadden we ook te maken met de viering van Pasen, waarin ik dit afschuwelijke nieuws heb moeten vernemen. Conclusie wat mij betreft tenslotte: De familieleden van Jan van Lierop zullen nog zware en ook moeilijke tijden tegemoet gaan, met een enorm verwerkingsproces. Dit is voor hen wéér een klap die er boven op komt. Jan is van alles af, zij nog lang niet!! Ik wens hen daarin alle kracht en sterkte toe die nodig zal zijn en hopelijk staat er een goede achterban met vrienden klaar, die hen daarin zal opvangen. De gewenste sterkte gaat eveneens uit naar de Fam. van Jolanda, die hoe dan ook dit weer moeten gaan verwerken.

Twan Peeters

Dank je wel Pauline,

Jij hebt mijn totale berichtgeving t.a.v. deze afschuwelijke zaak in totaliteit, goed gelezen en geanalyseerd.

Twan Peeters

Zie? Dat bedoel ik nou, Twan. Heel mooi verwoord weer. En dat terwijl je je helemaal niet hoeft te verdedigen tegenover een stel anonieme schrijvers die bovendien nog slecht lezen ook.

Je bent een goed mens met het hart op de juiste plaats. En nogmaals, behalve beide betrokken families wens ik ook jou veel sterkte. Het mag dan misschien 'alleen maar' en kennis zijn die je al 16 jaar kende, dit drama is ook jouw persoonlijke leven binnen gedrongen. Dat moet op z'n zachtst gezegd uitermate verontrustend voor je geweest zijn. En nog, elke dag.

Haha, weer tegelijkertijd! Nou. Nou kan tenminste niemand beweren dat ik jou ben! ;-)

net gelezen in het eindhovens dagblad,ex partner pleegt zelfmoord in de gevangenis in vucht.

wat een drama

Goed bezig Twan en nu naar de sportschool.

Stand 1:1 ?

Ik ga hier in mee met Pauline.

Zelf lees ik op blogs/flora enz. enkel goed onderbouwde en leesbare (foutloos bedoel ik niet want ik schrijf ook niet foutloos) reacties.
Twan zijn reacties zijn netjes, goed leesbaar en altijd onderbouwd.

Onzinnige, inhoud loze en niet onderbouwde pogingen tot beledigen of modder gooien sla ik dan ook meteen over.

Mijn respect gaat uit naar alle betrokkene en ik hoop dat dit drama eens een plaats zal krijgen en niet zal leiden tot nog meer drama.
Ik wens allen die hen beide liefhadden heel veel sterkte.

hersenspinsels

Nogmaals dank Pauline,

Je ziet het heel scherp, het hele gebeuren heeft een diepe indruk op mij achtergelaten en dat zal zeker nog een tijd duren voordat dat voorbij is.

Voor mij rest de vraag hoe zich iemand in één van de zwaar bewaakste gevangenis van Nederland, dat is Vught, om het leven kan brengen door ophanging. Mij lijkt het toch dat bewakingspersoneel de zorg heeft over alle deliquenten die daar zitten opgesloten. Mensen, al dan niet psychisch gestoord en in de war. Dit is niet de eerste keer dat dit in gevangnissen gebeurt. Hier zouden gerichte kamervragen over gesteld moeten worden. Het gaat er nu even niet om hoe je denkt over de persoon die zelfmoord heeft gepleegd. Normaliter heb je nog niet eens de mogelijkheid om een veter in je schoen te hebben. Wat zijn dan de middelen die iemand in zo'n cel heeft om over te kunnen gaan tot zelfmoord. Ik heb hier toch vaak m'n bedenkingen over. Laat ik het zo stellen, mogelijkerwijs wordt er weleens op aangestuurd dat men het er op aan laat komen dat iemand zichzelf van het leven kan beroven? Dat zou dus waarschijnlijk justitie dan mogelijkerwijs veel bureaucratie en enorme proceskosten kunnen besparen?

Twan Peeters

Het zou mooi zijn als we deze site een dagje konden lezen zonder voortdurend commentaar van Twan Peeters. Ga inderdaad maar lekker sporten.

twan peeters of beter TON 50 zie omroep brabant

@Anoniem op 29 februari 2012 om 10:29:
Hallo mr Twan of mr Anoniem, vind u het nodig als beide te reageren? Een beetje de goede vriend uithangen terwijl stoken jou uiteindelijke doel is?
Hoe kan het dat jou reactie die je als Twan schrijft word ondertekend met Anoniem en dat je ook nog zo mongolisch bent om dat er na nog te corrigeren door te zeggen dat het een rectie van Twan is en niet van Anoniem. Laffe streek

Ik wens de familie en vrienden en bekenden van Jolanda Weber heel veel sterkte!. Want officieel zullen zij nu nooit weten wie hun Jolanda nu vermoordde.
Natuurlijk denkt iedereen natuurlijk dat haar man (of is het haar ex-man?) dat deed, maar weten zal niemand het nu ooit nog... Lijkt me erg moeilijk voor de nabestaanden!
STERKTE!!

Jolanda en Toon zijn nu in de hemel, Twan is in de sportschool en daarmee is alles voorbij.

En Twan, heb je al een warming-up gedaan of ben je nog steeds je toetsenboard aan t betasten?

Twan jij bent echt een stakker, op 27feb. 00.38 uur reageer jij op anoniem....?? Maar dit ben jezelf. Denk jij echt dat de mensen hier dom zijn ofzo? Iedereen kotst je uit met jou "onderbouwde" teksten. Je loop de boel gewoon op te naaien.

Getverdemme ik wordt langzaam aan hartstikke misselijk van dit kleffe gedoe hier. Een familielid van mee heeft onlangs ook zelfmoord gepleegd. Daar wordt in stilte om getreurd en niet over gezeken in de publiciteit. Kan me niet aan de indruk ontrekken dat jij iemand bent die zichzelf erg belangrijk vindt en zijn naam graag te pas en te onpas overal vermeld ziet. Hou aub op met dat zielige gedoe en gedraag je als een normale kerel die zijn kruis draagt in stilte. Ik heb momenteel zat aan mezelf en zit echt niet op dit gezever te wachten. Ook jouw psychische kennis over zelfmoord interesseerd me geen fluit.Daar heb je deskundigen voor en geen kwakzalvers.

Marco

Hey T(wan) / A(noniem) denk er aan niet te veel op d(rukken) want dat kan blesures met zich mee brengen en we zouden er niet aan moeten denken dat je niet meer achter je toetsenboard zou kunnen plaats nemen om je zoveel zeggende maar niets bedoelende reactie neer te zetten.
En ook je cool-down niet vergeten ok

@Iemand op 9 april 2012 om 14:15:

Ook (@Anoniem op 29 februari 2012 om 10:29) is Twan, daarna ook nog corrigeren er na. Wat een achterlijke , zielige en bovenal waardeloos stuk vreten moet jij wel zijn. Vraag me af wat jou voordeel hier is of ben je gewoon een psychisch gestoord varken dat geen leven heeft?

@Marco op 9 april 2012 om 14:16:

Wat doe je dan hier, niemand verplicht je dit te lezen en al helemaal niet te reageren. Ga een andere hobby zoeken ipv azijn pissen

@Twan Peeters op 5 april 2012 om 15:51:

Beste @Zomaar,

Ik heb niets met OB uit te staan, puur toeval. Net gelezen dus. Alle berichten hierboven laat ik voor wat ze zijn. Ik kan met veelal onzin en weinig diepgang helemaal niets. Mijn berichtgeving over alle gebeurtenissen sluit ik hiermee na vandaag af. Sterkte nogmaals aan alle betrokkenen.

Twan Peeters

@Twan. Iedereen heeft inmiddels voldoende genoten van je diepgang en heldere analyse. Laat het daar nou maar bij. Ga toch genieten op de sportschool.

Verlies vooral de realiteit niet uit ogen mensen.
Er is een vrouw vermoord en de moordenaar heeft zelfmoord gepleegd.
En jullie maar tegen elkaar roepen hoe het allemaal wel en niet is......

Ik kwam hier toevallig via nujij.nl maar het is hier niet veel beter.......alleen maar blazen naar elkaar.

Sterkte voor de nabestaande.
En voor de rest: schaam je!

@Ronald. Een verdachte die kennelijk heeft bekend bij de dood van zijn vrouw betrokken te zijn geweest noem jij direct een moordenaar.

Stelletje zeikers zijn Jullie maar maar ik heb er spijt van dat ik ooit iets op dit Blog heb gezet Nu is hij weg hebben Jullie allemaal je zin

Stelletje zeikers zijn Jullie maar maar ik heb er spijt van dat ik ooit iets op dit Blog heb gezet Nu is hij weg hebben Jullie allemaal je zin Jan rust zacht afz gwendolyn . Eric hofman .fanny de greef en smeer

Ik snap werkelijk waar niet waarom dit blog ooit is opgezet, iedereen zit elkaar te beschuldigen van van alles en nog wat, niemand heeft respect voor de families.. Laat de families toch in alle rust hun verdriet verwerken en rouwen om hun dierbaren, de families hebben hier nogmaals niet om gevraagd! Dus hou allemaal toch eens een x op en toon je respect ipv dingen te roepen waar je niks van af weet! Ik wens dan ook beide families heel veel sterkte met het verlies van hun dochter, zoon, moeder, vader, oma, opa

Rust zacht jolanda & jan

Triest dat we nooit meer precies zullen weten wat er zich heeft afspeeld. Sterkte aan alle dierbaren.

@Helmondse. Als je het niet snapt waarom voeg je dan zelf 2 berichten toe?

Om dat onder andere jou duidelijk te maken wat ik plaats een bericht hup en.meteen comentaar flikkert toch op man ga wat anders doen ipv genieten van leedvermaak

Om dat onder andere jou duidelijk te maken wat ik plaats een bericht hup en.meteen comentaar rot toch op man ga wat anders doen ipv leedvermaak zielig hoor

Ik op mijn beurt begrijp werkelijk niet waar al die woede van sommigen hier tegen Twan vandaan komt. Of de walging over dit blog.

Ik begrijp wel dat het verdriet, de pijn en frustratie van de naaste familie en vrienden van Jan en Jolanda enorm moet zijn. Het zal je maar gebeuren: dat iemand van wie je houdt op zo'n afschuwelijke wijze vermoord wordt. En alsof dat nog niet erg genoeg is: dat het er alle schijn van heeft dat iemand uit hetzelfde midden als waar jij uit komt, hier hand in heeft gehad. Alleen kun je maar niet begrijpen hoe precies, en waarom.

Nogmaals, ik las vandaag voor het eerst over deze zaak. Met de zelfmoord van de verdachte is het drama voor de familie niet minder groot geworden, schat ik zo in. Integendeel.

Juist door het lezen van dit blog, van begin tot eind, werd het drama ook voor mij als buitenstaander veel voelbaarder. Wat alle deelnemers er individueel ook van mogen vinden, op zich is dit blog juist daarom heel bijzonder. Ik denk dat de webmaster hier dat ook wel zal vinden. Normaal gesproken wordt er nooit maandenlang vanaf het begin gereageerd op zo'n 'nieuwsitem', en al helemaal niet door betrokkenen. Niet alleen directe familieleden, maar ook buurtgenoten, oude klasgenootjes, mensen die in dezelfde straat of naar dezelfde sportschool gingen, Helmonders, noem maar op. En al die mensen zijn erdoor geraakt, dat is duidelijk voelbaar tussen alle berichtjes door.

Ik snap dus ook die walging over dit blog niet. Juist dit blog, deze hele complete geschiedenis van berichtjes vanaf het begin - toen angst, twijfel, onbegrip en loyaliteit na de eerste schok nog om voorrang streden - maakt dat het voor een complete buitenstaander als ik bijna tastbaar wordt, al dit verdriet. Het raakt me hoe dan ook duizend keer meer dan alleen maar een krantenbericht. Jullie, álle schrijvers, ook de buurvrouwen en de anoniemen, hebben hier in feite in mijn ogen een prachtig monumentje gecreëerd van een drama waarin het woord prachtig verder volkomen misplaatst is. Je hoeft geen spijt te hebben, Gwendolyn. Je hebt het juist heel goed gedaan. Als het kon, legde ik nu een troostend armpje om je heen.

Dat ik Twan specifiek noemde, was omdat er nogal op hem gehakt werd. Ik begrijp dat niet. Ik zit helaas nooit op een sportschool en al helemaal niet op een sportschool in Helmond, maar als ik ooit in zo'n situatie terecht zou komen als waar jullie in terecht gekomen zijn, mag ik op mijn blote knietjes hopen dat er iemand als Twan in mijn vriendenkring zit.

Twan, ik snap je twijfels. Ik deel ze zelfs ook wel. Ik kan me heel goed voorstellen dat je je afvraagt wat je je afvraagt. En dat dat vervolgens weer pijnlijk is voor andere mensen, mensen die op een andere manier dan jij betrokken zijn bij al deze afschuwelijke gebeurtenissen.

Jammer dat ik mijn e-mailadres hier niet neer kan zetten. Want ik voel me echt begaan met dit alles. En met jou. Ik zou nog zo veel willen schrijven, maar hoewel ik niet begrijp waaròm, begrijp ik wel dat al dat heen en weer schrijven niet door iedereen gewaardeerd wordt. En het laatste wat ik wil is mensen die zich tóch al beschadigd voelen door deze gebeurtenissen voor het hoofd stoten.

Nogmaals, heel veel liefs en sterkte gewenst aan alle betrokkenen in dit drama. Ver weg, vanuit een klein dorpje in Friesland wordt er aan jullie gedacht en met jullie meegeleefd.

XXX

Jan en Toon zijn in de hemel. Einde verhaal. En wie moet er dan nog blijven zeuren en zaniken? Iemand die het niet snapt!

@XXX. Een klein dorp in Friesland? Dat moet Lioesens zijn!

Eduard? Het punt is geloof ik nu juist dat er voor de nabestaanden met deze zelfverkozen dood alles behalve een einde aan het verhaal is gekomen. En als je het persé een als een einde wilt zien, zal deze op z'n zachtst gezegd voor hen erg onbevredigend zijn.

Het is voor jou misschien alleen maar een verhaal. Voor hen is het een onverteerbare, onbegrijpelijke, verschrikkelijke realiteit. Een realiteit waar nooit meer een einde aan komt.

@Pauline. Ben het volledig met jou eens. Maar van al het geschrijf op dit blog wordt niemand iets wijzer. Ook de nabestaanden en kennissen niet.

Twan = Pauline.....99,9999%

Allebei dezelfde langdradige schrijfstijl en vrijwel volledig foutloos ook nog. Dat doet bijna niemand hier op dit blog. 5 berichten over en weer in 9 minuten en posten allebei zowat in dezelfde seconde. En dan daarnaar refereren en zodoende proberen een rookgordijn van toevalligheid op te trekken.

En onze friezin ? Ineens was ze daar , en erg begaan met de situatie ook nog ! En al helemaal met onze Twan......

IP's checken mods??

@gwendolyn op 9 april 2012 om 17:16:

hier ben ik het helemaal eens met gwendolyn
een stelletje zeikers inderdaad
allemaal het hoogste woord zonder te beseffen wat ze beide families aan doen
die mensen hebben zoveel te verwerken zowel de familie van jolanda en zeker ook de familie van jan
eerst is het dat ze tehoren krijgen wat jan ( gedaan zou hebben ) dan door iedereen met de nek aangekeken worden om wat 1 persoon van de familie gedaan zou hebben en nu dat hij een einde aan zijn leven heeft gemaakt hebben jullie het nu zo druk met roddelen dat jullie niet eens kunnen denken dat deze familie hoe dan ook vader, broer, oom,neef ,nicht ,schoonzoon en zoon zijn verloren wat er ook gebeurt is die mensen hebben ook veel verdriet
en die met het hoogste woord !! allemaal anoniem of met een valse naam
als die het nu eens allemaal voor hun eigen deur schoonvegen hebben ze waarschijnlijk niet eens tijd om hier te lezen of te schrijven
heb wat meer respect voor de nabestaande van beide families
in en in triest zijn de meeste van jullie genot halen uit andermans ellende bah bah

Check maar, moderator. Mag van mij wel openlijk ook. Ik heb er geen verstand van, maar ik hoop dat aan die IP te zien is dat mijn pc'tje toch heus in Friesland staat.

Enneh... ik raad je aan niet met diezelfde graad van zekerheid al je geld op een paard te zetten, Bertje. Want in dit geval is die 0,0001 % twijfel toch echt terecht.

Eduard, misschien heb je gelijk. Ik zal me weer net zo snel terug trekken hier als dat ik me er op gestort heb. Al vind ik nog steeds dat dit een bijzonder blog geworden is. Of in elk geval was.

Mm.

Oké, misschien had ik er beter aan gedaan helemaal niets te schrijven. Maar ja. Ik werd er nou eenmaal door geraakt, en ik ben ook maar een mens.

ps Ik ben geen echte Friezin, heb zelf lang geleden in Helmond gewoond. En ik ben van ongeveer dezelfde leeftijd als Jolanda. Haar naam kwam me bekend voor. Ik dacht: misschien is het iemand van vroeger. Dat was ook de reden dat ik na het lezen van het krantenbericht wat ben gaan zoeken en op deze site terecht kwam.

Franka, Gwendolyn, alle nabestaanden hier: ik weet niet meer hoe ik het anders moet zeggen. Franka, het klinkt vreselijk wat je schrijft. Ik moet er niet aan denken om in jullie schoenen te staan. Vreselijk ook, dat hele families met de nek worden aangekeken. Kon ik je er maar op een of ander manier mee helpen.

Ik voel echt met jullie mee, en wou dat alles anders was.

Als ik jullie of wie dan ook met mijn geschrijf heb pijn gedaan, spijt me dat verschrikkelijk.

Iedereen mag schrijven over elke zaak. Het is wel duidelijk dat NIEMAND precies weet wat zich in deze zaak heeft afgespeeld. Toch blijven mensen openlijk gokken over wat er zou kunnen zijn voorgevallen. Dat is kwetsend voor alle direct betrokkenen. En alle bekende feiten en voorvallen zijn met de doden heengegaan.

Gecondoleerd gwendolyn en franka, een kleine troost misschien voor jullie is dat er ook mensen zijn met hun hart en verstand op de juiste plaats en meeleven met jullie en iedereen die betrokken is in deze.

Er is in deze geen gelijk of ongelijk alleen verlies, pijn en verdriet, strekte.

hersenspinsels

Dringend verzoek aan de weblogbeheerder.

Bij deze verzoek ik aan de weblogbeheerder, uit respect voor het verdriet van beide familie's, dit blok te sluiten. Alles wat er nu nog aan commentaar komt heeft geen enkele toegevoegde waarden.

Jos,ik huil ook nogsteeds om de dood en het verlies van Jolanda.
Ik lees hier veel en ja er staan slechte reacties,maar zie ook het mooie van andere reacties en mensen! Dat verwarmt,troost mij een beetje. Als er niet meer over haar en die ander wordt en mag worden gepraat,pas dan zijn ze echt dood. Nu blijven ze tenminste een beetje voortleven...

Bedenk eens,had die verdachte maar eens gepraat,dan was Jolanda er nog...

Aan Twan wil ik zeggen,ik begrijp je reacties hier op dit forum heel goed! Sterkte ook aan jou. Moet ook voor jou een schok zijn geweest gisteren.

Maarten

@Maarten. Het is al maanden een tranendal en dat zal het vermoedelijk ook nog wel enige tijd blijven. Het hele gebeuren heeft heel Helmond e.o. geschokt.

Weblog toch ....hoe kunnen jullie toch zeggen dat dit blog terrecht open blijft,na een mailtje dat ik even geleden al gestuurd heb.Er staan al teveel reactie's op die geen toevoeging hebben op dit innig dieptrieste gebeuren.Zo zie je maar de mens op zich zit soms vernietigend in elkaar.dus ook op deze Blog.Ga niet speculeren wat er gebeurt is,de harde feiten zijn er.Val elkaar niet meer aan,want dat wekt agressie op onder de Bloggers...Laat iedereen in z'n eigen waarde....wat er ook geschreven wordt.
Voor Weblog heb ik geen goed woord meer,ja er mag gereageerd worden op een Blog,maar dit gaat wel wat verder,dan elkaar te steunen.Over en weer bericht over bericht en men schiet er niks mee op.
Ja als je wat kwijt wil over dit Drama en medeleven wil tonen.Nee als er verkeerde dingen over en weer beweerd worden.
Heb in alle stilte deze Blog gelezen,en vind ' t nu tijd om te zeggen 't is klaar.Laat de Familie's in alle rust Drama over Drama gaan verwerken.Hierbij verdienen ze veel steun en respect van al hun dierbaren..vrienden en medelevende mensen..
Ga ook maar niet gissen wie wat schrijft...Dit is geschreven voor de Familie's en voor onze kinderen...Kleinkinderen

@Jos op 10 april 2012 om 07:59:

Ik snap je verzoek en emotie natuurlijk, maar dat is onmogelijk, zo is de tijd tegenwoordig niet meer. Zo gaan we in de westerse wereld niet meer om met de vrijheid van meningsuiting. Dan zul je dat bv ook bij Facebook, Hyves, Twitter, kranten, blogs en dergelijke moeten regelen.
Dat er geen toegevoegde waarde meer komt, betwijfel ik. Ik en velen met mij zijn nog heel benieuwd naar wat de verdachte bekende aan de politie en hoe hij zich in de zwaarst bewaakte gevangenis kon ophangen.
Verder helemaal eens met wat Maarten en Tejo schrijven. Wat een drama, ongekend in Helmond.

Het blog blijft toch open. Goed besluit van de webmaster. Vrijheid van meningsuiting.
Niemand is verplicht te reageren. Dus als je wilt stoppen kun je dat meteen doen.

@Anneke op 10 april 2012 om 12:00:

Ik lees nu net wat jij schrijft. Maar ze kunnen hier toch niet gaan verbieden wat jij en ik vindt en dat wat jij vindt dat dat dan weer beter is als wat ik vind? Zie mijn reactie van zojuist. Ik zou het zeer zwak vinden van de weblog als ze dit afsluiten.

mensen denk een naar jan had een horor plan uitgedacht zijn vrouw verbranden in knegsel in de urna weg

Hallo Ronald. Ik ben ook tegen de censurering die Anneke en Jos wensen. Je bent niet verplicht te reageren. Je hebt ook niet de plicht kennis te nemen van de inhoud van het weblog.

Zal het bericht van Omroep Braband maar als een anoniem plaatsen, anders krijg ik dadelijk iedereen hier weer iedereen over me heen:

Geen extra onderzoek na zelfmoord Jan van L. in gevangenis Vught
Laatst gewijzigd: dinsdag 10 april 2012 - 15:32 | Auteur: Bert van Doorn

VUGHT - De zelfdoding van Jan van L., de man van de vermoorde Jolanda Weber uit Helmond, in de gevangenis van Vught is niet het enige incident dat stof doet opwaaien. Nog geen twee weken geleden overleed een gevangene na een overplaatsing in de penitiaire inrichting. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ziet geen verband tussen de twee doden en zal de zaken niet anders behandelen dan normaal.

Bij ieder sterfgeval in een penitiaire inrichting wordt een onderzoek ingesteld en melding gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.'"Hoewel het personeel van de inrichting er alles aan doet dat mensen niet doodgaan, is dat helaas niet altijd te voorkomen", laat een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie weten. De laatste tijd is de gevangenis in Vught opvallend vaak in het nieuws door sterfgevallen en branden.

Tweede dode in twee weken
Maandag bevestigde het Openbaar Ministerie dat Jan van L. zelfmoord heeft gepleegd in de penitiaire inrichting. De man van de vermoorde Jolanda Weber heeft zichzelf van het leven beroofd.

Op woensdag 28 maart kreeg een gedetineerde een hartstilstand toen hij werd overgeplaatst naar een andere separeercel. Hij verzette zich flink. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis.

Branden in Vught
Op die donderdag werd er door ook brand gesticht in een prullenbank door een gevangene. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. In januari en november vorig jaar was er ook al brand in de gevangenis.

'Mohammed B. wilde moorden'
Mohammed B. zit vast in Vught voor de moord op Theo van Gogh. Hij was vorig jaar oktober betrokken bij een vechtpartij. Volgens Vrij Nederland zou hij iemand hebben willen vermoorden. Aangezien Mohammed B. al levenslang heeft, lijkt het dat de zaak geseponeerd gaat worden.

Oud nieuws. Bericht stond al op de site van Omroep Brabant om 15.32 uur.

speculaties, aannames, eigen ontworpen theorieën!
iedereen al aangemeld voor het Peter R de vries thuispakket?
Word nederlands volgende Columbo, Inspect. clouseau???

Allemaal geen luis om aan de reet te krassen, iedereen heeft hier wel een familielid wat niet deugt.
Ga die op internet zetten, verveel andere mensen met je eigen vuile was!

Ga hier maar gerust door, als deze blog een groot deel van je leven is, ofdat je anders niet gehoord word door iemand!

Ik zal hier niet meer kijken, ik kijk vanaf nu alleen in de toekomst!
Misschien zal ik ooit op een blog lezen van een van jullie familieleden,
Ik ga dingen verwerken, proberen te negeren wat mensen die amper hollands kunnen typen, beter weten over je eigen familie!

Ome Jan R.I.P!! Jolanda R.I.P!!!!

Dikke kus en tot ooit!

Ook een dikke kus voor jou Renate!

Gewoon onder je eigen naam publiceren Twan.
En Renate, hoezo heeft niemand een luis om aan hun reet te krabben?
Helaas kun je geen antwoord geven want je kijkt niet meer op deze blog.
En tenslotte, how the fuck is Tejo?

Geen nagel om je kont te krabben. Dat bedoelt Renate.
Jammer dat Renate geen Nederlandse les wil. Ze kijkt niet meer.
Who the fuck is Tejo? It's me!

Ik zou als oude bekende van Jan graag willen weten waar en wanneer zijn utvaart plaats zou vinden.
Iemand enig idee?
Ik zou het erg waarderen als er gelegenheid is om ook hem vaarwel te zeggen.

een oude bekende

het word een besloten afscheid voor familie en goede vrienden als je je naam en adres bekend maakt naar pietjepuk23@live.nl kunnen we kijken of er iets geregeld kan worden

mvg

wie is er in gods naam een echte vriend van de heer van lierop... ik kan het niet begrijpen.. lieve jolanda als de heer van lierop ook maar een beetje bij je in de buurt durft te komen schop hem van je wolk af... oh ja bijna vergeten mensen die zo iets vreselijks hebben gedaan komen niet in de hemel maar in de hel waar de heer van lierop zeker wel thuis hoort....

Je mag toch wel een vriend zijn (geweest) van Jan van Lierop! Wat is dat nou!

juist Tejo,
Wij zijn/waren ook oude vrienden tot enkele jaren terug, waarom we geen vrienden meer zijn/waren laat ik in het midden maar vroeger had je dit niet gedacht van hem.
Verder wil ik dit nog even kwijt;
Dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd is zijn keuze geweest, maar had hij dit niet eerder kunnen doen en Jolanda gewoon verder laten gaan met haar leven. Lekker genieten van elke dag. ik zal haar waarschijnlijk niet meer zien, want ik geloof niet in het hiernamaals, maar familie's sterkte

Rene van de kerkhof

Maar mensen toch,Jan v. Lierop zal ook best wel leuk lief en aardig (ooit)zijn geweest,en zal zeker vrienden hebben gehad,niks mis mee,alleen als zoiets zich afspeelt ga je iemand ineens anders bekijken,denken jullie dat hij hier om gevraagd heeft??natuurlijk niet alleen het valt niet goed te praten.
Je eigen van het leven beroven is al verschrikkelijk genoeg maar ook nog het leven van een ander beeindigen en de nabestaanden in de problemen brengen is super slecht.
Wat zich hier heeft afgespeeld is gewoon kortsluiting in de bovenkamer geweest,en diegene die het hartste roepen,,hoop maar dat jezelf zoiets nooit overkomt want je bent en blijft ook maar een mens en die hersenen blijven een raadsel, wat die met je kunnen doen,die maken van een goedlachse persoon in een korte tijd een tijdbom.
Als er geen wet zou zijn moet je eens kijken wat de mensen erop los zouden moorden.
Maar nogmaals dit had nooit mogen gebeuren.diep en diep triest.

@renate op 10 april 2012 om 16:50:

die is raak renate
net zoals ik het schreef eerst naar zichzelf en familie kijken
dan oordelen en praten

heel veel sterkte om dit allemaal een plek te geven !!

Een hele berg reacties. Niemand weet precies wat zich heeft voorgedaan tussen Jolanda en Jan. Waarom dan een keuze maken? Niemand weet op welke manier Jolanda om het leven is gekomen. Jan pleegde zelfmoord.
De rest is speculeren. Wie kent de inhoud van de bekentenis van Jan?

@Jos op 10 april 2012 om 07:59:

Wij begrijpen en weten dat het voor betrokkenen een zeer moeilijke tijd was, is en nog lange tijd zal zijn. Ieder van het weblogteam leeft erg met jullie mee.

Wij zullen dit log echter niet sluiten. De meeste redenen daarvoor werden hierboven al door anderen genoemd en blijken uit weer andere reacties sinds die van jou.
Bedenk daarbij ook dat er een nieuw log zou komen als er weer nieuws is. Dat betekent dat er dan vrijwel zeker juist veel meer reacties komen dan bij plaatsing van dat nieuws bij dit log (zoals we nu steeds doen). Tenslotte heeft natuurlijk elke Helmonder altijd de mogelijkheid om bij het log 'Nieuw Helmonds nieuws' te reageren met hun nieuws. Sluiten van dit log lost dan dus niets op want daarop kan dan weer iedereen reageren.

Die krijgt niemand meer te horen.En al helemaal niet op deze site...Zaak gesloten..

zielige weblog

Wat was er toch?
wat was de druppel?
vorige week was je er nog.
en nu ben je verdwenen.
voor altijd.

waarom heb je het gedaan?
was er echt geen weg terug?
kon niemand je verstaan?
of liet je het niet merken
dat je hulp nodig had?

te jong,en
nog een heel leven voor je
maar jij leefde in een nacht
en wilde niet meer
je was op
en vol verdriet van je geliefde

men zoekt naar woorden
die troost kunnen bieden in dit verdriet
maar niets is naar behoren.
ik kan alleen maar stamelen:
"Troost hen, Heere."

"Troost hen in dit grote verdriet.
het is zo onbegrijpelijk
er is zo'n groot gat wat hij achterliet.
Vult U dat gat met Uw liefde.
Troost hen, sterk hen Heere."

Ombudsman uit kritiek op onderzoek naar overlijden in gevangenissen
De overheid moet ervoor zorgen dat de toedracht rond een overlijden in een gevangenis duidelijk is. Dat gebeurt nu onvoldoende, omdat het onderzoek naar overlijdensgevallen in gevangenissen onvolledig en niet onafhankelijk genoeg is. De overheid moet ook meer aandacht schenken aan de belangen van nabestaanden. Deze conclusies trekt de Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, in zijn onderzoek naar overlijdensgevallen in gevangenissen.

Lees hier verder: http://www.nationaleombudsman-nieuws.nl/nieuws/2012/ombudsman-uit-kritiek-op-onderzoek-naar-overlijden

2 maanden geleden was je er nog
kon ik nog met je praten en lachen
bruut ben je van je leven beroofd
niet te bavatten en niet te begrijpen..
de dader hangt zich zelf op omdat hij in de nacht leefde
zoals stilte beaamt
hij kon het niet aan verder te moeten leven met de gedachte
dat hij zijn geliefde zo wreed heeft vermoord en verbrand
in de hoop zijn sporen uit te wissen
gelukkig is hem dat niet gelukt
de antwoorden op vragen die er beslist zijn voor fam van jolanda
die komen er wel
zij worden niet vergeten ondanks zijn laffe laffe daad
ben het eens met renee van de kerkhof hij had jolanda
moeten laten leven en voordat hij jolanda zo wreed om het leven bracht
had hij de hand aan zich zelf moeten leggen....
veel leed en heel veel verdriet is wat rest voor fam..

Het kwartje wil maar niet vallen. 2 maanden is niet lang genoeg.

het kwartje valt hier prima..
wilde alleen even op stilte reageren
die begint met vorige week was je er nog
vandaar 2 maanden geleden
niet te bij de hand aub tejo

We zullen doorgaan. Argumenten genoeg. Desnoods zoeken we die.

En als we die argumenten hier niet vinden dan gewoon op een andere blog of anders bij het Eindhovens dagblad. Of niet Tejo?

@jammer op 13 april 2012 om 11:10:

Heel mooi gesproken! Sterkte.

@Helmonder. Ik zoek geen argumenten, ik beschuldig of veroordeel niemand. Ik lees uitsluitend verwijtende berichten. Zonder dat daarvoor onderbouwing mogelijk is. Op die gronden komen steeds vervolgberichten. Ze voegen niks toe. Ieder heeft zijn/haar eigen verwerkingsproces. Of daarbij het oog van het kerkvolk aanwezig moet zijn betwijfel ik.

Niet gelijk happen Tejo, het was maar een grapje.

Jij bent PSV-fan.

Na woensdag niet meer.

Verstandig besluit. Ze mogen wel meedoen in het circus dat Europa League heet.

waardeloos,mensen dit gaat over een drastische emontionele moordzaak en julie hebben het over voetbal,stelletje waardeloze respectloze gasten.

Van het een komt het ander.

Deel van de reactie is verwijderd door De weblog van Helmond

kijk nu ben je goed bezig webmaster. gaat niet meer over de zaak Jolanda weber.

Rene van de Kerkhof.

Het is een krokodillentranenitem geworden. En de klok lijkt daarbij in Helmond al een paar maanden stil te staan. Iedereen is aan het woord en niemand zegt iets.

Net de hele blog gelezen. Ben er stil van.
Een jonge vrouw die een gewelddadige dood is gestorven, een (ex)-man die een bekennende verklaring heeft afgelegd die aan ons, buitenstaanders, niets toevoegd over de aard van betrokkenheid. Later zelfs een gewelddadige dood van de verdachte.

Een rechter heeft zich er niet over kunnen buigen. Wat rest zijn vele vragen en inmens verdriet van beide families, allebei slachtoffer van een afschuwelijke geschiedenis. Die vragen en hun verdriet zullen zij mee moeten torsen in hun verdere leven, daarbij wens ik hen veel kracht.

Over motieven, persoonlijkheden en relaties weet ik niets en dat mag vooral zo blijven. Oordelen geef ik niet, ik kan me alleen niet onttrekken aan de trieste balans; twee dode mensen.

Wat de verdachte tot zijn daad heeft gebracht zal bij het grote publiek onbekend blijven. Toch vind ik het erg triest dat hij geen andere uitweg zag. De details van een drama als dit zijn vaak zo complex dat er van buitenaf geen zinnig woord over te zeggen valt. Daarom houd ik het bij mijn gedachten aan de resterende slachtoffers, de nabestaanden van beide dode mensen. Ik denk aan jullie!

Hoi John,

Ik wil hier op dit blog enkel alleen nog maar reageren op mensen waar ik iets mee kan, mensen dus die echt iets te zeggen hebben. Woorden die zinvol zijn en..... waar ik iets mee kan. Al het andere, daar kijk ik overheen en lees ik niet meer. Dat geldt overigens wat mij betreft voor elk item dat te vinden is op dit weblog.

Het zouden mijn woorden kunnen zijn die je daar keurig neergezet hebt John. In dit verschrikkelijke drama zullen beide mensen Jolanda en Jan, wellicht in een andere wereld elkaar weer tegenkomen. Een wereld die wij niet kennen, alleen maar van horen zeggen. Het zijn die mensen die er over vertellen en meer weten, zij met een bijna doodervaring, zij die praten over het licht dat ze gezien hebben. Echter, eerst zal boete moeten worden afgelegd eer plaats gemaakt wordt voor hereniging, liefde en warmte. Die hoop heb ik dan ook en mag ik na een bewogen, maar ook een voor mij vredig weekend uitspreken, voor twee mensen die er nog hadden moeten zijn. Ze hadden er nog moeten zijn in de eerste plaats voor zichzelf, maar ook voor de mensen in hun families die in groot verdriet en verscheurd zijn achter gebleven. Essentieel in een relatie is een goede dialoog waarin praten voorop moet staan als er tussen twee mensen iets goed dreigt fout te gaan. Eindeloze lange ruzies waarin drank en vaak nog erger een grote rol speelt zullen nimmer een oplossing geven. Zelfs de dichtst-bijstaanden weten vaak niet wat er afspeelt tussen twee mensen in een familie. Het zijn de betrokkenen die zelf op een goede manier met een oplossing moeten komen. Het komt helaas te weinig voor dat anderen waar óók ellende heerst, lering trekken uit dat wat hier gebeurt is in Helmond en....wat dagelijks iedere keer weer plaats vind. Alle achterblijvers in beide families hebben net als ik de hoop uitgesproken, dat er een tijd komt dat ze/we elkaar allemaal weer zullen ontmoeten.

Wat een vreselijk lot werd de vermoorde vrouw toebedeeld. Als een afgedankt stuk vuilnis verbrand achtergelaten in verlaten bos. Hoe triest. En wat frustrerend dat er nog ruimte voor speculatie overblijft nu de hoofdverdachte, die een bekentenis heeft afgelegd, zichzelf van het leven heeft beroofd. Jammer dat een rechter zich niet over deze zaak heeft kunnen buigen. Nu blijven reacties als 'Ome Jan R.I.P!!', en 'Toon is nu in de hemel' net zo prematuur en speculatief als de opmerking: 'mensen die zo iets vreselijks hebben gedaan komen niet in de hemel maar in de hel waar de heer van lierop zeker wel thuis hoort'.

Laat het oordelen over eindbestemmingen als hemel en hel alsjeblieft aan onze Schepper over, beste mensen, en vertrouw erop dat hij rechtvaardig zal oordelen.

Voor beide families en nabestaanden: sterkte in deze moeilijke en zware tijden.

Twan je had belooft niets meer op dit blog te schrijven. We worden gewoon niet goed van dat zoetsappig en melig gedoe van jou . Je doet net alsof je de officiele woordvoerder van beide familie's bent. Hou je a.u.b. aan je woord en ga lekker sporten.

@helmonder op 15 april 2012 om 13:44:

Ik weet niet of je mij bij jouw we rekent? Zo ja: liever niet. :-)
Ik denk dat als je die reactie van Twan goed leest (net als zijn andere reacties) dat je meer leest dan jij nu denkt. Ik weet niet of je daar op zit te wachten, maar het is wel zo. ;-)
Je eerste bewering klopt wel, maar ik ben blij dat Twan weer eens van zich liet horen.

Ronald,

.heel goed gelezen.

ik weet niet zo goed wat ik ga schrijven
ik heb hier nog niet gereageerd was het ook niet van plan.
nu moet ik wel...
ik die de gebeurtenissen van heel dicht bij heb mee gemaakt
sta versteld wat mensen schrijven of ze zelf een familie lid van jolanda zijn
niemand kan die pijn ervaren zoals de mensen die hier dicht bij staan
bv een twan peeters tejo gwenolyn franka van die mensen heb ik nog nooit gehoord
maar schrijven of schreven er hier lustig op los
joyce ik vond jou reactie heel erg mooi
ik weet dat jij jolanda heel goed kende...
de mensen die ik net opnoemde weten dat helemaal niet
daar ben ik van overtuigd
wat mij persoonlijk dwars zit is het volgende..
een joke geeft een intervieuw aan omroep brabant..
fam weber laat fam van lierop keihard vallen
is dat zo joke???? heb jij je nicht rianne niet op de eerste rang zien zitten
bij de crematie van jolanda
schaam je voor alle uitspraken die jij doet tegen omroep brabant
nu is jan dood
wie van de fam van jolanda hoort nu nog iets van fam van lierop
dat hoeft ook niet maar het steekt mij wel dat de fam van jolanda
de fam van jan overal bij betrokken heeft..
dan doel ik voornamelijk op adam en rianne
dat vind ik erg zwak dit gaat nergens meer over....
blijf vooral aan jullie zelf denken en vergeet wat andere mensen voor jou hebben gedaan....
dit is mijn eerste en laatste reactie.....
wat erg voor echte betrokkene van jolanda
heel veel sterkte toe gewenst in deze oneerlijke strijd...

Weblog, ik vind dat je de laatste post aan moet passen door de namen weg te halen, is niet netjes dit.
De mensen vragen hier niet om met naam en toenaam genoemd te worden, en persoonlijke vetes kun je beter prive uitpraten.

Niks aan passen ...tjonge jonge heeft gelijk !!!

@tjonge jonge op 15 april 2012 om 23:04:

Gaan we nu ook nog met namen gooien van nabestaanden ?????
@Weblog dit hoort niet vermeld te worden op deze al zo vervelende en nare Blog .Dit gaat nergens meer over

Wat een verhalen-verwijten worden er toch geplaatst...Daar bereik je niks mee...De betrokkene Familie's hebben al genoeg ellende en verdriet...Ga niet met namen gooien van nabestaanden,want daar gaat 't niet over....En iedereen heeft zijn eigen visie hierover...De waarheid weten alleen de Familie's en dat moet gerespecteerd worden...

beste stilte

je hebt gelijk...
sommige dingen mogen hier niet geschreven worden..
maar heb je er wel eens over na gedacht dat dingen die worden geschreven
wel eens de waarheid kunnen zijn?
tjonge jonge heeft in 1 ding gelijk
sommige mensen van de fam van jolanda worden vergeten
en worden daardoor best wel hard geraakt
ik weet dat de fam van jan met fatsoen en respect zijn behandeld
dat is andersom niet altijd zo
waarom mag je daar niet over schrijven...
dit hele blog is al grote onzin met heel veel betweters...

@jammer op 16 april 2012 om 11:59:

Met 1 ding ben ik 't wel eens>>>DIT HELE BLOG IS AL GROTE ONZIN MET HEEL VEEL BETWETERS. dat zijn jou woorden....Er valt geen gelijk te halen...De beide Familie's zijn in rouw...Moeten ze dan ook nog de Familie belasten met een voltooid drama....En de Waarheid heb ik hier nog nergens gelezen ????Er mag geschreven worden als 't over de realiteit gaat en over de zaak,maar dat zie je hier toch echt niet terug...En geloof nou maar de Familie wordt niet vergeten.....

Iedereen vind wel eens dat zij of zij wordt vergeten.
Iedereen voelt zich wel eens tekort gedaan.
Praat dat persoonlijk uit.
Ga niet zoals tjonge jonge op een blog stoken en met vinger wijzen naar mensen ( in dit geval nabestaande die met heel de zaak niets te maken hebben) en hun namen erbij zetten.
Ga persoonlijk naar die mensen en spreek je gevoelens uit.

Een blog beheerder die dit toe laat is fout, respecteer mensen hun privacie en waak er zelf voor dat dat gebeurt.

Beste (echte) lezers:

Ik heb een (tijdelijk) emailadres geopend voor hen die via email contact met me willen leggen. Ik heb stellig de indruk dat het er een aantal zijn die mij willen mailen. Alléén mensen dus waar ik iets mee kan. Ik wil hierbij wel benadrukken dat ik graag wil zien wie! mij dan mailt en laat het duidelijk zijn dat ik niet inga op onzin en....onwaarheden. Mocht er zacht gezegd toch onzin in mijn mailbox verschijnen, realiseer je dan dat er niets terug komt en dat je mail onmiddelijk wordt verwijderd.

Mijn emailadres: nooitvangehoord@upcmail.nl

Hey tjonge jonge mijn naam mag je noemen geen probleem jij doet Net of je alle mensen kon die in contact stonden Met Jolan en Jan allebei hoor maar jij was er volgens mijn niet bij toen ze hier gezellig op de Bank zaten en het was gezellig ja daarom heb ik gezegd het is erg voor alle twee de Kanten Dus graag als je Namen noemt wel zeker zijn van je zaakjes vriendelijke groet

Inmiddels heeft justitie bekend gemaakt de zaak 'Jolanda Weber' af te sluiten.
Er schijnt een bekennende verklaring te zijn op basis waarvan justitie heeft gezegd de verdachte in deze zaak, Jan van L., vermoedelijk te kunnen vervolgen wegens doodslag. Zonder veroordeling is de verdachte onschuldig.

Einde strafrechtelijk onderzoek naar dood Jolanda Weber

17 april 2012 - Arrondissementsparket Den Bosch

De officier van justitie te 's-Hertogenbosch deelt mede dat het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van de Helmondse Jolanda Weber is beëindigd.

Het verbrande lichaam van het slachtoffer werd op 14 februari 2012 aangetroffen in een bosperceel aan de Urnenweg in Knegsel.
Op 26 februari 2012 werd haar ex-partner, een 51-jarige man uit Helmond, aangehouden op verdenking van doodslag. De man heeft een bekennende verklaring afgelegd.

Op 7 april 2012 werd de verdachte dood aangetroffen in zijn cel in de Penitentiaire Inrichting te Vught.

Het politieonderzoek wees uit dat alleen deze verdachte het misdrijf heeft gepleegd.
De strafzaak is hierdoor beëindigd.

Alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht
Einde verhaal Weblogblog kan gesloten worden

@Stilte. Je fantaseert er gewoon op los.

Ga maar naar deze officiele link van 't openbare Ministerie
http://www.om.nl/@158736/einde/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

Of naar http://www.omroepbrabant.nl daar kun je de waarheid dan eens nalezen wijsneusss

@Stilte. Ik hoef niks na te lezen. Voor welk feit is de verdachte is deze zaak veroordeeld?

Mijn hemel, ik ben er stil van.

Voor alle nabestaande van beide wens ik jullie allemaal sterkte en hoop dat jullie rust kunnen vinden.

Ik leef vooral mee met haar zoon.

@Tejo, je hebt hier overduidelijk bewezen geen enkel respect te bezitten.
Nu kan je iedereen het tegendeel bewijzen door verder te zwijgen.

Natuurlijk heb ik respect voor alle betrokkenen. Ga echter niet wijzen naar 1 schuldige.
Waar 2 vechten hebben 2 schuld.
Formeel is Jan onschuldig aan de dood van Jolanda.
Dat is de uitkomst in deze zaak.

Wat een onzinverhaal Tejo. Dan is die schutter in het winkelcentrum bij Alphen aan de Rijn ook onschuldig. Want die heeft ook zelfmoord gepleegd en is ook niet veroordeeld. Maar ik ben het ermee eens dat we dit blog beter kunnen afsluiten.

Het is inderdaad het einde van het verhaal. Het is juridisch en wettelijk niet anders. Of het nou onzin is of niet. De wetgever beslist. En dat is niet Tejo.

Gelet op de omstandigheden waaronder Tristan van der V. handelde staat het wel vast dat hij meerdere mensen heeft gedood. Die zaak zou evenwel niet snel zijn gekomen tot een strafrechtelijke veroordeling omdat hij niet toerekeningsvatbaar zou zijn verklaard. De kans daarop is praktisch 100%.

Deze reactie is verwijderd door De weblog van Helmond.
Laatste waarschuwing.

Misschien kan de webmaster eens aangeven welke spelregels er gelden.
Ik heb uw bijdrage bij Omroep Brabant gezien. Interview Bartol. Aan de hand van het onderhavige item. Geef openheid van zaken wat wel en niet kan.
Ik heb er vooralsnog geen probleem mee dat u mijn ip-adres blokkeert.
U mag mij ook per email informeren.
Vooralsnog ben ik van mening dat u de inhoud van de berichten zonder duidelijkheid regisseert. Misschien wel blokkeert.

Aan uw spelregels houd ik mij.

@Tejo op 17 april 2012 om 20:42:

Daar gaan we hier nu echt niet op in. Maar gegeven jouw kritiek, wellicht wil jij ons jouw goede spelregels mailen. Ons mailadres is post@deweblog.nl

Schuldig of Onschuldig maakt nu niet meer uit...De zaak is gesloten.Er staan al zoveel onzinnige verhalen en speculatie's...Die weet dit en die weet dat...Hoop dan ook tenzeerste dat @Weblog deze Blog snel af gaat sluiten.De ZAAK is Gesloten...
Dan kunnen de Familie's ieder op hun manier dit gaan verwerken...

Inhoudelijk hoef ik daar niet op in te gaan. Een goed voorbeeld. Iedereen kan zich confirmeren aan de werkwijze van Omroep Brabant. Misschien ook voor u? Directe plaatsing van berichten. Vervolgens geheel of gedeeltelijk, onder redactionele verantwoording geheel of deels corrigeren. De redactie kan dat, eventueel zonder spelregels, uitvoeren.

Misschien is het raadzaam daarbij de spelregels van Omroep Brabant wel te hanteren? Dan weet eenieder wat wel en niet toegestaan is. Gaandeweg leert men.

Dat is mijn voorstel.

Het weblog Helmond moet werken aan een eigen identiteit. Een soort extra Helmonds Dagblad.
Geen sensatiegedoe. Geen Prive of Story.
Voornamelijk inhoudelijk serieuze berichten.
Een toevoeging voor de hele Helmondse gemeenschap.
Elke Helmonder moet dit op zijn/haar pc toevoegen als een Favoriet.

De redactie organiseert, regisseert en grijpt daar waar nodig in.

Dat mis ik.

Weblog beheerder ben nu verstandig en sluit deze blog.
Alles wat nu nog geschreven wordt voegt niets meer toe.

Geef die Tejo een ip ban, want hij blijft doorgaan, en sluit deze blog, het is wel duidelijk nu voor iedereen.

Mensen willen/moeten rouwen.....geef hen die ruimte.

Laat sensatie zoekers hun ding elders halen.

Ik denk dat het gewoonweg niks uithaalt als je dit log verwijderd. Idioten die de boel verzieken zitten overal, ok op Omroep Brabant. Ik wist overigens niet dat er in Helliemond zoveel nageboortes rondliepen. Plat gezegd: bedorven zaad! Mafketels die dit hele blog vervuild hebben en het verband niet weten en nergens niks van snappie. In Boekel is nog plaats zat voor die kloothommels. Het heeft niks nie meer met deze zaak te maken, dus opzouten met die handel. Een oproep aan de webmeester, delete die handel. Nog beter is, negeren en niet , dan hebbe ze geen voeding meer.

Tinus Plotseling

Er is nu al zoveel keer gevraagd om deze Blog te sluiten,maar nog steeds is deze online ??????
@Weblog dit heeft geen toegevoegde waarde meer,en je treft er nu alleen de Familie's mee...Die weten nu eenmaal van 't bestaan van deze Blog,en vinden 't ziekelijk dat jij als WeblogBeheerder nu nog dit open laat staan....
'T is klaar.......

@Stilte. Dan is jouw bericht in deze zaak het voorlaatste. We zullen zien.

Nou schijnbaar wil die Tejo 't laatste woord werpen op deze Blog....

@Weblog 'T is toch niet moeilijk om dit te verwijderen of ben jij ook zo belust of tellen al die klikken naar je site voor je Google rang....
Moet er door de Familie's gebedeld worden om deze Blog netjes af te sluiten.
Toon Respect en verwijder je Blog je hebt nog genoeg andere Blogs waar de wat jij vooral zegt de Hellemonders op kunnen reageren....
De zaak is gesloten bij 't openbaar Ministerie (Toon respect)

@Stilte. Je moet niet oproepen tot censuur. Om in jouw woorden te blijven: 't is klaar.

Censuur! Wat is censuur? expressie aan banden te leggen.

Je moet gewoon terug gaan in de tijd. In de jaren 60 van de vorige eeuw, ca. 50 jaar geleden, was iedereen een wereldverbeteraar. Daarin schaal jij je nu.

@Weblogbeheerder Mag dit ook geschreven worden....Er wordt al zoveel met namen gegooid...

Wat is nu het raakvlak dat Stilte in verband met het item dat de Weblog van Helmond op deze site heeft aangekaart? Het is volledige stilte!

Er is nu al zoveel keer gevraagd om deze Blog te sluiten,maar nog steeds is deze online ??????
@WeblogBeheerder dit heeft geen toegevoegde waarde meer,en je treft er nu alleen de Familie’s mee…Die weten nu eenmaal van ‘t bestaan van deze Blog,(Confronterend genoeg)....Er zijn geen woorden meer over een gesloten zaak.Zouden ze schijnbaar nog graag willen uitputten..
Fijn voor de Familie's die Stilte en vooral de rust die O zo gewenst is...De zaak is afgedaan...Volledige stilte.......in 't verwerkingsproces....

@Stilte. Ik heb je te serieus genomen.

Gewoon opkomen voor de kroost de kleinkids en de Familie's die nu verder moeten dat is de inzet...Ze beschermen voor de verdrietige rake woorden en namen die er gebruikt worden..
Alleen hierin Tejo ben ik serieus.....voor de rest heb ik geen goed woord meer voor @Weblog (Respectloos voor de nabestaanden)

Geef dan je kleinkinderen de ruimte. Die hebben toch geen verantwoording in deze zaak. Waarom ga jij door in deze discussie. Jij zoekt een schuldige. Zie ik het verkeerd?

Ja @Weblogbeheerder

Als we met z'n alle afspreken dat er vanaf nu geen commentaar meer wordt gegeven dan stopt deze blog automatisch.

nee hoor wilde toch nog even een reactie geven en dan vooral op tjonge jonge want die weet alles blijkbaar het beste en dan ook nog dat er nabestaande zijn die zich moeten schamen, jij moet je schamen omdat allemaal zo hier neer te zetten jan heeft iets gedaan wat niet mag maar de rest niet en jij wil de rest ook nog even straffen. bij deze wil ik dan even melden dat de familie van jan meteen contact heeft gezocht toen het gebeurd was met jolanda en gevraagd of ze mochten komen haar familie heeft dat nooit gedaan want ja blijkbaar is het voor die familie niet zo erg als voor hun familie dus niet hun hebben iedereen erbij betrokken maar daar hadden ze zelf om gevraagd maar ja hoeveel wil je nog dat hier op komt te staan want begrijp me wel hij had het nooit mogen doen maar nu doet iedereen alsof jolanda ineens een heilige is maar jullie weten heel goed wat er allemaal gebeurd is en dat ze al een hele tijd een vriendje had en tegen jullie allemaal zei dat dat niet waar was en dat er veel meer aan vooraf gegaan is en niet dat er iemand in 1 dag helemaal doorgedraaid is en de families daar keek ze al helemaal niet meer naar om.
maar ja jullie gaan liever andere nabestaanden straffen die niets hebben gedaan maar nu weet je hoe het voelt als je zulke dingen hier moet lezen en dat jij franca en een paar andere niet kent wil niet zeggen dat hun jan en jolanda niet gekend hebben want dat is wel zo maar dan zie je maar weer dat je niet alles weet.
ik heb dit berichtje hier geplaatst omdat er al diverse mails gestuurd zijn naar de eigenaar hier van het weblog maar hij vind dat het moet kunnen, ik vind niet dat dit moet kunnen maar wil even kijken of ze dit berichtje dan wel gaan verwijderen

verontwaardigd hoe gemeen

Hallo Franca, stop er maar mee want hier heeft niemand iets aan.
En Jan was niet in 1 dag doorgedraaid maar al vanaf het moment dat Jolanda bij hem weg was. Ik heb diverse gesprekken met Jan gehad, maar daar ga ik hier niet verder op in.
O ja Franca, hoe ik weet dat jij dit hebt geschreven? Alles achter elkaar geschreven zonder hoofdletters. En ik geef "Afspraak "gelijk. Stop met commentaar op dit blog.

Nee hoor amigo ik kan ook wel met hoofdletters schrijven maar wist niet dat dat hier verplicht was, en anders wil het nog niet zeggen dat ik dom ben.
En amigo dan weet jij ook dat de familie van Jan hier niets aan kan doen maar die mensen worden bedreigd, gebeld enz.
En het is niet franca die dit geschreven heeft, ik wou alleen zeggen dat franca en nog meerdere hier op de site hun wel hebben gekend wat andere ook zeggen.

verontwaardigd hoe gemeen

beste mensen

ik heb de beheerder van dit blog net gevraagd om dit blog met klem te stoppen...
schijnbaar luistert hij of zij naar helemaal niemand
iedereen leest die onzin en iedereen heeft zijn of haar oordeel klaar
mijn man heeft mij gevraagd hier niet op te reageren
dit doe ik nu toch

beste weblog beheerder nogmaals stop hiermee!!!!!
ik heb al een persoonlijke mail naar je gestuurd
nogmaals hou hier mee op en sluit dit blog.....

monique weber

Monique,

Ben het helemaal met je eens
Dit slaat nergens meer op.
Heel veel sterkte voor jullie allemaal..
xxx Marina

Deze reactie is verwijderd door De weblog van Helmond.
Ook voor jou de laatste waarschuwing.

Zo dat is snel verwijdert.....Mogen de andere namen wel blijven staan....Niet terrecht ...Blokkeer 't maar ik sluis wel binnen op een ander kanaal....Je bent echt een snob zoals ik hoor in ons nieuwswereldje....Je vraagt hier toch zelf om....Ik ken vele schrijvers en speel je naam en adres toch wel door...dat mag toch allemaal op dit Blog....We kunnen hier niet meer zeggen dan dat je (Respectloos omgaat met de Nabestaanden.....Schrijnend als een zus van de overledene en familie en bekenden van beide Familie's dit ook nog via dit Blog uitdrukkelijk aan je moeten vragen....Heb je wel Fatsoen gehad en al die prive' mails die ze gestuurd hebben beantwoord....
''T was ''t beste dat niemand meer op dit Blog reageert..We hebben hier geen woorden meer voor.....Triesttttttttt

beste mensen

ik ben het met iedereen eens die hier schrijven dat dit moet stoppen!!!!!

nogmaals weblog beheerder
toon respect en stop hiermee

ik heb prive nog niets van je gehoord...
niet netjes hoor

monique weber

Beste monique,

Ik ben het helemaal met je eens!!!
Hoop dat er aan je bericht gehoor word gegeven.

Heel veel sterkte voor jullie

De webmaster kan aan dat verzoek geen gehoor geven. Hij brengt nieuws. Daar kun je kennis van nemen. Een reactie van een lezer is de eigen verantwoording.

Tejo, dit is geen nieuws meer en het hardnekkig weigeren van de verzoeken van de familie zegt meer iets over het niveau van de weblog beheerder.

@Amigo op 19 april 2012 om 19:29:

Op 26 februari 2012 was dit nieuws. Dat heeft de webmaster gepubliceerd en de werkwijze is te vergelijken met een redacteur van een dagblad of een nieuwslezer op radio en televisie. De ingezonden reacties worden door hem getoetst. De webmaster is toch niet verantwoordelijk voor het nieuws? Een aantal familieleden en kennissen van betrokkenen storen zich niet aan het gepubliceerde nieuws maar storen zich aan de inhoud van een aantal ingezonden reacties. Kennelijk begrijpen de inzenders dit niet. Als nu ieder individueel besluit, uit respect voor familieleden en kennissen, niet steeds weer berichten te sturen is alles opgelost.

Wat ik wel Raar vind, is dat de webmaster Nu ff de schuld krijgt van alles. Dat vind ik niet netjes. Is ieder zijn eigen verantwoording wat ze er op zetten . De webmaster treft bij deze absoluut geen blaam. Vriendelijke groet

DIENSTMEDEDELING:

Helaas gaan we voor het eerst in het bijna 7-jarige bestaan van de weblog tot de volgende maatregelen over.

We hebben besloten de reacties op dit log “Ex aangehouden in zaak Jolanda Weber” vanaf nu vóóraf te modereren. Dat betekent dat wij ze eerst lezen en pas plaatsen als wij vinden dat ze door de beugel kunnen én on topic zijn. Bij twijfel over (een deel van) de reactie plaatsen we die niet. Reacties die (naar onze mening direct of indirect) over dit onderwerp gaan, maar bij een andere log worden geplaatst, worden verwijderd.

Nieuwe mailtjes over dit log die vanaf nu nog bij de redactie binnenkomen, zullen wij inhoudelijk niet meer beantwoorden.

Op deze manier kan iedereen blijven reageren en hoeven de goeden het minst te lijden onder de kwaden. Maar toch vinden wij het jammer voor de welwillenden die nu moeten wachten tot hun reactie geplaatst wordt. Het is niet anders...

Prima gedaan webmaster,

eigenlijk had dit al 150 berichten eerder moeten gebeuren. Ik heb nog nooit zoveel wartaal en onzin bij elkaar gehoord in één blog. Ik ben blij dat ik het afgelopen weekend voor het eerst dat gehoord heb van heel dichtbij, wat ik vanaf het begin aan in grote lijnen vermoedde. En ik ga hier echt niet vermelden wat dat dan wel is. Dat neem ik, met respect naar de families van beiden, voor de rest van mijn leven mee........

Ik ga hier niets goed praten, maar beste mensen onhoudt één ding, probeer ervoor te zorgen dat wat er gebeurt is tussen twee mensen, Jolanda en Jan, dat dat jezelf nooit overkomt. Kijk maar eens om je heen wat er dagelijks alleen al in dit kleine landje gebeurt. Ogenschijnlijk normale rustige lieve mensen kunnen zomaar in korte tijd veranderen door toedoen van externe omstandigheden. Er ontstaan (heftige) ruzies door wrijvingen en verwijten naar elkaar. En er is ook dikwijls jaloezie, dan plots ontstaat zomaar ineens kortsluiting bij iemand, de stoppen slaan door en het drama is geschiedt.

Ik ga verder met mijn leven met de gedachte dat twee mensen waarschijnlijk nog hadden geleeft als er een goede dialoog was geweest met begrip voor mekaar, waarin alsmaar praten en luisteren naar elkaar essentieel is. Vaak woekert ellende in relaties maanden lang en drank speelt daarbij dikwijls een rol, dat laatste heeft nog nooit oplossingen geboden, alleen maar meer ellende. Het is des te meer triest dat velen in dit land wiens relatie al een tijd slecht gaat, geen lering halen uit dat wat er dagelijks om ons heen gebeurt. Tegen Monique Weber wil ik nog één keer zeggen, laat de berichten hier voor wat ze zijn, neem de goede bewoordingen eruit en negeer de rest. Sterkte meisje, maar dat zei ik je al eerder.

Twan Peeters.

heel dichtbij geweest

Omdat ik het nu pas gepast vind, hierbij mijn deelneming aan de twee families! Veel sterkte!
Nu pas een reactie omdat ik net als iedereen heb kunnen zien wat voor een hoop ramptoeristen en lullo's/klojo's deze ramp voor die twee families hier opleverden. De mooie reacties van andere mensen, die er zeker ook staan, uitgesloten natuurlijk.
Wat de lullo's/klojo's zijn zal iedereen wel duidelijk zijn. Maar die bereikten wat ze wilden en hoe zielig ook, dat is tenminste iets.
De ramptoeristen zijn erger. Zij denken ineens dat ze iets mogen zeggen omdat ze betrokken denken te zijn (met de nadruk op het woord denken). Mensen die niet snappen hoe heel erg dom ze overkomen en niet eens weten hoe heel erg dom ze zijn. Mensen die het alleen maar erger maken voor de families. Doordat ik geen namen noem, snappen de personen die het betreft gelukkig niet dat ik het over hen heb.
Op kantoor in Eindhoven liggen collega's geregeld in een deuk om hun woorden en ik als Helmonder krijg dat te horen natuurlijk. "Moet je horen wat ie nu schreef." En na het voorgelezen te hebben en ongeloof van collega's zijn deel is zegt ie "Echt, het staat er echt!" Ik zal de humor hier maar niet verder beschrijven, "je moet erbij zijn, zullen we maar zeggen." Nou kan ik daar goed tegen hoor en ik moet er ook wel om lachen. Maar leden van die twee families niet natuurlijk.
Wat moeten er hier veel reacties zijn gedelete door de webmaster als zulke reacties zijn blijven staan. Dat er nu dit slotje opzit vind ik eigenlijk niet correct en principieel fout. Maar ik snap de beslissingen en dit Salomonsoordeel in praktische en meelevende zin wel. Die families kunnen zich tegen al hun dommigheid immers niet wapenen. Hoewel ik er in sommige reacties wel wat voorzichtige pogingen van denkt te zien, blijft het moeilijk om het op te nemen tegen hun 'eigen partij'. De weblog kan dat wel en deed dat nu.
Ik ben benieuwd of die ramptoeristen ook nu nog reacties schrijven. Denk het niet, bij hen zal de betrokkenheid nu wel weg zijn, op zoek naar de volgende ramp. En de lullo's/klojo's? Ik weet het niet, dat soort mensen hebben eigen wetten.

Dat moest ik even kwijt.

Jammer dat ik hier moet reageren onder een andere naam. De reden is dat ik bang ben bij andere topics aangesproken te worden door die lullo's/klojo's en ramptoeristen. Daar heb ik geen zin in.

Vaste bezoeker

@heel dichtbij geweest op 19 april 2012 om 23:14:

Bedankt voor je waardevolle tips Twan.

Ik heb ook wel een vermoeden maar ik zeg er niets over.

Twan,

Ik heb een vraag. Had je een voorgevoel of is het je gewoon onnadenkend overkomen?

Had je zelf mogelijk iets kunnen ondernemen om iets te voorkomen?
Of heeft het hele gebeuren je verrast en is het iets van 'achteraf bezien'?