26reacties

Geen carnaval voor de Durzetters


Carnavalsvereniging de Durzetters viert dit jaar geen carnaval in Wijkcentrum de Boerderij in Helmond-Noord. Er is gezocht naar een andere residentie voor hun Prins Richard d’n urste. Zonder resultaat. “Daarom zijn wij genoodzaakt deze hartverscheurende beslissing te moeten nemen” aldus het bestuur van cv de Durzetters. Waarom zij daar niet terecht kunnen is ons op dit moment onbekend. Wie het weet mag het zeggen. Ondanks deze domper wensen zij alle kattenmeppers een fijne carnaval toe.

Een groot deel van Helmond is al druk met alle noodzakelijke voorbereidingen.
De bouwers van de carnavalswagens zijn met de laatste voorbereidingen bezig,
carnavalskleding wordt gekocht, kroegen worden versierd en kopen voor de zekerheid wat extra bier in, de gemeentelijke kantoren zijn 2 dagen gesloten, straten worden tijdelijk afgesloten en de politie waarschuwt voor inbrekers.

En morgen begint het dan: carnaval 2013.
Om 13.00 geeft onze nieuwe burgemeester voor haar eerste keer de Stadssleutel tijdelijk uithanden, zondag om 14.30 begint natuurlijk de Grootste Optocht van het Zuiden.
We wensen iedereen een heel fijnfisje. Alaaf!!
Zie de foto’s in de reacties hieronder.

CarnavalAfgevoerd van de voorpagina
26 reacties
Reageer

Ik hoorde er al van. Sterkte Durzetters en Durzetsters, gewoon een keer in het centrum vieren dit jaar, ook gezellig!

Is de politie zo verkleed tijdens carnaval of is zij zo verkleed als politie?

Fitste Prins 2013: Prins Richard den Uurste van de DURZETTERS:

Wim van den Broek

Dit is al de tweede residentie in 3 jaar eerst D'n Tram dan de boerderij RaRa politiepet

Sterkte Durzetters, Dweilen kan ook gezellig zijn. In de Herbergh zijn jullie van harte welkom om mee een fistje te komen vieren!!!

lekker thuisblijven,2 nachtjes slapen en het is weer voorbij,carnaval is toch niks meer in helmond.

Rivaliteit in twee wijkgebouwen, besturen die geen besturen zijn, kortom de vereniging is de dupe. Eigenbelang gaat altijd ten koste van goedwillige mensen. En verder, carnaval vieren? Meer dan 2 euro gaan betalen voor een glaasje schuim? Zou ik niet denken, nee! In een tijd dat de rekeningen, waaronder de zorg de pan uit rijzen en je nog maar nauwelijks het hoofd boven water kan houden. De horeca gaat gewoon door met het onbeschoft hoog houden van de prijzen en de bierbrouwerijen hebben geen enkele korting gegeven.Trouwens, alle prijzen zijn gewoon weer omhoog gegaan, alsof er niks aan de hand is. Voor mij géén carnaval, maar daarvoor kan ik dan net mijn maandelijkse lasten betalen. Dus.......liever nu buikpijn, dan later nog meer ellende.

Twan Peeters

Het is gewoonweg niet meer te betalen,de feesten zijn niet meer zoals vroeger,de mensen zijn vervelender mede door de irritatie's van de belachelijke prijzen en het snoepgoed,en als je pech hebt slaan ze je ook nog inelkaar,iedereen die wat ouder is en de carnaval van vroeger heeft meegemaakt ziet wel dat de kroegen gewoon leeg of halfvol zijn,de lol is eraf,teveel feesten in een jaar komt je de strot uit.

Wat triest en treurig dat dit nu met 1 dag voor het grote feest moet gebeuren eh jammer zeker voor prins Richardroos en de kids ze hebben er zoveel moeite voor gedan en zo naar toegeleefd verschrikkelijk maar ries roos kds en de raad probeerr er wat van te maken dikke lkus en knuffel de dijkskesxx

Burgemeester Elly Blanksma droeg vanmiddag de Stadssleutel voor 4 dagen over aan Prins Briek XL. Daarna kon zij zich met een gerust hart in de polonaise storten. Wethouder Jan van den Heuvel maakte daarvan onderstaande foto.

@De weblog van Helmond op zaterdag 9 februari 2013 om 14:13:

Met haar kun je volgens mij WEL gezellig carnaval vieren volgens mij.

Vanmiddag was het openingsfestijn stadscarnaval op het plein van de Hoftempel West-Ende. Onder de aanwezigheid van veel carnavalsverenigingen lieten de dansmarietjes hun kunsten zien, werden er liedjes gezongen en muziek gemaakt. Ondertussen dronken sommige carnavalsvierders een pilsje. Dat alles nog voordat de De Kei omhoog werd gehaald.

Smullen op de markt

Ik mis het zweepje !!!

Om 16.11 uur werd De Kei omhoog getakeld.
Heb je zelf ook carnavalsfoto's gemaakt, mail ze naar post@deweblog.nl dan zetten wij ze hieronder erbij.

Voorzitter Keiebijters nu president of dikke nek?

@Noud op zaterdag 9 februari 2013 om 15:22:

Ja dat klopt ze is een dijk van een ........... burgemister. En nog gezellig ook.

Door 1 van de weblogbezoekers werden wij gewezen op een opmerkelijk artikel op de site van wijkvereniging Samen Actief. Deze wijkvereniging richt zich op de buurten Haverveld, Bloem- & Paardenvelden en Oud Binderen in Helmond Noord.
Zodat een ieder het later ook kan lezen, hieronder de integrale tekst:

Jankende carnavalsvereniging de Durzetters
Op buurtlink las ik dat carnavalsvereniging de Durzetters uit Helmond-Noord daags voor de markt de hele carnaval aflaste omdat ze geen residentie meer hadden in wijkcentrum de Boerderij. Reden om eens poolshoogte te gaan nemen bij Prins Richard d’n Urste, die met betraande ogen voor mij de deur opende en de secretaris belde om me te woord te staan. Jos v.d. Broek, die binnen 2 minuten ter plekke was, legt me uit dat er al wat strubbelingen waren en ze enkele weken geleden al het gevoel hadden dat het niet helemaal lekker zat, maar dat ze twee dagen voor de carnaval aan de kant gezet zouden worden had niemand bij de carnavalsclub verwacht.
Het hele huis bij Richard zit vol, er is een komen en gaan van verslagen clubleden en ik kom oren te kort om alles aan te horen. Het is een brok emotie wat ik daar aantref. Iedereen is volledig van slag. Verschillende bemiddelingspogingen vanaf donderdag met o.a. de LEVgroep, vrijwilligers van wijkcentrum de Boerderij en leden van de carnavalsclub liepen met een sisser af en gingen niet door.
Tijdens het gesprek krijg ik enkel mails te lezen waarbij me direct opvalt dat Dhr. Bijsterveld, beheerder van de boerderij, buiten schot blijft. Kennelijk hebben de vrijwilligers bij de Boerderij het voor het zeggen en regelen zij daar het zaakje. Dhr. Bijsterveld was in ieder geval erg boos dat de boerderij carnavalsmiddag, die niet uitgaat van de carnavalsvereniging, niet op hun flyer vermeld stond. Het was volgens de leden van de carnavalsclub gewoon vergeten en totaal geen opzet. De carnavalsmiddagen in de Boerderij gaan wel door. Hierbij teert Dhr. Bijsterveld wel op de reclame flyers die de carnavalsvereniging heeft laten drukken en zelf verspreid heeft. Dit voorval doet me sterk denken aan de wijkmanifestatie van enkele jaren terug. Toen belde Dhr. Bijsterveld vrijdags op dat hij ‘s zondags niet open zou gaan met wijkcentrum de Boerderij, wat bij de organisatie van dit groots festijn nogal wat paniek veroorzaakte. Toeval? We hopen dat de Durzetters deze mokerslag snel vergeten en toch Durzetten.

Beginnend bestuurder dronk 6 keer te veel
Gisteravond en vannacht werden 6 automobilisten betrapt op rijden met te veel alcohol.
Het verkeershandhavingsteam van de politie vorderde bij 2 van hen werden de rijbewijzen in. De eerste 'alcomobilist' (zoals de politie zulke bestuurders ook wel noemt) had 615 ug/l in zijn bloed waar 220 ug/l is toegestaan. De tweede blies 530 ug/l. Deze beginnende bestuurder blies daarmee 6 keer de toegestane hoeveelheid. De eerste 5 jaar na ontvangst van je rijbewijs geldt namelijk een alcohollimiet van 88 ug/l.
Tijdens de carnaval houdt 't verkeershandhavingsteam dagelijks alcoholcontroles.

Prins Richards Carnavalsdroom wreed uiteengespat

Wim van den Broek

Mischa van der Steen

Prijsbloaze, een impressie...

Michiel Steegmans

De eerste foto werd gemaakt bij het Jan van Brabant College, de tweede op de Steenweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: