4reacties

Gratis wifi in centrum gaat traaaaaaag


Eindelijk… Na 889 dagen wordt er donderdag in de politiek dan toch echt gepraat over gratis wifi in het centrum. Want op 8 november 2012 kreeg B&W via een motie (pdf) de opdracht dit te onderzoeken en op korte termijn met een voorstel naar de gemeenteraad te komen.
Ellen Niessen, toenmalig fractievoorzitter van de VVD vond wifi in het centrum destijds een absolute must. “Wij vragen het college dan ook om dit voortvarend op te pakken.”
In 2012 liep de gemeente Helmond met dat gratis wifi-idee enigszins voorop. Inmiddels hebben al vele Nederlandse binnensteden dat. In onze provincie bijvoorbeeld Den Bosch. Breda en Oss. “Die 889 dagen bewijst voor mij dat de ondernemers zo’n onderwerp zelf moet oppikken. En niet de gemeente” aldus PvdA-fractievoorzitter Mohammed Chahim.
Donderdagavond krijgt een raadcommissie een presentatie over een gratis wifi-voorziening in het centrum. In deze opiniërende bespreking worden de (on)mogelijkheden daarvan en mogelijke alternatieven aangedragen door B&W.
Eind maart maakte de Elzas Passage bekend dat haar trage gratis wifi (waarmee zij in 2012 begonnen) door 4G voortaan een stuk stabieler en sneller is.

Afgevoerd van de voorpagina
4 reacties
Reageer

Eens met Mohammed in deze, totale onzin dat de gemeente hier in moet voorzien.

Toch niet te geloven dat zoiets 889 dagen moet duren. Als het beslissen en regelen ook zo lang gaat duren, hebben we net voor 2020 misschien gratis wifi in de stad.
Ben het ook eens met Mohammed. En ik maar denken dat de VVD juist voor een terugtredende overheid is. Als die ondernemers vinden dat er gratis wifi moet komen, dan moeten ze dat zelf regelen en betalen. Er zijn toch al winkels en terrassen waar ze dat zelf regelden, dus dat kan gewoon.

En de VVD, evenals andere rechtse hotemetoten, maar blijven suggereren dat subsidieslurpen een linkse hobby is. Laat me niet lachen.

Gelukkig, de gemeente ziet er ook niets in en zelfs de VVD vond nu dat de ondernemers dat zelf maar moeten regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: