75reacties

Groot ‘gouden’ beeld bij het kasteel

Foto door AudiootMorgenmiddag wordt een plusminus 12 meter hoog in goud gehuld beeld officieel onthuld voor het kasteel. Deze gigant die je nu al kunt zien, blijft daar tot en met zondag staan. Deze replica van het beeldje De Ploeger stond een jaar geleden op een iets lager podium op het Havenplein. 
Net als vorig jaar werd dit ‘Gouden Pronkstuk’ ook nu weer opgebouwd (zie filmpje) ter gelegenheid van de Nationale Museumweek, een initiatief om het museumbezoek te promoten. Het oorspronkelijke kunstwerk, van de Belgische kunstenaar Constantin Meunier, is 60 centimeter hoog en maakt deel uit van de collectie van Museum Helmond. Die kleine bronzen sculptuur uit 1896 is voor museumdirecteur Marianne Splint het pronkstuk van haar museum.
Morgen om 15.30 uur is op het Kasteelplein de officiële onthulling waarvan de toegang gratis is. Kim Lian van der Meij presenteert het event met optredens van de geboren Helmondse cabaretier Leon van der Zanden en de Helmondse Senna Willems, bekend van haar deelname aan Voice Kids dit jaar.

In de reacties hieronder staan updates.