2reacties

Grote uitslaande brand Scheepstal

Gisteravond en vannacht woedde een grote uitslaande brand aan de Scheepstal.
Dit meldde sylvia gisterenavond in het log Nieuw Helmonds Nieuws net voor het sluiten van de dag. Zij schreef dat je in Helmond-Noord op dat moment door de dikke rookwolken geen meter zicht had en dat je het al om 23.30 uur in het centrum rook. Met haar bericht had zij de primeur in de media.

De boerderij (met diverse pluimveestallen en een brooddrogerij) aan de Scheepstal 2a werd grotendeels verwoest. Duizenden kippen zijn om het leven gekomen. Naar het zich nu laat aanzien hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De eigenaar was niet thuis. Volgens de brandweer woedde het vuur waarschijnlijk al enige tijd voordat zij werden gealarmeerd.
In de omgeving waren meerdere explosies te horen. Wat daar precies de oorzaak van was, is op dit moment nog niet vastgesteld, aldus de woordvoerder van de Helmondse Brandweer. Volgens hen zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Voor de foto’s van de brand, kijk hier.

Dit agrarisch bedrijf van de familie Van de Weijer is sinds 1990 actief in de diervoedersector. Onlangs kwam dit bedrijf in het nieuws omdat zij op last van de gemeente Helmond hun goed lopende brooddrogerij moeten sluiten.