41reacties

Lydia & Jurr de nieuwe Lokaal42-kroegbazen

Vanaf woensdag 12 juni zijn Jurr Buijinck en Lydia Roos de nieuwe eigenaren van Lokaal42 aan de Markt. Die 2 nemen dit eet-, drink-, muziek- en ontmoetingslokaal over van Marc en Marion Roosen.
Lydia is al jaren de keukenprinses, bardame en soms zangeres bij Lokaal42. Jurr verdiende zijn sporen in diverse horecagelegenheden in zijn woonplaats Helmond en de regio. Zoals bij de Drinkers Pub in Eindhoven waar ze ruim duizend speciaal bieren op fles en 30 op tap hebben. Als werknemer wel te verstaan, dus niet alleen om bij een praatje een biertje te pakken.

Het was allang geen geheim meer dat dit café zou worden overgenomen. Meerdere geïnteresseerden dienden zich in het afgelopen periode aan. Het ging er inmiddels niet meer om óf het ging gebeuren alleen nog wannéér het ging gebeuren. Die kogel is nu dus door de spreekwoordelijke kerk.
“Na 8 jaar geven we het stokje over en we hebben er alle vertrouwen in dat Lydia & Jur de spirit van Lokaal hoog houden. Voor ons was het een groot avontuur waar we samen met jullie veel plezier aan hebben beleefd, en zijn we trots dat Lokaal42 verder leeft.” Dat lieten de huidige uitbaters zojuist weten. Zij zijn naar eigen zeggen toe aan een volgend avontuur, wat dat ook moge zijn. Eind 2015 leek er al sprake te zijn van hun afscheid, in juni is dat dus definitief.
Marc en Marion: “Natuurlijk was Lokaal42 geen Lokaal42 geworden zonder, heel veel steun, mooie initiatieven, leuke ideeën , lekkere biertjes, & brouwers, quizmakers, kunstenaars & kunstenmakers, gezwets en gezever, Wim met kunstlokaal, voetballers, muzikanten, volk, veel goei volk & ambiance, kortom jullie, gasten van Lokaal42, waarvoor dank, onze grote dank.”