Meer bier in en uit Helmond

Bierbrouwer AB InBev opende gisteren om 17.00 uur officieel haar nieuwe distributiecentrum aan de Gerstdijk. Vanuit deze toepasselijke straatnaam op het Bedrijventerrein Zuid-Oost Brabant (BZOB) gaat hun gerstenat naar de horeca in zuidoost Nederland.
AB InBev Nederland is onderdeel van bierbrouwer Anheuser-Busch. Dit van oorsprong Amerikaanse, beursgenoteerde bedrijf is met ruim 200 merken en zo’n 116.000 medewerkers de grootste bierbrouwer van de wereld. In Nederland zijn ze de nummer 2 (na Heineken) met een marktaandeel van circa 17%. Voor merken als Budweiser, Beck’s, Jupiler, Stella Artois, Leffe, Hertog Jan, Dommelsch en Hoegaarden moet je bij deze brouwer zijn.
Hun nieuwe distributiecentrum bestaat uit een 12 meter hoge bedrijfsruimte van 4200 vierkante meter. Daarbij hebben ze een kantoor van 2 verdiepingen met 375 vierkante meter kantoorruimte. In dit distributiecentrum is een aantal kleinere distributiecentra in de regio ondergebracht. Die distributiecentra in Geldrop, Den Bosch, Blerick en Sittard zijn inmiddels gesloten.