74reacties

Obragasterrein wordt stadspark


– PRIMEUR –
Het braakliggende Obragasterrein wordt voorlopig een stadspark. Tenzij Xperience World heel erg snel met een flinke berg geld over de brug komt, wordt dit terrein omgetoverd tot een park met gras, wandelpaden en bankjes. Dat bevestigde een woordvoerster van de gemeente aan de weblog. Zij liet weten dat wethouder Frans Stienen deze vergevorderde plannen nu verder aan het uitwerken is. Met die tijdelijke groene invulling wordt voorkomen dat de zandvlakte tegenover het Havenplein, in afwachting van de definitieve bestemming, nog jarenlang braak blijft liggen.
In februari 2011 verlieten de laatste medewerkers van Obragas het pand en daarmee kreeg de gemeente de beschikking over het in oktober 2008 aangekochte Obragasterrein. Destijds aangekocht voor de grootschalige uitbreiding van het winkelgebied. In juni vorig jaar werd het echter ‘definitief’ dat Xperience World daar zou komen. Ondertussen werd het hoofdkantoor (en alles wat op dat terrein stond) gesloopt en startte in juni de sanering van het terrein.
Die sanering is vorige week gestopt. “Blij toe” aldus Linda die er tegenover woont. Ze is het continue gedreun, de overlast van het geluid en het stof/zand spuugzat. Des te meer omdat zij al sinds de sloop van ‘t Speelhuis en de appartementen aan De Bleek steeds weer dezelfde hinder ondervindt.
Waarom het bedrijf Jansen Infra de sanering (tijdelijk?) heeft gestaakt, konden we niet achterhalen. Wethouder Stienen liet weten de gemeenteraad daar komende week over in te lichten. Een mogelijke theorie is dat de huidige wijze van sanering (die op kosten van de gemeente wordt uitgevoerd) niet de juiste zou zijn voor het aan te leggen stadspark.

Afgevoerd van de voorpagina
74 reacties
Reageer

Een goed besluit. Beter als de puinhoop zo laten liggen. En wat groen extra in het centrum is welkom. En het terrein blijft beschikbaar voor de toekomst.

Hans Gruijters

Verrassend...

Er wordt blijkbaar toch nog nagedacht.
Ik zou zeggen begin maar, want dat Xperience World komt er toch niet. Het wordt tijd dat er een dikke, vette punt achter wordt gezet!

Eindelijk een goed besluit!
Compliment voor wethouder Stienen
Nu nog het plein waar impact heeft plaatsgevonden.
Maak er ook een grasveld van, dan kan als het gaat vriezen daar een schitterend ijsbaantje komen.
We hebben geen VIP ruimte daarbij nodig, gewoon een ijsbaan met een kraampje voor soep etc.
Ligt in het zicht voor bezoekers van bieb, fietsenstalling en garage dus voor alle bezoekers van de stad, geen zoekplaatje meer waar duur voor geadverteerd moet worden en... voor iedereen!!
Voor Maarten Janssen en mevr. den Ouden zou ik zeggen, ook dit is cultuur!

Leny van Muijen

Prima!

Het zou mooi zijn als er een 'sierhaven' of stadstrand komt.
Waar men in de zomer aan het water kan vertoeven met een handdoek en mogelijk in de winter kan schaatsen.

Graag met nieuwe horecagelegenheden en één 'clublike' pand, niet massaal groot, maar waar commerciële live-acts, bands, deejays kunnen optreden.

Het zou mooi zijn dat er één groot Havenplein ontstaat.
Wellicht in overleg met de huidige horeca aan de Steenweg, een verhuisregeling o.i.d.? Zodat deze zich niet gepasseerd hoeven te voelen.

Voordat hierop gereageerd gaat worden:
Dit idee is inderdaad niet nieuw.
Ik hoor meer mensen in mijn omgeving hierover.
Hierboven staat het ook genoemd.
Echter opteer ik wel voor commercie en niet cultuur.
Hiervoor wordt aan de Suytkade een prachtige locatie met historie gebouwd.
Ik heb verder absoluut geen enkel idee van haalbaarheid.

Heb niets meer toe te voegen aan het verhaal van Sjef :)

Je kunt er ook een gezamenlijke biologische tuin van maken, hebben inwoners iets om handen en voedsel op de plank

Heel veel ideeën dus, alleen maar goed. het moet ook van onderaf komen. We krijgen dan als Helmond een mooie stad, van, voor en door alle inwoners. Frans ik zou zeggen luister erna, en ik sluit me verder aan bij de woorden van Leny van Muijen zeker is dat cultuur.

Cultuur dat maak je samen, dat ben je samen.

Mooi dat hiermee invulling wordt gegeven aan de schriftelijke vragen die Gaby van den Waardenburg en ikzelf begin dit jaar hebben gesteld namens D66 Helmond over in inzaaien/tijdelijk benutten van dit terrein als stadspark. Het heeft even geduurd, maar dat bleek het wachten waard!

Martijn van Stratum

@Gemeente Helmond

Doe er ook een speeltuintje bij... Er wonen ondertussen enkele gezinnen met kinderen in en rondom de Oude Aa / Haven. Die daar wel wat mee kunnen.

Maar ook voor de werknemers van de Intertoys die zijn mij en mijn kinderen ondertussen ook beu als we weer eens de buitenspeel artikelen, zoals de glijbaan 'komen uit testen'.

wat ook leuk is muziek op het plein een paar keer per jaar

Gratis parkeerplekken van maken als stimulans voor het centrum!

Goed plan!!

@Sjef op dinsdag 24 september 2013 om 11:14:
Ook niet verkeerd, maar dat is nu laat denk ik.

Prima idee! Zet er meteen ook een paar speeltoestellen voor de kinderen neer en leg er wat parkeerplaatsen aan. Het aantal is nu wat aan de krappe kant.

Maarten van der Zanden

Ik had toch liever gezien dat Helmond Sport er zou gaan spelen........

Ik ben het met Buurman eens. Dit is de perfecte locatie voor het stadion, midden in het centrum en dicht bij de kroegen. Ook het station ligt in de buurt. Ik weet niet in hoeverre de ruimte ervoor is. Maar de locatie is perfect. Ook zal het mooi zijn om er dan een multifunctioneel stadion van te maken voor evenementen en eventueel winkelruimte om het centrum uit te breiden.

dat zou heel mooi zijn een park in het centrum .

Bea de Ruyter

Wanneer houden mensen nu eens op met praten over een nieuw stadion voor HS. Gezien de toeschouwersaantallen dit seizoen tot nu toe is hiervoor geen enkele aanleiding. Daar komt bij dat het Obragasterrein niet voor tientallen jaren vastgelegd kan worden. Het moet snel kunnen worden gebruikt voor eventuele nieuwe plannen. Het parkje is dan ook maar een tijdelijk iets.

Hans Gruijters

@ Hans
Met het stadion bedoel ik wanneer de huidige plannen voor het terrein niet door gaan en er dus een nieuw plan voor het terrein en gebied moet komen. Als overgang is t park altijd beter dan jaren braak.

Obragasterrein: perfecte plek voor Jack's Casino!!

Update en aanvulling:
De aanleiding van dit stadspark of stadsweide blijken de vragen te zijn waaraan Martijn van Stratum hierboven refereerde. Naar wij hoorden zou er een bedrag van 2 ton voor dit tijdelijke stadsparkproject zijn vrijgemaakt.

Hieronder die vragen die hij en Gaby van den Waardenburg namens de fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen op 8 mei aan B&W stelden:

Helmond is in beweging. Op vele plaatsen wordt, ondanks de crisis, voortvarend gebouwd om onze stad nog mooier en aantrekkelijker te maken. Dat deze bouwwerkzaamheden gepaard gaan met (tijdelijke) lege plekken op beeldbepalende locaties is hierbij onvermijdelijk. Een voorbeeld hiervan is het braakliggend terrein waar voorheen Obragas en De Bleek stonden. Deze locatie, recht tegenover het recent zeer fraai opgeknapte Speelhuisplein, vormt momenteel een lelijke kale plek langs het kanaal aan de entree van Helmond en doet afbreuk aan de uitstraling en allure van de paalwoningen, de bibliotheek en het Havenplein.
De fractie SDOH-D66-HelmondseBelangen wil voorstellen om dit terrein, nadat (gedeeltes van) de saneringswerkzaamheden zijn afgerond, tijdelijk in te richten als stadweide: een met gras ingezaaid terrein, toegankelijk voor elke bewoner en bezoeker van Helmond. Een stadweide waar mensen kunnen recreëren, een rustpunt in de stad, direct langs het kanaal.
De voordelen zijn ons inziens:

  • een tijdelijke groene aankleding op een beeldbepalend entreepunt van Helmond oogt aanzienlijk fraaier dan de huidige kale vlakte, ook voor direct aanwonenden zoals de bewoners van Keyserinnedael;
  • een stadweide biedt nieuwe mogelijkheden voor stadsrecreatie, zoals picknicken met hetgezin, van het zonnetje genieten met vrienden, of rustig een boek lezen;
  • het kan dienen als laagdrempelige locatie voor evenementen in de open lucht, zoals bijvoorbeeld Festival Impact, maar ook voor de diverse evenementen die door de horeca aan het Havenplein worden georganiseerd;
  • het kan een impuls zijn voor zowel de bibliotheek als de aanwezige horeca;wellicht dat ook enkele van de creatieve ideeën uit het project “De Ziel van Helmond” vanleerlingen van de Groene Campus hierin betrokken kunnen worden.

Daar parkeer- en horecavoorzieningen in ruime mate aanwezig zijn, kan een dergelijke invulling ons inziens binnen de bestaande financiële middelen uitgevoerd worden.
We benadrukken in ons voorstel de tijdelijkheid van deze stadweide: op het moment dat (gedeelten van) het terrein ontwikkeld kunnen gaan worden t.b.v. de Centrumplannen, Xperience World en/of parkeren, kan hier direct invulling aan gegeven worden.
Onze vraag aan u luidt derhalve: deelt u ons enthousiasme over dit voorstel, en ziet u ook mogelijkheden om hieraan uitvoering te geven? Graag vernemen wij uw reactie.

Hieronder het zojuist publiek gemaakte volledige antwoord van het college van burgemeester en wethouders op die vragen:

Ons college deelt het enthousiasme van uw fractie en wij zien ook mogelijkheden om, binnen de bestaande middelen, hier uitvoering aan te geven.
Door middel van onze beantwoording op vragen van de fractie GroenLinks bent u recent op de hoogte gebracht over de stand van zaken van de projecten Xperience World en Forum Invest/ Van Wijnen.
Het Obragasterrein is een te prominente locatie in de stad om langdurig braak te laten liggen. Wij vinden het belangrijk om het terrein zo snel mogelijk beschikbaar te stellen voor gebruik en verblijf. Hiervoor zullen wij enkele plannen ontwikkelen.
Omdat wij het belangrijk vinden de samenleving bij het ontwikkelen van deze plannen te betrekken zullen wij contact leggen met vertegenwoordigers van het Havenplein, de Wijkraad Centrum en het Centrummanagement om enkele voorstellen te ontwikkelen.
Op basis van de uitkomsten van deze voorstellen zullen wij een definitief inrichtingsplan opstellen.
Op dit moment gaan wij er vanuit dat de sanering van het Obragasterrein eind 2013 is afgerond. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dan begin 2014 gestart worden met de uitvoering van het inrichtingsplan.

In deze tijd een stadion in het centrum van een stad is een utopie. Zeker op deze locatie aangezien er nauwelijks goede afvoerwegen zijn voor het verkeer. Daarnaast is er geen of te weinig ruimte om te parkeren, zeker als de stad op vrijdagavond koopavond heeft.

Extra horeca is denk ik ook niet een passende oplossing, tenzij het verhuizing van de horeca vanuit de Steenweg betreft. Op zaterdagavonden zijn de café's allesbehalve goed gevuld (op enkele uitzonderingen na) en qua terrasgelegenheden en ruimte zijn ze prima voorzien op het havenplein plus kasteellaan volgens mij.

Een stadspark (met ruimte voor evenementen!) als tijdelijke oplossing lijkt me prima, al ben ik, als een van de weinigen hier, nog steeds voorstander van een Xperience world-achtig iets. Maar dat lijkt soms vloeken in de kerk hier.
Een park extra is in ieder geval altijd goed, daar kan niemand iets tegenin brengen lijkt me :)

Het zal door fair play casino ook wel omarmd worden :) er van uitgaande dat dat nog steeds onder de bibliotheek komt. Persoonlijk vind ik het een geweldig plan!

Geen Theater Speelhuis op die plek dus?

Er is op dit moment een poll omtrent de nieuwe locatie van het Speelhuis te vinden. Moet het Speelhuis in de OLV-kerk blijven of verkassen naar Suytkade, Obragas?

Tot op heden stemde er al aardig wat mensen. Laat van je horen: Stem en/of geef je reactie op http://pollitiek.wordpress.com/

Robin Verleisdonk

@Leny van Muijen op dinsdag 24 september 2013 om 10:38:

natuurlijk is dit ook cultuur en ik kan u verklappen dat in mei 2013 door mijn partijgenoten Martijn van Stratum en Gaby van den Waardenburg vragen gesteld zijn aan het College om dit bewerkstelligen. Dus ja het past precies in het plaatje dat D66 heeft over de openbare ruimte en cultuur. Lees de vragen er maar op na.

maarten janssen

Let op,vastgoed grond en college Helmond. Dit gaat problemen geven

Wat te denken van een openluchttheater,zie je niet veel meer,bovendien kan de raad dan in de zomer hun stukken buiten opvoeren. Maar een skelterbaan is ook leuk.

Maar hoe zit het nou met die Zwitserse bank garantie:
Gaat hoe dan ook enorm veel problemen geven.
Dat krijg je he, met zo´n slapende raad.
Stemmen overal mee in.
Let op..... dit gaat niet leuk worden.

Hopen dat dit park beter wordt aangelegd als de terreinen op suytkade.
Die tijdelijke inrichting is ook een ramp geworden.

Een stadspark is tijdelijk een prima oplossing, maar permanent lijkt me dit geen slimme keuze.
Het zal een grote open vlakte blijven, waar minimaal gebruik gemaakt van wordt.
Hier niet ver vandaan zijn namelijk ook de kasteeltuinen, waar volgens mij ook geen intensief gebruik van gemaakt wordt.
Ik ben voor een bruisende stadskern, waar inderdaad de kans op overlast groter is. (Ik zal hiermee tegen een aantal schenen trappen, daar ben ik me van bewust.)
Maak van de Steenweg de Helmondse PC Hooftstraat, en kijk of je met de huidige horeca aldaar kunt verhuizen naar een nieuwe stadshaven/strand/schaatsbaan.
Één grote bourgondische en bruisende kern maakt het een volgens mij een stuk aantrekkelijker en gezelliger om uit te gaan in Helmond.

Obragasterreinconcerten in plaats van de kasteeltuinconcerten :D

Wethouder Stienen
Ooit waren er aan de Kanaaldijk, ik geloof op het terrein van Diddens & van Asten, seniorapartementen gepland. Misschien ligt dat plan nog in een la.

Centrumplan Helmond.
Xperience World gaat waarschijnlijk niet door. Daar zijn veel Helemonders blij mee en hopelijk blijft de gemeente niet met een grote claim zitten. Toch blijven we, door al die ondoordachte ideeën, voorlopig wel met een verschrikkelijke rotte plek in het hart van de stad zitten. De veel gehoorde kreet onder de Helemonders is, ik zou het wel weten, en vervolgens komt er dan een prima oplossing voor onze stad op tafel. Zonder te oordelen of deze plannen wel of niet uit te voeren zijn zou het zonde zijn als we hiermee niets doen. Dit materiaal zouden we als basisvoer aan de stedenbouwers mee moeten geven. Wat zou het leuk zijn als we al die ideeën is zouden gaan vergaren en middels een expositie in de oude bibliotheek op de Markt aan de gemeente zouden aanbieden . Dus niet wachten op een eerste ontwerp van de gemeente, maar starten met de ideeën die bij de Helmonders leven. Misschien een leuk project om op te starten voor de wijkraad Helmond Centrum.
Wat de politiek wil weten we wel, maar willen nu al die Helmonders?
Karel

Einde Xperience World kost gemeente Helmond geen geld
24 december, 06:00

HELMOND – De gemeente Helmond heeft met de initiatiefnemers van Xperience World overeenstemming bereikt over het ontbinden van het contract voor de aankoop van grond in het centrum.

De gemeente hoeft daarbij geen schadevergoeding te betalen. Beide partijen zijn overeengekomen dat 'met gesloten beurzen' uit elkaar te gaan. De gemeente heeft nu weer de handen vrij om het braakliggende Obragasterrein in het centrum een nieuwe invulling te geven.

Wethouder Frans Stienen (CDA) voerde de afgelopen weken vier besprekingen met beoogd exploitant Arno Geul. Eerder stelde Geul via het ED nog een forse claim in het vooruitzicht en die desnoods via de rechter af te willen dwingen. Maandag onthield hij zich van commentaar.

Stienen toonde zich verheugd over de uitkomst van de onderhandelingen. "De gesprekken zijn in een goede, zakelijke sfeer verlopen. Zij gaven steeds aan op verzoek van de gemeente in Helmond aan de slag te zijn gegaan, wij vonden dat het uiteindelijk hun eigen zakelijke initiatief is geweest."

Xperience World zou een grote hal worden met robotrestaurants, racesimulatoren en games. Vorig jaar september werd de gronduitgifteovereenkomst getekend voor een perceel aan het Havenplein. Uiteindelijk kregen Geul en zakenpartner Pieter Kwak de benodigde 14,5 miljoen euro (ook voor investering in een parkeergarage) niet rond. Het Xperience Worldplan was niet onomstreden in de Helmondse samenleving.

Knap werk van de heer Stienen!!

Er zijn dus ook nog integere bekwame bestuurders.
Blazen niet op de voorgrond maar werken in stilte en laten resultaten zien!!

Ik hoop dat het bij de Helmondse burgers doordringt dat we het van deze mensen moeten hebben.

Nogmaals heer Stienen mijn compliment en een Fijne Kerst met daarna een succesvol 2014!

Leny van Muijen

Zo, en nu eens nadenken over iets waar we met z'n allen mee gediend zijn en niet hals-over-kop weer een nieuw wild plan lanceren.

Voor alle lezers en kijkers van de weblog van Helmond:
een prettig en rustige Kerst, maar vooral een gezond en voorspoedig 2014 met veel leuke berichtjes om op te reageren, zoals de invulling van het Obragas-terrein!!

GroenLinks is van meet af aan gekant geweest tegen XW op deze locatie. Wij hebben daarover meermaals vragen gesteld en nu blijken we niet alleen gelijk te hebben maar ook te krijgen: XW komt er niet!
En nou op naar de groene long in het centrum van de stad: Central Park aan t kanaal!
GroenLinks is voorstander van een permanent park op deze locatie, met mogelijkheden voor evenementen en voor recreatie en ruimte om te spelen. Stel je voor dat hier een permanente groene strook ligt: als het aan GroenLinks ligt komt die er wél!
ruud verhoeven
raadslid GroenLinks

ruud verhoeven

We zijn intussen 3 jaar verder...nog altijd geen bestemming voor dit centrale stukje Helmond. In plaats van een fraaie groene oase is het een duurbetaalde poel van bagger...gemiste kans!

Martijn van Stratum

Dank je wel dat U dat dat hier onder de aandacht brengt.

Vriendelijke groet vanuit Helmond Binnenstad,
families van Laarhoven en Janssen-van Reek

Toon van Laarhoven

'Wat een schande is het Havenpark al maanden, welkom in ons centrum'
Irma mailde ons foto's en schreef in haar mail onder meer:

"Ik reed half januari langs het Havenpark, zag het waterballet en modderpoel en dacht veel regen de laatste tijd. Zonde dat het Havenpark dat niet aankan."
"In februari las ik deze reactie van Jan en bleek ik niet de enige die dat opviel."

Voordat jullie aan je logofeestje beginnen, ruim eerst het Havenpark op!!! Dat ligt er na jullie Winterfestijn al een week of zes bij alsof er een tractorrace is geweest. Dat noem ik nou geen echte reclame voor Helmond en het centrum. Jullie wel? Vraag anders maar eens bij de bieb wat die vinden.
Ik gun iedereen zijn feestje maar ruim daarna wel op voordat jullie naar je volgende feestje gaan. Is nu echt geen porum voor bewoners en bezoekers van het centrum. Geld om het weer fatsoenlijk te maken is er zo te zien zat bij jullie. Met al die subsidie van de gemeente is er zo te zien toch ook geld voor een halve advertentiepagina vandaag in de krant voor het logofeestje?

Want een week daarvoor was ik en mijn camera er namelijk langs gekomen en maakten we deze foto's. "Niet fraai, maar de Helmond Marketing-mensen lezen dat ook, dus ik dacht, komt goed." Laat die foto's maar. Een beetje dom van mij.

"Eind februari las ik die tweets van Martijn van Stratum" en na mijn griepperiode trokken ik en mijn camera deze week naar het Havenpark. Eigenlijk hopende dat het weer normaal was, maar behalve veel minder water, nauwelijks anders."

Op uitdrukkelijk verzoek van Irma plaatsten we haar foto's onbewerkt. "Anders denken ze dat ik het lelijker maak dan het is."
Ze sloot de zeer uitgebreide mail (die ze samen met haar zoon typte) af met: "Wat een schande is het Havenpark nu al drie maanden. Slechte reclame voor Helmond. En zeker in deze dagen als net alle buurgemeenten naar de voorjaarskermis komen. Lieve mensen, welkom in ons mooie centrum. Maar goed dat ze dat mooie nieuw stadslogo ondertussen voor ons maakten, dat maakt het weer goed. NOTTT" gevolgd door wat erg veel uitroeptekens.

Wat een verschrikkelijke rotzooi. Echt geen reclame. Nee, héél slechte reclame voor Helmond.

over een paar weken gaan er veldbloemen groeien, er is een kilo zaad uitgestrooid.

Idd dat is mijn uitzicht iedere dag☺

Patries V Dijk

Het ziet er niet uit. Schande voor Helmond.
Maak er een leuk stadspark van met bankjes, wandelpaadjes en een braaiplek bijvoorbeeld. Kunnen de mensen die in de stad wonen in de zomer ook lekker bbq-en oid.

Vind het wel een mooie plek voor bijv. een gamehal.

er zijn wel meer locaties die verwaarloost worden. zoals het kasteelpark waar alles steeds kapot gereden word. hele stukken gewoon geen gras meer ligt, alleen maar zand etc etc

Alex van der Velden

Tin nu al paar dagen minder modderig

Gooi er een zak wc rollen op, dat absorbeert goed en die heeft de gemeente recentelijk groots ingekocht, zie nieuwe logo !
But all crazyness on a little stick, het ziet er inderdaad niet uit, wat een troosteloze aanblik dit....

Ja laat die Turkse drollenvanger (lees subsidievangers) even op dit terreintje los doet ie tenminste nog iets nuttigs voor zijn grote zak met geld.

Ben benieuwd

tegen subsidievangers

Mooie plek voor 'n nieuw stadion, maar ben bang als het aan d66 ligt er 'n mega moskee komt!

Verharden en een evenementen terrein/ zaterdag markt van maken zou ik zeggen.

Nicky van der Heijden

Mooi voor burgerking whaha jaren beloven en niks nakomen

Silvia van Rixtel

Ik liep er gisteren door na de markt en dacht precies hetzelfde

Maak het Havenplein rond met stadsstrand en een kleine haven. Meer permanent een mooi schip aan als sfeerversterker. Zorg voor een bruisende stadskern. Er is groen genoeg in Helmond.

Sjef Jenniskens

Beton erop...en keihard terug komen met een dik stadstheater ism Speelhuis en vooral dat commerciële wintermeuk festival weg laten!

Jeremy Betrian

Daar is geen geen geld voor Kut

Wim van den Broek

Ogh jungske tochhhh

Drollenvangert

De schade aan het Havenpark wordt hersteld door de organisatie van Helmond Winterstad. Hierover zijn afspraken gemaakt. Het terrein is de afgelopen maanden nog te nat geweest om hersteld te worden. Zodra de weers- en terreinomstandigheden het toelaten wordt het park weer netjes gemaakt.

Jeroen (Gemeente Helmond)

Schandalig dat zo'n organisatie dat na 3 maanden nog niet fatsoenlijk maakte!

Toon van Laarhoven

T is ook echt een schande
Meer een modderpoel dan een park

Ingrid Bakker

Als er geen modder ligt is het ook geen park maar een uitgestrekt grasveld...

Corina Houtman

Met zoveel regen kun je toch ook niks? Hoe moet je het opruimen als het onder water staat? Er valt weinig te herstellen je kunt het hooguit verder omploegen. Gras groeit nu eenmaal niet onder de 7 graden. En als je tot je enkels wegzakt kun je weinig doen. Logisch dus dat ze op beter weer hebben gewacht. Neem aan dat het nu binnenkort weer netjes wordt gemaakt.

Wat dachten we van een markthal overdekt en wel, net als in Rotterdam maar dan op kleiner schaal.

Had het ObraGAS-terrein/gebouw laten staan, konden we economische vluchtelingen gelijk kwijt...

Op die plek moeten ze de kermis neerzetten, ook goed voor de cafés op de haven.

Willeke Vriens

Vind ik niet helemaal fair. Het veld is al sinds de aanleg een modderige bende bij lange natte periodes.
Ik hoop dat gemeente en stadsmarketing er samen uitkomen en de kosten zullen delen. Verder zou ik nog eens willen pleiten voor goede drainage en zelfs het grotendeels bestraten van dit "park" (parkeergelegenheid, markten, kermissen, middelgrote en grote activiteiten Etc. Etc. Mogelijkheden en kansen zat

Hans van Gennep

Wat een zonde van alle goodwill die Helmond Marketing met hun prachtige nieuwe stadslogo hadden opgebouwd. Dat hebben ze met het aanmodderen op het Havenplein nu verspeeld ben ik bang. :-)

@Willeke Vriens op donderdag 31 maart 2016 om 20:53:

Maar goed dat ze dat niet hebben gedaan bij het plannen van deze voorjaarskermis. Ik denk dat de schadeclaims van de kermismensen dan niet met een ton goed gemaakt zijn.

Gewoon bestraten en evenementen/ markt op houden. Probleem opgelost. Want wat er nu is krijg je natuurlijk na ieder evenement. Vooral als het regent.

Nicky van der Heijden

Het was al niks, en zal ook nooit iets worden. Is gewoon een groot lelijk grasveld. Maak er dan een evenementen plein van ipv van zo'n mislukt park.

Paul Konings

Beton storten en af vlinderen

Robbert van den Broek

@Ernie op maandag 28 maart 2016 om 01:55:

nounou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: