11reacties

Paul Smeulders overleeft de bootramp

– PRIMEUR –

Paul Smeulders met deken

Bij het bootongeluk bij Zanzibar vandaag zijn tenminste 24 doden te betreuren. De veerboot met 280 opvarenden (waaronder toeristen) was bij slecht weer op weg van het Tanzaniaanse vasteland naar het toeristische eiland Zanzibar. Naar het lijkt kapseisde de veerboot bij sterke wind. 5 Nederlanders zijn gered na de ramp met de veerboot bij Zanzibar (aan de oostkust van Afrika). Dat meldde een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vorig jaar september verdronken meer dan tweehonderd mensen toen een overvolle ferry nabij Zanzibar zonk. De autoriteiten noemden het toen het ergste bootongeluk in Tanzania.
Paul Smeulders (op de foto de tweede met een deken) en z’n 3 reisgenoten zijn niet gewond maar wel aangedaan en geschrokken. Zij hadden 2 uur op redding moeten wachten. Paul is goed opgevangen op Zanzibar. Dat hoorde zijn broer Stijn die vanmiddag even met hem kon spreken.
De Nederlandse ambassade zorgt ervoor dat ze zo snel mogelijk naar Nederland terugkomen. Wellicht morgen en anders overmorgen zijn ze weer thuis.
Paul is de fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Daarvoor was hij burgerlid voor GroenLinks in Helmond en was hij een oud-columnist van de weblog. Sinds kort woont hij in Den Bosch.
Paul, wij van de weblog, wensen je sterkte!