4reacties

Rommel op straat leidt tot…

afval rommel vervuiling HelmondWie ergert zich niet aan rommel en afval op onze straten? Volgens een recent wetenschappelijk onderzoek van 2 Nederlandse sociologen leidt rommel op straat zelfs tot toenemende discriminatie. Met die uitkomst in je achterhoofd leest het overzicht van wat de Helmondse stadswachten aflopen donderdag, vrijdag en maandag tijdens hun rondes aantroffen, toch net even anders …
Een selectie:
Gisteren constateerde de stadswacht dat jongeren ter hoogte van het internetcafé in de Heistraat heel veel afval laten liggen en zelfs glas op straat gooien. Op het Stephanusplein bleken 4 vuilniszakken met hennepafval tegen een boom te staan en langs de flat op de Frans van Bommelstraat werd bij de glascontainer afval gedumpt. In de Hemelrijksestraat trof de stadswacht grof huisvuil en tuinafval aan en op de Rivierensingel, beginnend bij de bocht vanaf de Deurneseweg en richting Dierdonk, op de Rijpelbaan, lag afval.
In het wijkpark in Brouwhuis lag vrijdag in de vijver een dood konijn, een schilpad en hout. Een dag eerder werd daar bij de op zaterdag 2 april onthulde kunststoelen veel rommel aangetroffen. Op en langs de Weidebeemd waren afvalstortingen gedaan. Aan de achterzijde van het Twentehof bij het fietspad was een paar kuub graszoden gestort en op het Lindbergplein lag een fietswrak. In de Karel Raymakerstraat stond een aantal plastic zakken met zand en ander grof huisvuil en in het Merwedeplantsoen was nog al wat grof afval gedumpt.
Voor de duidelijkheid: bovenstaande is slechts een selectie van wat onze stadswachten aantroffen en vanzelfsprekend kwamen zij niet in elke straat waar rommel lag.