17reacties

Ruim 60 attracties op de zomerkermis

Over 8 dagen begint de zomerkermis want die start dit jaar op donderdagmiddag 5 juli. Op en rond de Markt, Ameidewal, Watermolenwal, het Piet Blomplein (het vroegere Speelhuisplein) en Havenpark zullen in totaal ruim 60 attracties staan, vorig jaar waren dat er 65. De kermis duurt tot woensdagavond 11 juli. 
Dit jaar staat de Goldmine Tower op de kermis. Deze attractie is 90 meter hoog en komt voor het eerst naar Helmond. Bezoekers worden, zittend, tot op 90 meter hoogte langzaam draaiend rond de toren naar boven gebracht. Daar kantelen de stoelen naar voren en maken de bezoekers een vrije val naar beneden.

Andere attracties op de zomerkermis zijn de Super Mouse, Future Dance en de BoosterMaxx. Zoals voorgaande jaren wordt er dagelijks bij 1 attractie een Golden Ticket verstopt waarmee de gelukkige vinder een dagje gratis Kermis mag vieren.
Met zo’n 53 duizend bezoekers was de zomerkermis vorig jaar het best bezochte publieksevenement in onze stad volgens de gemeente. Wellicht omdat de traditie het voorschrijft is de Helmondse kermiswebsite nog niet op orde met actuele informatie. Dit jaar is die tot op dit moment zelfs helemaal niet zichtbaar.
Ook dit jaar zijn er in het weekend (overdag en ’s avonds) weer Kermisconcerten op de kop van de Markt. Zaterdag zijn onder meer optredens van de coverband Van Eigen BodemStanley Hazes, de Helmonder Julian Stuiver en René Schuurmans. En tussen 23.15 en 03.15 uur lopen de meeste wandelaars van de 56e Kennedymars voor het podium langs. Op zondag is het onder meer aan de feestbands Har & Bar en Tsjonge Jonge om het publiek gratis te vermaken. 
Op het Piet Blomplein (voor de bieb) staat ’s avonds dagelijks een coverband of DJ Maikel.

In de reacties hieronder staan updates.