49reacties

’t Haagje van lokale naar nationale roem

Typisch Helmond West is een reallifesoap over de mensen uit ´t Haagje. De uitzendingen beginnen op 11 januari en duren 3 weken. Ze zijn te zien op NPO 2, van maandag tot en met donderdag en het begint om 19.20 uur. Het gaat over markante figuren die door hun puurheid kleur geven aan de wijk. Een soort Veerkampjes van Man Bijt Hond maar dan met een Helmondse tintje. Helemaal onderaan zie je de promo. Ook de uitbaatster van Bella´s Kitchen Anabel Arends (zie de foto rechts) en haar gezin doen mee aan de serie. Je ziet onder meer hoe de ouders naast hun drukke werkzaamheden hun gezin draaiende houden. De gemeente had de redactie van deze BNNVARA-serie getipt om Anabel te vragen.

Bella´s Kitchen is een cateringbedrijf voor bedrijven en families dat op de 2e Haagstraat is gevestigd. De omzet werd vooral bij feesten en partijen gedraaid. Sinds de corona kent het een menukaart met vooral mediterraanse gerechten. Die komt men thuis brengen maar men kan het ook af komen halen.
Waarom tipte de gemeente dan juist Bella´s Kitchen? Welnu, dit komt door wat Anabel noemt ´De Eten Wat De Pot Schaft Groep´, een soort tafeltje dekje. Mensen die niet meer zelf hun eigen eten kunnen koken zoals oudere bejaarden kunnen hier tegen een redelijke vergoeding hun eten bestellen. Maar niet alleen bejaarden, ook bijvoorbeeld mensen die nooit eten hebben leren koken. Gevarieerde eten zoals ooit spaghetti, dan weer een schnitzel en dan weer Hollandse pot. Niet alleen mediterraans dus want velen kunnen niet tegen al te gekruid eten. Het bedrijf heeft dus een sociaal maatschappelijke functie en past hierdoor goed in deze volksbuurt.
Hoe is Anabel hiertoe gekomen? Mensen vroegen steeds vaker aan haar of ze dit zou willen doen en de vraag schepte het aanbod. Anabel ging overstag.
Toen de tv-makers bij haar aan de deur kwam, dacht Anabel dat het om een grap ging met die typische Helmondse humor waar ´t Haagje om bekend staat. Ze kende het programma al van TV, maar wist Anabel veel dat zij er deel van uit zou gaan maken. Wel dus! Het bleek bloedserieus te zijn. Vanaf maandag 11 januari is het programma dus op TV te zien en leidt tot nationale roem van ´t Haagje. Waar een volkswijk groot in kan zijn.

In de reacties hieronder staan updates.