14reacties

Volksbelang wil overlastpand ontruimen

Woningbrouwvereniging Volksbelang wil een huurwoning aan de Govert Flinckstraat in Helmond Noord ontruimen. Junks, prostitutie, bedelen en geluidsoverlast zorgen voor veel overlast op dat adres in de buurt die Bloem- en Paardenvelden heet. Dat liet een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Daarom werd het al enkele keren bezocht door het Helmond Interventie Team (HIT) en diens opvolger het Peelland Interventie Team (PIT).

Op basis van alle vergaarde info vroeg de woningbouwvereniging vanochtend de rechter om de ontruiming en huisuitzetting. Volgende week dinsdag doet die waarschijnlijk uitspraak in dat kort geding. De huidige hoofdhuurder van de woning was zelf niet aanwezig in de Eindhovense rechtbank. Om de zaak van Volksbelang kracht bij te zetten, waren de politie, gemeente en buurtbewoners er wel bij. Wijkagent Patricia van Dijk maakte daar deze foto.
Vanaf juli krijgt burgemeester Elly Blanksma waarschijnlijk meer bevoegdheden en mogelijkheden dergelijke excessen te kunnen aanpakken. Het wachten is op het inwerking treden van de nieuwe landelijke Wet Aanpak Woonoverlast. “Niemand heeft immers het recht het woon- en leefgenot van een ander te verpesten “aldus B&W in februari.

In de reacties hieronder staat een update.