68reacties

Voor een ton kan de Julianabrug weer open

B&W wil dat de Julianabrug weer open en (natuurlijk) dicht kan. Dat zou dan af en toe moeten gebeuren bij evenementen zoals de intocht met de boot van Sinterklaas. De benodigde aanpassingen daarvoor gaan de gemeente 100.000 euro kosten.
Met dat geld kan de brug bij de Albert Heijn XL ‘met 1 druk op de knop’ veilig omhoog en omlaag. Om het verkeer over de brug enkele minuten stil te leggen, moeten er op die momenten nog wel verkeersregelaars bij staan. Sinds jaren is de installatie om de 3 brugdelen te bedienen kapot en is het incidenteel openen niet meer mogelijk.

Donderdag 2 juni beslist de gemeenteraad tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota of dat plan van het gemeentebestuur wordt goedgekeurd. Daarmee zou ook de wens om pleziervaartuigen het Havenplein te laten aandoen, weer een klein stapje dichterbij zijn. Vorig jaar konden we immers al melden dat de Aarlese brug open kán…  Maar niet onbelangrijk: dan moet de gemeente Laarbeek dat toestaan… Ook zal er extra Helmonds geld nodig zijn om de Julianabrug vaker dan incidenteel te openen…
Zoals we vorig jaar ook al schreven zal de discussie over een haven(tje) bij het Havenpark dus nog wel even doorgaan.

In de reacties hieronder een update.