20reacties

Weer wangedrag van Dijkse Boys

De voetbalwedstrijd SV Brandevoort 2 – Dijkse Boys 5 op Tweede Paasdag werd na 70 minuten gestaakt vanwege wangedrag op en rond het veld.
Deze inhaalwedstrijd afgelopen maandag begon erg fel met enkele flinke overtredingen. De sfeer op het veld raakte daardoor al snel gespannen. Met 0-1 gingen gasten de rust in. In de tweede helft maakte Brandevoort de 1-1. Voor de Dijkse Boys reden om nog feller te gaan spelen. Dat resulteerde in enkele forse overtredingen op de spelers van Brandevoort. Deze overtredingen werden met een gele kaart bestraft, voor de spelers van Dijkse Boys aanleiding om de scheidsrechter van het ‘nodige’ commentaar te voorzien.
Toen de scheids daarna een gele prent wilde geven aan een speler van Dijkse Boys, vanwege zijn herhaaldelijk commentaar op de leiding, viel dat bij 1 speler niet in goede aarde. Het geel werkte op hem als een rode lap op een stier. Met gebalde vuist vloog hij op de scheidsrechter af met de intentie hem neer te slaan.
De scheidsrechter besloot daarop het spel stil te leggen om daarmee de situatie af te laten koelen. De speler liet het er echter niet bij zitten, tot 3 keer toe probeerde hij de scheidsrechter te slaan. Ondertussen ontstond er een handgemeen tussen supporters van Brandevoort en spelers van de tegenstander over vermeende opnames die gemaakt werden met een mobieltje (niet van de weblog overigens).
De veiligheid van spelers en publiek sportpark Brandevoort kwam in het geding. De situatie werd dusdanig dreigend dat de scheidsrechter moest besluiten de wedstrijd definitief te staken.
Niet de eerste keer dat bij wedstrijden van Dijkse Boys wanordelijkheden op en rondom het voetbalveld plaatsvinden. Zo was er zondag 25 maart een vechtpartij bij de wedstrijd Bruheze 2 – Dijkse Boys 3. De grensrechter en iemand uit het publiek vochten en daarbij vielen over en weer rake klappen.
Zondag 4 december was het tijdens en meteen na de thuiswedstrijd tegen Deurne 1 ook raak. “Collectief wangedrag van spelers en functionarissen tijdens en direct na afloop van de wedstrijd Deurne-Dijkse Boys” oordeelde de landelijke tuchtcommissie van de KNVB die een straf oplegde.
Of de KNVB aanleiding ziet het wangedrag van maandag ook te bestraffen, is op dit moment nog niet bekend. Wel dat de KNVB dit seizoen geweld tegen scheidsrechters zwaarder zou straffen.